- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
persze Halladorral az Intellel és ABU-val is empatikusnak kell lenni.
de én is elfogult vagyok ..> nos, korlátozott hírértékkel bír.
attól függ kinek.
a szakmában sokaknál beleégett. hogy TSX = "unpredictable system behaviour"
https://www.google.com/search?q=TSX+unpredictable+system+behaviourha neked nem, akkor tekintsd magad szerencsésnek, mert nem kellett ezzel foglalkoznod.
> más hangnemben prezentálja Abu,
szerintem az Angol cikkek stilusát veszi át ..
https://www.tomshardware.com/news/intel-disables-tsx-default-microcode-updatesde legalább próbált semlegesen fogalmazni,
egy olyan világban, ahol a kattintásokon múlik a pénze.pl - hogy tetszene ez a bulváros főcim:
"Megint belassítja processzorait az Intel egy új biztonsági javítása"
https://pcforum.hu/hirek/23586/megint-belassitja-processzorait-az-intel-egy-uj-biztonsagi-javitasa -
törölt tag
Talán az adja a hírértékét, hogy többedik kört futottak azzal a problémával amit maguk okoztak, és amikora nyilvánvalóvá vált hogy ezt abban a formában nem szabad termékbe belerakni, onnan még három évet vártak, hogy elvegyék ezt a funkciót a funkcióval még rendelkező, felhasználóknál kint lévő processzoroktól.
Ez két dolog lehet, jó fejek akartak lenni, azzal, hogy a működésben lévő rendszerek alól nem lőtték le a funkciót. Sunnyogtak, húzták az időt amíg biztosan lecserélődnek ezek a processzorok, a maradék meg úgy is tisztában lesz vele, hogy azt már cserélni kell, így nem fog szarvihart kavarni, ha a tiltás miatt esik a teljesítmény.
A kérdés az, hogy ha eddig nem volt akkora probléma ez a probléma, akkor miért tervezik rá "javítást" kiadni, amikor már ez elvileg a gyakorlatban már senkit sem érint? Egyetlen értelmes indoknak azt látom, hogy az elébb említett maradéknál lévő processzorokat avultatják, ezzel ösztönözik őket vele a vásárlásra.
A különbség meg ott van, amit Abu is szemléltet, hogy az egyik megtalálja, megoldja a problémát és pont, ebből nem lehet litániát csapni. A másik fél meg keneget sárral amit csak lehet, aztán csak kiderül, hogy egy sokkal korábbi sárral bekent probléma az egésznek az alapja és kiderül az is, hogy ugyan ez a korábbi probléma, még n-db hasonló problémát okoz, valamint az aktuális tünetnek bekenésére sárral való próbálkozás újabb-más problémákat hoz elő.
Szerintem nem Abu csinálja rosszul az újságírást, nem ő ezeknek a problémáknak a forrása.
És tanulság is van, csak meg kellene azt érteni, nem azon a síkon túljutni gondolkodásban, hogy ez mind csak arról szól, hogy ne vegyél intelt.->geczi az Abu !!4shift4.
-
-
Egy ilyen proci tulajdonosát nem fogja meghatni, hogy más CPU-kban nem volt benne, vagy hogy mit csináltak a szerverek. (Ott legalább BIOS opció volt, és eldönthetted, a sebesség vagy a biztonság fontosabb neked. Itt eldöntik helyetted.)
Abunak nyilván be lehet szólni, ettől függetlenül az AMD procikban eleve kevesebb sérülékenység jött ki, és ilyen durva teljesítmény-visszaesésű "javításról" sem hallottam odaátról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Ingatlanos topic!
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged