- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fishor
senior tag
válasz univerzita #132198 üzenetére
Erre nagyon kíváncsi lennék.
-
mpo
veterán
válasz Fishor #132196 üzenetére
Viszont azt olvastam, hogy nem lehet a csatornák sorrendjét változtatni,
Lehet változtatni, név (ABC-ben, ami remélhetőleg nem változik) vagy csatornaszám szerint rendezheted.
Ha a Kedvencekbe (amiből több is lehet) csak azokat rakod, amit nézni akarsz, az SD, HD kettősből csak a HD-t, akkor nem is lesz sok.
Nálam ABC-ben vannak, mert a számozás sűrűn változik, ezért nincs értelme memorizálni túl sokat.
Az régen volt, amikor még kevés csatorna volt és az 1-2-3-4-5-6-hoz volt értelme csatornát rendelni, a tévén volt 6 nyomógomb és még távirányító sem volt.
A divx és DTS nem támogatott, a divx elfelejtéséről Pumba már írt.Ha érted, akkor már elavult.
-
univerzita
addikt
-
PuMbA
titán
válasz jozs6200ax #132199 üzenetére
LCD-n nincs beégés, ez nem OLED. Mivel a Q60R egy vadi új TV, ezért vannak benne még szoftveres hibák
[ Szerkesztve ]
-
univerzita
addikt
válasz Fishor #132201 üzenetére
Na most próbáltam a Samsungon a Csatorna szerkestést. Bal oldalt van Szám mód.alatta a Törlés. Jobboldalt a csatornák. Ha pl. a TV2-a 5-ös szám alatt van ész 1 - est akarsz neki akkor bepipálod és rá mész a Szám mód. Vastagon lesz a TV 2 és nyíllal felvised a 1-es re. Majd OK.
-
Batib
őstag
válasz univerzita #132205 üzenetére
Szlovákiában élsz? Mert ott megy csak Mo.-n nem.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Fishor
senior tag
válasz univerzita #132205 üzenetére
Szia!
Ez milyen tv n van? Régi J szériáig nekem sem volt gondom. Samsung channel editorral jól sorba lehetett rakni. K- tól vannak a problémák.
Üdv Fishor
-
Batib
őstag
válasz univerzita #132208 üzenetére
Nem akarok politizálni itt. Az M1 van az első helyen.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
PuMbA
titán
válasz bigmasterg #132212 üzenetére
[link] A 4K TV kontrasztja kétszer nagyobb A 8K még új technológia, szóval szerintem nem érdemes megvenni, mint ahogy az első 4K TV-k is rosszabbak voltak, mint az azonos árú FullHD-k, a felbontástól eltekintve.
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz PuMbA #132213 üzenetére
A lassan már nem kapható és olcsóbb q9fn-nek meg megint duplája a kontraszt. Native: 6055 : 1
Eszembe nem jutott 8k-t venni. Teljesen fölösleges, főleg, hogy tartalom sincs rá.
Illetve nem is szánnék rá ennyit, csak árukeresőn megláttam és furcsállottam.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz bigmasterg #132214 üzenetére
Igen, de a Q90R-nek viszont jobb a betekintési szöge Ha már középhez képest 25 fokról nézed a TV-t ez látható, szóval nem rosszak ezek az új TV-k ebből a szempontból, mert a régebbiek legnagyobb hibája ez volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
lowphas
tag
válasz jozs6200ax #132200 üzenetére
Xiaomi telefonoknál láttam ilyet, ott az LCD is képes "beégni", de ott a szoftver okozza, és (jó sok) idővel helyreáll. Qlednél soha, pedig monitorként is használom, meg volt már, hogy kB 24 óráig ment véletlen ugyanaz a kép változatlan rajta...
[ Szerkesztve ]
-
Csepy
őstag
válasz lowphas #132220 üzenetére
Ezt a szoftver marhaságot felejtsük már el és ne terjesszünk dezinformációt.
Semmi köze ehhez szoftvernek. Néha szoktak ezen firmware frissítéssel javítani próbálni és kb sebtapasz egy nyílt törésre.
Szépen hosszan leírtam, linkeltem, érveltem, aztán ők-rá nyomva (mobilról vagyok) nem küldte el a hozzaszolasomat. Otthonról kifejtem nemsokára.
Regards: Csepy
-
lowphas
tag
válasz Csepy #132221 üzenetére
Akkor a nem megfelelő minőségű panel, amit a telefonba raknak, amit aztán majd szoftveresen próbálnak orvosolni. Lényegében ugyanaz, fordítva nézve.
Xda-n van topic róla. Haverom telefonján napokig össze vissza ui elemek voltak "beégve". Mivel a gyári vissza sem oldotta meg, gyanús volt, hogy érdekes, de kuka emiatt... Nem gyári rommal tudta megoldani, rgb értékeket kellett állítgatnia kisebbre, de végül utána soha nem jött elő a gond.
Hogy a Samsung Tv-n milyen sw trükkök vannak, vagy egyáltalán, azt nem tudom. Mondom, qleddel/általában lcd tv-vel nem jártam így/nem láttam ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Csepy #132219 üzenetére
Értem, hát én sok IPS monitort láttam cégeknél, de egyik sem "égett be" Ezért gondolom, hogy szoftveres a dolog, mert akkor minden IPS-nek be kéne "égnie". Ha egész munkanap ugyanaz van az egyik képernyőmön, akkor sem "ég be" semmi, pedig ez már a 10. monitorom a munkahelyen és nem is kifejezetten márkás / drága egyik sem.
[ Szerkesztve ]
-
Csepy
őstag
válasz PuMbA #132223 üzenetére
Nem az IPS technológia hozadéka a beégés, de jellemző sajnos rá.
Elsősorban a gyártás minőségétől függ. Ugyananzon TV-k/mobilok/notebookok más beszállítóktól származó panellal (amik elvileg ugyanolyanok, de nyilván teljesen más mindegyik) van, hogy az egyik "image retention"-től szenved (magyarul: képmegtartás, de ez rettentő hülyén hangzik), míg a másik nem. Toshiba-Panasonic gyártmányú IPS-ek pl jellemzően csinálják, az LG saját 2018-as paneljai is:de sajnos már volt olyan AUO VA panelem is, aminél megvolt, míg más, ugyanolyan cikkszámíú AUO VA panelnél nem volt tapasztalható (43-as volt, míg ugyanez 40-es méretben nem csinálta). Van olyan 2019-es Samsung QLED, ami csálja, másoknál meg nem. Nagyban függ a beszállítótól és a gyártás során felhasznált technológiáktól.
Abszolút nem szoftveres jelenség és nem is javítható szoftveresen, csak szépíthető. De a kutyagumi virágokkal is csak kutyagumi.
Nem tudom, emnnyire lesz ez a post tagolt, még mindig mobilról vagyok.
Az egész egy hatalmas lottó, és csak attól függ mennyire leszel elégedett a vásárlásoddal, hogy mennyi és milyen hibát/hibákat vagy hajlandó elnézni.
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz jozs6200ax #132225 üzenetére
Nekem a 2011 Plazma tévébe éget be ez a logó,de színesben.
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz jozs6200ax #132227 üzenetére
LG plazma volt"erőszakosan"bele égette magát.
Egy panel csere megoldotta ("feketén") -
PuMbA
titán
Beszélhetsz a Samsunggal, hogy mi ez, mert biztosan tudják, ha előfordult mással
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Olyan ez mint egy hibátlan vízjel vagy egy mélynyomás. Szerintem is valami szoft probléma és nem a képernyő ég be. Nagyon fura.
Bármilyen forrásra váltasz (YT vagy USB-ről valami videó) akkor is ott a "beégés"?
Húzd ki a TV-t a konnektorból pár percre és nézd meg, hogy úgy is megmarad-e a "beégés" -
Csepy
őstag
válasz jozs6200ax #132231 üzenetére
Minimális mértékben fog csak romlani, de maradandó, állandó tulajdonság. Nem fog soha beégni, mert LCD, de meg fogja őrizni rövid ideig a sokáig megjelenített tartalmat, mert ez, ahogy volt róla szó "image retention", ideiglenes "beégés", jobb magyar kifejezés híján.
-
coleen
aktív tag
válasz PuMbA #132183 üzenetére
Még egy dolog megfordult a fejemben: ugyanezt a modellt (75Q6FN) semmiképpen nem fogok választani, azaz vagy feljebb lépek (Q7FN) vagy márkát váltok (Sony..) vagy még megpróbálom a 82Q6FN-t.
Kérdésem az utóbbira irányul: van-e tapasztalat ekkora méretű (82") panellal, ill. mi az ajánlott reális nézési távolság ekkora méretben?
[ Szerkesztve ]
-
Csepy
őstag
válasz Csepy #132233 üzenetére
Egy halom linket megint beírtam és kifutottam az időkeretből, de a legfontosabbakat újra belinkelem, elsősorban angolul tudóknak (manapság a minimum a jó angoltudás, főleg technikai kérdésekben...vagy kínai, de az nekem kínai )
RTING tesztek, definíció, részletes leírás. IPS a leghajlamosabb, hardware tulajdonság
OK, wikipédia, de itt is szépen le van írva a jelenség
Nagyon szépen le van írva itt is a komplett jelenség, és, hogy hardveres
NEM SZOFTVER OKOZZA, HARDVER "PROBLÉMA" (TULAJDONSÁG)
Annyi a jó hír, hogy, ha nagyon maradni akar a csatrona logo, és idővel egyre inkább jellemző lesz, akkor egy youtube anti image retention videó szépen "átmozhatja" a panelt és ideiglenesen javíthat rajta, vagy el is tűntetheti.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz coleen #132234 üzenetére
Megpróbálhatod a 82-est, hátha jó lesz, de ahogy írtam, minél nagyobb a panel, annál nehezebb gyártani és annál kisebb darab számban gyártják. Ugye hány embert ismersz, akinek 75-ös vagy 82-es TV-je van... tehát nem kiforrt, speciális réteg termékről beszélünk
82-es panelt 2,5m-ről kell nézned, ha 4K felbontást jól akarsz látni.
[ Szerkesztve ]
-
jozs6200ax
aktív tag
válasz Csepy #132237 üzenetére
Köszönöm . Mindenesetre felhívom majd ezzel kapcsolatban a samsungot ,hogy mit tudunk kezdeni a helyzettel. Csalódott vagyok mert az első készülék nagyon felhős volt kicseréltettem.Ez pedig "ideiglenesen beég" . Kiábrándító ,hogy lassan a 3. készüléket kérhetem (ami lehet szintén szar lesz)vagy a meglévőt javításra küldöm...
-
bigmasterg
addikt
válasz PuMbA #132238 üzenetére
"82-es panelt 2,5m-ről kell nézned, ha 4K felbontást jól akarsz látni."
Gondolom ez typo és 3,5m-t szerettél volna írni.
Ami szvsz még mindig közeli ekkora mérethez, de rtings kalkulátor ezt dobja ki. -
PuMbA
titán
válasz bigmasterg #132246 üzenetére
Nem, mert az FullHD-hoz van. Ha lejjebb görgetsz, akkor látsz számokat 4K-hoz
-
-
Csepy
őstag
válasz jozs6200ax #132244 üzenetére
Nekem a 9. lett a jó és ez is olyan, hogy nagyon határeset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest