Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eleshet a memóriapánikban a Nintendo Switch 2
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
maglew
aktív tag
Sziasztok. Létezik valami tunningolt változat ebből a játékból?
Na nem olyanra gondoltam, ami több gigás csilivili 3D-s, mert nincs olyan brutál gépem, deahol vannak újabb, modernebb épületek, vonatok, nagykapacitású repülők, hajók stb, pl ilyen felhőkarcolók:
https://i.imgur.com/fQ4Nz.pngAmúgy mitől függ, vagy melyik verzió az amikor van vákumos vonat? Mert egyszer játszottam egy olyan verzióval de azóta se találom, és hiába töltögetem le a különböző kiegészítőket, nekem sehogy sem akar teleülni csak az alap program
-
Espla
aktív tag
Az iparosodás kezdetére repít a Rise of Industry
Új gazdasági tycoon játékon dolgozik a Kasedo Games, amelyet olyan klasszikusok ihlettek, mint az Industry Giant vagy a Transport Tycoon.
-
Balázs1621
senior tag
Játszik még valaki?

-
MurdR
veterán
válasz
juliabrilke
üzenetére
42"-on játszok vele

-
MurdR
veterán
Játszik még ezzel valaki?

-
Chiller
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Hello, feldobtam DATA.HU-ra a jelenleg (2012-03-30) elérhető legszebb változatot.
Ez csak a temperate (mérsékelt övi) tájra vonatkozik, és ott is csak azok vannak beépítve (nyilván), amiket már átjavítottak (pl. a monorail még mindig nincs kész, csak a depot).
Elég sok órámat rászántam, mire összevadásztam a cuccokat, a netes megapackokból általában mindig hiányzik valami. Ennek folyományaképpen nem .tar-os fájlok vannak benne, hanem kitömörített sok-sok .png, mivel csak így tudtam egymással "kompatibilissá" tenni a különböző grafikus update-eket.
szerk: mikew:
Szerintem a legjobb a gyémánt, és a gyümölcs->áru, de a vizet is szeretem, mert olyan szépek a tankervonatok
-
mikew
csendes tag
Sziasztok!
Igaz OpenTTD-vel játszom, de gyanítom itt is tudtok válaszolni.
Trópuson mivel érdemes kezdeni? Mit érdemes szállítani a játék elején? -
Totyik és vér frissítés

Az a neve, hogy 32BPP Full Zoom Project. Valaki próbálta már? Tapasztalatok?
Szerintem baromi jó, csak macerás egy picit és eléggé bugos, valamiért nem akarnak jól megjelenni dolgok. Még melózom vele, ha valakinek van tapasztalata az megoszthatná.
Ez a progi a világ legnagyszerűbb játéka. Aztán lehet, hogy tévedek
-
Olcsi
senior tag
Már lassan 1 éve nem volt hsz a topikban, így épp itt az ideje...
Megérdemli ez a remek játék.
Tehát: win 7-re feltettem az openttd-t, működik is rendesen, viszont a gyári scenáriókat, "küldetéseket" nem találom sehol. Elképzelhető, hogy nem volt benne a packban? Honnan lehetne ezeket hozzácsapni a játékhoz? Azokat mindig sokkal jobban szerettem...
Köszönöm előre is! -
^Clown
addikt
Imádom ezt a játékot, csak most még tart a vizsgaidőszak, nem merem elővenni

-
Syrano
tag
Egész jól elbeszélgetek itt magamba
de azért felteszek egy újabb kérdést:Áll már bent az állomáson egy vonat ami Full Load-ra vár és már valamennyit töltöttek is bele. Jön az újabb tök üres vonat, beáll és mivel szintén Full Load-os ezért ezért bent is marad. Most jön a csavar: az egyik "pályán" az állomáson csak azt a vonatot töltik amelyik korábban is bent volt és addig a később érkezett vonatba nem pakolnak semmit csak ha már a korábbit teletöltötték. A másik "pályán" ezzel ellentétben elkezdik pakolni a másik vonatot is ami ugye nem annyira jó ötlet. Nem állítottam át semmit a configban annyi a különbség, hogy az egyik pálya mediterrán a másik meg hegyvidék.
Van erre esetleg valami beállítás?
-
Syrano
tag
válasz
Konflikt
üzenetére
Wow, több mint 1 hetet kellett várni a válaszra, de azért megjött, köszi!

Máshol is feltettem ezeket a kérdéseket és érdekes válaszok jöttek ott is. Felhívták a figyelmem egy olyan opcióra, hogy be lehet állítani, hogy a grain-t is és livestock-ot is telepakolják, vagy ha csak az egyik van tele már akkor lépjen a vonat az állomásról.
Goods, steel és társait meg általában akkor szállítok el ha legalább 2-3 vonat viszi oda az árut amiből készülnek.
-
Konflikt
addikt
1. mindig keverve szoktam. ha nagy a távolság, akkor pl. 3-4 vonat esetében is keverve. Így gyakrabban látogatják az állomást, nő a ratting.
2. full load-ot én majdnem mindig bekapcsolom. 1-max 2 vagonnyi várás belefér. Goods, steel esetén nem mindig szoktam bekapcsolni, mert ott a másik vonatok érkezésétől függ hogy mikor lesz goods, steel az állomáson, amit elvihetne. Roszabb esetben ugye tul sokat kellene várnia a másik vonatokra, ez az oka.
-
Syrano
tag
Sziasztok!
Érdekelne mi a ti véleményetek pár dologról:
1. Farmokon grain-t és livestock-ot állítanak elő. Szerintetek mi a "jobb" megoldás? Egy (vagy jó termelés esetén több) olyan vonattal szállítani el az árut, amin van mindkét kocsi (grain-nek is meg livestocknak is) vagy egy vonat szállítja el csak a grain-t egy meg csak a livestock-ot? Korábban nagyjából ugyanabban az ütemben termeltek a farmok mindkettőből, de az OTTDben tűnt fel hogy ez már nem minden esetben igaz.
2. Ti az egyes állomásokon ahol a vonatok árut vesznek fel, be szoktátok állítani a Full Load opciót? Ez nyilván arra az esetre vonatkozik ha a beálláskor nincs annyi áru ami megtölti a kocsikat.
Köszi!
-
jeffy
csendes tag
Amikor indítod az új játékot az éghajlat kiválasztása alatt 2 sorral jobb oldalt van "DATE"
és ott beállítod, hogy mikor kezdődjön. A scenarioknak meg az a lényege, hogy egy előre meghatározott kezdő helyzetből tud rajta indulni mindenki, így össze lehet hasonlítani két játékos teljesítményét. -
jeffy
csendes tag
válasz
JetiRulez
üzenetére
Az önkormányzatok nem szeretik, ha lerombolod a várost, és a környezetét az építkezések során. Ha valamit lebontasz, vagy fákat vágsz ki, hegyet építesz, vagy bontasz, csökken a város szemében a céged megítélése, és nem fog engedni állomást építeni, vagy épületet bontani. Ezt csak úgy lehet növelni, ha rengeteg fát ültetsz a város közelében, illetve sok utast és postát szállítasz el a városból, de az első módszer a hatásos.
-
chop
őstag
Olyan lehet valahol allitani, hogy mikor kezdodjon a scenario?
-
Szmuki
tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy tegnap bátyussal helyi hálón akartunk játszani(egymás ellen).Sikerült a hostolás meg minden.3 kisérletet tettünk.Mind a háromszor lefagyott a game->1.amikor én vettem kocsit, 2. amikor ő, 3.amikor én letettem egy vasúti sínt.
Szóval valami probléma lehet, lehet hogy valami javítópatch kéne vagy nem tom.
Hát ha ti tudtook segítnei akkor az jó lenne.
TTD patch 2.0 rev1(ez van fenn mindkettő gépen). -
ttdx-royal
csendes tag
-
ttdx-royal
csendes tag
Hali!

Hát én is csatlakoznék a topicba,mert nekem is megvan a játék!Ki az akinek nem működik a TTDX XP alatt? Tudok segíteni! 100% biztos!
-
JetiRulez
őstag
Meg az is érdekelne, hogy az önkormányzat mér nem enged meg semmit? A beállításokban pedíg engedékenyre van állítva.
Thx.
[Szerkesztve] -
JetiRulez
őstag
Életemben először elértem az 1milliárd €urót! Kíváncsi vagyok, ki mennyit keresett. Az öcsém 5milliárdnál tart jelenleg, de biztos vagyok benne, hogy sokan sokkal többet is kerestek már.
-
Probiker
aktív tag
Ez kékremszépen megunhatatlan játék. Szinte évente előveszem és játszok vele

19colos tft-n lehet kicsit érdekesen fog kinézni, mondjuk már nyomtam 19es crt-n
Egyik dolog ami engem mindig zavart a játékban, hogy 2000 után pár év elteltével egyre sürübben jönnek az ufók, és persze, hogy pont az én sinemre fog leszálni, és ugye ilyenkor jön a légierő azt jól lebombáza ufót. Aki az én sinemen volt, és így az is eltünk...
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Na megint feltettem a TT-t, aztán nyomom.

-
ftc
nagyúr
kipróbálltam az openttd-t felinstall mikor inditanám kiir valami,hogy nem tlál..
-
Kagylo
tag
én még anno rengeteget nyomtam a Deluxot,most megtaláltam
szivtam a dosboxal,h fusson xp alatt,de végülis rábukkantem az openttd-re,ami win-os,szal nyomom
lehet jáccani egymás ellen?!?!
meséljétek már el plz -
.:GoliBali:.
aktív tag
Na akkor játék?
-
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
UP!
-
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
UP!
-
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
UP!
-
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
UP!
-
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
UP!
18-20-ig jó lesz? -
Yeti910331
aktív tag
Sikerült megoldani a zene problémát.

Nagyon elkallódtatok srácok. Ha semmi magyar ember nem jön jáccani, úgy dög unalom az egész. Ha kell, nyitok szervert, csak mondjátok meg hogyan állítsam be (jelenleg mérsékelt táj, könnyű fokozat). És fontos, hogy mettől meddíg, mert meg van kötve a kezem (itthon 4fő/1gép), úgyhogy innentől egyzetetni kell valamennyiőtökkel. -
Yeti910331
aktív tag
Nincs zenéje az OpenTTD-nek. A zenebeállításoknál ezerel pörögnek a számok nevei (teljes hangerőn van). PLS HELP.
-
Yeti910331
aktív tag
Az OPENTTD a TTD patch-e, amit mindíg frissíteni kell, mer különben nem enged fel a szerverekre. Vigyázat! nagyon sok a profi (könnyen vesztesz). Van sok újítás benne.
-
mcwolf79
veterán
HI Everybody!
Miért nem tudok menteni a játékban?
THX a segítségért!
-
_stick_
őstag
Helló Urak!
Nemrég szereztem tudomást, hogy van valami OpenTTD patch, ami jó pár dologban megváltoztatja a játékot.
A kérdésem, hogy mik ezek a változások? -
Probiker
aktív tag
Multira válalkozik valaki?

-
.:Richie:.
tag
Huu, de nagy játék volt anno. (nekem még most is nagy)

-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet, megvenni a jogot, hogy egy város közelébe gyárat építsek? -
Probiker
aktív tag
válasz
norbiphu
üzenetére
Tegnap pakolás közben találtam meg az eredeti Transport Tycoon Delux játékom biztonsági másolatát
(Az eredetitt sajnos eladtam, de nemtom minek, most sokat érne)
Megmondom őszintén neten még nempróbáltam játszani. Mikor sokat toltam anno akkor még nem az nemvolt.
De szerintem egy próbát mindenkép megér
(még megkeresem a régi játékmentéseimet
Ha jólemléxem akkor 2020körül elég sűrön száltak le ufo-k a sinekre, nagy cumi volt, mert ilyenkor mindig lebombázták
(a körülötte lévő tárgyakkal egyűt)
De jó game is.
-
Probiker
aktív tag
Fúú mekkora game volt ez régen. Annó egyik haver 386osán kicsit akadozot a térkép mozgatása közben

Játszik még valaki vele? -
Yeti910331
aktív tag
Na mi van??? Miért nem játszik senki se már ezzel a gémmel??? Már magyar szerver sincs. Nem tudom élvezni a játékot, ha csupa külföldi figurával nyomatom (1 szavukat se értem).
-
Yeti910331
aktív tag
Pedig ez egy jó gém, annyira monoton, ha single playerbe nyomatod, hogy már élvezni lehet.

-
PH! Rajongó
csendes tag
válasz
PH! Rajongó
üzenetére
UP!
Már senki sem szereti ezt a kafa játékot???

-
PH! Rajongó
csendes tag
válasz
PH! Rajongó
üzenetére
UP!

-
PH! Rajongó
csendes tag
Én vagyok az T_Csávó, csak ban-oltak de kaptam egy utolsó eséjt
Eléggé leaált ez a totyik, miaz már senki sem OPEN TTD -zik vagy mi, máris megunta volna mindenki???
-
Yeti910331
aktív tag
Valami jó ki szervert kéne egyszer nyitni, amiben benne vagyunk 10-en (lehetőleg magyarok, hogy hangulata is legyen). Tehát arra gondoltam, hogy egy 2048x2048-as pálya kellene, mert azon 10-en bőven elférünk, de nem én nyitnám meg mert nekem fél óráig tölti a 2048x2048-as pályákat.
-
T_Csávó
csendes tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
,,Kicsi a kép, úgyhogy úgy tudjátok megnézni, ha lementitek és kinagyítjátok.''
Olvass mielőtt válaszolsz!
-
Yeti910331
aktív tag
rájöttem mibaja

nekem a 0.4.1 verzió volt meg (most töltöttem le a 0.4.5-öt és megy)
-
Yeti910331
aktív tag
Miért offline minden Open TTD szerver?

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Engem is erdekelne hogyan lehet az uj grafikakat beizzitani. Valaki hozzaertö?

-
T_Csávó
csendes tag
Tisztára mintha bezárták volna ezt a topicot olyan nagy csönd van.

Nincs téma? -
Yeti910331
aktív tag
figyelj! ha lemented a képet akkor meg tod nézni teljesbe.

-
T_Csávó
csendes tag
válasz
üzenetére
Ez egész jó ötlet, köszi szépen!
Hogy én mennyire h*lye vagyok, hogy ez nem jutott eszembe, ez már nekem is fáj!

SORRY!!!
Akkor küldök ujjakat nemsokára, és lehet hogy még egy picit többet is.
-
norbiphu
őstag
ne használj ennyi smileyt, felesleges
-
T_Csávó
csendes tag
YYYIIPPPPPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII, ,,lelkes újonc'' LETTEEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az a baj, hogy nem tok jobb képeket csinálni, mert túl vékony ez a ****.
-
T_Csávó
csendes tag
válasz
ballington
üzenetére
Köszönöm szépen, nem hittem volna hogy valakinek tetszeni fognak ezek a képek, mivel a fele hiányzik.

Malyd csinálok úllyakat és megpróbálom jobbracsinálni.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Ram bazár DDR3 (4GB/2GB)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Például: Ludmilla BR232, ICE motorvonat, stb!
Az OpenTTD-ben biztos nincs ennyi jármű... 

meséljétek már el plz

szorri!