Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz Lacielvtárs #130965 üzenetére

    Szerintem a DHCP-t nyugodtan rábízhatod a HGW-re, így is "át kell címeznie" minden csomagot, csak így nem annak az eszköznek a címét adja nekik, amelyiknek a csomagot szánták, hanem a routerét, és az adja meg a csomagoknak az eszközök címét. Gondolom még a router vásárlása előtti időkben küszködött a HGW a sok csatlakoztatott eszköztől. De azok akkor sem a HGW-hez csatlakoznának már, ha az Asus routeredet access pointként használnád, így nem hiszem, hogy gondot okozna/meghaladná a HGW képességeit a DHCP címosztás elvégzése. A routered is tehermentesülne az újracímzések elhagyásával (tudtommal nem HWNAT-os, így CPU-ból oldja meg), és a hálózat teljesítménye is javulna (még ha nem is feltétlenül észrevehető mértékben, de akár még az is megeshet). Szerintem egy próbát megérne.
    A vezeték nélküli beállításoknál engedélyezd az IGMP snooping funkciót, és nézd meg, úgy mennek-e wifiről a boxok. Egy próbát megér, nem kerül sok időbe, és visszacsinálni sem nehéz, ha mégsem menne.
    A boxokra meg ha telepítesz pl. Kodi-t vagy VLC-t (mindkettő elérhető a boxon lévő Google TV-s Play Áruházban), azokon belül be lehet állítani a NAS elérését. Az sem túl bonyolult. :)

Új hozzászólás Aktív témák