Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Elektroncsöves Hi-Fi
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Végre egy olcsó Thomson tévé a tesztpadon!
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok! Bekapcsoltam a Blue Light filtert és hiába van Basic-re állítva a Scree Mode - hogy ne legyen minden túlszaturált - olyan, mintha ezzel együtt átváltana Adaptive-ra vagy a másik két AMOLED profil egyikére. Túlszaturált lett minden, miközben továbbra is Basic módban van a kijelző szerinte...tudtok erre megoldást? Oreo, Vodafone-os ROM. Köszi
-
Alvin_ti4200
félisten
Lassan tényleg kitérek a hitemből, hogy nem képesek a Spotify-nál évek óta megoldani ezt a random akku zabálós problémát
Nyílt levelet kell írnom és cc-be betenni a The Verge-öt, hogy a helyzet változzon?! Az elmúlt bő egy órában egy podcast-ot streameltem a kocsiban az alig fél éves S7-en, amin kábé semmit nem használok a Mail és a Spotify alkalmazásokon felül és közel 40(!!!) százalékot merült az akksim ez alatt az idő alatt, a telefon pedig szinte forró volt még az amúgy vastag Spigen tokon keresztül tapintva is. Megnéztem az App Info-t a Spotify-jal kapcsolatban, gyakorlatilag folyamatosan maxon járatja a processzort, ha jól értelmezem:
-
Alvin_ti4200
félisten
Ó, igen, emlékszem is a kálváriákra a topikjában...
Bementem a Battery részbe és nyomtam egy Force Stop-ot a Google Play Services-re, majd közölte, hogy biztos, hogy vissza akarom állítani a gyári service-re a cuccot? Hát mondom, ja, ennél szarabb úgysem lehet
Miután megtörtént, nyomtam egy Disable-t is a Google Play Service-re, nyilván most normálisan működik minden és végre lehűlt a telefon is, majd még vacakolok vele egy kicsit, mielőtt lenullázom a francba. Köszi a segítséget srácok!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
gerner1 #30488 üzenetére
Köszi. Az az igazság, hogyha FR után sem javul meg, nem fogok vele vacakolni, amikor legközelebb nálunk járnak a srácok a Vodafone-tól (én is a cégnél dolgozom, csak nem a Vodafone Magyarországnál, hanem a VSS EU-nál), akkor visszaküldöm velük szerintem, hogy addig vissza se adják, amíg az utolsó hivatalos szoftverrel nem bír ki két napot magára hagyva.
Szerk: FR-t legegyszerűbben boot menüből lehet csinálni, ahonnan a wipe cache-t is kiválasztottam? Tudom, hogy van a grafikus menüben is normálisan, de nem vagyok benne biztos, hogy pontosan ugyanaz történik azt kiválasztva, mint a bootból.
-
Alvin_ti4200
félisten
Küldtem riportot mindenesetre a Google-nek (vagy a Samsung-nak, nem tudom, hova megy), amiben röviden leírtam, mi a bajom ezzel a csodálatos telefonnal. Logokat csatoltam. Kár, mert amúgy nagyon meg vagyok elégedve az S7-tel, de az ilyenek nagyon megingatják a bizalmamat az adott termék iránt.
Szerk: 32%...letöltött zenét hallgatok, elképesztő
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
gerner1 #30485 üzenetére
Sajnos én is ezen kezdtem el gondolkodni (amúgy semmi nincs a telefonon a Spotify által letöltött számokon kívül), csak egyszerűen tétlenül állok a jelenség előtt. Alig használom valamire ezt a szerencsétlen telefont, fél éve kaptam...egy évig volt anno Nexus 5-öm az iPhone 6 előtt és (bár annak gyengébb volt az akksija) ott nem kellett ilyen hülyeségekkel foglalkozni, pedig pontosan ugyanarra használtam, mint ezt ugyanazokkal az appokkal
GPS-szel merült utoljára ennyire, mikor vidékre mentem, de hát az egészen más igénybe vétel...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #30482 üzenetére
-
Alvin_ti4200
félisten
Wipe cache megvolt, ugyanúgy szar és melegszik
Bosszantó, hogy kvázi semmit nem csinálok a telefonnal (úgy értem, alig használom valamire, a létező összes akksi zabáló cucc ki van rajta kapcsolva, csak a Spotify megy és a Mail) és egyik pillanatról (vagyis egyik frissítésről) a másikra hirtelen egy használhatatlan vacak lesz belőle. Két órája vettem le a töltőről és 60%-on áll az akksi...pontosan ugyanilyen használat mellett pár nappal ezelőttig ez az érték durván 85-90% körül volt.
