- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt008
tag
sziasztok,
a tkomos Sagemcom F@ST 3890v3 modem falra szerelhető vagy csak talpas?
Alig találok róla képet vagy leírást...köszi
-
válasz Lajosnagy17 #133398 üzenetére
Ez egy tipikus nesze semmi fogd meg jól válasz.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kakuk.tamas
addikt
-
Kaba
veterán
válasz kakuk.tamas #133406 üzenetére
Igen volt,de az csak Decemberben lesz jóváírva.Volt még egy 5K-s kedvezménnyel járó kutatás,szintén később lesz jóváírva.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pénteken, majd Szombaton is beszéltem a 1414-el. Igen látják hogy napjában többször olykor percekre szakad a net. Majd szerelő keres időpont miatt hogy helyben megnézze vs cserélje a HGW-t. Szerelő nem jött csak sms, hogy a hibát elhárították. Csak tudnám akkor mitől szakadunk továbbra is. Ja és jött olyan sms is, hogy értékeljem a munkájukat. 1-es alát bezzeg nem lehet adni rá.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Ha valaki nem szeret Vandával beszélni, annak nem kell 1 percet némán várni. Elég neki annyit mondani, hogy Számla Reklamáció, és egyből ügyintézőhöz kapcsol.
-
Teodor52
senior tag
válasz DevKiller #133058 üzenetére
Szia!
Érdeklődtem ügyfélszolgálaton az iptv iránt, és azt mondták, hogy telekom tv-re lehet előfizetni, nem értékesítenek már iptv-t.
Így, akkor lehet nem váltok sat-ról. Kérdés az,meddig fogják bérelni a műholdat, meddig lesz elérhető a sat szolgáltatás?
Látok oszlopon feltekert vékony kábelt és fehér foglalatot, az volna az optikai vezeték, ha igen, akkor mennyi idő kb, hogy bekötésre kész legyen, mit mutat a gyakorlat?
-
-
lszlogal
senior tag
válasz Renwick #133412 üzenetére
Nyugi, majd jönnek az updatek, felzabálják a boxot, és ugyanolyan fos lesz mint a régi IPTV. Ez a Cortex A53 elég silány, és a 2 GB RAM vicc, 1,3GB-ot eszik a legutóbbi update óta. Ha nem upgradelik Android 10-re akkor iszonyatos security hole lesz a hálózatban, mert az android 9-nek még 6 hónapig van supportja. Ha upgradelik, akkor a legolások garantáltak lesznek. Márpedig ezeket a boxokat nem fogják cserélni 5-6 évig.
-
patrikcoc
aktív tag
Eddig ma is hozza a formáját a box, reggel "A Telekom TV szolgáltatás nem indult el megfelelően, ugyanis a szerver komponens nem érhető el." hibaüzenettel kezdte, utána rebootolni kellett mert nem reagált a távirányítóra, most meg ismét rebootolni kellett mert eldobta a LAN kapcsolatot és azt írta "Házon kívül" van a box. Természetesen a kép néha ugyanúgy megáll és a hang megy tovább, illetve sajnos pár óra után a hang is elkezd csúszni, pedig kikapcsoltam az 5.1-et... Már kezdem unni, gondoltam akkor nézem TV GO-n amíg javítják, de ott meg "elérte a maximális nézések számát" 1 eszközzel van.
-
törölt tag
válasz lszlogal #133420 üzenetére
Én nem látom ilyen rossznak a helyzetet.
A legtöbb android tv dobozban 2gb ram van. pl. Mi box s 4k azért elég elterjedt box. 2gb ram cortex a53. Android 9.
Nem igazán hallani hogy akadnának vagy komolyabb hibái vannak. Annyi a hardwer amennyi kell. Cpu-ból sem kell több ,mert a video decod a box elsődleges feledata ,azt meg hardwerből tudja.A biztonsági hiba más kérdés , aki nem tud együtt élni a tudattal hogy ez valszeg pie marad és ő mindenki célpontja ,az használjon mást.A többieket meg úgysem érdekli.
-
frenk74
tag
A hang elcsúszásra van valami megoldás? Mert ez így nem szolgáltatás, hanem egy sapka sz.r. Régi szoftvert vissza lehet varázsolni valahogy?
-
törölt tag
pcm -ben használom , de ezzel a szoftal nem csúszik el a hang soha. Az előzővel viszont észrevettem pár alkalommal.
-
patrikcoc
aktív tag
válasz frenk74 #133423 üzenetére
Van, elkapcsolsz másik csatornára és vissza. Sajnos más nálam sem működik. Akkor kezd el csúszni amikor belaggol pár mp-re a kép, ez is random hogy mikor, van hogy 10p de van hogy órákig jó.
“ezzel a szoftal nem csúszik el a hang soha. Az előzővel viszont észrevettem pár alkalommal.” Ebben az a bosszantó, hogy az előzővel nálam csak pattogott (ami nálad nem volt), de soha nem csúszott, most meg pont fordítva, nem pattog de óránként többször is elcsúszik, akár másodperceket is késik
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz patrikcoc #133426 üzenetére
Akkor kezd el csúszni amikor belaggol pár mp-re a kép
Nálad véletlenül nem a net kapcsolattal van a hiba és amikor nagyobb csomagvesztés van , akkor a box nem tud mit kezdeni a kiesett stream csomagokkal ?Most már kezdek erre gyanakodni, főleg hogy teljesen random.
Nyilván csak feltételezés , de logikus lenne ha néhány elveszett csomag miatt szétesik a dekódolásban a hang/kép szinkron szoftverhiba miatt. -
patrikcoc
aktív tag
válasz #46824192 #133429 üzenetére
Akkor az új szoftver a netet is hazavágta itthon
Viccet félretéve, biztosan nem netprobléma, már csináltam folyamatos pingelést helyi hálóban mindhárom box irányába illetve kifelé is, nincs packet loss, speedtest is folyamatosan kihajt legalább 940/940-et. Meg ugye nem csak én jeleztem efféle problémát ami az új szoft óta van. Ha egy pillanatra is megszakítom a netet, egyből bejön a Telekomos töltőképernyő. "Belaggol a kép" ezalatt azt értem, amit Rise17 is jelzett, hogy ha be van kapcsolva az 5.1, akkor pár mp-re belaggol odakapcsolásnál a kép ami szintén az új szoft óta van. PCM-el ez nem áll fenn, viszont így is random előjön ugyanúgy minden csatornán.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Köszönöm mindenkinek a segítséget, utánamegyek
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
roland2228
csendes tag
Sziasztok, röviden a probléma:
Szeretnénk internetre előfizetni(optikai hálózat) megigényeltük, bekötésnél kiderült hogy az oszlopon minden csatlakozási pont foglalt ( 12-es splitter). Adtak le igényt a bővítésre szerelők azt mondták vagy bővítik vagy nem... Az utcában csak a T elérhető, és lesz még igény internetre több ház is épül. Kicsit utánna néztem a technológiának bár sokkal okosabb nem lettem. Illetve minden csatornán próbáltam infót kicsikarni a szolgáltatóból.
A kérdésem az lenne (próbáltam visszakeresni nem találtam) járt-e már valaki hasonló cipőben. Ha igen mennyi volt az átfutási idő?
Ha valaki esetleg jártas a bővítés témában: mennyi esély van hogy tudnak bővíteni? Ha tudnak bővíteni akkor egyesével bővítik ha van új igény a hozzáférési pontokat bár elvileg 1xN 2xN-es splitterek vannak (N=2,4,8,12,16 etc) vagy betesznek egy nagyobbat és több szabad hely lesz?
A válaszokat köszönöm![ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz roland2228 #133433 üzenetére
Szia
A 12-es osztó foglalt? Biztos ez? Valóban elmegy annyi kábel a kötődoboztól (beleértve a gerincet is)?
Egyébként elvileg bővíthető a splitter cseréjével (és amennyiben szükséges a kötődoboz cseréjével is), feltéve, hogy az olt porton még van szabad kapacitás - de elvileg a tervezéskor figyelni kellett volna erre.[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
roland2228
csendes tag
válasz user12 #133434 üzenetére
Szia! Köszi a választ. Elméletben minden portról megy valami, vagyis fizikailag az látszik hogy a házakhoz bevan kötve. Ugye azért van 12-12 két darab oszlopon mert anno úgy tervezték ahány telek annyi port csak ugye minden telken két ingatlan. Most van két telek ahol van négy új ház. Nekem az a fura hogy ez központilag nincs tárolva információ és kötésnél derül ki hogy nincs hely. Lehet én vagyok a rendmániás de egy adatbázis tábla egy webes felülettel minimál adminisztrációval lehetne ezt nyilvántartani, ehelyett most kijönnek mégegyszer megnézni egy másik igénylés miatt hiába jelezték hogy nekünk se sikerült első körben
[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
válasz roland2228 #133435 üzenetére
Egyet tehetsz még,hogy megpróbálod beköttetni egy távolabbi oszlopról.
Ez talán reálisabb lehet,mint egy bővítés. -
frovery
senior tag
Nem igazán szeretik az ilyet de megoldható. Rekodban előre lefoglalja a rendszer,honnan,melyik oszlopról, melyik portról kell bekötni. Ha nincs szabad port, ēs másik oszlopon van, akkor a helyszínről kérhető nyomvonal módosítás. Ennek a telszámát minden létesítőnek tudnia kell. Ő meg mondja,hogy kivitelezhető vagy sem. Ha igen,akkor ő módosítja a rendszerben az új nyomvonalat. Ezt a szerelőnek is rögzítenie kell a munkalapon. Csak úgy, másik portról nem köthet, mert abból kêsőbb káosz lesz.
-
törölt tag
válasz roland2228 #133439 üzenetére
Elég vicces hogy így kicentizét. És akkor a léirtak mellett hol van még az az igény ha vakaki nem egy net végpontot szeretne és/vagy 4. - 5. tv boxot. Ilyen esetekben már egy ingatlanba 2. szálat kell behúzni.
-
iceQ!
addikt
válasz roland2228 #133435 üzenetére
Én nem olyan rég köttettem be a Telekomos internetet. Igazi tortúra volt. Ez előtt már 2x voltak kint, elmentek hogy ide nem lehet bekötni. Jött egy srác szeptember végén, elmondta hogy megoldható. Térkő bontás volt a megoldás + lakásig húzták a kábelt. No de nem is ez a lényeg. Aknában elosztó, láttam nem sok hely van rajta. Kérdeztem a srácot hogy ez ide elég? (4-es sorházban lakunk). Mondta, hogy igen szerencsére, mert van ahol nem. Pl. 4-es sorház nekik úgy mutatkozik a rendszerben, mint ha egy lenne (egy helyrajzi számot adnak neki vagy valami hasonló). Ez által nem is tesznek be nagy osztót.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Jelenleg még műholdon keresztül jön a TV, de elgondolkoztam ezen az új Telekom TV-n ami már ilyen smartbox-os lenne.
Viszont a nálunk elérhető legnagyobb net csomag csak 30mbit.
3 TV esetén ez mennyire lenne élvezhető, úgy hogy közben még netezni is szoktunk? Mennyit csíphet le a sávszélből? -
Telda
addikt
Köszi!
Igazából azért jött fel, mert mobilon szeretnék díjcsomagot váltani.
Magentában van minden.
Viszont addig nem engedi, amíg nem a legfrissebb csomagjaim vannak és kiírta hogy a sat tv le lesz cserélve az új telekom tv-re.
Viszont ha csak réz hálózat van. Akkor miért akarja lecseréltetni velem... -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Androidon a telekomos applikációban be lehet valahol állítani, hogy ha fizetendő számla keletkezik, akkor arról kapjak értesítést? Ha igen, hol van ez az opció, mert nem igazán találtam. -
Statikus
senior tag
Sziasztok! Optikai kábeles kérdésem lenne. Be van csövezve a lakás, amibe szeretném, hogy majd behúzza a T az optikát.
Hogyan szerelnek? Egyik dugó fix az optikai kábel végén és a másik végére szerelnek helyben csatlakozót, vagy mindkettő helyszíni és van náluk 100 méter optika tekercsben? Lesz-e bármi problémájuk azzal, hogy a csőnek csak a két végét látják és nem tudják mi van közötte? .))) Azt olvastam, hogy falon kívül szerelnek... Én nem akarom szétbaxni a friss felújítást, pont emiatt lett berakva cső.Mik a tapasztalatok?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs