Keresés

Aktív témák

• Shadowfax

addikt

válasz Mosqu!to #4699 üzenetére

Valamint még egy kérdésem lenne, hogy honnan tudom beszerezni a jogtiszta telepítőjét az oprendszernek? A notebookhoz nem kaptam ugyanis semmilyen cd-t/dvd-t, amin bármi is lehetett volna.
    Magadnak kell megcsinálni:
    Start - Minden program - ThinkVantage menüben "Create Recovery Media" - ezen belül "Create Product Recovery Discs now". 1 db CD-re és 1 (esetleg 2) db DVD-re lesz szükséged. [link]

A felsoroltak közül ezeket tartanám meg a helyedben: Thinkpad Power Manager, On screen display, synaptics pointing device, Thinkvantage active protection system.

• KilgoreTrout

senior tag

a power manager szerintem hasznos, gyorsabban tudom benne állítgatni az üzemmódokat, meg jó, hogy folyamatosan látom, hogy mennyi az akku töltöttsége.
    BLOG - nekem ilyen nincs
    OSD - szerintem ezt leszedheted
    Synaptics pointing device - ezzel a tapipad tuajdonságait állíthatod, (szerintem enélkül is működik)
    Active Protection system - ezt hagyd fent mindenképp (mint már korábban írták a vincsesztert védi ütések, leesés ellen)
    scheduler_proxy - erről fogalamam sincs, hogy mi
    maintenance manager - le lehet szedni
    productivity center - szintén leszedhető (ez jön fel a thinkvantage gomb megnyomásakor win alatt - sok értelme nincs szerintem)
    message center - ez sem kell
    access connections - hát erről megoszlanak a vélemények, attól függ hány helyen netezel, szükséged van-e arra, amit előttem írtak, de a win beépített kapcsolatkezelője is teljesen jó szvsz
    client security solution - szerintem ehelyett elég az ujjlenyomatolvasó driverét feltenni (win logonhoz az is elég), már ha nem akarsz összevissza titkosítani

Telepítőt tudsz kiírni a rejtett partícióról (ha megvan még) Minden program>Thinkvantage>telepítő cd készítése (vagy valami hasonló)
    Remélem nem írtam semmi nagy hülyeséget.

• peszleg

csendes tag

Azért nem mind felesleges:

Thinkvantage active protection system - van beépített gyorsulásérzékelő a gépben - ha elkezd szabadon esni, akkor leállítja a vinyot, hogy becsapodáskor több esélye legyen.

thinkvantage access connections - kapcsolatoak lehet vele konfigurálni és elmenteni. Megjegyzi, melyik hálózaton melyik a default nyomtató, milyen proxy beállítások vannak (firefoxba is átírja), fájlmegosztás, tűzfal ki-be kapcs.... Nekem a dell-en nagyon jól jönne egy ilyen cucc, nem kézzel kéne mindig átírogatni. Majd írok egy pac fajlt, csak szánjam rá magam.

Aktív témák