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Pár napja két frissítés is érkezett viszonylag rövid időn belül a Vodafone-os S7-emre. Az elsővel nem is nagyon volt gond, viszont am ásodik után látványosan gyorsabban merül a telefon, mint eddig, más is tapasztalt ilyesmit? Nem fut semmi a háttérben, ami korábban ne futott volna, igaz, alkalmazásokhoz is érkeztek frissítések, de a listáról, ami gyanús lehetne az a Google app (5 napja frissült) és a Gboard - the Google Keyboard (tegnap frissült). Üresjáratban óránként vagy 5-6%-ot merül, most pedig, hogy Spotify-t hallgatok (streamelve éppen) ezt nagyjából a duplájának számolom, ráadásul a telefon hátulja elkezdett melegedni, amit az amúgy rohadt vastag Spigen Rugged Armor-on keresztül is érzek...megnéztem, mi eszi az akksit, de össz-vissz három alkalmazást ír, amiből a Spotify van az élen 6%-kal.
Szoftver verzió: G930FXXU1DQJ3 / G930FVFG1DQI1 / G930FXXU1DQIL
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #27361 üzenetére
Közben megválaszoltam magamnak a kérdést, Manfrotto Pixi Evo 2 lesz belőle
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Milyen tartót ajánlotok rögzített videofelvételhez (termékteszt és hasonlók) az S7-hez? Fontos, hogy stabil legyen és legalább 30-40 centi magasról is lehessen vele lefelé irányított kamerával videózni - remélem, érthető
Köszi!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tesztelo.hu #25534 üzenetére
Hasonló felhasználás (vagy fel nem használás...) mellett nekem kb. 3-4%-ot merül az S7. Javaslom, hogy nagyobb intervaluumból mérjetek átlagot, mert lehet, hogy utána hirtelen "zuhan" majd 4-5%-ot 100-ról.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
BogyóBP #25373 üzenetére
Én sima FHD-ben forgattam le a már említett londoni videót és semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Gyanítom, hogy ez az FHD (60 fps) beállításnál fordulhat elő, azt nem használtam még, mert a HDR-re és a Tracking AF-re szükségem van. Nincs SD kártyám, belső tárhelyre ment minden.
-
Alvin_ti4200
félisten
Egy hónap után igencsak meg vagyok elégedve az S7-tel, két naponta elegendő töltenem, kiváló a hangminősége (fülessel), eszméletlen gyors, remek a kijelző és angliai látogatásom során az is kiderült, hogy a kamerájával akár forgatni is lehet - még olyanoknak is, mint én, aki soha nem csinált ilyesmit
Mindenkinek, aki videózásra használná a telefont
Ha gondoljátok, nézzétek meg a londoni kiruccanásomról készült VLOG-ot, kizárólag S7-tel készült felvételek vannak benne, a gyári szoftverrel videóztam (illetve fotóztam), az optikai képstabilizátor be volt kapcsolva és kegyetlenül jól működött a gyakorlatban. Az utómunkát iMovie-val csináltam, de a felvételek képi világába nem nyúltam bele. A hangot szintén a telefon mikrofonjával rögzítettem, kivéve, amikor beszélek - ott a gyári Apple EarPods füles volt segítségemre. Nyilván az iMovie-s exportálás is rontott rajta meg a YouTube is utána, de azért a lényeg átjön így is szerintem
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Kroni1 #24090 üzenetére
Nekem, ha nem csinálok vele semmit és WiFi-n lóg, akkor AOD-val 1%-ot merül óránként. Nekem a Spotify-on kívül csak a Koin, a Wunderlist és a (Facebook) Messenger Lite van fent, utóbbinak a Storage-on kívül minden másnál letiltottam a hozzáférést. Nugátos Vodafone HU ROM. Vodás appokkal nem csináltam semmit, igaz, talán, ha kettő van.
-
Alvin_ti4200
félisten
Skacok, az van, hogy nekem majdnem két napot kihúz az akksi egyetlen feltöltéssel, ami nagyon megdobogtatja a szívem
A Galaxy Alpha után igazi felüdülés...Ami leginkább meglep, hogy a Spotify mennyivel lassabban szívja a naftát az S7-en, mint az Alpha-n (előre letöltött dalokat hallgatok, nem streamelek).
-
Alvin_ti4200
félisten
Srácok, az Always On Display mennyire nyírja ki hosszabb távon az AMOLED kijelzőt? Korábbi modellekből, melyek régebb óta a piacon vannak látott bárki ezzel kapcsolatos tapasztalatot?
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Meggyi001 #23933 üzenetére
Ez már az a kategória volt, amiért fizetnem kellett, szóval komoly döntési procedúra előzte meg
Sok ingyenes alternatíva lett volna, de bevállaltam a plusz kiadást.
Egy Galaxy Alpha-ról jövök amúgy (ez saját), amit időközben feltette a Hardverapróra. Bár fáj a szívem érte, de nincs sok értelme megtartani az S7 mellett, a SIM kártyát át tudom tenni belőle egy eldobható Doogee-ba, mert van egy elfekvőben.
Marshmallow-val érkezett még, de szinte amint WiFi-re csatlakoztam vele közölte, hogy elérhető a Nougat, úgyhogy ment is fel rá rögtön, nem nagyon használtam pár percnél tovább 6.0-án. Érdekes az új kezelő felület, alapjában véve tetszik, bár sokat nem fogok a beállításoknál mászkálni már, mert öt perc alatt mindent beállítottam úgy, ahogy nekem most leginkább szimpatikus
Ebéd után megkaptam, munka után már szaladtam is átvenni a Spigen Rugged Armort, nagyjából két órát töltöttem el a neten, mire le tudtam szűkíteni a szóba jöhető tokokat háromra. Bár nagyon szép telefon az S7, de az üveg hátlap és a lekerekített szélek miatt nem csak csúszik, de nekem például a kezemet is irritálja, nagyon hamar izzadni kezdett tőle (vásárlás előtt kipróbáltam), ezért (is) döntöttem úgy, hogy szükségem lesz egy tokra.
Ami egyelőre tetszik:
- minimális erőkifejtést igénylő Home gomb
- hátlapi kamera (bár még nem volt időm próbálgatni, az Alpha-ról azzal lőttem pár képet)
- grafikus kezelőfelület
- elfogadható üzemidő
- vezeték nélküli töltő (ajándékba kaptam a telóhoz)
- hangminőség (mind a hangszóróé, mind a fejhallgató csatlakozóé)
- Always On Display
- A Basic (Alap) beállítással továbbra is színhelyes közeli kijelző
- a sebessége, igaz, nem sok mindenre használom, így nincs nehéz dolgaAmi kevésbé tetszik:
- ugyanolyan beállításon érezhetően halkabb vele ugyanaz a füles, mint az Alpha-val, bár ez nem jelent problémát a mindennapok során
- már nem elegendő csupán számokat használni a jelszavas védelemnél, ami bár valóban biztonságosabb beállítás, számomra ez egy felesleges macera
- nagyon sok helyet foglal a rendszer. Amíg az Alpha-nál durván 25 GB-tal gazdálkodhattam a 32-ből, itt alig több mint 21-gyel -
Alvin_ti4200
félisten
Ugyan céges verzióban, de a mai nappal beléptem a klubba (S7 32 GB, fekete)
Zárás előtt sikerült pont odaérni a Speedshopba, úgyhogy már rajta feszül a Spigen Rugged Armor
Már csak arra várok, hogy a SIM kártyát beaktiválja a szolgáltató
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Motion_Blur #9967 üzenetére
Látom, az összes régi rosszarc T-s S7-et akar
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Kékes525 #9869 üzenetére
Gyakorlatilag egyetlen másik telefonnnál sem ér nekik semmit ez a nagy ragaszkodás (talán a kifutó P8 Lite és az új Honor 8 az, amit jó áron adnak), azért furcsállom csak és érdeklődöm
Mivel nem nagyon lenne értelme drágább előfizetésnek (mivel ezt úgy-ahogy kihasználja húgom egy kis ráfizetéssel olykor), így nem néztem másik konstrukciót (nem is fogok)
Next XL-lel kb ingyen kéne adniuk by the way...
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok
Kacérkodom egy arany (vagy nem is tudom, hivatalosan milyen) színű S7-tel, de csakis azért, mert a Telekomnál valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva önmagához képest elég olcsón meg lehet venni. Mit érdemes tudnom azon kívül, hogy SIM kártya függő és nyilván szolgáltatói ROM-mal rendelkezik? Van bármi buktatója vagy egyéb hibája, turpissága, amiért ilyen áron osztogatják őket? Az egyik előfizum (Move M) megtartásával (lejárt a hűség rá) ha jól láttam 135 800 Ft-ért elhozható lenne, ami a független árnál bő 50 ezerrel kedvezőbb. Köszönöm szépen előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Autós topik
- Politika
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új bontatlan iPhone 16 / 128GB / Black / euronics 3év garancia+ biztositás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest