- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Meridian
senior tag
A képemhez elfelejtettem írni miért is linkeltem:
az én alaplapom tápcsatija a bal felső sarokban van... na, oda nincs az a felnőtt ember aki kényelmesen be tudna nyúlniegy kicsit látni is a vezetéket amit a hátoldal mőgé vezettem el. (nekem se az e-bayen talált és onnan idelinkelt kábelhosszabbító van, csak épp ott találtam példaképet
)
A hangkártya poziciója valóban nem túl szerencsés, sajnos erre az ASUS-nál nem gondoltak (vagyis igen: minek hangkártya? hisz ott az integrált... csak persze annak a mikronfonbemenete és elektronikája csapnivaló... ég és föld a különbség a külön hangkártya és az alalplapi mikronfon bemenet között.)
-
Meridian
senior tag
Nekem is Grand Kama Cross CPU hűtőm van. Nagyon jó hűtő, Cool&Quiet legtöbb esetben megállítja a ventit, mert még így is csak 40 fokos a CPU, a 6 magos AMD 1100T...
a CPU 100%-os terhelése esetén 49-50 fokos, miközben a venti csak 800-900- között pörög.Viszont a CPUra való felhelyezése nagyon nehéz. Persze az AMD CPU foglalata és a hűtőrendszer felfogatásának kialakítása miatt van mindez, az Intelnél ugye 4 pontos a rögzítés, az AMD-nél csak 2, és itt bizony feszegetni kell rendesen mire be tudod akasztani a kallantyút (mellesleg nem is rászorítós, mint a a gyári hűtő esetén, hanem kézzel rá kell nyomnod, és közben valahogy beakasztani. Igaz, a múltkori CPU-s problémának köszönhetően már rutinosan tudom le- és feltenni ezt a bazi nagy hűtőt, de elsőre bizony nagyon szenvedős mire felvarázsolod - ügyelve arra hogy közben ne maszatold szét a pasztát...
A kábelek rendezéséhez meg nem árt egy ilyen kábelt is beszerezni:
http://cgi.ebay.com/Akasa-8-Pin-2-x-4Pin-PSU-extension-Cable-/290545564434?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item43a5dd7b12Nem azért mert esetleg rövid lenne a kábel, hanem azért, mert miután felhelyezted a CPU hűtőt, az annyi helyet foglal el, hogy a tápkábel 4PIN-es vagy 4+4 PIN-es kábelét nem tudod csatlakoztatni, mivel ha beszereled az alaplapot a házba, felül nem lesz helyed a kezedned, a ház tetejének közelsége miatt... pláne ha hátul van elvezetve az a kábel, ott már esetleg rövid is lesz a tápegység kábele.
Ezzel a kábellel meg felteszed a CPU hűtőt majd plusz még rányomod ezt a hosszabító kábelt, beszereled az alaplapot a helyére és ennek a kábelnek a vége ott lesz szabadon és könnyen hozzáférhetően, és így nem lesz gond rácsatlakoztatni a szuflát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest