- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaMa96
csendes tag
Sziasztok!
A családban most lett egy új Telekom előfizetés, amivel járt egy Smart TV box is.
Sikerült telepíteni rá a Netflix egy korábbi verzióját, tökéletesen működik is, viszont a box menüjében nem jelenik meg az alkalmazás, csak az Android TV beállításokban az alkalmazáslistából lehet megnyitni.A szüleim használnák, így ez nem egy ideális megoldás, nem vagyok biztos benne, hogy később is megtalálnák a megfelelő menüpontot.
Van rá valami megoldás, hogy a box menüjében megjelenjen a többi alkalmazás között?Szerk.: Illetve az alkalmazás nyelve angol, és ha az Account settingsre lépek, akkor összeomlik. Gondolom itt lehetne átállítani a nyelvet, erre van valami egyéb megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Jelenleg IPTV és net előfizetésem van. A fénykábel megy a T-com routerbe (Huawei HG8245H), ahonnét EOC-In átalakítóval megy a tv adás a CISCO ISB 2231 boxba, mert a falban coax van és nem netákábel. A T-com router bridge módban van, saját router jelentkezik be.
Kockásodik a tv képe, szinte már folyamatosan, és azt mondta nyáron a szerelő, hogy ezek nem javíthatók, és csere sem lesz. Igaz ez, vagy lehet valahogy maradni ebben az EOC-In átalakítóval coaxon át rendszerben?
Ha nem, akkor hogyan lehet úgy működtetni a rendszert (zv és net), hogy továbbra is a saját routerem jelentkezzen és ne legyen falon kívül kábelezés? -
törölt tag
válasz mastodon #134710 üzenetére
Akár igaz is lehet. Nem véletlenül vezették be az új android boxokat.
Viszont én próbaképpen odavinném a boxot a T eszköz mellé és bedugnám közvetlenül LAN-ba.
Egyáltalán nem biztos hogy a box romlott el.Optikán két session van engedve. Az ont azt csinál amit akar, attól még a megfelelő beállításokkal bejelentkezhet a saját routered is. Igyanús kap az is publikus ip-t.
[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
válasz Dave1984 #134712 üzenetére
Nem írtál le szinte semmit arról, hogyan működteted a boxot, ennyi infó alapján nehéz megállapítani. Kábellel csatlakozik? Ha igen, biztosan jó a kábel? Próbáltad másikkal? Szolgáltatói eszközhöz vagy saját routerhez csatlakozik? Gyári beállítások visszaállítását próbáltad már?
#134710 mastodon: A falban csőben megy a kábel, vagy le lett simán vakolva? Előbbi esetben elég egyszerű kicserélni UTP-re.
Esetleg tekerd szét a koax csatlakozásokat, majd csatlakoztasd újra. Hátha csak kontakthiba. -
aktív tag
válasz #46824192 #134711 üzenetére
Köszi, még szóba jöhet a poweline. A TP-LINK TL-PA7017P-t adják, jónak tűnik, mert 250 Mbi-et csomagom van. Érdemes kicsit drágábban másikat venni, vagy nem? Nekem két helyre lenne jó, ha vinné az adatot. Egyik a set top box, a másik a saját router, ezt meg lehet csinálni, és ehhez egy harmadik vagy két pár powerline eszköz kell?
-
-
Dave1984
őstag
és Snyper 990 Optikai kábel lett behúzva!
UTP kábellel csatlakozik a boxhoz.
Köszi a tippeket.Telekomos srác 1 hónapja bekötötte, azóta nem nyúltam hozzá. Kipróbálom hátha a gyári visszaállítás segít!A nettel semmi baj nincs,hogy legalább arra tudnék gyanakodni....[ Szerkesztve ]
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
kabelmania27
Topikgazda
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #134721 üzenetére
-
citkar
addikt
válasz DevKiller #134715 üzenetére
Igen,kis csomagot rendeltem. Inkább az volt a baj,hogy annak a töredékét sem bírta, 30 kapcsolat esetén,100 KByte/sec alatt is elérhetetlen volt. Most lecserélték egy Kaon CG3000-re. Sokkal stabilabb, megy a TV és az internet is. Igaz a Wifi-re csatlakozás néha problémás, a kezelőfelület ennél is fapadosabb az idealisnal. Fránya IPTV mellett nem tehetem modem módba.
[ Szerkesztve ]
-
tomko9710
kezdő
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges esetleg valahogy a telekom tv-ből m3u listát készíteni? Vagy esetleg Kodiban nézni?
Üdv: Tomi :)
-
Abel-0101
aktív tag
Udv
Ha csoportos hűségben van előfizetésem, akkor mennyi idő után hozhatok ki új eszközt?
(Elvileg 6hónapontaként)
Telekomos szakértők azt mondták, hogy ilyen opció nincsen {ki van írva weboldalra, "Akár fél évente kedvezményes készülékhez juthatsz, új hűség vállalásával.*"}
Szóval akkor 2év után tudok csak kihozni újabb készüléket?
Máskülönben fizetnem kellene (jelenleg) 180ezer kötbért?(készülék kedvezmény 160ezer) vagy 1.hónaptol 22.hónapig arányosan változik a kötbér mértéke?) -
Kaba
veterán
válasz Abel-0101 #134725 üzenetére
Minimum meglévő hathavi otthoni esetén vásárolhatsz új készüléket.A kötbér mértéke az eddig igénybevett kedvezmény lesz,ez vonódik le az új szerződésből kapott kedvezményből.
A későbbiekben elvileg bármikor lehet vásárolni otthoni esetén új készüléket új hűséggel.Az igénybevett kedvezmény mértéke lesz elszámolva az új kedvezménnyel.Az egyéni hitelkeret mértékétől függ egy esetleges előleg befizetése. -
snyper990
őstag
válasz mastodon #134726 üzenetére
Nem annyira elakadós az... Én úgy húztam be nálunk, hogy 2 dobozon is keresztül kellett mennie, és nem volt behúzószál a csőben... (Cérna vattapamacsra kötve + egy nagyobb teljesítményű porszívó, aztán a cérnával egy erősebb madzagot húztam be, azzal egy még erősebbet, és a végén csak bement az UTP kábel is )
Persze kockázat mindig van benne, de nem hiszem, hogy olyan éles töréseket tettek volna a csőbe, ami lehetetlenné tenné. Esetleg ha van egy kis fölösleg a koax kábel 2 végén, megnézheted, hogy mennyire nehéz húzni, vagy hogy egyáltalán mozdul-e.
#134724 tomko9710: Valahogy biztosan megoldható, ha nem is ilyen egyszerűen. Viszont egyértelműen illegális, így ezen a fórumon nem fogsz hozzá segítséget kapni -
snyper990
őstag
válasz mastodon #134729 üzenetére
Nem, porszívóval szívtam a cső másik végén bedugott vattapamacsot, ami húzta magával a cérnát...
De ez csak azért kellett, mert üres volt a cső, nem volt benne másik kábel/vezeték. Nálad a koaxszal be lehet húzni az UTP-t, csak jól kell őket összerögzíteni, mert ha valahol félúton elengedik egymást, akkor jöhet a vatta-cérna-proszívó kombó, meg a sokórás szívás (a szó minden értelmében)[ Szerkesztve ]
-
Abel-0101
aktív tag
Értem amit leírtál, de viszont ez csoportos hűség, mármint hogy egy szerződésbe van jelenleg az otthoni és a mobil csomag is.
Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy jelenleg most nem tudok vásárolni semmilyen készüléket (mert egybe van minden es csak arra tudom vásárolni az adott készüléket) mivel nagyobb a kötbér mint a kedvezmény.
(6hónap otthonit összesen számolja, vagy az új szerződés szerint?/ota?) -
tomko9710
kezdő
Ezzel elvileg a Deutsche Telekom MagentaTV linkjeit át lehet alakítani.
Nem tudom szerintetek működik a magyarral is?
n-thumann/IPTV-ReStream: An app to forward source specific multicast streams via HTTP (github.com)Üdv: Tomi :)
-
aktív tag
A Telekom csak párban ad TP-LINK TL-PA7017P powerline-t. ha két helyre vinném a netet (egyik a set top box, másik a router), akkor két pár egység kell vagy három darab? Hogy osztom meg több helyre a netet?
-
-
törölt tag
válasz snyper990 #134745 üzenetére
Nem vagyok én főnök, de nem is értelek az tuti.
Van egy kérdés , válaszolsz egy olyat aminek köze nincs hozzá. Majd a végén bedobsz egy beszélgetést egy félkész , nem működő addon-ról.
Terelsz jobbra-balra csak hogy mondj valamit , ahelyett hogy annyit mondanál, a telekom tv stream jelenleg nem kinyerhető. (telekom tv , ez volt az eredeti kérdés!)
Vagy nehéz elfogadni ezt leírtam az első válaszban és belém kell állni valamivel?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Opel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest