Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DrojDtroll

veterán

Legutóbbi szívás a Nao robottal:

Két ilyen robot van az iskolának. A hardver és fw frissítés után a szoftver is ugyan olyan. Valamiért a két robot mégis máshogy viselkedik ugyanabban a helyzetben. Ez ritkább de előfordul. A gyakoribb az hogy mindkettőnek valami hasonló gondja van.

A kék robot az elmúlt hetekben(pont a Magyar Ifjúsági Robotkupa előtt, Yodának kellett volna lennie)gondolt egyet és kikapcsolta a fejében lévő ventilátort, ami a CPU-t is hűti. Ült a robot egy helyben a földön és egyszer csak arra kezdett panaszkodni, hogy melege van a fejének. Azt gondoltam, hogy valamilyen folyamat felzabálja az proci erőforrásait ezért újraindítottam a robotot. A boot még be sem fejeződött, le is állt a robot, megint melegedés miatt. Megpróbáltam megint újraindítani, de ez semmi változást nem hozott. Megváltoztattuk a történetünket úgy hogy a robot továbbra is Yoda, de már halott ezért nem mozog.

A héten újra volt időm foglalkozni a robottal, amikor bekapcsoltam tökéletesen ment a venti. Ment kb 5 órát többször volt ki-be kapcsolva közben. Minden jó volt. Nem értem mi változott.

Új hozzászólás Aktív témák