-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi4c
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulupeti
senior tag
Lenovo K3 Note-ról érdemes lenne erre a készülékre váltani? (Tudom, jó helyen kérdezem... ) Ahogy nézem a 2gb/16gb verziót elég jó áron meg lehet most venni. Volt már többféle kínai telefonom, de a Xiaomi eddig valahogy kimaradt a szórásból. Meg ugye van egy Piston2 fülhallgatóm is, kellene hozzá egy Xiaomi készülék.
A 16 gb belső tárhely egy kicsit aggaszt, bár nem jellemző rám, hogy fullHD filmekkel pakoljak tele egy telefont. Elég a 2gb ram? Ismerősöktől akiknek már van Xiaomi telefonjuk úgy hallottam, hogy a MIUI azért ram igényesebb, mint egy stock android. A ~20.000 Ft-os különbséget egyébként kicsit sokallom a nagyobb változatért. -
gulupeti
senior tag
Nem játékgépnek venném, már egy játék sincs a telefonomon. Telefonálás, fényképezés, viber, facebook, instagram, böngészés kb. ennyi nekem a telefonhasználat. Az összefoglalóban megjelölt webshopok egyikéről sem rendeltem még ezidáig. Melyikből lenne érdemes megrendelni? EUStock?
-
gulupeti
senior tag
EUStocktól megrendeltem én is pénteken a telefont, remélem pár nap múlva meg is érkezik.
Ahogy olvasom az itteni doboz nem fogja tartalmazni a gyorstöltőt, mivel csak átalakítóval lehetne használni és az "életveszélyes". Érdemes beruháznom egy ilyen gyorstöltőre, mennyivel gyorsabban tölti fel egy ilyen a készüléket, mint a sima 5V/2A-os?Valakinek van esetleg elfekvőben fóliája/üveglapja/tokja ami felesleges? Ha igen légyszíves privátban keressen meg, hátha tudunk üzletet kötni. Tudok magamnak rendelni, de az ugye 2-3 hét még megjön. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz 30z.Samu #3624 üzenetére
Pc/telefon téren ez nekem is ismerős. Csomó embernek javítottam a gépét régen, de már nagyon beleuntam. Már csak egy nagyon szűk körnek segítek, másnak meg sem ingyen, sem pénzért, sehogyan sem. Nem éri meg az ember drága, elvesztegetett idejét. Soha nem is tudtam megérteni, hogy hogyan lehet csak használni valamit, addig használni, amíg tönkre nem megy. Aztán meg engem nyaggattak már olyan dolgokkal is, amit egy kis google-utánajárással simán meg lehet oldani. És ahogyan te is írtad, nekem is ez volt a tapasztalatom ezzel kapcsolatban: mindig olyan hibák, anomáliák voltak, amivel előtte soha nem találkoztam , nem is hallottam róla. Szóval elég volt, ezért vannak a szerelők.
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
Az előbb meghozta a futár bácsi EUstock-tól a telefont.
Így első kézbe fogásra: uhh, jó kicsi és vékony a Lenovo K3 Note-hoz képest, pedig az sem túl vastag telefon. Amúgy nagyon pofás, tetszik.
A rom nekem is: 7.5.4.0, ahogy fentebb is írták.
A gyári, írásos fólia alatt vajon van fólia vagy nincs?
Nekem a kínai dugós gyorstöltővel érkezett, nem a sima 5V/2A-ossal, érdekes. A weboldalon mást írnak, meg itt fórumon is mást olvastam. -
gulupeti
senior tag
válasz grafnet #3682 üzenetére
Hát, ebben a dobozban pedig csak egy töltő volt, a gyári, gyorstöltős, lapos villás. Annyira igazából ez nem is érdekel, sima töltő több is van, nem nagy érvágás. Legalább lett gyorstöltőm, azt hittem, hogy csak simát küldenek, még jó, hogy hétvégén nem rendeltem, pedig gondolkodtam rajta.
(#3683) 30z.Samu
Köszi!K3 Note-ra még van fóliám, lehet abból szelek rá egy téglalap alakú darabot, addig amíg meg nem jön rá az üveg. Ez az írásos elég matt, meg tré is ezzel használni. Így legalább valamennyire védi a kijelzőt.
-
gulupeti
senior tag
Nem nagy doboz, de azért átnéztem mégegyszer, ebben bizony nincs!
Korábban mintha pont az EUstock itt is jelenlévő illetékese írta volna, hogy mivel ezt a lapos villás töltőt átalakítóval használni életveszélyes, ezért mielőtt nekik küldik a készülékeket, ezt ki is veszik a dobozból. A sima Tronsmart töltőt pedig ők adják a készülék mellé. Ennek ellenére nekem csak laposvillás gyorstöltővel jött. -
gulupeti
senior tag
Már majdnem átköltöztem a Lenovo K3 Note-ról, eddig nagyon tetszik a telefon, nagyon fürge, szép a kijelző, remélem az akkuidő is rendben lesz, eddig nem tűnik úgy, hogy durván merülne.
Azonban van néhány programom, amit titanium backup mentésből szeretnék visszaállítani. Ugye root kellene hozzá. Régen próbáltam már MIUI-t akkor ezt a funkciót ki-be lehetett kapcsolni, most nem találok ilyet.
A telefonon MIUI 7.5.4.0 rom van, EUStocktól jött.
Olvastam itt korábbi hozzászólásban, hogy TWRP-ből felflashelem az SUbinary-t, ez eddig oké, de hol találom ezt, amit fel kell, hogy flasheljek?
Köszönöm. -
gulupeti
senior tag
válasz Milestone2 #3711 üzenetére
TWRP recovery volt rajta alapból, a gyári rendszerről egyből csináltam is vele mentést, ezzel kezdtem.
A bootloaderről nincs információm. Akkor ezt mindjárt csekkolom.(#3712) szabos
Köszönöm! Utánanézek.
(#3714) Disque
Köszönöm!
(#3715) Milestone2
És mégegyszer köszönöm!
Mennyi segítség perceken belül! Köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz Bl.Gyo. #3728 üzenetére
Az EUStockos készüléken lévő rom annyira magyar, hogy egy darab az nem sok, de annyi angol vagy tyúkláb mintás szöveget sem láttam benne eddig, az egy nap alatt amióta nálam van, pedig szerintem átnéztem mindent.
Szerintem nem fogod megbánni, hogy megrendelted ezt a készüléket, nekem határozottan tetszik.
Gyors, szuper a kijelzője, jól szól a hangszórója is szerintem, jobban, mint a Lenovo K3 Note. Youtube zenénél "mondhatni" van basszus. Így egy nap használat után azt mondom, hogy az üzemidő is rendben van, olyan 55%-nyi akku használattal kb. 2 óra 15 perc kijelzőidőt produkált nekem. Ajánlott! -
gulupeti
senior tag
válasz Bl.Gyo. #3764 üzenetére
Beállítás -> Engedélyek -> Indítópult -> Messenger automatikus indítása
Ezt ne itt keresd, hanem:
Biztonság->Engedélyek -> Indítópult -> Messenger automatikus indításaEgyébként pedig itt egy leírás, hogy mit hogyan kell beállítani.
Ezeket megcsináltam én is, ennek ellenére tegnap volt, hogy asztali gépen nézem a gmail-t: van 5 új email, amiből egyet sem jelzett a telefon pedig eltelt egy óra azóta, hogy az első jött.
A 8. pontot szerintem úgy is meg lehet próbálni vagy szerintem jobb is úgy, hogy "Normál"-on hagyod és fent manuálisan a "Válasszon alkalmazást a korlátozáshoz" menüpontba berakod azokat a programokat, amiket nem szabad, hogy optimalizáljon. Itt pedig az adott programon belül beállítod, hogy "nincs korlátozás".
Ezzel a beállítással a többi programot tudja optimalizálni, de ami kell, azt elvileg nem piszkálja. Legalábbis én így gondolom.Ez így elvileg energiatakarékosabb vagy nem?
-
gulupeti
senior tag
válasz SirRasor #3788 üzenetére
3-4 napot azt, hogy??
Több telefonom kapcsán is hallottam már - ne haragudj, hogy így írom: legendákat - ezt, de nekem sohasem jött össze, még a fele sem. Hétköznap használom az automatikus ki-bekapcsolást is, így 01:00-től 06:30-ig nem is üzemel a készülék. Reggel 8 körül 90-95% között, este 6-ig 25-40% közé merül. Pár telefon, viber, facebook, böngészés, nem játszom, nem antutuzom, az eredmény pedig ez. A wifi és a mobilnet folyamatosan bekapcsolva. -
gulupeti
senior tag
Kivétel volt ebből az én csomagom, mert abban nem volt EU töltő...
Meg is beszéltem ezt emailben egy bizonyos Zsolttal, még aznap, ahogy megkaptam a telefont (most kedden), hogy tényleg nem volt benne? Tényleg. A külső dobozban nem volt EU töltő? Tényleg nem volt. Meg is ígérték, hogy akkor másnap feladják, azonban ezeddig nem jött semmi értesítő a feladásról és a töltőt sem kaptam meg.[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
A gmail szinkronizálása továbbra sem erőssége ennek a MIUI-nak, annak ellenére, hogy a már korábban több soron is említett intézkedéseket megtettem ezzel kapcsolatban. Minden más megjön időben, a gmailes email azonban van, hogy rögtön megérkezik, de olyan is akadt már nem egyszer, hogy 10-60 perc közötti idő kellett ehhez. Ma pl. 16:43-kor megnéztem egy emailt gépen, még a melóhelyen, tehát olvasott lett az üzenet, 17:50 körül, amikor hazaértem az üzenet még mindig ott volt, mint olvasatlan. 1 óra alatt nem sikerült leszinkronizálnia. Érdekes.
-
gulupeti
senior tag
válasz Bl.Gyo. #3934 üzenetére
Na jó, ez igaz, hallottam már ilyenről , de ez mégiscsak egy Xiaomi!
Saját felhasználói szokásaim alapján egyébként én azt mondom, hogy az akkura írt érték helytálló. Előző telefonomban is ekkora volt (K3 Note). Kb. egyformán merül mindkettő, talán a Xiaomi valamivel jobb. Persze ez most még csak egy hetes, hogy később mi lesz, az majd kiderül. -
gulupeti
senior tag
válasz blackvinyl #4064 üzenetére
Itt le van írva részletesen, hogy melyek is azok a lépések, amiket meg kell csinálnod az ügy érdekében.
A gmail ezen beállítások megléte ellenére sem működik az én telefonomon mindig tökéletesen, mikor milyen kedve van. A rom ugyanez.
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz Atomgeszi #4093 üzenetére
Korábban dicsérték! Bár én sokallom az árát, nem tudom, hogy tud-e annyival többet, nekem szerintem nem.
Az viszont bebizonyosodott számomra is, hogy a legolcsóbb az nem faja (régen mintha nem lett volna velük baj ), de pl. K3 Note-ra raktam egy ilyen olcsó félét nem túl régen, mert a régi tönkrement több hónap használat után. Kb. 3 napot már használtam is az újat, szimplán vettem ki a zsebemből a telót és látom, hogy a közepén keresztben majdnem teljesen végig van repedve, pedig olyan nagy trauma biztosan nem érte.
Válaszd a középutat, ha sokallod az árát![ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz Methionyl #4108 üzenetére
10-15% alá ne merítsd, mintha anno ezt olvastam voltam lithium akkumulátor témában régebben.
Egyébként pedig, ha jól tudom a Li-Ion akkumulátorban van egy áramköri védelem, ami eleve nem engedni addig meríteni az akkumulátort, hogy a feszültsége egy bizonyos érték alá essen. Tehát a telefon által kijelzett %-tól az akkuban mindig több van. -
gulupeti
senior tag
Újabb, ám annál idegesítőbb problémával találkoztam a 7.5.4-es rommal kapcsolatban.
Megintcsak gmail: naponta van, hogy többször is elállítódik a beállított "Fadein" nevű értesítési hang. Ha belemegyek a gmail beállításaiba, ez van beállítva, de mégsem ez a hang jelez, ha email érkezik. Ilyenkor újra kiválasztom, de pár óra múlva, legkésőbb 1 napon belül átáll egy másikra, egy olyan hangra, ami igazából nincs is a listában és nem is az alapértelmezett hang.Valaki találkozott a problémával? Megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
A fejlesztői lehetőségekben, akkor a memória optimalizálást "ki"-re vagy "magas"-ra kell állítani? Az utóbbi hozzászólásokban ezt is, azt is olvasom. Ahhoz, hogy ne nyúljon bele az alkalmazásokba, nekem is a "ki" állás tűnik kézenfekvőbbnek. Tegnap egyébként "ki"-re állítottam, azóta mintha megjavult volna a gmail szinkronizáció, de azért nem akarom elkiabálni. Lehet nem ettől?
Tehát akkor melyikre? Zárjuk rövidre a kérdést. -
gulupeti
senior tag
válasz redcordoba #4456 üzenetére
Őszintén átérzem, hogy mekkora erőfeszítést is vett ez igénybe, hogy fel kellett telepítened...
-
gulupeti
senior tag
Nem teljesen ide tartozik, de mivel ez a fórum jobban pörög, így itt is megkérdezném:
Korábban olvastam itt, hogy a bootloadert leellenőrizni így a legegyszerűbb.
Nagybátyámnak kellene magyar romot telepítenem egy Xiaomi Redmi Note 4-re. Nem teljesen magyar a készülék, kéretlen reklámok jönnek elő, hívás közben többször újraindult már neki, stb., több probléma is van vele. A telefon Tinydealtől jött, Kínából. Ez a megállapítás a Note 4-re is igaz lehet? Fastboot módba lépve az Mi4C-n és a Redmi Note 4-en is ugyanezt a képet látom. Ezek szerint azon is nyitva a bootloader? Mert ugye így csak egy TWRP-t kellene telepíteni, azzal pedig egy multi stabil romot.
Köszönöm és elnézést az Off-ért![ Szerkesztve ]
-
-
gulupeti
senior tag
válasz darvinya #5263 üzenetére
Ok! Köszi, akkor így fogok eljárni.
Telepítettem már amúgy több telefont is (CWM, TWRP, Flashtool minden megvolt már), úgymond ismerősi körben én vagyok a hozzáértő, de ebben az új Xiaomi féle Bootloader nyitás, kód kérés stb-ben még nem volt részem, ezért is akarok biztosra menni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
- Bontatlan HONOR 200 PRO 12/512 GB DualSIM Fekete Kártyafüggetlen, 3 év hivatalos garanciával eladó
- Apple iPhone 14 Plus, Midnight, makulátlan, 128Gb, garanciális, 88% akku
- iPhone 13 mini 128 GB, független, 82%-os akkumlátor
- Samsung A70
- Törött kijelzős P40 Pro 256 GB alkatrésznek vagy óvatos használatra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest