- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
aktív tag
válasz Scale #152348 üzenetére
Emlékeim szerint annyit és olyat tud rögzíteni , amennyi és ami ki van adva az előfizetésre.
1SD - 2HD , 2SD-1HD , 3HD
Értelemszerűen ha három különböző csatornát rögzítesz , akkor egy negyediket már nem tudsz élőben nézni , mert az már egy 4. stream lenne.Így az élő adáshoz az egyik rögzítés alatt lévő csatornát kell nézned. ....és így tovább ,ahogy a matek kiadja a streamek számát.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
addikt
Androidos TV box működhet egy másik telekomos címen (másik város is) ha elviszem oda és rádugom az utp kábellal az ottani telekomos router -re ?
[ Szerkesztve ]
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne a topick olvasóihoz
1.) Van-e bármi lehetőség arra, hogy olcsóbb szolgáltatás díjat kalkuláljanak fiókban, értékesítőnél, stb.? Budapest peremkerületére költözünk és kaptunk egy 9200 Ft -os TV+Internet (500 mbit) ajánlatot, kicsit soknak tűnik a 4500 Ft -os FLIP után. Ez standard díj, vagy van mód alacsonyabb díjra? 2 db mobilelőfizetéssel a csomagmellé, kb 2000 Ft lejönne a szolgáltatásból, de sajnos nem vonzó az előfizetés díja (5500 Ft), flottások vagyunk, ami verhetetlen (4000 Ft 10GB net+300p beszélgetés)
2.) Ahova költöztünk, ott még gyengélkedik a Yettlel és Telekom hálózata is (kb. egy 100m sugarú körben), telefonos ügyfélszolgálaton nem sokat tudtak segíteni, emailt is írtam, de semmi válasz. Hogyan tudnánk megoldani, hogy a Telekom lefedje 100% -an ezt a területet is 4G/5G -vel?
Köszi a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
szkorhetz
őstag
válasz ImpersonatoR #152352 üzenetére
Próbáltam, sajnos nem.
#152309szaboi6512: nekem maradt 25 (Óbuda, panel)
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
Üdv !
Ismét lenne egy kérdésem ,cimborámnál van egy Kaon CG3000 típusú modem. Van vele egy olyan probléma , hogy gyakran eldobja a wifi sugárzást. Olyankor nem ad netet , de csatlakoznak hozzá a telefonok. Van , hogy naponta 2 x is csinálja , de van hogy 2 napig sem. Ilyenkor a modem újra indítása segít csak. Nincs más hálozati eszköz bekötve. Egy pc megy róla utp kábelen , meg 2-3 telefon wifin.
Mi lehet a gond ?Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
prisz
aktív tag
Beírom ide, hátha még érint valakit. Akinek eddig problémás volt a csatlakozás sagem 3896 és huawei eszközzel, javította a hibát a telekom egy hgw szoftver frissítéssel.
-
Kekmen
senior tag
válasz snyper990 #152335 üzenetére
Köszönöm a tippeket, AnonymusX-nek is. A tegnapi napon megtáltosodott, sem fagyás, sem a 480p gond nem jött elő. Online rendeltem, tehát él a 14 napos elállás, még egy hétig legalább teszteljük, aztán eldöntöm, hogyan tovább.
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
snyper990
őstag
válasz ad4m1337 #152353 üzenetére
Szia!
1) Ha konkurens szolgáltató szolgáltatása nem érhető el az adott területen, akkor nem nagyon szoktak plusz kedvezményt adni. A honlapon összeállított csomagdíjnál általában értékesítő sem tud jobb árat mondani. Esetleg megnézheted, hogy alap vezetékes telefonszolgáltatás hozzáadásával olcsóbb lesz-e a teljes csomag.
2) Biztos megoldás szerintem kb. az lehet, ha átvállaljátok a beruházás költségeit. Gondolom erre nincs fejenként pár tízmilliója a környékbelieknek, így marad a remény, hogy előbb-utóbb megoldják.#152355 viperabácsi: Ha csatlakoznak hozzá a kliensek, csak net nincs wifin, akkor nem a „wifi sugárzást” „dobja el”, hanem valószínűleg megszakad az internetelérése. Olyankor ellenőrizni kellene, hogy vezetékkel kapcsolódva hozzá van-e internet. Ha nincs, jelentse be a hibát az ügyfélszolgálaton. (Előtte mondjuk meg lehet nézni, hogy a koax kábel csatlakozói nem lazultak-e ki. Ha nem, ki lehet próbálni, hogy egy gyári beállítások visszaállítása esetleg megoldja-e, ha van kedve szórakozni vele. Meg lehet nézni a jelszinteket is, itt tudnak segíteni azok értelmezésével és tudnak adni tippeket, hogyan lehet rajta javítani, bár én úgy érzem, ennek nem az előfizető dolgának kellene lennie.)
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz viperabácsi #152355 üzenetére
Üdv!
Összefoglalóban linkelt programmal lehet keresni szabad csatornát. Előfordul, hogy az adott csatornán nem működik stabilan az átvitel. Vezeték nélküli átvitelt nem garantálják a szolgáltatók. Ha más csatornákon sem javul a helyzet érdemes venni gigabites routert. -
viperabácsi
addikt
válasz kabelmania27 #152359 üzenetére
Még annyi , hogy próbáltam belépni a routerba , de nem enged az oldalán lévő matricán lévő admin/jelszó párossal.
Tudtunkal senki nem állította el . Mit tudok csinálni ?Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz viperabácsi #152360 üzenetére
Modem áramtalanítás és visszakapcsolás után sem lehet belépni?
-
viperabácsi
addikt
válasz kabelmania27 #152362 üzenetére
ránézek ebédnél
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
viperabácsi
addikt
válasz kabelmania27 #152362 üzenetére
Nem tudok így sem.
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
TiMoN
senior tag
válasz viperabácsi #152355 üzenetére
Az a kábelmodem egy hulladék, nekem is volt és jeleztem, nem is birt v 4 gépet jó pár wifin lógó eszközt. Jelezd, hogy dobálja a wifit ujra indul stb. és majd kicserélik.
Nekem hoztak utána egy Sagemcomot azóta minden okés-TiMoN-
-
Voice24
őstag
Hali!
Érdeklődnék, az androidos box még mindig rémálom, vagy javítottak már rajta? Az okos része nem érdekelne, csak a tévézési szolgáltatása. -
Hunor27
csendes tag
válasz viperabácsi #152367 üzenetére
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy ilyenkor este bizonyos online játékokban (napközben minden rendben) magas a ping,van erre valami megoldás ?
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
válasz Voice24 #152366 üzenetére
Bár még nem válaszolt senki, azért próbáltam itt kutakodni a box-szal kapcsolatban, és egy érdekes dolog szúrt szemet. Androidos és nem androidos boxokon is említenek páran akadásokat, fagyásokat, volt, aki konkrétan este 8 utáni időszakra írta ezt.
Na, amiért ez érdekes: most májusban hagytam ott a Telekomot a jobb ár miatt a Voda kedvéért, de ugyanúgy maradtam a telekomos optikai hálózaton. És nekem is az a gondom a vodás médiaboxokkal, hogy random fagyogat az adás 4-5 másodpercekre, és ez gyakrabban fordul elő az esti órákban. Nem lehet ezeket a hibákat visszavezetni az optikára? Abszolút nem értek hozzá, de furcsa, hogy két szolgáltató teljesen különböző boxai hasonló hibákat produkálnak ugyanazon az optikai hálózaton. -
patrikcoc
aktív tag
-
asynur
tag
válasz Hunor27 #152368 üzenetére
Szia!
Így konkrétumok ismerete nélkül nagyjából csak általánosságokban lehet beszélni illetve találtatni, az ok lehet pl.: este többen szabadulnak rá a hálózatra, vagy a szerverre ami napközben szabadabb.
Erre olcsó megoldás csak akkor van ha eddig wifis volt a kapcsolat a routerrel => váltás Ethernet csatira. Esetleg ha otthon többen használjátok a routert és valami régebbi gyengébb típus akkor csere. Kideríteni NAT-olva vagy-e a szolgáltatónál ha igen kérni, hogy szüntessék meg.
Továbbá (bár jó eséllyel irreális)megoldás lehet: szolgáltató váltás, költözés , váltás optikára ha eddig nem az volt.[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
Az A típusú kálváriám tovább folytatódik, internet bekötés ügyében.
nyáron kétszer volt kint a szaki, nem sikerült megoldani, részletek visszakereshetők itt.
Annyi a lényeg, hogy valahova segédoszlopot kellene rakniuk.
Felhívtam ügyintézőt, mi ennek a menete, mondja semmi gond, beírja megjegyzésbe a segédoszlop leállítását.
Kérdeztem, hogy de nem gond, hogy ez közterületre kellene tenni? Mondta, nem nincs jelentősége. OK.Jön a szaki, mondta, hogy ő közterületre nem fog semmit állítani (nyilván kellene önkormányzattól valami engedély, mittomén), csak telken belülre.
Az én telkemre hiába állítanak, nem oldja meg a problémát.
Azt javasolta, hogy a mellettem lévő, jelenleg önkormányzati, de fullüres telek sarkába rakjuk le az oszlopot, tulajdonosi hozzájárulással.
Holnap megyek be az önkormányzathoz, de szerintem elhajtanak, mint a fene.De valahogy meg kellene oldani lehetőleg decemberig, mert költöznénk talán, és párom home-office-ban van főleg, meg hát amúgy nekem is kell munkához.
nem tudom volt e már valaki ilyen faramuci szituban.
az egész probléma abból van, hogy az önkormányzat a közelemben lévő oszlopsort el akarja vinni onnan....de hogy mikor, hova, fogalmuk nincs, de ne kössek rá szerintük.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Hunor27
csendes tag
válasz asynur #152371 üzenetére
Szia!Ezek közül egyik sem, tehát optikai nem vagyok natolva,nem tudok váltani szolgáltató most váltottam digirol mert drága és magnet1 nagyon jónak tűnik, 2 évig kötve vagyok,ethernet csatival sem jobb, csak egyedül használom a 2000/1000.netet nincs router ,közvetlenül modem mivel eléggé jó Sagemcom 5670v2 , és a gond egy pl world of tanks server1 semmi gond 20-40 között a ping,server2 (itt is kell legyek mert a ranked csak ezen a serveren megy)meg este 5-6 után olyan 11 ig 150-200 ms között ugrál,jeleneg most Exitlag kipróbáltam azzal jó csak nem akarnék fizetni érte majd hosszú távon ha meg lehet oldani ezt pl ingyen is,ebben kellene segítség mit kofigoljak át modem hogy ezen javítani lehessen
-
Voice24
őstag
válasz patrikcoc #152370 üzenetére
Amióta megjelent az androidos box, lényegében csak negatívumokat lehetett olvasni róla. Nekem még a nem androidos boxaim voltak, mielőtt májusban átmentem a Vodához. Ezért kérdeztem délután, hogy az androidos boxokkal mi a helyzet mostanában, tapasztalatom nincs vele.
-
őstag
-
Hunor27
csendes tag
válasz lionhearted #152375 üzenetére
És ezt meg tudták valahogyan oldani vagy nem lehet otthoni ügyködéssel és akkor kénytelen vagyok exitlag használni erre ?
-
csababarca
őstag
válasz csababarca #152372 üzenetére
most közben nézegetem a műholdas internet lehetőségét.
de a maximum 40-50 mbit-es kapcsolat nem tűnik túl bíztatónak, home-office-hoz.
Mondjuk alternatívaként jó lehet, egyszerűen a telekom egyáltalán nem felhasználóbarát.Most voltam önkormányzatnál, ők megadják a segédoszlop telepítési engedélyt, de kell a telekom megkeresése.
Most megírtam nekik az emailt, de sok jóra nem számítok.https://www.skydsl.eu/hu-HU/Lakoss%C3%A1gi-%C3%BCgyfelek/M%C5%B1holdas-internet/tariff/details/345
ezzel vannak valakinek tapasztalata? 40mbit 40 euróért, húzós, de decembertől muszály valamit szerezni.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Heimdallr75
őstag
-
csababarca
őstag
válasz Heimdallr75 #152379 üzenetére
igen nézegetem azt is.
mondjuk egyszeri fájdalmas díja van ahogy nézem, plusz a havidíj.azt nem találom, hogy ez milyen sebességet biztosít egyáltalán.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Heimdallr75
őstag
válasz csababarca #152380 üzenetére
kollégám használja 80--150 közt a down és 20-50 közt az up
de masszírozzad a telekomot az oszlop miatt, jobb.
[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
Kbali
nagyúr
válasz Heimdallr75 #152381 üzenetére
és mekkora a késleltetés? Egy videokonf megy simán?
-
Kbali
nagyúr
válasz csababarca #152378 üzenetére
Nem pörgetem most vissza a folyamot, de itt azért nem a T a hunyó. Egyébként mobilnet nem jöhet szóba? Mikrós szolgáltató sincs a környéken?
-
tudi13
aktív tag
válasz csababarca #152380 üzenetére
Yettel OtthonNet?
-
csababarca
őstag
válasz Kbali #152383 üzenetére
Önkormányzat húzta keresztül a számításokat, mert ezt 2022 őszén találták ki, hogy azokat az oszlopokat áthelyezik "valahova".
Onnan simán át tudnák lőni vezetéken a netet egyébként.Én nem tudok mit csinálni sajnos, mert most pattogok a Telekom és az önkormányzat között.
Még arra gondoltam, hogy 4G-s lefedettség van, telekomnál lehet valami otthoni eszközt kérni, sim kártyával, ami mint egy router működik?
Itt most főleg az internet a létszükség, a tv nélkül megvagyok, ritkán nézem, akkor is netflix, stb.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
boborján2
aktív tag
válasz csababarca #152386 üzenetére
Léteznek eszközök amibe sim kártya bele és megy mint egy router (mint ha vezetékes neted lenne).
Vagy van olyan router is amibe a sim kártyás kütyüt usb-n kell csatlakoztatni és ugyanúgy megy a net wifin/kábelen.
Azt kell megnézni pontosan milyen router tudja ezeket. Illetve a szolgáltató ászf-ben mit szabályoz a mobilnetre ezzel a felhasználással kapcsolatban.
Pl. Évekkel ezelőtt voltam 20-as. Korlátlan mobilnete sim kártyával. Szolgáltató azt mondta oda teszem a simet ahová akarom,de feltétel ,hogy havi egy mobil gsm hívást indítani kell róla. Ha nem akkor lekapcsolják. Szóval ha "otthoni" netként használtam volna , akkor havonta egyszer át kellett volna a rakni a telefonba és egyet telefonálni.
-
tudi13
aktív tag
válasz csababarca #152387 üzenetére
Az nem is lesz. Van elállási jogod, így megrendeled és teszteled.
-
őstag
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Mobil L + gigaeros korlatlan net utazas a tarifacsomagom, ha telefonalok euba, ebbe a csomagba fizetos a telefonalas?
[ Szerkesztve ]
-
AnonymusX
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #152392 üzenetére
37 Ft/perc [link]
Van külön Telekom mobil topik.
-
Rise17
tag
Sziasztok! Még ugy a Telekom tv kezdetén kértem 2db SDMC boxot , viszont most meguntam mert csak a nyűg van vele .Bejelentettem hibára elvileg 72 orán belül kijönnek. Viszont jelenleg épp müködik,de van mikor lefagy 2-3 ora nézés után. Most akkor igy is cserélni fogja esetleg a szerelő? vagy megmozgat 2 kábelt és rámondja hogy most épp jo,jovanazugy? Szeretném ha kicserélnék szépen az uj boxora,mert már unom a kálváriát
-
Rise17
tag
írtam itt telekom Chat-en hogy fel akarom mondani az egészet mert akadozik mint a franc,mennyi a kötbér. Aztán leírta a kötbért mondtam hogy ez hu kicsit sok,cseréljük a boxokat. Utána átirányított 1 szakis kollegához,akinek elmondtam hogy jelenleg épp müködik viszont 3 nap után elkezd akadozni,mintha megtelne a memoria. Igazábol normális volt,mondta miket probáljak meg,gyorsitotár törlése stb. Mondtam neki minden létező dolgot megcsináltam,gyári visszaállítástol kezdve végig mindent.Aztán mondta hogy probaljuk meg akkor kicserélni a boxokat,hátha megoldja. Tudja ő is hogy igazábol 1 szoftveres probléma és dolgoznak rajta . Aztán ha ideállít a szerelő megint 2db sdmc boxal ami av-s (mert nekem még ugye a legelső av port nélkülis van) akkor fogom és elkergetem Most nehogy már 2 gigás internet csomag,Optika és az RTL Klubot ne tudjam nézni akadás nélkül 2023ban ????????? ha az uj box-al se lesz jó fogom inkább kifizetem a kötbért azt átmegyek máshova,mert ez nevetséges,magenta 1 ide vagy oda
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz Rise17 #152397 üzenetére
Már a felmondás megközelítése is téves mindkét oldalról. Egy sz@r és használhatatlan szolgáltatás felmondásáért nem fizetünk kötbért,hiszen a szolgáltató nem teljesíti amit vállalt a pénzedért.
Ki lehet lépni ingyen is , csak meg kell csapkodni az asztalt.
Szerk: Már bocs nem bántásból , de legyen eszed! Nehogy már kötbért fizess csak azért mert ők ezzel riogatnak ,holott Te teljesíted amit vállaltál!
[ Szerkesztve ]
-
Rise17
tag
Oksa köszi .Igazábol megnézzük mit tud ez az uj box(ha egyáltalán tényleg azt hoznak és uj box gyaránt nem azt hogy megint idehoznak 1 ugyan ilyen sdmc-t csak másikat) aztán ha még mindig szar harcolok velük
-
AnonymusX
senior tag
válasz Rise17 #152397 üzenetére
Hibajegy, hibajegy, hibajegy. Ez a kulcsszó.
Mindig nyittatni kell, ha nyűg van és nem szabad engedni lezárni, amíg meg nem javul. Ha mégis lezárják, de hiba maradt, újra kell nyittatni ugyanazt a hibajegyet. Egyrészt a szolgáltató 72 óra után kötbért köteles fizetni, ha nem javítják, másrészt ha elég sokáig javítás nélkül marad (hirtelen fejből nem megy, hogy ez mennyi nap), akkor az előfizető felmondhatja a szolgáltatást következmények nélkül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest