Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • panyongf

    csendes tag

    Sziasztok!

    Először is elnézést, ha nem a jó helyen kérdezem, vagy valahol a hsz-ek között már megválaszolásra került a kérdés, esküszöm próbáltam a lehető legtöbbet utánaolvasni a kérdésnek mielőtt kérdezek. A probléma a következő.

    Adott egy T-Home előfizu TV (családi+HD)+internet (30as net). A szolgáltatásokhoz egy SpeedportW724V HGW-t adott a T, innen megy ugye egy vezeték az STB-be, meg a közelben lévő eszközökbe, plusz wifin is ebből nyerem a netet pl. a telókhoz. Felmerült a kósza gondolat, hogy kellene a hálóba is TV. Igény jelezve, szerelő kijött, szerelés megkezdődik, de hiába van minden szobában kiállás a netes cuccoknak, valamiért nem akarta az igazságot (nem voltam itthon, telefonon meg nem nagyon értettem, hogy mi a probléma).

    Alternatív megoldásként a szerelő mondta, hogy lehet vezeték nélkül is eljuttatni az IPTV-t a szobáig, mert az egész lakáson keresztül húzott kábel ötlete annyira nem jött be. A probléma, hogy az eszköz amit ő ajánlott, és amit szerinte a T is ad ilyen esetben számomra nem volt fellelhető (Technicolor TG233). Ha jól láttam leírásokat, ez direkt vmi vezeték nélküli video továbbító cucc. A T oldalán vmi Ruckus eszközt írnak alternatív vezetékelési lehetőségnek, viszont a szett (adó+vevő) ~40k lenne. Ennyire nem akarunk a hálóban is TVzni...

    Felmerült bennem, hogy felhasználom a HGW miatt nem használt TP-Link WR1043ND (v.1) routeremet, megpróbálom azon keresztül eljuttatni a jelet a 2. STBhez. No ez nem jött össze. Próbáltam a router gyári firmware-jével a WDS opciót bekapcsolva, de ekkor hiába látta a TP a HGW-t, nem volt hálózat a TP lan portjain.
    Ezután feltettem a ddwrt-t a TP-re. Itt próbáltam a clinet (bridged) opciót, ekkor volt hálózat, az STB el is kezdte adni az adást, de kb. 10 mp után fagyás. Próbáltam a WDS client opciót is (DHCP kikapcs), de így nem kapott IP-t az STB.

    A kérdésem az lenne, hogy egyáltalán ezzel a párosítással megoldható-e a dolog, és ha igen, akkor valaki tudna-e mutatni egy olyan leírást, amit végigkövetve sikerülne ezt beállítani. Olvastam a multicast beállításáról is, de az már kicsit magas nekem. Egyáltalán meg lehet-e ezt az egészet oldani úgy, hogy közvetlenül a HGW wifi jelén kapja a másik router a jelet, vagy mindenképpen kell egy 3. router, ami a HGW-hez vezetékkel kapcsolódik, és amihez a hálószobában lévő router csatlakozik?

    Előre is köszi a válasz(oka)t!

Új hozzászólás Aktív témák