Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz DJ. Ru$y #59498 üzenetére

    a 10/0,5-ösök meg verik az asztalt otthon :)

    Szerintem ez az egész 4-5 dologra vezethető vissza:

    1. A költségek szinten tartására
    2. Az egységesítési törekvésekre
    3. A technológiai eltérésekre és korlátozásokra (xDSL)
    4. A Telekom egyedi helyzetére.

    A Telekom a legnagyobb szolgáltató az országban, és neki van a legtöbb xDSL előfizetője is. A T-nél (de egyébként az Invitelnél is) 120 Mbps a leggyorsabb rendelhető Internetelérési sebesség, de egyrészt ez csak jellemezően a nagyvárosokban érhető el, másrészt ott sem mindenhol, harmadrészt csak optikán, és negyedrészt az EFI-k jelentős hányada xDSL-en kapcsolódik nem sokkal kevesebb pénzért, mint a városi társaik, akik lényegesen előnyősebb platformon tehetik ugyanezt.

    A UPC vagy DIGI a T-s maximum sávszélességének akár többszörösét nyújtja, de nekik a vidéki kis városokban, vagy analóg kábeltévé (pl nálunk a UPC , és ott is csak a lakótelepen), vagy műholdas tévével van jelen (DIGI).

    Az ország lakosságának közel 4/5 része vidéken él. Persze ezek jelentős része vidéken, de Budapesten is rengeteg hely van ahol csak xDSL-el lehet Internetezni.

    xDSL-nél pedig technológiai sajátosság, hogy a folyamatos feltöltés odavágja a letöltést. Jó vannak olyan programok, mint cFos és társai amik vagy segítenek vagy nem, de ez más tészta. A rézdrótos internet már 17 éve jelen van, és itt nem a betárcsázósra gondolok, mert az valamivel régebb óta, hanem az ADSL-re.

    Jelenleg a Telekomnak 5 Internet díjcsomagja van. Aki T-s előfizető, valamelyik 5-be esik bele (most vezetékes Internetről beszélünk). A szolgáltató részéről érthető a törekvés, minél kevesebb díjcsomag. A népszerű L-es az ami elérhető, xDSL-en kívül más platformokon is. Ugyanakkor szép dolog hogy - most azért a legkisebb csomagot hozom példának, mert annál nem válthat lentebb - papíron valakinek NetMánia S csomagja van, de gyakorlatilag annak maximum a felével tölt le IPTV nélkül mert olyanok a vonali adottságai. Nesze egységesítés. Viszont a 0,5 feltöltést valószínűleg azon is biztosítani tudják, szóval van benne logika, és a garantált is megvan az esetek 90+%-ban :)

    Szerintem ha az xDSL kiesne, akkor változna a feltöltési limitáció is, vagy ha végre követnél a Franciaországban is látható példát, miszerint, van xDSL, de engedik ami a csövön kifér.

Új hozzászólás Aktív témák