- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
Outlook fiókra cseréltem a gaml-es címemet a DSM-ben az egyéni --> email fiók alatt.
Hozzáadásnál csak a customize fül alatti részletes beállításokkal sikerült hozzáadni, mert az outlook-ot kiválasztva, az email címet és a jelszót beírva, a csatlakozás ellenőrzése után azt írja ki, hogy a kapcsolódás sikertelen.
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan fog "hitelesített" állapotúra változni az újonnan hozzáadott outlook-os email cím? A gmail-es "hitelesített" állapotú volt.[ Szerkesztve ]
-
e90lci
senior tag
válasz buca84 #63759 üzenetére
Szolgáltató nem enged hozzáférést az eszközéhez?Nekem a Transmissionnál az UDP port is nyitva van,milyen torrent klienst használsz?Borisznak van egy jó leírása ha Download Stationt használsz.
-
buca84
őstag
válasz e90lci #63760 üzenetére
az usbstation2 beépített kliensét használom torrentre. a szolgáltató elvileg nem blokkol semmi ilyesmi forgalmat...ő szerintük. a seed mégsem megy.
ma reggel megírtam nekik, hogy port forwardolják a BT portot, amit látok az usbstationben.mivel usbstation2öm van, ezért ennek a szoftverét nem lehet már frissíteni.DSM 3.2.
olvastam Borisz leirásait is, de mivel ilyen régi a dsm, egy csomó minden nem jó rá, illetve nem is nagyon értek hozzá.
nem volt még ilyen helyzet, hogy a szolgáltatónek kell könyörögnöm, hogy vmit állítson be.
ezért is kérdeztem fentebb, hogy mit kellene pontosan írnom a szolgáltatónak, mert ez így gáz, hogy nem értek hozzá és le kell leveleznem velük valahogy.ha lenne egy újabb nas, amiben tudom kapcsolni az upnp-t akkor ez megoldaná a problémát, vagy ott is kellene a port forward?
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Van egy DS118 egylemezes NAS-om, s foglakoztat a gondolat, higy lecseréljem egy DS720+- ra.
A DS118-ban van egy 8 TB-os HDD, az menne az új NAS-ba, de előtte le kellene menteni a HDD tartalmát. Talán olyan 5 TB tárhelyre lenne igazán szükség.Honnan lehet kölcsönözni egy elég nagy külső, USB-s HDD-t arra a pár napra, amíg a költöztetés megtörténik?
-
e90lci
senior tag
-
buca84
őstag
-
lewisfm
aktív tag
1.) Szeretnék Docker-t használni, pl. saját .Net Core-ban írt szolgáltatást futtatni rajta
2.) Video Station néha akad, ha a háttérben a Download Station intenzíven tölt lefelé, s ilyenkor a DS Video kliensek timeout-olnak
3.) Kinőttem a háttértárat, s többlemezes NAS-nál könnyeb a tárhely bővítés -
válasz buca84 #63764 üzenetére
És milyen messze van az utca fele? Mert nekem kb három teleknyi távolságból hozták be a házhoz a koaxot, ha van telefon pózna, akkor elvileg mennie kéne a kábelnek.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Borisz76
veterán
-
addikt
válasz buca84 #63764 üzenetére
Valószínűleg az ip-d sem publikus hanem NAT/CGNAT-olt. Elvileg ha kinyitják a portot akkor tudsz aktív módban seedelni, de ez sem tuti.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Edorn
senior tag
Synology DS220j NAS torrent beállítás, mert nagyon úgy néz ki, hogy passzív vagyok
Most üzemeltem be az új NAS-omat és a torrentezést is rá szeretném költöztetni.
Torrent letöltés megy, visszatöltés nem. Mintha passzív lennék.Egyelőre a PC-n is meghagytam a torrentet és ott működik a feltöltés, seed-elés. (más torrenteket seedelek PC-n és NAS-on!)
PortForward-ot próbáltam manuálisan és UPnP-el is.
PortForward:Régebbi próbálkozás más port-al UPnP-el:
Jelenlegi NAS torrent beállítás (UPnP próbálkozáskor természetesen 16881 port volt beállítva):
Mi okozhatja a gondot? Valmit még be kellene állítanom?
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
-
-
-
Edorn
senior tag
Köszönöm a válaszokat, sikerült.
Újrakezdtem elejétől, leginkább a router újraindítás maradhatot ki, ami miatt eddig nem sikerült.
Valamiért a portforward csak újraindítás után lépett életbe.
(végül DHT és UPnP ki lett kapcsolva... csak azért kapcsoltam be, hátha ezekkel sikerül beüzemelni)Ja és nem elhanyagolható, hogy sokáug úgy próbálkoztam, hogy le volt állítva a visszatöltés, mert alapból úgy volt beállítva telepítés után, hogy visszatöltés ne legyen. Beletelt egy kis időbe, mire rájöttem, hogy nem is próbál feltölteni... :-)
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
őstag
válasz Essejó #63780 üzenetére
Nekem az általam említett volt egyszerűbb.
De, ha faék egyszerűségű DS akkor miért nem segítesz inkább neki, minthogy azt kritizálod aki legalább megpróbálja. Ügyes.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
lewisfm
aktív tag
válasz Borisz76 #63776 üzenetére
Hoppá!
Akkor ezt nagyon rosszul tudtam.
Azt gondoltam, hogy az SHR, jelen esetben tükrözés tudja azt, hogy bármyilyik lemezt el lehet távolítani.Pont az lett volna a két lemezes NAS-nak a lényege a számomra, hogy relatív könnyen lehet HDD-t kivenni, csereberélni, bővíteni.
Persze egyesével...
-
Borisz76
veterán
válasz lewisfm #63785 üzenetére
A 2 lemezes SHR kötet az olyan ( nem teljesen ) mint a RAID1
1 db kötet , 2 db lemez , egymás tükörképe.
1 lemez meghal...attól még az adatokat eléred de a hibás lemezt cserélni kell.
Ebből következik : kiveszel egy lemezt...a kötet összeomlik.HA jelenleg 1 db lemezed van SHR-ben és nem akarsz "tükrözni" , akkor az újonnan ...azaz 2.-nak ......berakott lemezt NEM a meglévő SHR kötet bővítésére kell használni hanem ÚJ kötet létrehozását kell indítani ami lehet egy ALAP kötet vagy egy új ( második ) SHR kötet.
Ezáltal lesz 2 db lemezed ....ami 2 db kötet.
Nincs tükör, cserébe több a tárhely.
Valamint....ha meghal egy lemez , akkor az azon lévő adatoknak is búcsút mondhatsz.Ezért szoktam 4 fiókos modelleket ajánlani.
Ott 1 lemez kapacitása megy "kárba" és 3 lemeznyi marad(hat) a hasznos adatoknak. Ezáltal biztosítva van a lemezvédelem és a folyamatos elérés.Például a kis letöltős NAS-om : DS918+
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
lewisfm
aktív tag
válasz Borisz76 #63786 üzenetére
Ha az SHR tükörben ben lévő két lemez közül az egyik meghal, a cserélni kell, akkor az hogyan működik?
Nem úgy, hogy:
1.) Leállítom a NAS-t
2.) Kiveszem a rossz HDD-t
3.) Berakom az új HDD-t
4.) Bekapcsolom a NAS-t
5.) Szépen újraépíti a tükrözéstDe mi van akkor, ha a 2.) pont után kihagyom a 3.) lépést?
Ilyenkor tényleg összeomlik a kötet? Nem kvázi egy lemezes módban megy tovább?
Csak mert 1 HDD-vel lehet SHR-t készíteni clean installnál egy későbbi bőívtésre felkészülve. Ez nem ugyan az az eset? -
Borisz76
veterán
válasz lewisfm #63787 üzenetére
Abban az esetben is elindult a NAS.
A jó lemezről megy, adatokat eléred.
Csak sípol és jelzi, hogy a kötet összeomlott.
De az előző linkben írtam is róla, kép is van ha jól emlékszem....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
válasz JoceeHunt #63784 üzenetére
Tied volt a 80-as az övé a 81-es hozzászólás, szóval igen próbáltam segíteni, de be kell látnom, hogy teljesen triviális dolgon múlott, hogy nem ment neki. Talán kellene írni egy chek listet hogy újraindítottad-e routert a beállítások megváltoztatása után? A feltöltést megpróbáltad elindítani? És hasonló kérdések.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
momoxp
tag
Dockerben a Watchtowert pontosan hogy kell telepíteni és beállítani?
-
nagyúr
Sziasztok!
Melyik torrentklienst lehet különösebb mókolás nélkül feltenni a DSM-re a gyári DS-en és a Transmission-ön kívül? Természetesen amit ajánlott is.
Köszönöm
-
sziszi-fuszi
senior tag
Urak és hölgyek! Milyen típusú/márkájú hálókártyával bővíthető egy 418play adatátviteli sebessége? (2,5-10) között? Van valakinek tapasztalata? (Tudom hogy van link aggregation, de ez most nem játszik).
Mi alá kell írás?
-
Borisz76
veterán
válasz sziszi-fuszi #63794 üzenetére
dkess saját tapasztalatai.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
vinacarlos
tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Ds118-as nashoz nem tudok kapcsolódni. Épp filmet néztünk, amikor egyszer csak megállt a lejátszás. A router beállításai között látom a nast, de se ip-n se quickconneten keresztül nem tudok csatlakozni. A ledek zöldek, ujraindiast, másik ethernet portot, kábelt próbáltam már. Valami ötlet?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Borisz76 #63796 üzenetére
Köszi a javaslatot! Csak én nem USB-s eszközre gondolok, mert szükségem van az USB portokra más miatt. Belső kártyára gondoltam. (A syno saját kompatibilitási listáján nincs rajta ez az a NAS). Ez azt jelentené, hogy nem is tudom bővíteni? Remélem nem!
Mi alá kell írás?
-
Borisz76
veterán
válasz sziszi-fuszi #63798 üzenetére
Ha jól látom , akkor a DS418Play nincs a listán.....azaz nem lehet gyorsabb hálókártyával bővíteni.
Da a termék leírásában / manual-ban sem szerepel.Csak a korábban linkelt USB-Ethernet átalakítóval lehet megoldani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Negyed Gamer konfig eladó Asus Rog Maximus Formula 9 + I7-7700T
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest