- Apple notebookok
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- PlayStation VR2 teszt: kipróbáltuk a Sony új virtuális valóság szettjét
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Raspberry Pi
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
válasz
ericdrawen74 #7274 üzenetére
Szia! Nálam nincsen la_skills.txt fájl.Átakarom írni én is a súlyt.
-
Mans20
addikt
Eddig jó a gém. 1.4002 javítást telepítem, de a Stalker lost alpha mappába belerak egy Stalker lost alpha mappát amiben a javítás van. Kiszedem belőlük a fájlokat, felülírom az 1.3000-et, exe indít, menü bejön, új játékra nyomok és crash. Lehet megvárom a repack verziót.
-
sheep
addikt
Azt tudja valaki hogy a fáradtság mitől függ? Sokszor nem enged aludni mert kiírja hogy nem vagyok fáradt, és azt is észrevettem hogy néha kétszer olyan gyorsan fogy az állóképesség pedig nincs nálam több súly.
Most megint átmentem sétaszimulátorba pedig eddig jól működött. A terhelhetőségem több mint 60 kg, van nálam 40 kg de alig tudok futni. Aludni nem enged, étel - ital rendben van. Pár métert futok és lemegy a teljes állóképességem.[ Szerkesztve ]
Azért nem jó medvével beszélgetni mert gyakran félbeszakít
-
PeL
addikt
Nekem eddig nem tűnt fel hogy random lenne, viszont az igen hogy ha több súly van nálad akkor bizony gyorsabban fogy a stamina. De azt tényleg hülyeségnek tartom hogy séta közben nem töltődik vissza így folyton meg kell állni. Mikor nagy távokat kell megtenni ez különösen zavaró. Lehet így akarták elérni hogy az energiaitalnak is legyen szerepe a játékban.
[ Szerkesztve ]
-
ericdrawen74
aktív tag
-
Mans20
addikt
válasz
ericdrawen74 #7309 üzenetére
Mivel csomagoljam ki?
-
Melyikőtö szenved ennyit?
[kép]Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Sziasztok!
Bele merjek majd vágni az új játékba Intel HD 4000-el (1366*900 kijelzőfelbontással)?
(#7315) Plazmacucci
Félő, hogy muszáj lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Balathruin
veterán
válasz
Plazmacucci #7317 üzenetére
Nincs Dx7.
-
PeL
addikt
válasz
Balathruin #7318 üzenetére
DX8 van, úgy hívják static lightning
-
válasz
Balathruin #7316 üzenetére
i5-3210M
Gondolkodom még ezen is:
i5-4300U (Intel HD Graphics 4400)
[ Szerkesztve ]
-
Látnom kellene, hogy mi marad így ki, lehetséges, hogy a nagyon lecsupaszított élmény miatt már nem éri meg az elavult technológia.
(#7322) Balathruin
Túl erős procit sem szeretnék az erősebb hőtermelés és a nagyobb ventihang miatt, de nyilván a nagyobb játékélményhez más szempontot kell figyelembe venni, a nyers erőre való tekintettel.
Mondjuk például az i5-3230M-nek jobban örülnék, mint az i5-3210M-nek, de legrosszabb esetben később ki lehetne cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Balathruin #7325 üzenetére
Az elsőnél a statikus jobban tetszik (a víz kivételével), részletesebbnek tűnik a jobb láthatóság miatt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Balathruin #7327 üzenetére
Feladom.
-
PeL
addikt
Én is hozok egyet:
Látni hogy utóbbin nem vetnek pl. dinamikus árnyékokat a napfény hatására a tárgyak hanem fix alacsony minőségű árnyékuk van + jóval gyengébb minőségű textúrák jelennek meg, az aszfalt a leg szembetűnőbb, shader sincs rajta
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Balathruin #7331 üzenetére
A repedezett útburkolat hangulatosabb.
-
emre
veterán
[ Szerkesztve ]
A győzelemről megtanultuk hogy a részvétel a fontosabb, a vereség is fizet szépen és a győztes sokkal fáradtabb.
-
cheatergs
senior tag
AI többet csal, mint ezelőtt.
Hiába idióta alapból, ha azzal próbálják ellensúlyozni, h keresztüllát mindenen, és kb bármekkora távolságból tüzet nyit.Én nem emléxem/k olyan jelenetre a korábbi patch-ekből, h Garbage-ből Cordonba guggolva, lámpa offban, a katonák (w/o nightvision&flashlight) háta mögé érkezek vissza éjfélkor, mire megfordulva mind a 4en tüzet nyitnak.
Minden egyes alkalommal.Se olyanra, h 23h-kor egy bandita tőlem ötven m-re hátrafelé sasszézik a neki szemközti stalkereket lőve, majd gondolva 1et felém fordulásból megereszt egy sorozatot, holott 1 ház sarka mögül hajoltam ki éppenhcsak. Még csak nem is tudott rólam, mert a csata végén kapcsolódtam be.
Az se kevésbé feltűnő, h 100m-ről, öt bokron át is észrevesznek, nem beszélve az Agroprom Inst. túlfeléről ide őrjáratozó (mert nem az előtte lezajló tűzharcra jöttek ám), betonkerítésen átlátó katonáiról.
Zárt tereken nem próbál pozíciót változtatni, helyette inkább 1 helyben állva várja, amíg kidugom az orrom, ami részéről érthető, hisz úgyis tudja hol vok.
Kínos példa volt erre, amikor 1 épület harmadik emelete folyosójának közepén megállt, én meg próbálnám mind2 oldalról sneakkel közlekedve behajolva leszedni, de mind1 volt, mert amelyik oldalon jártam, ő arra nézve rögvest ontotta a skúlót.Az ilyeneket nem kéne, légy szíves!
Anno tőrbe lehetett csalni az emberi AI-t, élvezetes vadászatokat rendezve. Ezt miért kellett kivenni?
---
A másik, h a játékban az éjszaka negatív értelemben sötét.
A flashlight szabadban semmit nem ér, miközben az MI egy kocacheater, így frusztrációt csökkentendő fel kell nyomni 20h-4h között a gammát és a brightnesst csutkára, h lássam a pályát.
---
sétálás=stamina-visszatöltés +1 likeMindig minden mindegy
-
sheep
addikt
A Half-Life kikacsintás nem volt rossz
Az endurance viszont biztos hogy bugos: van nálam 2 snowfalke (+60 endur.), a ruha felpimpelve +8 endurance visszatöltésre, 60 gk -ból 40 van nálam és kb 100m-t tudok futni.[ Szerkesztve ]
Azért nem jó medvével beszélgetni mert gyakran félbeszakít
-
sinick
senior tag
Sziasztok! 1.40002-vel újrakezdtem. Az elején a faluban segítettem Proverb-nek (?) két mutánsvadászatban, majd később az anomália mocsárban láttam meghalva. Később kell(ene) ő még nekem vagy nem számít?
-
sinick
senior tag
válasz
Balathruin #7338 üzenetére
Azt hiszem valami "x-ray valamis" pendrájvot kaptam tőle (amit "use"-oltam magamnak).
-
Xorith
tag
Nekem load gamenél mindig egy fekete képernyőt ad be, de semmi crash vagy ilyesmi. Valami tipp?
-
Xorith
tag
válasz
Balathruin #7342 üzenetére
Pontosabban elsőnek, ha betöltöm akkor megy szépen, de ha már a "játékba" vagyok és onnan akarok tölteni akkor van ez.
-
Sensut
őstag
Befejeztem a játékot az 1.4001-ez verzióval. Jó volt újrajátszani annyi idő után, de csalódtam a sok otthagyott logikai- és rendszerhiba miatt. A játék nagyon jó, viszont még mindig ráfér az az átfogó revízió, amire vártunk és ami ezúttal is elmaradt, mert elég sok logikai hiba van benne. Nekem nem volt játszhatósági bajom az előző verzióval sem, úgyhogy szinte semmi különbséget nem tapasztaltam a régi és az új között. Talán két dolog van, ami emlékeztetett arra, hogy ez mégis csak egy javított verzió: az autók irányíthatósága és a játék vége előtt a Generátorok pályán Ghost végre rendesen megjelenik az X-2 labornál (itt volt az a bug, hogy Ghost elcsászkált bolond felé és nélküle nem lehetett lemenni a laborba). Le is jegyeztem néhány eget verő hibát, amiket javítani kellene végre. Talán valaki látja majd az illetékesek közül is.
- Elsőként két mellékküldetéssel akadt olyan gondom, hogy nem tudtam mit kezdeni velük, illetve hova tenni őket. Az egyik Lake Yantaron van, amikor a kolléga leküld a föld alatti alagutakba, hogy hozzam vissza a különleges fegyverét. Odalent egy agy őrködik egy zárt helyiség előtt. Ennek nincs köze a fegyverhez, viszont Sakharovnál megjelenik egy új párbeszéd ezzel kapcsolatban és a "Brain Vat" feladat:
Itt a professzor ad egy kütyüt és visszaküld, hogy végezzzünk méréseket az agy körül, aztán ő majd az eredmények szerint behangol nekünk egy védősisakot stb... Ez meg is történt, 3 kontroller kiiktatva, adatok OK, de úgy bezombultam amíg a mérések folytak, hogy többé semmi és senki nem tudott helyrehozni. Mellesleg ennek a feladatnak sem volt így értelme, mert visszamentem a sisakkal de onnan tovább minden ajtó zárva volt. A párbeszéd sem jelenik meg rendesen, egy helyen csak egy fájlnév jelent meg a mondatok helyett és szerepelt benne a "nimble" név. Csakhogy nálam az volt a másik gond, hogy a játék elején Nimble meghalt Cordonon, mert egyáltalán nem lehetett megmenteni a tushkanók elől (ezt állítólag az 1.4002-es verzióban javították). Ebből gondolom, hogy ennek az egésznek Nimblehez lehet köze, mert ő említett feladatokat, ezért nem is erőltettem tovább a dolgot. Mellesleg ez a párbeszéd folyam elölről kezdődik Sakharovnál miután a feladat le lett tudva, úgyhogy az egész dumán még egyszer végig kell kattogtatni, hogy eltűnjön onnan. Azonban a kettős látásom nem akart semmitől elmúlni hosszú idő után sem, ezért újra kellett kezdjem a játékot egész onnan, hogy ezt a küldetést egyáltalán nem vállalom el Sakharovnál.
- A másik küldetés Foresten volt, ahol egy sebesült sztalker fekszik az útszélen és elküld a bányához, hogy gyorsan segítsek a társain. Ott ki is nyírtam egy csomó banditát, de amikor beléptem a bányába, valami akkora gonoszság rontott rám, hogy pár lépés után egyből meghaltam. Valamiféle kontroller lehet odabent, vagy mi, de képtelen voltam rájönni, hogy mi ez az egész. Innen csak némi felvilágosítás hiányzik arról, hogy mit vagy mikor is kellene itt csinálni, mert így bejutni oda képtelenség.
- Voltak crashek is, leginkább a laborokban, de ezeket nem is részletezem, mert egyáltalán nem újdonság ha egy Stalkerben crash is van
Viszont több helyen is belebotlottam olyan végzetes hibába, amikor mindig az asztalon kötöttem ki, bármerről is próbáltam megközelíteni a dolgot. Az egyik Lake Yantaron Shulga a dutys bázison:
Emlékszem, hogy náluk voltak jó feladatok, de itt egyáltalán nem lehetett vele szóba állni, mert a játék egyből kidobott.
- A másik nagy crash Pripyatban volt, amikor egy sebesült katonán próbáltam segíteni:
Ennek is feladat íze volt, de a játék mindig kidobott, ha szóba akartam állni vele.
- Aztán ott van az éjjellátó (nightvision) probléma, amitől a játék szintén kidob ha úgy akarunk pályát lépni, hogy az be van kapcsolva. Még akkor is annyi nekünk, ha csak bekapcsolt éjjellátóval akarunk visszatölteni egy játékállást.
- Az alvás és a szomjúság itt nem férnek meg egymással. Azt még megérteném, hogy valaki erőtlenül ébred a szomjúságtól, de hogy felébred és bele hal a szomjúságba ez szerintem baromság. És főleg akkor kellemetlen ha csak félig vagyunk vízzel és jön egy bevágás amire nem számítunk és elalélunk. Ez az intenzív szomjazás mindenképp szarvashiba.
- Ki kellene venni azt a sok alvás alatti klipnézést, ami egyszer- kétszer elmegy álomnak, de én annyiszor megnéztem a játék alatt amikor aludtam, hogy már azt is tudom hány patkány menekül ki az erőműből. Fárasztó, hogy mindig ugyanazt a klippet kell végignézni és nem lehet átugrani.
- Nálam (de gondolom nem csak nálam), valamiért irtó szarul lehet lootolni. A játék valósággal nyög bele ha valamit átteszek egy ládába, vagy épp egy hullától elszedek cuccukat. Totál belassul valamitől, még a hang is akadozik olyankor.
- Guide párbeszéde hibás.
És ezek már az örökölt hibák, amik az első verziótól fogva jelen vannak sajnos:
- Nyomban az után már, hogy Veles elkobozza a cuccainkat a bányában, a mellette levő ládából vissza is vehetünk mindent. Ebben aztán százas vagyok, hogy ez nem szándékos
- Dar Valleyben, miután a banditáktól elloptuk a dokumentumokat Velsnek, azok ellenséggé válnak, de mégsem. Voltak alanyok, akik rám se bagóztak miközben sétáltam kifelé a bázisukból.
- Lake Yantaron Kruglov mester űzi az eszét az ajtókkal, a zombikkal, meg minden. De ha meghal, akkor egyetlen fölösleges mondat miatt a játéknak vége, mert nem tudjuk vele lebeszélni. Márpedig könnyen meghal ha nem vigyázunk rá miután visszajöttünk a föld alól és megjelennek a zombik a tudósok körül.
- Dead City - zsoldosok - börtön. Én pedig a börtönajtót simán kinyitottam a rácson keresztül a kapcsolóval, és amíg a doki lőtte a dumát, vissza is szereztem a cuccaimat. Csakhogy az a bizonyos aktatáska nem volt a széfben és a játéknak annyi lett. Tehát azt a fali ajtókapcsolót le kell blokkolni mindaddig, amíg a bejátszás tart és jönnek a katonák. A táska csak ez után spawnolódik be a széfbe.
- Radaron, amikor megszerezzük Nomadnak az artit és jön a kitörés, a monolitos Patriarch is odavesz, aki ugye fontos lenne egy másik feladat kapcsán. Szerencsére az a feladat egy mellék, de így is ott ragad a listán ha már elvállaltuk és neki kampec lett.
- Pripyat Undergroundban egy adott ponton valahol a lámpa és az éjjellátó gombjai totál leblokkolnak, nem lehet se gyújtani se oltani őket. Abban a pozícióban ragadnak, amelyben voltak és ez csak azért is gond, mert ugye az éjjellátó miatt crash van visszatöltéskor / pályaváltáskor, és ha az bekapcsolva ragadt be akkor... így jártunk. Nem is beszélve arról, hogy ez egy sötét hely, ahol jó lenne látni is valamit, ha netán leoltva maradt a lámpa.
- A fegyverek nagyjából rendben vannak, bár a távcsövek elég bugyuták. A hatalmas SVD viszont annyira szar, hogy használhatatlan. Annyira instabil még feltunningolva is, hogy egy csúzlival jobban mesterlőnénk. A feltunningolt AKm 74/2 pld. egyáltalán nem amortizálódik viszont a csúcs FT 2000 halálos iramban megy szarrá. Bár nem vettem észre rajta, hogy félig tönkremenve is besülne.
Mivel ez egy hosszú és ingyen játék, nem is várná el az ember, hogy valaha is tökéletes legyen. De ezek a dolgok már lassan magukért beszélnek. Ez az 1.4001-es verzió volt, de nem láttam a listán ezek közül egyet sem, hogy javították volna az utolsó verzióban. Megvárom a magyarítást és csak akkor vágok neki újra a legfrissebb kiadásnak, bár az igazat megvallva a fenti hibák tudatában semmi kedvem hozza egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
veterán
válasz
FoxiestFox #7295 üzenetére
Az lepett meg, hogy magyar cikket linkeltek a hivatalos LA csoportba, úgy hogy nem is értik.
-
PeL
addikt
A leírt dolgok nagy részéhez nem tudok hozzáfűzni semmit mert nem tartok még annyira előre a játékban (most megyek vissza DV-ben a banditákhoz a doksiért Velesnek). Az álmokat ESC gombbal át lehet amúgy ugrani. Nimble halála javítva van az 1.4002-ben ezt tanúsíthatom mert még most is életben van nálam. A night vision crash bug jelen van itt is, elég bosszantó, sokszor én sem mindig ügyelek rá, elvileg kövi patchben javítva lesz. A loot laggal itt még nem találkoztam, egyedül az autóba pakoláskor érzem hogy minél több cucc van benne annál hosszabb ideig tart belerakni és kivenni a cuccot, DV-ben a Monolith bázis letámadásakor kihordtam minden hátramaradt cuccot a bejárathoz hogy majd autóval elviszem őket eladni ha már ilyen pici a súlylimit, mikor pakoltam be a vége felé már nálam is érezhető volt a lag. A fegyvereket én is észrevettem hogy szarul vannak configolva, az AK74/SU pillanatok alatt leamortizálódik, az AK74 viszont szinte nem is kopik, ugyanígy a Walker 9x18-as is elpusztíthatatlan
(#7334) cheatergs: Ez az AI mizéria minden stalker részben jelen van. Engine sajátosságából adódóan működik így vagy nem tudom. Amit megfigyeltem hogy alapból mindig oda tartanak és azt a pontot nézik ahol utoljára láttak vagy zajt keltettél. Így simán ki lehet őket játszani, mögéjük lehet kerülni stb. Ilyen ráfordulásokkal még nem találkoztam, pl. Cordon hídjánál a Sniper mellé simán oda tudtam lopózni az elején még fényes nappal is úgy hogy nem vett észre, majd két méterről fejbe lőttem és leesett a többi katona elé
Kb. 180 fok az enemy látómezeje. Tehát ha féloldalasan mellőle bukkansz fel esélyes hogy meg fog látni a "szeme sarkából", viszont ha a hátát látod kizárt hogy észrevegyen ha nem keltesz zajt.
[ Szerkesztve ]
-
Ezeket olvasva én inkább várok még egy két évet...
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
rétisün
veterán
válasz
Plazmacucci #7347 üzenetére
azt hiszem, én is.....
good hunting, stalker.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet
-
PeL
addikt
válasz
Plazmacucci #7347 üzenetére
Nem akarom szapulni a játékot, minden tiszteletem dezo-éknak de tekintve hogy a 2014-es megjelenés óta eltelt kb két év alatt mennyit sikerült nekik javítani a játékon szerintem feleslegesen vártok. Egyébként a játék már bőven játszható, igaz vannak bugok de már az 1.3-as verziót is végig lehetett vinni nagyobb probléma nélkül. Ha arra vártok hogy tökéletes legyen szerintem felesleges, ez a játék talán sosem lesz tökéletes pont azért mert nincs elég idejük / erőforrásuk arra hogy tökéletesre csiszolják. Elvégre mégis "csak" modderek csinálták, úgy értem hogy nem rendes fejlesztőgárda áll a lost alpha mögött. Kövi patch után sztem nyugodtan álljatok neki, abban legalább a night vision crash bug már talán javítva is lesz. Ezen kívül eddig nem találkoztam bosszantóbb / gameplay breaker buggal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7490, 14" FULL HD IPS Érintős, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD WIN 10
- Dell Precision 3520 Laptop/Notebook, 15,6" FHD IPS, I7-7700HQ CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, NVIDIA 2GB
- Dell XPS 9360 Laptop/Notebook, 13,3" QHD+ Érintős, I7-7500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10,
- Flipper zero
- MSI KATANA GF66 I 11. gen. i7-11800H I 15"6 FHD 144HZ I RTX 3070 I 16GB RAM I 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest