Hirdetés
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Játékosoknak szánt, vezeték nélküli headset jött a PowerColor logójával
- Sokoldalú Thunderbolt 5 dokkoló érkezett a Cable Matters színeiben
- Bemutatkozott az In Win legfrissebb, AR szériás kompakt AIO-ja
- Hamarosan megjön a Samsung új, Lunar Lake-es notebookja
- TCL LCD és LED TV-k
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Blu-ray lejátszók
- E-book olvasók
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
válasz Intruder2k5 #16294 üzenetére
-
dodopek
addikt
válasz Intruder2k5 #16292 üzenetére
Miért? Egyébként csak azért írtam bele, mert ha valaki úgy akar venni, hogy benneteket nem kérdez meg a jó vételről, és elolvassa, akkor lehet, hogy utánajár. Akkor meg már volt értelme...
-
dodopek
addikt
válasz dragonfx #16286 üzenetére
Ha visszaolvasol a 740-nel kapcsolatban, rengeteg baj van vele.Ma is írta valaki, hogy gyíkja van. Személyesen 2 hetet szenvedtem, mire rájöttem, hogy miért dobálja a wifi netet minden eszköznél. Amennyi rosszat olvastam, semmiképp ne vedd meg. És ahogy szokták mondani, természetesen a véleményem teljesen szubjektív...
-
dodopek
addikt
Aveos!
Lehet, hogy én nem értem jól, de hogy is van ez?
Az elsó útválasztónak minden lan portja tele van. A második routert hogy akartad csatlakozatatni hozzá? Wifin? Mert ha két routert wifin kötsz össze(tehát bridge-t csinálsz), akkor a második routerből már csak kábellel lesz neted. Ha jól emlékszem...
Ha félreértettelek, akkor bocsi, még nem aludtam éjszakás után... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
4 gép van az itthoni hálózaton. 1 kábel, 3 wifi. Mivel a wifi szakadás nem szünt meg,(bár jelentősen csökkent), kipróbálom, hogy kikapcsolom a dhcp-t, mert meg vagyok róla győződve, hogy az okozza a gondot.Kérdés. Ha kézzel állítok be IP-t,átjárót,maszkot,dns-t, akkor mindig ezeket fogja használni? Például ha elmegyek egy hotspotnál, ott is ezekkel próbál majd kapcsolódni? Ha igen, be lehet állítani, hogy másképp is megpróbálja? Az asszony telója miatt kérdem... A gépeken win 7, telókon android...
Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ha valaki azzal nyúz benneteket, hogy a tp-link routere pár óránként összeomlik, és hiába látszik a felsorolásban, nemmlehet kapcsolódni hozzá, akkor állítsanát a dhcp címkiosztását a lehető leghoszabbra. Nálam legalábbis mindíg akkor száll el a cucc, amikor a dhcp új ip-t ad. Azért nektek írom le, mert az én gondom megoldódott, nem nagyn fogm látogatni ezt a topicot...
Üdv!
Dodo -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ha fix IP-t állítok be a telefonomnak, hogy gyorsabban induljon a hálózat, akkor ugyanazzal az IP-vel akar majd csatlakozni minden hálózathoz? Hotspotokhoz is?Egyébként fura, de amióta átállítottam a régiót, (és a dhcp szerver maximum idejét), azóta nem omlott össze egyszer sem a rendszer...
-
dodopek
addikt
válasz dodopek #15984 üzenetére
Most beszéltem a TPLink ügyfélszolgálatával, azt mondták, hogy nem szabad magyarra állítani a wireless regiót, hanem united statesen kell hagyni, mert itt 2 sávban dolgozhat, ezek között vált, és ez bekavarhat. Átállítottam, várom a reakciókat.
Az nem lehet gond, hogy a dhcp max ideje 120 percre van llítva? Amikor újrakioszt, nem kavarhatja meg a dolgokat?
-
dodopek
addikt
válasz Gubek-Einste #15966 üzenetére
Picit szétnéztem a neten, és egy csomó helyen írják ugyanezt a hibát. Azt hiszem megpróbálom megszerezni a garipapírját/számláját, és kicseréltetni. Használtan vettem egy havertól, nem tudom megvan e még neki a számlája... Hátha...
-
dodopek
addikt
Feltettem a legújabb firmware-t, az egészet újrakonfiguráltam kézzel, de pár óra mulva így is leállt a router. Újraindítás után megint működött...
Valakinek valami ötlet?
-
dodopek
addikt
válasz Gubek-Einste #15948 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos megint itt. A router továbbra is csinálja, hogy eltűnik. Amikor reggel lefeküdtem aludni, még kapcsolódva volt.Most, amikor felébredtem, már nem. Látja a routert, kiváló jelerősséget ír a telefon, de nem kapcsolódik hozzá. Hiába kattintok rá kézzel a kapcsolódásra,lefut a keresés, és közli, hogy nincs kapcsolat. Ahogy újraindítom a routert, azonnal megy a kapcsolódás, automatikusan. Van rá valami ötletetek, hogy mitől lehet?Köszi!
-
dodopek
addikt
válasz Gubek-Einste #15945 üzenetére
Ok, úgy állítom. Az rendben van, hogy ha 20Mhz-n van a csatorna szélesség, akkor csak 65Mhz a maximum tx rate? Hiába tud 150Mhz-t, nem lehet feljebb pakolni, csak ha auto, vagy 40Mhz beállítás van. Ez befolyásolja az elérési távolságot?
Köszi!
-
dodopek
addikt
A wifi analyzer működik. Itt az asztalnál egyetlen egy jelet talál, a sajátomat, szépen a 6 csatornán, ahogy be van állítva. Egyetlen más jel sincs a szobában...
Persze most tudott csatlakozni. Mérjem majd akkor is, amikor eldobálaja a csatlakozásokat?
A ház, a telek végében van, nincs semmi más jel. Ha lejjebb megyek a többi ház felé, a routertől(ami benn van a szobában) kb 30 méterre találok vagy 4-5 jelet a 4-11 csatornák közt elosztva. Akkor a sajátom állítsam mondjuk a 3-ra? MONDOM, itt egyetlen más jelet sem érzékel...[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Valamit nem jól csinálhatok. Telón már sokadszor futtatom az InSSIder progit, de nem lát egy hálózatot sem,beleértve az enyémet sem. Próbáltam úgy, hogy a teló csatlakozva van a routeremhez, és szétkapcsolva is, de nincs semmi. Egy sem... Mit csinálok rosszul? Megy a számlálója, hogy mióta dolgozik, de semmi találat...
Kipróbálok egy wifi analyzert...
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
válasz Gubek-Einste #15938 üzenetére
Biztos, hogy nincs túl nagy jelsűrűség. Itt a routernél talán 1, vagy 2 másik router jelét lehet fogni, de van, hogy azt sem. Családi házas, falusi övezet...
Ettől függetlenül lefuttatok egy keresést, hátha okosabbak leszünk...
-
dodopek
addikt
válasz Gubek-Einste #15936 üzenetére
Környezeti viszonyokon mit értesz? Elég dombos részem lakom, épp dombtetőn.Csak azért kérdem, mert 30cm-re a routertől is ezt csinálja...
Hogyan állítsam be manuálisan? Annyira nem értek hozzá. Digis netem van, a felhasználó név/jelszón kívül, és a pppoe kapcsolaton kívül lövésem sincs, mit kellene beállítamom.
Kolcantas!
Androidra ugyanilyen progit nem tudsz ajánlani? A laptop "elment itthonról", az asztalin meg nincs wifi... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Nemrég hozzámkerült egy TP-Link WR740n router. Reseteltem, quick setuppal beállítottam a hálózatot, majd a wirelessben beállítottam a vezeték nélküli hálózatban először csak a hálózat nevet, wpa/wpa2 personal(recommened) dolgokat. Először automatán hagytam a channel, és channel width beállításokat.A router szépen teszi a dolgát vezetékes részem, viszont a wifnél gyakran előfordult, hogy a laptop, és a teló is látta a routert, kapcsolódni próbált, de nem tudott. Később a fenti két dolgot átállítottam channel 6, és width 40 Mhz-re. Kicsit mintha javult volna a helyzet, de ma megint csinálta. Valami beállítás gond lehet? Segítsetek, hogy menjen az automatikus csatlakozás...
Ps: Csatlakozni nem is tudnak az eszközök, csak ha a routert (és van, hogy a modemet is), újra nem indítom.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Valamiért a telefonom időről időre eltűnik a wifi.Gyanakszom az alvás politikára is, azt most átállítottam, de majd meglátjuk mi történik. A suliban hallottam (valami olyasmit), hogy a wifis router időről időre megszakítja a kapcsolatot az eszközökkel, amik utána természetesen(elméletben) automatikusan elvégzik az újracsatlakozást. Most próbálom kideríteni, hogy milyért van ez a rengeteg probléma a wifivel. Laptop nem tud csatlakozni, telóm elveszti a jelet, majd kézzel a kapcsolódásra kattintva sem történik semmi, csak a router újraindítása után, és hasonlók...
Szóval keresem a hibát...
-
dodopek
addikt
válasz Intruder2k5 #15901 üzenetére
A hardver tanárom mondta, hogy van ilyen, csak nem tudom, hol. Figyelnem kellett volna órán...
Ez nem az?
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
TP-Link TL-WR740N routernél hol kell megkeresnem azt a beállítást, hogy mennyi időnként bontsa a vezeték nélküli kapcsolatot?
Köszi!
Konkrétan milyen angol szöveget kell keresnem?[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
D-link dir300 routerem van.Be kellene lépnem az admin felületre, de sem a loginra, sem a jelszóra nem emlékszem. Mit lehet tenni?
Előre is köszi!
Ps: Az is elég lenne, ha ki tudnám deríteni, hogy milyen portot nyitottam a routerben egy bizonyos proginak. Win reinstall után vagyok, és nem emlékszem a port számra...
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Eddig a két gépem össze volt kapcsolva egy smc 7004vbr routerrel.Most nincs szükségem a cuccra,így eladom.Ha az uj tulaj beüzemeli a routert,hogyan kell az eddigi hálózatot törölni belőle?Kell egyáltalán?Vagy simán fel fogja ismerni az uj gépeket,és kész?A net,ami meg van osztva rajta a fibernet kábel netje.
Összegezve,mit kell csinálni,hogy az új hálózat életre kelljen?
Köszi!
Dodo
Ps:
Nem tudom,hogy az is kábelnet lesz e. -
dodopek
addikt
Sziasztok!
A következő a gondom.A rádiós router,és a "vevőí2gép külön helységben van.Elég gyakran megszakad a kapcsolat.Azt találtam ki,hogy egy 5 méteres usb hosszabbítóvalmeg tudom o9ldani,hogy a "vevő! antenna ugyanabban a helységben legyen,mint a router.Érdemes ezt így megcsinálni?Vagy a hosszú kábel sokat ront a vételen?Egy nagyobb sávszélességű csomag javítana a dolgon?Van összefüggés az igen kicsi ccsomag,és a megszakadások közt?
Előre is köszi a segítséget!
Dodo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest