- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
snyper990
őstag
válasz seger #131897 üzenetére
Beírtad Kecskeméten vagy Szegeden? Mi alapján gondolod, hogy kívülről elérve is az jön be? A LAN IP nem ugyanaz, mint a WAN IP...
Azért kérdeztem, hogy honnan vetted, mert az alapján lehetne kizárni, hogy összekeverted véletlenül egy belső címmel. Merthogy olyat már láttam, de olyat, hogy az internet felől magán IP címet beírva az adott előfizető routerének admin felülete jöjjön be, olyat még nem.
De úgy látszik, hogy már mindent is tudsz, és nagyon biztos vagy a dolgodban, úgyhogy sok sikert és minden jót a továbbiakban! -
snyper990
őstag
válasz seger #131904 üzenetére
Nem probléma
(Ahol próbáltad, véletlenül nem ugyanolyan szolgáltatói eszköz van, mint Nálad? Mobilnet mellett ki volt kapcsolva a wifi? Biztosan nem 192-vel kezdődik a cím?)
Gyanúsan nem normális, ha tényleg így működik, és valószínűleg az ügyfélszolgálat hamarabb fog tudni segíteni, mint itt bárki -
abrtom87
tag
Mit ronthatok el? Megjött a mesh rendszer. Össze is párosítottam, látja mindkét eszközt. Viszont ha csinálok egy speedtestet a lakás egy pontján a végpont mellett, 100 Mbitet kapok. Ha ugyanott állva rácsatlakozok az alap routerre (F@st) akkkor 500 Mbit. Így mi értelme ennek az egésznek?
-
veterán
-
válasz seger #131893 üzenetére
De hát most bejön, és pont ezt akarod. Vagy nem jól fogalmaztál.
Én ha beírom a DuckDNS-met, akkor bejön a nas. Én meg pont azt akarom. :)Áhh. Többen megelőztek.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz kabelmania27 #131875 üzenetére
Üdv, köszönöm a gyors segítséget.
Modem értékek:Ez ami eléggé zavar, hogy itt nagyon magas értékeken van a (drops):
Ezt most frissítettem pár perce. Lan1 a PC, Lan2 az Xbox, Lan3 az android SmartBox HD.
Viszont konzolon már 0% a pocket loss, és team speak-en sem jelez még tizedeket veszteséget. Akkor a modemben miért van annyi drops?!Ezeket a portokat nyitottam meg, Xbox konzolhoz és a 100% pocket Loss lement nullára.
Viszont érdekes, hogy minden új bekapcsolásnál nem nyitott a NAT, és problémát észlel, gyors hálózati teszt, és helyreáll. Technikus azt mondja ez a koax miatt van.
Ezt követően a 100% pocket loss, lement 0%-ra!Sávszél viszont teljesen jó, ami meglepő, hogy 24/7 ezt az eredményt hozza, konzolon is, PC-n is, de még mobilon is jön a 600/200, tehát ezzel a részével nagyon elégedett vagyok.
A konzolt nem értem abszolút miért csinálja, hogy network hálózat frissítésig nincsenek meg a megfelelő értékek.[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
snyper990
őstag
válasz abrtom87 #131910 üzenetére
Telekom okoswifi útmutatóban azt javasolják, hogy kapcsold ki a routeren a wifit. Mondjuk szerintem nem muszáj (bár ha közel van hozzá a mesh vezérlő eszköze, akkor nincs sok értelme, hogy az is menjen), de arra érdemes figyelni, hogy olyan csatornákon legyenek, amik közt nincs átfedés
-
nagyúr
Sziasztok!
Most volt itt nálam egy Telekomos ember, hogy fejlesztett a telekom a hálózaton, és "nézzünk-e valami csomagot". Persze nem engedtem be, mondom megnézem a neten, azt mondta persze, fent van minden, mert lett optika itt nálunk is (III. Ker. Tímár utca közepe).
Felnéztem a Telekom honlapra, de semmi, ugyanaz a 1000/25-ös csomag a max. mint eddig.
Vajon tényleg történt fejlesztés, vagy az ember nem volt Telekomos, vagy még nincs bent a rendszerben, vagy mi?Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
viktorhu
veterán
válasz icecave #131918 üzenetére
Simán lehetett házaló értékesítő, és akár hazudhatott is a fejlesztésről.
Meséltem itt még flip előfizető koromból az egyik sales-es hívást:
- Látom, hogy van egy 250-es flip csomagja - ez már egy elég régi csomag, át kellene váltani a 300-asra, sokkal stabilabb lenne a kapcsolata.
- Hogy érti, hogy stabilabb lenne?
- Az új csomagok már sokkal korszerűbb technológiával készültek. -
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, holnap rákérdezek, kíváncsi vagyok, mit mondanak.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
őstag
válasz icecave #131922 üzenetére
Majd számolj be légy szíves a fejleményekről. A III. kerület (a kertes házas területek bizonyos részeit leszámítva) jellemzően koaxos terület. És ugye a Telekom topicban az az elmélet az elterjedt, hogy a koaxot fogják legutoljára optikára cserélni. Így kifejezetten meglepő lenne, ha egy olyan kaoxos épületet optikáztak volna be, ahol amúgy elérhető az 1000/25.
Egyébként a Telekomal még a XIII. kerületben volt egy hasonló (ámde pont fordított) szituációm: kinéztem a 1000/1000-es optikai csomagot, ami a Telekom oldala szerint elérhető volt nálam. Bementem személyesen megrendelni, de az ügyintéző azt látta, hogy az én címemen csak 15 mbps érhető el, réz alapon. Feltette a nagy kérdést: jó lesz az?
Hazamentem, megrendeltem interneten az 1000/1000-et, pár nap múlva jöttek, és bekötötték.
Szóval elég káoszos lehet a Telekom adatbázisa.Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
-
Immáron egyedül lakom Hajdúszoboszlón, ezért mivel visszaköltöztek Berettyóújfaluba a családtagok, lesz rendelve egy újabb azaz második STB az ottani lakásba, ahol optikára kötött IPTV van. Korábban kettő darab Cisco ISB2201 STB volt. Még korábban meg Tatung STB-3112 CDA-k az eladott házunkban.
A kérdés, hogy most jelenleg milyen STB-okat ad ki a Telekom?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Köszi
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
őstag
válasz kory24 #131929 üzenetére
Mikor nekem kötötték be a Telekom optikát, akkor a szerelő megmutatta, hogy mi az a hajlítási sugár, amitől kisebbet ne alkalmazzak majd a kábel elrendezésénél. Ez egy nagyjából 8 mm sugarú kör, tehát olyan, mintha egy 1 Ft-os külső éle mentén hajlítanád meg.
[ Szerkesztve ]
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz HartgeH3-2.8 #131916 üzenetére
Meg kellene nézni, hogy milyenek a feltöltési értékek.
-
-
Taktoj
aktív tag
Sziasztok.
Otthoni vezetékes lakossági neten van 2 éves hűség. Át lehet íratni cégnévre valamilyen formában?
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
Horel77
tag
válasz sziszi-fuszi #131934 üzenetére
Már hogy ne lehetne 90 fokban? 180 fokban is lehet, csak nem mindegy, mekkora sugárral.
-
Kaba
veterán
válasz sziszi-fuszi #131934 üzenetére
Igen pontosan így van,ahogy Horel 77 topiktárs leírta(a hajlítás szöge sugárfüggő).
Sokszor hagy a szerelő hosszabb optikai kábelt egy esetleges későbbi áthelyezés miatt.Az is körkörösen van feltekerve.
Az optikai kábel strapabíró,szinte lehetetlen elszakítani,bírja a hőmérsékletingadozást,viszont törékeny,nem tesz jót,ha nehéz tárgy kerül rá,megrágja a háziállat, nagyon éles (kis)szögben lesz hajlítva.[ Szerkesztve ]
-
sziszi-fuszi
senior tag
Ugyan mutassátok már meg nekem azt a 90 fokos ívet amivel a padlótól a falon felmegy az optika? Ha már hajlítási szöge van, akkor nem lehet 90 fok, mert az a kör négyszögesítése lenne! Ott nincs ív. A 90 fokos hajlításból négyszög lesz (ugyanis 4x90 az 360 fok). Ezért írnak hajlítási szöget! Ami az az ív, amin a kábelt vezetni kell. Íve van.
Mi alá kell írás?
-
Horel77
tag
válasz sziszi-fuszi #131938 üzenetére
Tehát a derékszögű kereszteződésben nem 90 fokban kanyarodsz, mert íve van? Nagyon túlkombinálod a dolgot.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Horel77 #131939 üzenetére
Nem. Nem derékszögben, hanem egy íven kanyarodsz. A kereszteződés (amit mintaként említesz) derékszögű!. A mértan és a matematika nem tűri a pontatlanságot! A lényeg, hogy a kábel 90 fokban nem hajlítható, mert törik! Magyarul igen nehéz kivitelezési mód a padlóról felvezetni úgy, hogy ne látszódjon sehol, mert nem tudod úgy hajlítani. S ez a lényeg!
Közben Ear001 megosztott erről egy videót is. Hogy mikor mi is történik, amikor hajlítasz.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
DougButabi
tag
válasz sziszi-fuszi #131938 üzenetére
-
Horel77
tag
válasz sziszi-fuszi #131941 üzenetére
Jó. Mindenképp igazad van, még ha nincs is. Azt azért fejtsd már ki, hogy egy megadott szög hogy a túróba fejezné ki, hogy mennyire hajlíthatod meg a kábelt? Azt hajlítási sugárnak nevezik, nem véletlenül. Bár nem tudom, minek is megyek bele ebbe...
-
Horel77
tag
válasz sziszi-fuszi #131944 üzenetére
Én értem, hogy mihez ragaszkodsz megfogalmazás terén, de be kell látnod, hogy ez csak felesleges szőrszálhasogatás nulla életszerűséggel.
Hogy a példádnál maradjunk, és a padlóról a falra vezetünk fel egy kábelt, attól még hogy nem törjük be tövig a sarokba, a két egyenes szakasz 90 fokot zár be egymással, és egy bizonyos sugárral van meghajlítva. De attól még ez 90 fokos hajlítás a gyakorlatban.
Már látom magam előtt, mikor a szolgáltató arra hivatkozik, hogy miért csak a főutcán van a faluban optika, a merőleges keresztutcákban viszont nincs, hogy "nem lehet 90 fokban hajlítani a kábelt kéremszépen" -
veterán
válasz sziszi-fuszi #131944 üzenetére
ha szó szerint vesszük, 90 fokban semmilyen kábelt nem lehet hajlítani, mert akkor 0 hely lenne rá.
hanyas vagy, te disznó?
-
devil-k
nagyúr
Skacok!
A problémám a következő. Adott egy két szintes ház, ahol mind a két emeleten van TV és android box. A két tv emeletenként majdnem egymás alatt helyezkedik el. Mind a két
boxon be van állítva a CEC.
A feleségem az emeleten kapcsolgatja a tv-t, nézegeti a guideot és van olyan, hogy ugyanaz megy a odalent is, ergo, egy távirányítóval 2 tv-t irányít. Ez elég para így, ma majd beszartam az ijedtségtől.
Van erre valami megoldás?
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest