- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgaben
senior tag
válasz Intel fan11 #134351 üzenetére
Mint egy sima androidos telefonra. Play áruházból.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
törölt tag
A gigabit az csak papíron annyi. Az az elméleti maximum.
A boxon android tv fut így a play áruházból telepíthetsz alkalmazásokat.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Tehát az a probléma, hogy 1Gbit helyett 900Mbit sebességet mérsz?
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Christian79
tag
válasz Intel fan11 #134349 üzenetére
Szia! Meg tudnád mondani, hogy ehhez a sávszélességhez milyen ONT-ot adnak?
Csak mert a legújabb készülékükön van 2.5 gigás csatlakozó, az én routerem wan csatlakozása 1.8 gigás.
Továbbá, esetleg tudja-e valaki, hogy a legújabb Sagemcom F@st 5670-es ONT-ján be lehet-e állítani, hogy a saját router csatlakozzon a netre és ne a szolgáltatótol kapott eszköz csinálja?[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
válasz Christian79 #134355 üzenetére
Továbbá, esetleg tudja-e valaki, hogy a legújabb Sagemcom F@st 5670-es ONT-ján be lehet-e állítani, hogy a saját router csatlakozzon a netre és ne a szolgáltatótol kapott eszköz csinálja?
Igen.2 gigas csomaghoz altalaban sagem 5670 v technicolort adnak amiken van 2.5gigas.
-
veterán
Sziasztok!
Valaki, aki 4K minicsomaggal rendelkezik, meg tudná nézni, hogy az Eurosport 4K-n most snooker megy-e?
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
tobias40
veterán
-
legenda
válasz Intel fan11 #134362 üzenetére
Szia!
Milyen módon mérsz?
Speedtest CLI mit mutat például?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
őstag
A gigabites hálókártya maximális (valós) sebessége ~940 mbps. (Ha esetleg valaki ennél többet mér, az mérési hiba / pontatlanság.)
Te 900 mbps-t mérsz. Tényleg fennakadunk a hiányzó 40 megabiten?
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
tylerddd
veterán
válasz Intel fan11 #134365 üzenetére
VLC van rá, én azt próbálnám először.
-
Ear001
addikt
válasz Christian79 #134355 üzenetére
Milyen az az 1.8 gigás csatlakozás?
-
tylerddd
veterán
válasz Starchm #134361 üzenetére
@Starchm & tobias40 Az "alap" dolgok mind megvoltak, Sagemcom-ot kaptam egyébként, amit megjegyzek patentül működik (lekopogom, kopp-kopp), ezért is hagytam fel a saját babrálásával. PPPoe-t bekapcsoltam, de nem vitt előre. Felhasználónév/jelszó kombót beírtam a sajátba. Erre volt aki azt mondta, hogy duplán nem fog működni az azonosítás (ONT + saját router), de mindegy is, mert nem ment valamiért. Volt, aki szerint töröljem ki ezeket az ONT-ból és csak a sajátban legyenek beírva. Ezt nem csináltam meg, mert máshol pont arra panaszkodott valaki, hogy valahogy kitörölte a @t-online.hu felhasználót és a gyári jelszót az ONT-ból és nem megy nála semmi. Az Asus routerem megfelelő beállítási oldalát is belinkeltem oda a Telekom fórumba, de nem láttak benne hibát. Ott meg is állt a dolog, mert tényleg jól megy az ONT. Egyedül a MAC szűrés miatt lett volna jó a sajátot beüzemelni, mert azt használtam és sok cucc be volt állítva. A Sagemcom-ban is lehet, csak elég nagy munka bepötyögni mindet + amit észrevettem, de lehet nem jól csináltam valamit: bekapcsoltam a MAC- szűrést, megadtam eszközök MAC-címét. Ment. Kikapcsoltam a szűrést, majd be és nem voltak meg a címek. Na ez így elég gáz, hiszen előfordulhat, hogy ki kell kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gondolom HDD vásárlás után is visszamentél a boltba ,hogy az 1TB az miért nem 1TB.
Kodi , vlc ezek kb. mindent is lejátszanak.
-
tobias40
veterán
válasz tylerddd #134368 üzenetére
Most akkor kell vagy nem a saját router használata?
Nekem így működött ahogy leírtam,szintén asus saját routerrel.
Annyi még hogy az ONT-ben én csak lerontottam a belépési adatokat úgy hogy egy karaktert kihagytam a felhasználó névből!
Utána beírtam az asusomba a fn/pw adatokat és kapcsolódott ahogy kell!
Lehet hogy kel egy restart mindkettő routerbe de már nem emlékszem mert nekem megfelel az 5670 tudása,az asust meg betettem utána AP-ként és így tökéletes nekem a wifi lefedettség az egész házban és az udvaron! -
norba69
senior tag
Az 1000, az 1000 nálad is.
Csak a payload és az overhead együtt 1000.
Egy egyszerű leírás. -
bghistvan
senior tag
Üdv,sziasztok!
Telekom IPtv,1000-es net optikán, fekete kis Settopbox,hdmi megy a tv-be.
Youtube-ról kilépve, és az általam elég silány minőségűnek véleményezett tv adásokra váltva ez a rendszer üzenet fogad a tv( Q80 QLED )menűjében a jobb felső sarokban:
Az létezik,hogy a settopbox-hoz adott (állítólag 2.0)HDMI kábel silány minőségű?
Érdemes lecserélnem?
( A tv eszköz diagnosztikát lefuttatva nem ír problémát a csatlakozó kábelre,de mégis feldobja a fent említett üzenetet)Settopbox a 2.1 HDMI kábelt kezeli?
Ha érdemes, illetve javasolt cserélnem ezt a kábelt,akkor milyet javasoltok?Köszönöm
-
mgaben
senior tag
Kezeli a 2.1-et, nekem az van. De a sajátjval sem volt gondom. Csak a hossza miatt kellett lecserélni, amikor felfúrtam az állványt, és felakasztottam rá a tv-t.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
villamos
őstag
A maximális 2000 Mbit/s sebesség jól hangzik, de hogyan érhetem el?
Ahhoz hogy valóban elérd a kívánt sebességet, természetesen megfelelő eszközök kellenek.
Például 10Gbit -es hálókártya: [link]Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
törölt tag
válasz bghistvan #134376 üzenetére
Gondolom 2.1 bemenetre dugtad a tv meg 2.1 jelet akar. A box ilyet nem tud. SZERK : Látom már írták hogy tudja a 2.1-et. Így viszont tv/box beállítás hiba.
Bár visszafelé kompatibilis a hdmi, így nem értem mit pofázik a tv.
Megoldásként nyomd meg hogy ne jelenjen meg többé vagy dugd másik bemenetre azt jónapot.
Ha kép és hang van ,zaj ,vibrálás,villogás, egyéb hiba nélkül akkor nem kábel hiba.
[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
válasz enginev3.0 #134380 üzenetére
Persze, csak mielőtt előfizetünk egy ilyen szolgáltatásra, elötte még utánna nézünk, tájékozódunk, hogy megfelelő eszközökkel rendelkezünk e ahhoz, hogy azt igénybe tudjuk venni...
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
bghistvan
senior tag
válasz #46824192 #134382 üzenetére
A HDMI 1 portra van bedugva a tv-be,az 2.0-ás,a kép nem villog,nem szaggat,nem vibrál, bár ahogy azt korábban is írtam itt a topikban,a Telekom IPtv minőségével nem vagyok megelégedve a konkurens szolgáltatók HD csatornáihoz képest,pedig a tv egyáltalán nem dzsungesz..... egyéb forrásról küldött tartalmak pedig gyönyörűek.((Q80QLED)
Akkor lényegében felesleges "jobb minőségű" kábelt beszereznem a jobb képminőség érdekében?
-
törölt tag
válasz bghistvan #134387 üzenetére
Fölösleges. A hdmi szabvány nem a minőségen javít , hanem emeli az átvihető adatmennyiséget, ezáltal nagyobb felbontáson több fps átmegy.
Ez a tv szolgáltatas jelenleg ennyit tud. Sajnos még csak egy csepp infót sem kaptunk mikor lesz pl. adaptive streaming , ami gyors net kapcsolat esetén jelentős javulást hozhatna.
Ha jobb kell ,akkor digikábel, netflix 4k, torrent, stb ..
-
tudos4
tag
Sziasztok, új előfizetőként lehet telekomhoz mennénk. Van 1 db scart csatlakozós tv-nk, úgy olvastam új előfizetőknek adott STB-n csak hdmi csatlakozó van és a régi scart-osat már nem lehet igényelni, szóval muszáj lessz átalakítót venni?
-
Exelsior24
aktív tag
válasz tylerddd #134373 üzenetére
Érdekes, hogy nálad nem akar működni. Én pár napja csináltam meg itthon, előtte a Sagemcom ONT csatlakozott fel és osztotta az IP-ket, most az ASUS router teszi amit vettem, és csak a PPoePassthrough kapcsolót kellett átnyomnom, illetve az ASUS routert rendes router üzemmódba helyezni és kitölteni benne a szükséges dolgokat a WAN résznél.
Amúgy jól kötötted össze az eszközöket? Sagemcom ONT LAN1 <---> ASUS Router WAN port, így van összekötve nálad is?
Igaz nekem még a korábbi Sagemcom 5565v2-es ONT-om van, de nem hinném, hogy nagy különbség van közte és a 5670-es ONT között.[ Szerkesztve ]
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
biznisz_man
tag
Sziasztok!
Rengeteget utána olvastam, sokat tesztelgettem, de vhogy nem sikerül elérnem, hogy fel tudjak tölteni, nincs feltöltés.
A modem : F@st 3890V3
Tudtok segíteni, hogy mit csináljak? -
törölt tag
válasz biznisz_man #134392 üzenetére
Úgyérted leesett a feltöltési sebességed, pl. majdnem nullára?
Ha igen akkor be kell jelenteni hibára!
Nálam is volt ilyen , 3 napig mászkáltak oszlopról oszlopra a szerelők ,mert a koax hálózat valamelyik eleme elsz..ta magát a közelben. -
szaboi6512
őstag
válasz biznisz_man #134395 üzenetére
Publikus az IP címed?
Itt mit ír?
Portot nyitottál neki?[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
törölt tag
válasz biznisz_man #134395 üzenetére
Speedtest mit mutat? Fizikailag van feltöltési sebességed?
Csak mert a torrent az más téma. Ott akkor lesz fel sebesség ha valakinek kell az adat. + Aktívnak kell lenni hogy normálisan működjön.
Lásd: Google - torrent port nyitás vagy torrent paszívból aktív. -
biznisz_man
tag
válasz szaboi6512 #134397 üzenetére
Igen Publikus már néztem.
Csináltam port nyitást is, a gép IP címével 192.168.0.23
De sajnos ugyan az a jelenség, ezért nem tudom, hogy mit próbáljak még ki[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
válasz biznisz_man #134399 üzenetére
Linkeltem az oldalt ahol tesztelhető a port?
A kliensnek futni kell közben.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest