- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgaben
senior tag
válasz szemmelver #134101 üzenetére
Igen. valahogy így. Nekem router módban van, és az egy boxom az a technikolorból megy, minden más saját routerből. Az úgy kicsit macerásabb beállítás. De nekem optika van, nálad a cisco boxból gondolom, hogy koax.
[ Szerkesztve ]
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
Szpisti
addikt
válasz szemmelver #134104 üzenetére
Nem.
-
Szpisti
addikt
válasz szemmelver #134106 üzenetére
Ebben a routerben van ilyen:
Értelem szerűen az IPTV a 4. portra van bedugva nálam.
De plé. ASUS-nál is láttam olyat, hogy választható az IPTV portja.[ Szerkesztve ]
-
patrikcoc
aktív tag
válasz szemmelver #134108 üzenetére
Nekem 2 GT-AX11000 ASUS van, de nem megy az IPTV rajtuk. 2x kell betárcsáznom (AP mód ki van zárva a bugos ONT DHCP miatt), és manuálisan kapják az IP-t a boxok (ONT DHCP off). (Külön IGMP Proxy-val sem megy). Ha PPPoE Passthrough nélkül használod, valószínüleg menne.
[ Szerkesztve ]
-
mgaben
senior tag
válasz Szpisti #134107 üzenetére
Ilyen beállításom nekem is van. De nekem nem működött. Ugyanígy bridge mód volt beallitva arra a lan portra. Ráadásul semelyik porton nem volt net. De akkor mondjuk az ONT-on nem volt visszakapcsolva a DHCP. Esetleg az gond lehetett? Nekem tp link ax1500 van egyébként. Lehet majd teszek még egy próbát. Bár így is rendben van, hogy az ONT-ban van a tv.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megjegyzés :
A (sagem)wifim helyrejött ,nem szakadozik, ezzel egyidőben eltűnt a 2NDSSID.
Hála a jó égnek !Gondolom ők is nézték a logot és rájöttek , hogy nem normális amit művelnek az előfizetővel.
Remélem , hogy első és utolsó **szakodásuk volt a wifimmel!
-
frovery
senior tag
válasz szemmelver #134111 üzenetére
9ezer Ft-os Tenda router tudja AP módban.
-
Pgabor79
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni:
Nemrég űvegszálra váltott nálunk a TELEKOM. Hoztak egy Sagemcom f@st 5655v2 routert, illetve a settop boxok is cserélve lettek az új androidos boxokra.
Eddig az volt a felállás és most is úgy állíttattam be a telefonos ügyfélszolgálatról kapcsolt T-s mérnökkel, hogy az új T-s router legyen Passtrough módban, letiltott wi-fi-vel, és a saját (Xiaomi MI AX3600) routeremen legyen beállítva a PPPoe kapcsolat. Az androidos box-ok a T-s routerre vannak kötve, ami 192.168.1.x IP-t oszt nekik. Jelen esetben a saját routeremen más IP tartomány van beállítva (192.168.10.x), mint amit a Telekomos router oszt a két settop boxnak. Az a problémám ezzel hogy pl. nem tudom beállítani a Box-ra letöltött KODI-n a 192.168.10.x hálózatbeli NAS-om elérését. Legegyszerűbben hogy lehetne megoldani, hogy a két box lássa a NAS-t? (A saját 192.168.10.x tartományomat mindenképp szeretném megtartani!) -
törölt tag
Kicsit elvesztem fejben ,már annyi féle hálózati konfigurációt olvastam itt.
3890v3 LAN ---> WAN TpL 1043NDv2(router mód) ---> LAN Android box..
Jól gondolom hogy ebben a felállásban nem fog menni a tv?
-
snyper990
őstag
válasz Pgabor79 #134120 üzenetére
Talán ha az ONT-n letiltod a DHCP-t, fix címet adsz a boxoknak, és a routered én az ONT között létrehozol egy LAN-LAN kapcsolatot is pluszban (de ehhez sem fűznék túl sok reményt). Persze, hogy nem találja a 192.168.10.x-es címeket, mikor nem egy belső hálózaton vannak (a Kodi szemszögéből azok a címek nem léteznek)...
#134122 ssgt1981: Nem, aktív eszköz fog kelleni, pl. egy 5 portos switch. Ha set top boxokat akarsz rákötni, akkor figyelj arra, hogy IGMP-képes legyen.
#134123 boxoslaca: Szerintem jól gondolod, de próbáld ki, hátha. De ha csak AP-ként használod a routert, akkor valószínűleg menni fog (ha tud IGMP snoopingot) -
MDanny
senior tag
Ismét van magyar nyelvű promo a History2 műsorához (egyelőre csak a "Digging for the Truth" c. műsorhoz vettem észre). Csak nem...?
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
mgaben
senior tag
Na, most próbálgattam az iptv beállításokat. Ha a PPPoE passthrough be van kapcsolva az ONT-on, DHCP szintén bekapcsolva, aztán a saját routerben az alább látható beállítások, és így működik a saját eszközről is a tv adás. Nyilván azt a lan portot állítjuk iptv-re amit használni akarunk. Viszont ugye az a port csak egy átjáró ilyenkor, az ip-t ugyanúgy az ONT adja, szóval nem lesznek egy hálózaton a többi eszközzel. Így kb mindegy, hogy az ONT-ba vagy saját routerbe van dugva a tv.
-
vatoloco26
tag
Sziasztok,
Hogyan lehet mérni hogy jól működik a rendszer? jelszínt érték?
Sokszor nincs internet percekig
Köszönöm a segítséget előre is
Modem most lett cserélve Sagem 3890 V3 ra[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz vatoloco26 #134128 üzenetére
Üdv!
Be kell lépni a modem oldalára 192.168.0.1 vagy 192.168.100.1 címen, utána a kapcsolat menüpontban láthatóak az értékek.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz mgaben #134127 üzenetére
Mi hiányzik(nem tetszik) a telekomos eszközben hogy minden áron a sajátodat akarod használni?
Nekem 5670 van és eddig nem találtam nagy baját,2000/1000-es netet kiszolgálja(torrenten is NAS megy 0-24-ben),kb 40 eszköz van rajta ,wifin is vagy 15 és nálam jól szerepel.
Tudom hogy vannak sokkal jobb routerek(nekem is van egy régi asus AC87U-m,mögé téve AP-ként hogy kiterjeszem a házban a wifi elérést)
Egyedül eddig nekem a vpn hiányzik mint lehetőség belőle,sztem egy átlag usernek megfelelnek.
Nem szakadozik,nem dobálja a wifis eszközöket és elég nagy a hatótávja is!(persze az asusom sokkal jobb ebben de ezért is hagytam bent a rendszerben)Nem volt újraindítva hónapok óta,nem kellett!
[ Szerkesztve ]
-
vatoloco26
tag
válasz kabelmania27 #134129 üzenetére
szia
Köszönöm a választ.Mit kell megfigyelni? melyik táblát és mit kell nézni?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz vatoloco26 #134131 üzenetére
Letöltési és a feltöltési csatornák értékeit kellene megnézni, amennyiben a következő hsz-ba másolod az értékeket meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek.
-
vatoloco26
tag
válasz kabelmania27 #134132 üzenetére
-
mgaben
senior tag
válasz tobias40 #134130 üzenetére
Plexen a 4K streamet nem bírta (webOS plex). Sokszor még a Full HD-t sem. A wifi-je állandóan ledobalta a telefonokat. Plusz sokkal több beállítás, szülői felügyelet, stb. El tudom nevezni normálisan a csatlakozott klienseket amiket vagy rosszul, vagy egyáltalán nem ismer fel. És nem mellesleg távolról applikacióval bármikor elérem. A Telekom (technicolor) egy fapados őskövület ehhez képest. Pedig csak egy közepes tp-link router.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz mgaben #134134 üzenetére
Hmm,nekem nasról simán hozza a 4k filmeket,igaz vezetéken.(nem Plexen hanem KODI-val.)
Szülői felügyelet és tsai nekem nem kellenek,ettől még lehet szempont.Távolról sem kell elérnem soha sem.
Nyilván nem egyforma a felhasználásunk,ezért is írtam hogy sztem átlag user-nek megfelelő lehet az 5670.(a másikat nem ismerem) -
kabelmania27
Topikgazda
válasz vatoloco26 #134133 üzenetére
Elfogadhatók az értékek. Koax kábelen van osztó vagy direktbe megy a modembe?
-
vatoloco26
tag
válasz kabelmania27 #134136 üzenetére
direktbe nincs elosztó
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz vatoloco26 #134137 üzenetére
Ellenőrizd le, hogy modemnél (és ha van toldás akkor ott is) lévő F csatlakozó nem lazult-e ki.
Amennyiben vezeték nélküli kapcsolatot használsz vezetékkel is nézd meg, hogy úgy is tapasztalod-e a szakadást.[ Szerkesztve ]
-
vatoloco26
tag
válasz kabelmania27 #134138 üzenetére
egy hete volt itt a szerelő mert cseréltük a kaon routert mert nem volt az igazi a netem.De most ez sem jobb sokkal de szerintem már nem is lesz.(pedig még 3 db strong mesh is van 60 nmen)
-
mgaben
senior tag
válasz tobias40 #134135 üzenetére
Ha nem kezdi el ledobalni a telefonokat szerintem én sem rakom vissza egy darabig. Az x96 boxrol jól ment a plex is, meg kodi is. Egyébként így utólag belegondolva a telefonokat lehet amiatt dobálta, hogy be volt kapcsolva az ipv4 és ipv6 is. A saját routeren alapból csak ipv4 megy.
-
tobias40
veterán
válasz mgaben #134140 üzenetére
Nekem is X96 box-ról meg a KODI.
Az ipv6-ot én letiltottam mert voltak vele problémák bizonyos oldalakon és nem is érzem még hiányát egyelőre!
Mondjuk én felváltva használom az 5670 és az asus wifijét mert az 5670 az emeleten van az asus a földszinten de mindkettő jól teljesít.
Általában az asus van használva mert kevés az ax-es eszközöm egyelőre,de mondom nekem mindkettő jól teljesít 2,4-en és 5 gigán is. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz vatoloco26 #134139 üzenetére
Lehet a környéken gond van az egyik erősítővel. Modem áramtalanítás után sem javul a helyzet? Földkábeles vagy légkábeles bekötés van nálad?
[ Szerkesztve ]
-
vatoloco26
tag
válasz kabelmania27 #134142 üzenetére
Földkábeles szerintem,lehetséges meg az is lehet gond nincs más szolgáltató csak a T és mondta a szerelő sokan vagyunk egy területen,és nincs elég csatorna(valami ilyesmi) alapvetően a wifi hivás miatt vagyok berágva mert téerő nem sok van a lakásban és wifi hívás lett volna a mentsvár de az sem megy igazán
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz vatoloco26 #134143 üzenetére
Családi házas övezetben általában légkábeles bekötés van, társasháznál előfordul földkábeles, de régebbi kiépítésnél előfordul, hogy házról-házra vezették.
A szolgáltatók a vezeték nélküli átvitelt nem garantálják ezért ha nem felel meg a modem router funkciója érdemes saját routert használni. Nemsokára megszüntetik a kódolatlan dvb-c csatornákat így lesz hely új letöltési csatornáknak.[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz vatoloco26 #134143 üzenetére
T-erő a Telekomtól
-
[-HERO-]
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan elér végre talán hozzám is az optika
A kérdésem az lenne hogy jelenleg cat5 meg cat5e kábelekkel van behúzva a ház, ezek cseréje már folyamatban van cat6a vagy cat7 kábelre, de az iagzi kérdés itt jön, legrand cat6 osak a fali aljzatok, adatlap szerint ezek 1 gigabitet tudnak, Van esetleg valakinek tapasztalata hogy ha a 2 gigás csomagot kötöm akkor le fognak limitálni vagy nem?
Mivel találok olyan cat6 os kábelt is amire oda irják hogy 10gigas nem igazán tudom eldönteni.
Van a legrandnak cat6a aljzata de elég költséges lenne a csere.### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Szpisti #134147 üzenetére
De itt most nem is a kábel a lényeges, hanem maga az aljzat, erre nem találok semmilyen infot sajnos.
Szóval pl hiába kotok össze 20 métert cat6A kábellel ha a két végén cat6os az aljzat és limitálja a sebességet 1 gigába.
De mivel semmi infót nem találok róla ez csak elmélet### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
[-HERO-]
senior tag
válasz snyper990 #134149 üzenetére
Egy 2,5 gigabites switchrol akarom szetkuldeni a hazban, gepbe jon egy uj lan kartya, a routerem 5ghz es wifin tud 4,8 gigabitet tesztek szerint.
szoval ha az aljzatok tenyleg nem limitalnak le akkor elvileg patent lesz minden.
30 mbit utan amibol jelenleg mar csak 6-9 mbitet tud, kesz urrepulesre szamitok### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest