- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
abrtom87
tag
Köszi mindenkinek. Újjraindítást próbáltam. Akkor a mi routerünk nem alkalmas.
-
DavidLindhag
csendes tag
Jó estét kívánok!
Szomszéd bácsi társasházában - pont mint nálam - ott van az optika. Ott voltam, mikor a Mátraphoneosok behúzták, a dobozok is ott vannak a lépcsőházban. Ennek ellenére a bácsinál nem lehet, csak ADSL-t rendelni a weblapon keresztül. Arra tudunk gondolni, hogy bár be van húzva az optika, nincs üzembe helyezve. Emlékszem, hogy az én társasházamban is úgy volt, hogy behúzták, de szűk fél év volt, mire üzembe helyezték. De vajon ott akkor miért nem? Évekkel ezelőtt volt a kiépítés. Vagy miért nem lehet optikát rendelni nála?
Köszönöm szépen, nagyon szépen!
-
Kaba
veterán
válasz DavidLindhag #136858 üzenetére
Hívd a 1414-et.A honlapon nem mindig az aktuális állapot látható
-
Kaba
veterán
válasz DavidLindhag #136860 üzenetére
A chat sem biztos. Hívd a 1414-et és beszélj egy ügyintézővel.
-
b.roland82
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy optikai szolgáltatás sagemcom beltérivel és két Androidos IPTV box-al.
Ezen felül van egy TP-Link TL-WR740N V2 router switch-ként használva (DHCP offolva + LAN1 porton csatlakozik a sagemcomhoz + IGMP proxy engedélyezve)
Tesztelve van, egy hálózatot alkot a két router (nincs dupla NAT, stb.), tehát mindennek működnie kell(ene).
Az egyik IPTV boxot viszont csak a TP-Linkre tudjuk kötni, mivel nincs lehetőség plusz UTP behúzására, de ezen a boxon az IPTV stream akadozik. Ugyanez a box a sagemcomra kötve direktben hibátlanul megy.
Valakinek valami ötlet? -
poli27
veterán
Új hgw érkezik koaxra Sagemcom 3896AX Wifi6, 2,5gbit es lan port! Az új gigás megrendelésekre ezek mennek már ki... :)
-
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok,
Láttam itt, hogy másnak is eltűnt az IPv6, nekem sincs már egy ideje. Adtam egy reboot a kaonnak, de ipv6-nak továbbra sincs nyoma a hgw wan-on sem. Lehet esetleg tudni valamit, hogy ez mikorra áll helyre vagy egyáltalán tudna róla T oldalon?
-
törölt tag
válasz #78121280 #136866 üzenetére
Akkor bátran kérhetem a cserét?
Wifi és Lan alháló látja egymást? (Ugyebár a 3890v3-ban nem stabil ez a rész, bár ezt nem tudom hogy lehet átrugdosni rajtuk, de rápróbálok) (remélem a wifi-lan átjárás a cég szerint nem csak egy extra mint a wifi )Eddig ezt csak a kaontól való félelmeim miatt nem mertem ezt megtenni!
@snyper990-136870
Na jó , ez big like -
polonic
félisten
Sagemcom ac-s router van. Csatlakoztattam 5ghz-es hálózathoz egy új eszközt. Majd a mac szűrés is beállítottam. Azóta viszont nem tud egyik eszköz sem kapcsolódni a hálózathoz.
Megnézem, a mac lista üres.
A mac szűrés kikapcsolás és a hgw újrainditasa után sem lehet csatlakozni.
Mi a fene történt ezzel. -
Ferenc874
csendes tag
Amennyiben IPTV-t is szeretnék használni, abban az esetben nem érhető el a bridge mód? Jól értem, hogy vagy a Telekom eszközét használom routerként és ehhez csatlakoztatom a saját routereimet AP módban. Ebben az esetben, mivel a routerek IGMP snoopingra képesek, ezért azokhoz is csatlakoztathatom a TV boxokat.
A másik lehetőség a PPPoE pass-through engedélyezése a Telekom eszközén. Ekkor a saját routerem lesz a fő router, ez is felépít egy PPPoE kapcsolatot, viszont nem csatlakoztathatom hozzá a TV boxokat (VLAN beállítások miatt).
A 2/1-es csomaghoz adott eszköz (routerként használva) meg tud birkózni 3 darab AX86U-val (AP-k ként használva)? Biztonságos az eszköz, jó a tűzfala, teljesítménye? Egyszerűbbnek tűnik AP-ként használni a saját eszközeimet. -
snyper990
őstag
válasz Ferenc874 #136875 üzenetére
Jól értelmezted a dolgokat, ezek a lehetőségeid.
Kb. teljesen mindegy, hány/milyen AP van, a lényeg az, hogy összesen hány kliens csatlakozik az adott alhálózatra.
De az ONT-k szerencsére elég jók, az átlagos felhasználást simán bírják, nincs panasz a teljesítményükre.
A biztonság meg mindig relatív, és nem csak a tűzfalon múlik. Egy szolgáltatói minden-az-egyben eszköz nyilván nem fogja felvenni a versenyt egy több tíz- vagy százezer forintos fizikai tűzfallal.
És igen, a legegyszerűbb AP-ként használni az eszközeidet, főleg, ha androidos boxo(ka)t kapsz és fontos, hogy a teljes funkcionalitása használható maradjon (pl. Chromecast) -
-
-
-
Csicsóka
őstag
Olvastam itt, hogy a netflix fel hegeszthető APK mirror-ból, az androidos set top boxra. Arra lennék kíváncsi hogy milyen minőségben nézhető. Widevine L1 DRM licenc gondolom nincs.
-
Csicsóka
őstag
válasz snyper990 #136885 üzenetére
Nincsen sajnos ilyen vasam. Akkor már megnéztem volna egy DRM info appal. Hogyha ezt tudná, akkor váltanék Telekom gigabitre, és vele együtt talán ki váltaná egy ilyen set top box, a mostani Amlogic boxom, amin coreelec fut. Az is érdekelne még, hogy a rá telepített Kodi, tud e kadencia helyes lejátszást?
-
Kaba
veterán
válasz cech19960320 #136883 üzenetére
Nem jelezted a mobilelőfizetések számát, így természetesen továbbra is lesz Magenta1 az édesanyádnak. Átiratni csak üzletben tudjátok majd, de ettől függetlenül beszélhetsz egy ügyintézővel is előtte a 1414-en a részletek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Essejó #136880 üzenetére
Fölösleges volt a fillérba..ásra kihegyezned a hszt!
Te is pontosan tudod,hogy ez nem megoldás ,mert a nálam lévő tudja a gigabitet. Nem cserélnék le egy csomag váltással. Egyébként is ,semmi szükségem a gigabitre , ezért nem fogom eldobni a spec kedvezményt és egy számomra értéktelen dologért +5400ft -ot kifizetni.Kicsit vissza kanyarodva a témához. Nekem nem okoz testi örömet ,hogy évente 100Tb jogvédett tartalmat letöltsek és megosszak másokkal
-
snyper990
őstag
válasz Csicsóka #136886 üzenetére
Widevine L1 van.
Kadenciahelyes lejátszás passz, ezer éves a TV-nk, framerate-et nem ír ki sehol. De az meg szerintem nem a Koditól függ, hanem inkább a kerneltől/a rendszer konfigurációjától. Rootolni valószínűleg nem fogod tudni a boxot (legálisan biztosan nem), hogy bármelyiket is módosítsd, így ha alapból nem támogatja, akkor veszett ügy[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz snyper990 #136889 üzenetére
Köszi az infót. Így van esély arra hogy a netflix, és majd az HBO Max mehet rajta akár 4K ban is. A kadencia helyes lejátszással az Android elég hadilábon áll. Afr nélkül 60 Hz-en fog kitolni mindent a tévére sajnos. A root, és a bootloader piszkálása szerintem sem fog menni, mert csak így lehet hogy ez a vas L1-es, és valószínűleg jól megvédte a Telekom is hogy ne lehessen bele piszkálni.
-
snyper990
őstag
válasz Csicsóka #136890 üzenetére
Nincs mit
Beállításokban 50 Hz-re is lehet állítani (720p vagy 1080i felbontás mellett, bár lehet, hogy kisebb is van, már nem emlékszem), de hogy az fixre állítja-e, vagy attól még más alkalmazások módosíthatják, azt nem tudom. Sanszos, hogy nem.
Root meg bootloader-piszkálás után lehet, hogy egyáltalán el sem indulna a Telekom TV GUI, és akkor meg a TV adás nem menne rajta...
Mondjuk a Telekom a kernelbe és a firmware-be szerintem nem nyúlt bele, csak rakott rá egy GUI-t, ami launcherként tölt be minden induláskor, úgyhogy túl sokat „megvédeni” a saját appján kívül nem tud szerintem[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz #46824192 #136892 üzenetére
Köszi az infót! Bár azért nem túl kényelmes megoldás, de akinek ez fontos, az megtanulhat együtt élni vele
Az animációk sebességét a fejlesztői beállításokban lehet módosítani. A múltkori factory reset után én 0,5x-re vettem, így fürgébbnek tűnik a box, de nincs olyan fapados érzése, mint amikor ki vannak kapcsolva az animációk -
rocco021
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni hogy tudom telekom tv csatorna listát szerkeszteni a sorrendet mert nem találom csak kedvencbe rakást találom ezen az android boxon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest