Hirdetés
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi4c
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ausztenit
csendes tag
Bíztassatok meg légyszíves, hogy lesz még jobb pár töltési ciklus után az akksi!
1:35 SOT, reggel vettem le a töltőről, alig használtam, adatkapcsolat ikapcsolva és már csak 40% ...Ez messze van a 4 órától...
-
Drenadar
veterán
válasz
Gargo96 #2998 üzenetére
gmail.com -on tudod a névjegyeket szerkeszteni (feltéve ha sync be van kapcsolva).
névjegyzék beállításánál be tudod állítani hogy olyan contaktot ne mutasson aminél csak email cím van.nem kell ahhoz külön program, a battery % az alap választható opció!
Ha jót akarsz magadnak, inkább előbb menj végig a lehetőségek tárházán, és feleslegesen ne tegyél fel olyan appot amit a miui alapból tud!
Minél több felesleges szemetet teszel fel, annál kevesebb az erőforrása a telefonnak ami rendelkezésedre áll.peace!
-
Gargo96
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy, most vettem telefont és névjegyeket hogy tudom szerkeszteni? Mármint hogy tudom letölteni őket, gmailre, onedrive outlookra is felvannak töltve de nemtudom őket leszedni illetve hogy lehet szerkeszteni hogy az emaileket meg ilyesmiket ne mutasson?
Emellet milyen alkalmazással lehet pl az beállítani hogy ha lehuzom fentről a sort akkor pl akkumulátor %-t mutasson? -
Drenadar
veterán
válasz
tigipuf #2995 üzenetére
eleve nem kellene már ilyen mini tárhelyes telefont gyártani...
erről a használtautó piac jut eszembe... alig lehet normális motorral rendelkező kocsit venni mert ugye mindenki aki új autót vesz az alap modellt veszi. mert az occó.
Amúgy viszonylag arányos az ára, ne felejtsük el, hogy nemcsak a tárhely több a 32-esben hanem a memória is... ami elég sokat jelent....
-
tigipuf
senior tag
válasz
Drenadar #2993 üzenetére
ööööö,lehet a sima redmi 3 kontra mi4c-re gondolt a kolléga,ezek mindketten 16 gb-s tárhellyel rendelkeznek(ezek vannak most kb,ugyanannyiért),csak a redmi bővíthető,a mi4c meg nem.
Nem is hozzák a 3/32-es mi4c-t a boltosok saját bevallásuk szerint ,mert drasztikusan drágább. -
Drenadar
veterán
válasz
30z.Samu #2992 üzenetére
az aksi így is elég sok mindent kibír. Ez a bővíthetőség meg gondolom a tárhelyre gondolsz, egy nagy átverés... hány olyan telefon van amibe alig van pár giga és azzal adják el hogy de hát bővíthető... aztán meg csak pislog a tulaj, mikor a telefon közli hogy nincs elég hely... azt ott a 128-as SD kártya... jah hogy azt a rendszer nem használja. Max ilyen olyan trükkökkel. De ha használja, akkor is lassabb mint bármi más.
Szvsz elég a 32giga ram, akinek nem, az vegyen nagyobbat, de ez a bővíthető sd kártyával ezt el kellene felejteni
-
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Nekem annyi kérdésem lenne, hogy a Mi 4c mennyire van lemaradva a Redmi 3-hoz képest teljesítmény téren?
-
SirRasor
addikt
Esetleg akit érdekel: china romra sikerült felkókányolni a gugli playt (egyik miuis leírás se működött) és onnan már angol progik települnek.
Már csak root jog kell, és hozzá se fogok nyúlni -
SirRasor
addikt
Hát gyerekek a china romot nem ajánlom
Az egész elméletem arra épült, hogy van benne angol nyelv, azaz angol lesz benne minden.
Háááát nem egészen. A nyelv alapból angol, de a lokalizáció FIX, azaz kínai, ami annyit tesz, hogy bármilyen utólagosan telepített progi kínai lesz.Hát akkor várok szépen az unlock kódra és csinálok mindent elölről...
Amúgy van kerülőút a mi4c bl nyitáshoz, de az már nem működik a legújabb rommal (első lépésként downgradelni kéne egy korábbira az updater progijával, de már nem engedi kérdezés nélkül a rátöltött zip telepítését; mindenáron wifit akar, hogy ellenőrizni tudja a csomag *eredetiségét* majd eldobja, hogy bocs, ilyet nem lehet telepíteni. Erre is van javítás: pl: átnevezni a fájlnevet update.zip-re, de úgyse jó. Sakk, matt.)
És ha kihagyom ezt a lépést, akkor a fastbootos flashelés be is int, hogy locked bootloader.a kód 3-21 nap alatt érkezik meg...vagy ennyi idő alatt megtanulom a mandarint
-
jety91
őstag
-
Sayuar
senior tag
a másik dolog:
Mindkét SIM-ről hiányzik pénzem: a vodásról 98, a bluemobileosról 60 Ft....mind a kettő 1-1 külföldi SMS díja.
Ez vajon miért?
Valamit le kell tiltani a telefonon, vagy csak az első üzembehelyezésnél "csekkolják le" hogy hol van a készülék?
Esetleg én csináltam valamit rosszul?
Bocs, ha buta a megállapítás/kérdés. -
Sayuar
senior tag
válasz
mpierre #2976 üzenetére
mindegy...megtaláltam....
A beállításokat végignéztem, erre a "biztonság" alatt volt.Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni a telefon.
Ha lenne B20....de mindegy, Bp-en ez is megoldható: a vodás SIM lett a 2-ik, és beszereztem egy bluemobileos SIM-et a SLOT 1-be a 4G miatt.
-
Ausztenit
csendes tag
Gyerekek, megszültem! CM 13 van fent, miden ok. Végre látok keresőt a kontaktokban... Igaz, ez sem egy szép ROM
Megyek, belakom, ismerkedem vele.
Köszönöm a segítséget!
-
Sayuar
senior tag
az adatforgalmat milyen menüpont alatt találom?
-
elmepocok
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon amatőr kérdésem.
Van egy ilyen telefonom, szép és jó, csak nem tudom rábírni, hogy képet rendeljen a kontaktok mellé, behúzza facebookról, messengerből, vagy akárhonnan. Nem tartom magam műszaki analfabétának, de ez kifogott rajtam, a segítségetekre van szükségem...Előre is köszönöm!
-
SirRasor
addikt
Az eustockos miui7-es volt. Ez 8-as. Gyorsabb, szebb, praktikusabb, és nem utolsó sorban jobban tetszik.
EDIT: kipróbáltam a régi rootolós mókát adb-n keresztül:
"FAILED (remote: unlock device to use this command)" -áhááá, akkor ezt a zárás csinálta. Na mind1, akkor kingroot. -
SirRasor
addikt
Tudom, nem izgat (ezért írtam, hogy f*ck it
).
TWRP nem kell, csak max root telepítéshez, de azt adb driveren keresztül el tudom indítani. Pláne ha eszembe is jutna a parancs. Valami "fastboot.exe start <romnév>"
Amúgy meg szerintem nem zártam le. Legújabb flashmitoolst szedtem le, és ott 3 opció volt: wipe data/all/all+lock és nem a lockosat választottam. Szerintem az zárta volna a bl-t.
Ja ha már van root, az összes szemetet törlöm.
-
jety91
őstag
válasz
dvogabi #2961 üzenetére
Blob fájlok tartalmazzák a kernelhez tartozó adatokat bináris formában.
Mivel ugye eredetileg a miui oprendszer való a telefonra, így azon keresztül kerülhetnek fel a kernel frissítések is (Pl.: kamera, wifi kernel frissítés). Ha te csak CM-et használsz, akkor ezeket a blob fájlokat neked manuálisan kell frissítened, mivel a CM zip-ek ezeket nem tartalmazzák.
Hogy fel kell-e telepíteni?
Ha csak CM-et használsz és jön ki új blob fájl (V7.5.4.0 az aktuális), akkor illik azért felrakni a legfrissebbet.SirRasor
Kínai ROM-al lezártad a bootloader-t, illetve törölte szerintem a TWRP-t is a telefonról. Mielőtt pánikba esnél, összefoglalóban van link a feloldáshoz, de én nem ajánlom a kínai ROM-okat. Tele van szeméttel (kína only appokkal). -
SirRasor
addikt
Na én meg úgy voltam vele, hogy f*ck it, feltettem a China stable Miui8-at
Nagyon fasza; gyors meg minden. Igaz néha látok benne kínai feliratokat (angol nyelv), de eddig tetszik. Mintha több minden volna benne, mint a globalban.
Már csak rootolni kell és kész is
Bár lehet nem szenvedek vele és feldobom a KingRoot-ot
-
Ausztenit
csendes tag
válasz
enginev3.0 #2962 üzenetére
az a gaaps az mi? fel kell tenni?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Ausztenit #2960 üzenetére
Nem csináltál rendes wipe-ot
advanced wipe megvolt? Mindent törölni kell, kivéve a belső tárolót
Aztán rom (zip telepítése), megeshet, hogy hibát ír, akkor indítsd újra ismét a telefont recovery módban, és most wipe kihagyásával telepítsd megint a zip fájlt, és menni fog
-
Ausztenit
csendes tag
Help, elba...tam valamit... Backup megvolt, file fent vol, elindítottam az installt, és valami errorral leállt. Azóta mi feliratig jutottam... Nem indul újra.
18:25 na, alul fut valami fehér csík, valamit telepít... jó lassan
-
-
SirRasor
addikt
válasz
tigipuf #2955 üzenetére
Ilyet rendeltem:
http://www.ebay.com/itm/351710979768?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=620666988440&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Mind1 honnan rendelek, nekem mindig vagy eredeti csomagolásban, vagy hungarocell között jön, szóval ez is biztos jó. -
SirRasor
addikt
8-as miui már a marshmallow androiddal megy: van benne DOZE mód, ami eléggé minimalizálja a háttérfolyamatokat. +a MIUI-ba is be van építve, hogy félóránként lőjön le minden futó alkalmazást, ha nem megy a kijelző.
Teljes képernyős taskbar: beállítások\értesítések és állapotsor - valahol itt lesz, de most miui7-es van fent.
jety91 ezek szerint neked CM van fent. Ha bekapcsolod a wifit, akkor milyen gyorsan csatlakozik fel? miui7 alatt 2-3 másodperc. 8 alatt meg <1, ami elég durva. Ha ennél is gyorsabb CM-ben, akkor még játékban marad.
-
tigipuf
senior tag
Na megjött a teló az eustocktól,minden jó, korrekt gyors szálllítás,stb.Fent lóg a töltőn.
Ipaky tok is jött, az is jó,bár én majd váltok nilkinre vszínűleg.
A lényeg mire kivadásztam az üvegfóliát sikeresen el is törtem,.
Ajánljatok már valami normális edzett üveg protektort,ali, gb,bg, e-bay minden jöhet
Mindenképpen olyan értelmes helyről kellene ahol jó vastag nikecell közt küldik,eleget szívtam már sima bubis zacsikban összetört üvegfóliákkal. -
jety91
őstag
Kell állítanod igen. Biztonság -> Engedélyek -> Engedélykezelő-ben adj jogosultságokat a kívánt appoknak. A frissítés mehet rá ha miuihu-t raksz rá ugyanúgy. Töltsd le a telefonodra a zip-et, és a frissítés appban jobb felül a 3 pöttynél tallózd be, majd a teló újraindulva felrakja a frissítést.
SirRasor
Teljesen AOSP az egész, de rengeteg téma van hozzá (miui8 is) -
SirRasor
addikt
válasz
Ausztenit #2950 üzenetére
Samsung Galaxy S3-on használtam utoljára CM-et. Akkor a bejelölt appok fele fel se települt, szóval ezt majd valaki más megválaszolja. Egyelőre keresek egy youtubes videót a CM13-ról, és ha nem tetszik, akkor marad a MIUI.
EDIT: A videó alapján nem tetszik a cyanogenmod. Persze ez is relatív, de valamiért szebbre emlékeztem. -
Thumas
tag
Sziasztok!
Nekem most vagyula féle miui8as van a telefonon 6.8.18 a kérdésem az lenne, hogy most erre amit hoz hogy van elérhető frissítés az nem tudom ugye rá rakni? Mit tudok rá rakni? Valamint olyan kérdésem van még hogy a lehúzható eszköztár azt lehet valahogy vissza állítani egész ablakosra mint előző verziókban?
Na meg egy olyan tapasztalat, hogy találkoztatok olyannal hogy 8as alatt a programok a háttérben mintha nem dolgoznának? Nem kapok email értesítőt, FB üzenetekről se, sőt még a viber se nagyon akar. Kellene valamit állítanom?
Köszi -
jety91
őstag
válasz
Ausztenit #2950 üzenetére
Azt hittem egyértelmű a leírás
ARM64 kell neked a gapps-ból, illetve CM-ből én a TS-t ajánlom, teljesen stabil.
CM 13 (regisztrálni kell a letöltéshez)
Illetve fontos a telepítéshez kapcsolódóan:
"NOTE: Remember install gapps in same time with the rom (if you need/like)
NOTE2: Remember factory reset and format system partition when coming from any other ROM than previous version of TS CM13.1"
-
Ausztenit
csendes tag
Köszi, Rasky, de ez nem igazán s.b.s. !
Utánna nézek a menetnek, mert nekem ez így még héber..
#2943) Ausztenit: TWRP alatt install és kiválasztod a zippet, persze előtte ajánlott egy backup twrp alól, illetve egy wipe data, system, cache sem árt.
1 Letöltöm telóra a zipet?
2 Utánna belépek trwp-be? bekapcs +fel?
3 Csinálok backup mentést a telóra?
4 MI az a wipe? Törölni kell valamit? Gondolom data, system, cache elemeket ki kell jelölni?
5 Trwp install zip fájl?
És kész?
Számítógép nem is kell hozzá? -
SirRasor
addikt
Tompább és sötétebb, de azért látszik minden
Pixelhibával még életemben nem találkoztam, pedig informatikus vagyok. Viszont most bogarat ültettél a fülembe..azt nem tudom, hogy ha van kis karc, akkor az üveg vajon elfedi-e, vagy látszik. Na mindjárt ráguglizok.EDIT: annyit találtam, hogy a pici mikrokarcok 100%, hogy eltűnnek. A nagyobbak elméletileg nem, de a kisebbek nagyobb eséllyel tűnnek el.
-
Ausztenit
csendes tag
Régen volt ilyen forgalom nálam, megjött fiam Doogee X5 MAX PRO-ja. Azt is bekapcsoltam, és sajnos az a rendszer jobban tetszik... Go CM...
-
SirRasor
addikt
Akkor már csak 1 kérdés:
CM-ben is van hozzáféréskezelő? Az nagyon tetszett, hogy alapból minden appnál megkérdezi, hogy ehhez meg ahhoz adok-e hozzáférést.Ausztenit Kolléga!
Szintén itt van, csak még nem nyomogatom, mert 5%-on állt az akksi bekapcsoláskor. Először megetetem, aztán majd kiderül.
Illetve annyira mazoista vagyok, hogy az elején lévő védőmaszkot nem szedem le, amíg az üveg ide nem érPicit fura a tapintása, meg a kínai szöveg néha kitakar ezt-azt, de azért megszokható
-
Ausztenit
csendes tag
Sziasztok! Kezemben van az új készülék, próbálom éppen csak belakni.
A gépsassal minden ok, de wp után minden olyan rohadt bonyolult.. pl egy telefonszám kikeresése 2-3- szor több idő... Még egy térkép sincs, és mindenhez valami adatokat kéreget... De ez mind a google...Kérdésem mielőtt nagyon belaknám ezt a miui-t, leírná valaki step by step, hogyan rakom fel a cm-et? Eusotckos vásárlás, ami infóm van, hogy nyitott bootloader, és trwp már telepítve van.
Köszönöm szépen!
-
jety91
őstag
válasz
SirRasor #2941 üzenetére
Nekem akku idoben a CM nyert, ettol eltekintve ua. a ketto teljesitmenyben, kameraban, mindenben. TS romban is mindig az aktualis blob fajlok vannak a stabil miui-bol igy tenyleg semmiben sem kulonboznek. Miui-nak lassabbak az animacioi, nincsenek optimalizalva mint a CM material designja, igy lomhabbnak tunik ranezesre a rendszer, de ha kikapcsolom oket, akkor semmivel sem lassabb. Nekem a CM jobban bejon, pedig imadom a miui feluletet, de vhogy tobb a kenyelmi funkcio szamomra a CM-ben.
-
SirRasor
addikt
Ja és akkor már:
CM vagy MIUI7/8?
De csak az írjon, aki tényleg próbálta mindkettőt ugyanazon a telefonon.
Régen 11-es CM-et használtam egy S3-on, de aztán a stock romot is tudtam annyira optimalizálni, hogy pl: ugyanannyira merüljön meg gyors legyen.Viszont a MIUI-t csak egy picit próbáltam optimalizálni és nem találok rajta *fogást*. Disable Service-vel se nagyon találok olyan szolgáltatást, amit letilthatnék (guglit most ne vegyük ide).
-
Disque
aktív tag
válasz
tigipuf #2932 üzenetére
Belső tároló mentésére jó, de a kamera nem tud ide képet készíteni, MIUI alatt legalábbis nem.
NTFS file rendszer esetén érdemes ES file explorert használni az tudja kezelni, de ha nem készítesz 4GB-nál nagyobb méretű videót, bár ezt 4k-ban azért simán túl lehet lépni, akkor a fat32-t tudja alapból is a MIUI -
tigipuf
senior tag
Adott egy szitu, elmentek kirándulni,minden ok. csak hamar betelik a belső sd fényképek videók...
Akkor ugye mondjuk [Ő] lenne a megoldás mentésre belső sd ürítésre,vagy talán folyamatosan meghajtóként is használva(tehát be lehetne állítani,hogy a kamera ide mentsen?
-
citkar
addikt
Szerintem lényegtelen, ha IPAKY-t szeretnél, aliexpressen az is van, 5 dollár, nem tétel.
#2927) tigipuf :
Nem próbáltam, de minden jel szerint működik. Nem tudom mennyivel vastagabb így az SD/SIM cucc együtt, de ha nem rakosgatod ki-be (alapvetően miért is csinálnád?) akkor szerintem jól nincs vele gond, annyi, hogy ugye nem érdemes szétválasztani utána, bár idővel másik SD-re is ráoperálhatod...
-
=Mentor=
őstag
Pár nap múlva én is tulajdonosa leszek ennek a nagyszerű telefonnak, ti milyen szilikon tokot ajánlatok hozzá. Lehetőség szerint ne legyen több ezer forint. Eustockon ki is néztem egyet (Ipaky tok fóliával), de míg tegnap még 999 Ft volt, ma már 2800-ra drágult :/
(#2920) Sayuar: Én Spemallról rendeltem, akciós kuponnal szinte hajszál pontosan annyiba kerül mint eustockon, ráadásul 2 év garanciával. Persze többet kell várni az érkezésre.
-
Sayuar
senior tag
el is fogyott....
-
mpierre
veterán
válasz
SirRasor #2909 üzenetére
A többiek már leírták, így nem ismétlem...
Amúgy fotózás terén igen idejétmúltja vagyok. Eddig csak 35 mm-s fimre voltam hajlandó dolgozni. Sajnos a gép kezdi megadni magát, az előhívási opciókról ne is beszéljünk. Mivel 1996 óta megvan és használom, ezen nem csodálkozom. A digitális képalkotás - elérhető áron - nem tud minőséget produkálni szerintem, legfőképp nem egy mobilban. Sz'al lehet bennem van a hiba és nem a mobilban...
-
alex89
senior tag
Sziasztok!
Készülékcsere előtt állok, nagyon gondolkozom, hogy a redmi 3 2/16 ellenében inkább ezt vegyem-e, és nem nagyon jutok dűlőre. Nektek mi a véleményetek?
Nyilván ebben erősebb a hardver, de ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy egyáltalán nem játszom nem futtatok különösebben erőforrás igényes alkalmazásokat így meglehet, hogy szinte soha nem ütközne ki a különbség ilyen téren. A kamera jobb mi4c-ben, ez mondjuk nagyon fontos számomra, egyik meghatározó szempont. A fém vs. műanyag készülékházon túlteszem magam, az akksi méret és a bővíthetőség megléte viszont megint picit a redmi irányába billenti a mérleg nyelvét, bár ehhez is hozzá kell tegyem, hogy nem halmozok fel túl sok adatot telefonon és mivel jórészt irodában vagyok így jellemzően van töltő a közelemben.
ROM-ot cserélgetni egyik esetében sem szeretnék, azzal használnám amivel érkezik (eustock), ezért fontos szempont, hogy már a dobozból kivéve jól használható legyen, és ne csak "ügyeskedéssel" lehessen tökéletessé tenni. -
citkar
addikt
válasz
SirRasor #2914 üzenetére
Épp az ára miatt nem valószínű, hogy az Eustocknál, vagy bármely magyar üzletnél forgalomba kerül.
Kínából rendelhető, de az árkülönbözet jelentős, legalábbis igencsak megérzi az ember. Mivel a Redmi 3 Note pro esetében nagyon jól muzsikál a 2/16-os változat is (a 3/32-essel szemben), felmerül a kérdés, megéri-e a felárat, de nem tudom, talán felhasználófüggő. Ami meggyőzött engem, hogy az Mi4C kamerája ebben az árban nagyon jó szerintem. Mikor én rendeltem még nem volt ekkor árkülönbözet így nem volt kérdés, hogy a 3/32-est vásároltam, de amiatt is, mert a 16 GB nekem épp csak elmegy, szűkös lenne és 2 SIM-et is használok, tákolni meg nem akartam SIM/SD kombót. Ami miatt van jobb vétel az az üzemidő, nekem mondjuk tökéletesen megfelel ez is, de kétségtelen, hogy ennyiért már jobb is kapható üzemidő tekintetében (viszont az más területen maradna alul).
-
SirRasor
addikt
válasz
eustock #2912 üzenetére
Húúúú Te itt is vagy, mint felhasználó? Tök jó
Tőletek van egy Redmi3-unk is, amit feleségemnek vettem és nagyon szuperEgyedül az nem hagyott nyugodni, hogy várható-e 3-32-es változat a mi4c-ből? Bár külföldi oldalakon (még ebayen is) jelentősen drágább a 32 GB-os változat, szóval valószínűleg úgyis mindegy.
-
eustock
tag
válasz
SirRasor #2908 üzenetére
Az eustock-nál vásárolt készülékek nyitott bootloaderrel rendelkeznek, jelenleg xiaomi.eu MIUI 7 - 7.5.4.0 (stable) szoftver van a készüléken (magyar nyelv elérhető) ami garanciavesztés nélkül lecserélhető tetszőleges verzióra.
A készüléken a twrp recovery is megtalálható, így már ezt sem kell külön feltenni a készülékre. -
citkar
addikt
-
SirRasor
addikt
válasz
mpierre #2907 üzenetére
Marhajó; pont ilyen leírásra vágytam
Viszont azon most ámulok, hogy nem jó a fényképezője. Úgy hirdetik, hogy ebben ultrabrutál kameramodul van és az iphone6/galaxy s6 edge szintjén van kb.
Találtam is tesztet, ami alá is támasztja.Szóóóóval ez most elbizonytalanított. Lehet, hogy ennyire remeg a kezed? Mondjuk ha valahova lerakod és úgy exponálsz, akkor se éles?
Meg milyen külső sd? Úgy tudtam ez nem támogatja. Vagy OTG kábellel?
-
SirRasor
addikt
Áááá kezdem sejteni mi megy itt.
"Developer: Xiaomi.eu" Akkor most a xiaomi.com és az eu két különböző valami és a com-os az, ami a "hivatalos".
Viszont ha eu-s ez a rom (nagy valószínűséggel), amivel jön, akkor a bl is nyitott lehet? Mert gondolom máshogy nem tudták volna felrakni. Hacsak nem fastbootosak a linkelt zip-ek. Azok lehetnek? Erről nem látok ott kiírva semmit. -
mpierre
veterán
Nos, pár nap használat után a mi4s-ről, miui 8-cal fűszerezve pár infó:
- Akksi nem változott (folyamatos szinkr, pár hívás, wifi 20-30 perc, 2-3 e-mail, 15-20 perc passziánsz, alcatel watch miatt folyamatos kékfog) Hozza a használatom mellett a 2,5-3 napot.
- A képalkotó továbbra se lepett meg semmivel. Bár ezt nem is várom el tőle. (Még egy statikusan álló gyilkosgalócáről sem sikerült megfelelő élességű képet lőnie. Az özlábgomba pedig csak telefonon néz ki jól, nagyítva siralmas.)
- A b20 hiánya nem tűnt még fel, mert eddig - a Balatonnál is - folyamatosan 4g-n lógott a telefon.
- Multiromban nincs - vagy nem találtam - óra+időjárás widgetet lezárási képernyőre. Ezt hiányolom. Ha valakinek van ötlete ne tartsa vissza. (Némelyik téma kirakja, de akad köztük egy-két elég ocsmány)
- Gps meglepően gyorsan megtalálja magát. Ebben ráver a sony z1c-re, pedig az se volt lassú.
- Hardveres gombok közül a vissza, mintha halványabb lenne, de lehet, hogy a formája miatt....
- Kikapcsolás után elfelejti a külső sd-ről kijelölt egyéb - az alapértelmezettet nem - csengőhangokat. Érdekes, mert az alapért is külső sd-n van. (Tudom root és simán másolható a ringtones mappába, de lusta vagyok újraindítani a telőt twrp-be.)
- A rezgőmocit nem is veszem észre, de erről az alcatel vekker tehet valószínűleg. -
SirRasor
addikt
Üdv!
Szintén ezen a héten fogom megkapni a mi4c-met (Mi4-ről váltok; 3 hét után tönkrement, nem tudják se cserélni, se javítani
) és van 1-2 kérdésem:
Eustocktól rendelem. Azt írják, hogy "Android 5.1.1 + MIUI7 magyar nyelvű szoftver"MIUI honlapján csak China verziókat látok fent. Javítsatok ki, ha tévedek, de akkor ez kókányolt rommal jön
Viszont ami érdekel, hogy vanjon ez is képes frissülni, majd ha lesz miui8 stable?
Vagy inkább toljam rá a china developert és kész? De az vajon jobb ennél a telefonnál? Mi4-nél szerintem jobb lett (még szebb képeket is tudtam vele lőni; faragtak a fényképezőszoftveren). Valaki már próbálta itt a 8-assal? Akkuidő nem romlott? Képminőség ennél is javult?
Ja és igaz az, ha esetleg nyitott bootloaderrel jön de rátolom pl: fastboottal a china dev. romot, akkor bezárja a bl-t?
Úgy kb. ennyi jut eszembe elsőre
EDIT: nem, van még: dupla kopp ébresztés OK. De alapból van olyan benne, amivel dupla koppal el is alszik? Vagy ahhoz megint kell külön progi..vagy xposed, de az meg miui8 alatt még nem megy
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Ismét feltettem egy CM-t.A 13.1-20160827-TS-libra verziót.Az a gondom ill nem is gond inkább elfelejtettem,hogy egy programot hol,hogy lehet beállítani alapértelmezetté.
Ha valaki tud kérem segítsen.
Előre is Köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Visszafogott méretben erőteljes okostelefon: erre vágynak nagyon sokan, a piac mégis szűkös. A Xiaomi most korrekt eszközt tudott használható méretű házba préselni.
- SSD kibeszélő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- gregdepo5 károsultjai
- Futás, futópályák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest