Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nooeca

    senior tag

    válasz lócitrom #69290 üzenetére

    Kicsit érdekes a történet, mert ha van helyben ADSL hálózat, amit ugye vDSL-re lehet fejleszteni, akkor a szabályok szerint, nem lehet optikát húzni, kifejezetten csak akkor ha esetleg ott is réz van ahol nem kéne, vagyis az alap az, hogy ebben az esetben a vevőnek is rezet húznak be.

    Ez azért érdekes mert a jelenlévő hálózat valakinek a tulajdona, viszont ebben az esetben is, ugye open-accessnek kell lennie. Vagyis ha mondjuk van egy ADSL hálózat a T egyik alvállalkozójának aki fejleszti pénzből vDSL-re (hiszen döntő többségben csak vDSL lehet adsl-es helyen, kivéve ha a hálózat állapota nem ad lehetőséget a felújításra), akkor azt már az Invitel is bérelheti pluszban.

    Lista nincs, pályázatok vannak, de mint írtam középmagyarországon nincs pályázható terület, szóval a 19 megyéből csak 17 pályázható. Ezek a pályázatok már nyilvánosak, és gyanítom hogy a mostani hátrányos helyzetű helyeken is talán már most is ebből a pénzből újulnak a hálózatok. De a kifizetési dokumentumoknak nem néztem utána.

    Digi az eleve nem vállalta, gyakorlatilag minden más szolgáltató beleszállt, még a kisebbek is. Hálózatfüggetlenség az azt takarja, hogy nem lehet semmit sem korlátozni. Ha van 30 Mbit/sec, akkor annyi lesz a letöltés fájl - vagy torrent esetében is megfelelő seeder esetében, nem lehet kifejezetten egy célszegmens letöltési sebességét csökkenti.

    Sebességeket csak úgy tudom hogy 30 Mbit/sec letöltés és 7,2? feltöltés Mbit/sec fejből. A garantált ennél jóval kevesebb ugye. Van itt egy térkép, ezeken a sárga terület jelzi azt, hogy hol kell fejleszteni (középmagyarországon pl. sajátpénzből), a sötétkék meg azt hogy mit vállaltak a szolgáltatók magukra, saját pénzből:

    http://szelessav.e-epites.hu/map-core/

    Kicsit régen frissült, ezek egy része már kész van, de nagyjából látható hogy hol lesz saját pénz, illetve köézpmagyarországon a sárgák is a szolgáltatókra hárulnak önköltségesen.

Új hozzászólás Aktív témák