- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
Nah.
03ban: 14300 (mindenféle tuning nélkül)
05ban: 6700 (szintén)
Majd ha meghúzom a proccostUgyanis a 03ban az is számít.
Megyek mérek egy 2001-et, nagy LOL lesz -
zsulboy
senior tag
Egy pár kép:
Bővebben: link -
-
Neck
veterán
Melyik a leggyorsabb SLI driver?
-
Neck
veterán
Mit nem lehet érteni? Mindenből kétszer annyi van, kivéve az órajelek, mert azok ugyanazok.
A 2x6600GT@SLi az veri a 6800GTt, egész addig amíg be nincsenek kapcsolva a szűrők, mert akkor kevés neki a memóriabusz.
A SLI akkor éri meg, ha nincs egyszerre sok pénzed. Veszel egy karit, aztán később még1et.
Meg aki ultrabrutálhighendszuper gépet akar, és fölös pénze van, az vehessen 2x6800GT@SLi-t, vagy 2x6800U@SLi-t.
Vagy nyer egy 3D1-et mint én -
Neck
veterán
Na!
Összetettem a rendszert. Egy extra kicsi házban. Pászosan pont befért az alaplap.
A 3D1 k*rvára melegszik, 71fok/62fok sok 3DMark után.
(Úgyhagytam)
Mellesleg, gyorsba lenyomva 14000 pont, de még semmit nem optimalizáltam.
(Még a driverbe se lőttem be semmit) -
csery
tag
nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem fölösleges 24 bites sb live hangcsip miatt +10k-t kiadni, mikor a 24 bites 7.1-es hangkari 6-7k.
biztos jó az az msi, de nekem akkor sem jön be az ára miatt. (50k-ért kösz de nem.) -
szabí
csendes tag
Persze persze
Asus a8n sli akart lenni.
De nekem bejön, hogy az msi-n van sb live 24. -
szabí
csendes tag
Hali mindenkinek!
Sli konfogot készülök venni.
Msi K8n SLI platinum vagy asus a8v sli deluxe
Ti melyiktet ajánjátok? -
Gorneck
legenda
Hüle kérdés, de lehet a héten megérkezik a második GT-m! Ha jól értelmeztem az eddig olvasottakat akkor mindegy melyik karin lesz a monitor és a tv-out kábelem! Igaz ez?! Láma kérdésnek tűnik, de egy picit idegen ez a terep!
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Sziasztok SLi tulajok, és Sli guruk!
Ismét elnézést a lustaságomért, de hadj ne bogarásszak át párszáz hsz-t
A kérdésem lehet, hogy egyszerű, lehet, hogy nem, de számomra fontos!
Miért éri meg a Sli rendszer?
Egy vga minőségét nem csak az órajelek határozzák meg, persze a sebességhez ez nélkülözhetetlen, hanem a textúrázó egységek és a futószallagok száma. Egy Sli rendszerben én úgy gondolom, hogy csak az órajelek adódnak össze, de ha a kártyán eredetileg 6 textúrázó egység volt, ott a SLI módban sem lesz 12, hanem csak 6. Vagyis megjelenítésben nem lesz jobb, max az órajelben lesz gyorsabb.
Jól gondolom, vagy nem
Egy SLi-be kapcsolt 2db 6600Gt nem lesz szebb, jobb mint egy sima 6800Gt, csak max. sebességben múlja felül ha igaz.
Ha jól gondolom, akkor mi értelme van a Sli módnak
Ha nem jól értem a SLi dlogot, akkor tulajdonképpen mi az a SLi -
Tibcsó
aktív tag
Szia!
Innen: Bővebben: link
ez se rossz: Bővebben: link -
Tibcsó
aktív tag
Köszi!
Már beirtam a megfelelő helyekre, de akkor irom ide is:
3DM2003: 21509 pont
3DM2005: 10264 pont
Aquamark: 84359 pont
Hát ennyi! A játékok amelyek támogatják igen jól mükszenek, leszedtem ezt:
NvSLI Application Optimizer v1.2.7.196 Beta, néhány progit belehet vele állítani és akkor müködik SLI alatt, teljesítmény növekedéssel. -
Tibcsó
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A mai nappal én is bekerültem az SLI tulajok közé, megjött a második drágaságom a gépembe...................... -
zsulboy
senior tag
Neck!
Tudnál teszt eredményeket írni hogy Gigabyte 3D1mennyit megy?!
Köszi -
baresz
tag
Azért kiváncsi leszek én arra az ATI AMR lapra ha majd a boltokban lesz mi marad meg a nagy sok jóból amit beharangoztak.
AZ INTEL SLI-it is várták bizalommal jön is csak győzd kifizetni majd! -
Ottoka
őstag
Egy biztos, az AMR-hez már a Venice magos proci dukál, vagy igazából már a dual-magos AMD proci. Az lesz a királyság.
-
Neck
veterán
Ajj, gondolkozz.
Mert így az NVs lapokban nemmegy majd az AMR
Marketing!
Egyébként meg nem kellesz SLI Selector se, meg elvileg a karik is kevesebb áramot vesznek majd fel, meg bármilyen hűtés lehet majd rajta, mert nem kavar be a hídnyák, lehet gyorsabb is lesz a szinkron, kevesebb Overheaddel, ilyesmi.
Meg az egyszeri usernek könnyebb lesz beszerelni, mert ugye elég begyakni a karit a helyére, hídnyákot kötni nemkő -
-
Neck
veterán
Mellesleg az ATI megoldását nem SLInek, hanem AMR (ATI Multi-Rendering)-nek hívják, szal ha az ATIéról beszéltek, akkor pls használjátok már ezt, mert nehéz kisilabizálni az írásotokból, hogy mikor van NVről, mikor van ATIról szó.
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Ha nincs SLI, nincs koordináció, nem dolgoznak együtt. Olyankor az egész konfig a gyorsabbik kártya sebességével egyezik meg.
Viszont több monitort tud ellátni a cucc, ezért fasza.
Deep: Fizikailag bele fog menni, viszont az ATI karik az ATI Chipset North Bridge-ében lévő modullal kommunikálnak egymással, nem SLI hídnyákkal, emiatt ATI Chipset fogadni tud majd ATI AMR-t, és NV SLI-t is, ha minden igaz, viszont az NF4SLI chipsetes alaplapok csak NV SLIt tudnak majd fogadni, mert az ATI AMR nem tud majd ''hol'' kommunikálni egymással.
Ezek az előzetes információk, ez nem biztos hogy a gyakorlatban is így lesz.
[Szerkesztve] -
csery
tag
az atinál nem leszs külön híd, nézd meg ezt: Bővebben: link
-
csery
tag
nem, nem megy bele, mert a 2 nvidia sli-s kártyát össze kell kötni egy sli híddal is.
az atinak olyan cucca lesz, amihez nem kell sli-híd, de az ati chipsetes lesz. nv chipsettel szvsz nem fog menni a 2 ati kártya egyszerre.
bár a lapod kisebb testvére tudja kezelni a két különböző kártyát is, és úgy tudom úgy is gyorsabb lesz valamivel, csak nem annyival. de hogy az ati kártyákkal tudja-e azt nem tudom. nézz egy kicsit vissza itt, vagy a nagy dfi topikba nézz be, ott volt róla szó. zajangának olyan lapja van, kérdezd őt.
[Szerkesztve] -
Deep
tag
Lehet, hogy hülyét kérdezek, de szerintetek az alaplapomba belemegy majd 2 PCI-E-es ATI SLI-ben?
DFI Lanparty UT NF4 SLI-D -m van... Mert hát a szívem visszahúz majd egy idő után nekem is az ATI-hoz -
-
Tibcsó
aktív tag
Lehet hogy jól fogsz dönteni!
Nem szeretném az Nvidia hívők haragját magamra zúdítani / hiszen jelenleg nekem is az van a gépemben / de az Ati mostanában ütősebb cuccosokkal jön ki mint a konkurencia.
Nekem is volt X850XT karim, messze a PE specifikáció felett teljesített, de megevett volna a fene ha nem próbálom ki az SLI-t, jelenleg még csak a felét..........
[Szerkesztve] -
Tibcsó
aktív tag
Hát részben igaz!
De ha beindul a driver optimalizálás, akkor nagyon ütős kis cuccos válik belőle
Szerintem jó úton haladnak vele.
Egy biztos jelenleg a leggyorsabb kártya a piacon az Ati X850XT!
És a trónfosztás minimum csak is 2db SLI-s 6800GT-vel lehetséges.
Bár lassan jönni fog az Ati hasonló rendszere is............................ -
Ottoka
őstag
Egy szónak is száz a vége, jó gépjeink vannak is kész. Nem babrálom a pci-e frekijét, elég ez így is. Különben meg én is árgus szemekkel figyelem az sli-s projektet, olvasok mindent, lehet pár hónap és én is belevágok. Addig is írjatok le minden tapasztalatot, hagy okuljak.
-
csery
tag
örülök, hogy egyre több játék támogatja az sli-t, mert én is sli-s rendszeren gondolkodom. először úgy volt, hogy 6600GT-t veszek, mert arra lesz pénzem, de most úgy vagyok, hogy előbb a jogsit leteszem, addig is mennek lefelé az árak, és majd később veszek gépet, de akkor már 6800GT-vel. aztán amint lesz még egy kis zsém, veszek mellé még egyet. msi k8n diamond lapot akarok venni, meg ha eléggé lemegy az ára, akkor 3500+-t, egy giga a-data 566-os rammal. persze a két 6800GT mellé már szinte külön kábelen közvetlen paksról kell rendelni a powert
, de gondom nem lesz vele egy pár évig.
-
Tibcsó
aktív tag
Hi!
Minden kérdésedre a válasz röviden NEM
Kicsit bővebben: Azoknál a játékoknál melyeket optimalizálnak az SLI-re ott jelentős a javulás, de nem 2x-es!
Csak teljesen egyforma 2db kártyát lehet meghajtani SLI-modban.
Nekem Gigabyte 6800Gt karim van, és most várom mellé a párját.
A támogatott játékok listáját itt találod:
Bővebben: link -
kantor
tag
ha ket 6600gt-t rakok a lapra akkor az 2x-es fps erteket ad? lehet keverni 6600 6800-al?
-
Neck
veterán
Persze az a lényeg, hogy minden menjen magas felbontásban.
3DMark sz@rtse ér, ez az egyik credo-m.
És 2x6600GT lassabb is mint a te kártyád.
Én ATI párti vagyok,ezt asszem tudja is rólam mindenki, de ez a cucc csak az ölembe hullott, no választási lehetőség.Hidd el vágom a dolgokat, peace
Ha pénzért vettem volna énis olyant veszek mint a tied.
Azonban nem így volt, ezért örülök ennek is.
Mellesleg viszont a gamékat innentól SLI-re is optimalizálni fogják, a driver is készül rá (pl az előzővel rohadt sokat gyorsult a SLI).
Amikor meg a SLI nem gyorsít hanem lassít, az meg az overhead miatt van, nem volt kihasználva a SLI, vagyis Procilimitált volt a gém, a SLI meg eszik egy kis proccteljesítményt. Ezért lassabb volt. -
Peti576
csendes tag
Hi!
Nekem az lenne a gondom, hogy van ez a 2 db 6800GT vga!
Ez a SLI vagy mi... nem tudom a nevét pontosan!
Na mind1 az a gondom, hogy nem tudom hova kell dugni a képernyőnek a kábeljét, mert ez 2 db VGA! -
Ottoka
őstag
-
baresz
tag
Egyelőre nagyon úgy néz ki hogy az SLI nem halvaszületett dolog tehát azt hiszem az új játékok már nemsokára SLI-re is lesznek optimalizálva.Mondjuk még nem tapasztaltam problémát a játékokban full felbontásban igaz Far Cry Swat4 HL2 -nél a doom-ban nemtudom mert nem próbáltam bár nem vitatom hogy jobb egy 850-es csak nem tudom hol hiszen nekem most sem akadozik pedig 19'' TFT használok játszani!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- XFX Speedster MERC 310 Black AMD Radeon RX 7900XTX 24GB 3év Garancia
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest