Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
2014 április elején jelent meg, hazánkban mindhárom nagy szolgáltatónál megvásárolható volt, több színben is. Természetesen elérhető kártyafüggetlen készülékként is.
Jelenleg a 6.0-ás frissítés elérhető a független és az összes szolgáltatós készülékekre is.
Utolsó Frissítés 2016.07.28.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carline
őstag
válasz
geza844 #35691 üzenetére
Én használtam kínai akku és hátlap közé tehető adaptert ilyesmi 1000mAh-eset, de nekem nem volt számottevő a melegedés. Ellenben nagyon púpos volt a hátlap, mert feltartotta a vékony adapter.
Vettem bontatlan gyári vezeték nélküli hátlapot itt a fórumon és bár igaz hogy a hátlap vastagabb, de ugyanolyan minőségi mint a telefonhoz adott. Azzal sem melegszik számottevően. -
Carline
őstag
válasz
ngabika92 #35174 üzenetére
Nekem még S4-nél volt házhozjövős szervízzel alaplap cserém.
Kicserélte az alaplapot, majd valami szervíz boxra tette a készüléket. Elkérte a jótállási jegyet és onnan beállította a szűz alaplapra a régi IMEI-t.
Második csere már a TMX-nél volt. Onnan már új IMEI-vel kaptam vissza a készüléket. -
Carline
őstag
válasz
#54715584 #34800 üzenetére
Miért ajánlgatsz a telefonokra rá nem illő romokat? Ha téglásítja a telefont, vállalod érte a felelősséget?
Szerinted itt bárkinek is felelősséget kellene vállalni arra, hogy ha ír valamit és azt a másik végrehajtja azzal megjavul, elhárul a hiba, vagy épp még ront is a helyzetén? Ha ezt így gondolod, akkor minden egyes hozzászólást egy szakmai teamnek kell majd megvizsgálni, hogy az megfelelő-e.
Ez egy fórum és nem a Samsung support felülete. -
Carline
őstag
válasz
hevepapa #34076 üzenetére
Talán csak azért, mert az az ismertebb és a topikban többségben lévő telefon.
Nekem 901F van. LG G3 után váltottam erre. Eddig 3-4 havonta váltogattam a telefonokat, mert mindben volt valami kivetnivalóm.
Ez már 7 hónapja megvan és meg vagyok vele elégedve.
Erősebb Soc és GPU van benne, mint a sima S5 (900F) -ben.
Szerintem ajánlott vétel! -
Carline
őstag
válasz
S. Laci #33384 üzenetére
Mindenki más aki AOSP vagy CM alapú romot használ már ilyennek látja évek óta az értesítési sávot.
---------------------------------------------------------------------------
Kedves Telenorosok: rakjatok már fel egy bármilyen 6.0.1 romot és ne sírjátok már tele a topikot, hogy nem adta ki, mikor jön már, jajj de messze van július...
Bocsika, ha valaki úgy érezte, hogy a lelki világába tapicskoltam.. -
Carline
őstag
Szolgálati közlemény!
Kijött az első MarsMallow a G901F S5 LTE+ ra is. DBT német régió. [link] -
Carline
őstag
-
Carline
őstag
S5+ tulajként hanyagolva érzem a telefont a samsung részéről.
105 napja jött ki rá új rom.
Itt aztán nincs havi biztonsági update. Remélem azért MM-t megkapja. -
Carline
őstag
Basszus, az S5 Minire a napokban kijött az 5.1.1 alapú rom a bátyót meg hagyták 5.0 vagy S5 plus esetén 5.0.2-n.
Kicsit szomorú vagyok. -
Carline
őstag
válasz
adambox #29739 üzenetére
Eddig kételkedve olvastam ezt, hogy elfelejtette a wifis jelszavakat csak úgy egyik pillanatról a másikra a telefon. De ma reggel ahogy melóból hazaértem, néztem hogy miért nem csatlakozik a wifimhez? Hát kérte a jelszót, beírtam, majd mikor elmentem a haveromhoz, ott is kérte az ő jelszavukat is. Wtf?
Nem tudom mi lelte, semmi különlegeset nem csináltam tegnap meló alatt vele. -
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29743 üzenetére
Nekem a telefonom egyfelhasználós. Csak én használom.
KK Emoji keyboardot használok már elég régóta és így nem tudom, hogy a gyári billentyűzet milyen vagy hogy hogyan kellene működnie.
Hogy frissítés lesz-e hozzá? Hát eddig volt rá, mivel most a verziószám v1.5
A felrakás menete egyszerűbb, ha már csak frissítést teszel rá. Elég lesz egy wipe dalvik és egy wipe cache a felrakás előtt. Utána twrp-vel felteszed a frissített romot, majd reboot system.
Így az adataid is megmaradnak, onnan folytathatod ahol abbahagytad. -
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29733 üzenetére
Örülök neki, hogy nehézségek árán de összejött.
Most már pár napja, hogy a romot használom a hozzá adott kernellel lehet felteszek egyet a customok közül. A telefonunkra nincs annyi fele mint a sima S5-re, de azért akad 1-2 próbálkozás. Kiváncsi lennék hogy esetleg alulfeszeléssel lehet-e még tovább tolni az üzemidőn. -
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29698 üzenetére
Van TWRP recoveryd? Az mutatja, hogy a backup hol tart. Százalékosan is és a fájlok száma szerint is.
A legfrissebb TWRP 2.8.7.1 most jött ki pár napja: [link]. Legszembetűnőbb az új GUI.
Szóval ha csinálsz backupot arra számolj, hogy a systemnek kell vagy 1.2GB és a data-nak is 1-1.5GB, attól függően, hogy mennyi program van feltelepítve.
A wipe dalvik meg azért kell, hogy 1-1.5GB fölösleges adatot ne kelljen lementenie. Első indulásnál úgyis megcsinálja a rendszer, de így az első boot lényegesen hosszabb ideig tart.
A backupnál az options fülön pipáld be az "Enable compression"-t így jelentősen kevesebb tárhely kell a mentéshez.
Szóval elsőnek a mentésed legyen meg, azután ha kész van akkor menj csak tovább. -
Carline
őstag
G901F készülékem van és 29-én feltettem rá a legutolsó NEE lollit, majd 30-án a NovaRom V1.5-öt.
Ma volt lehetőségem csak a telefont használni egész nap (majd egész idő alatt fórumozás,böngészés, rövid yt, viber meg 55 perc beszélgetés), mindezt wifi nélkül, egypálcás 4G térerő mellett (beszédkor 3G-re váltott vissza)
5:20-kor vettem le a töltőről és intenzív használat mellett 19:50-kor volt 5%-on a telefon. Ez idő alatt 8:14 SOT-ot ért el. Ez iszonyatosan jó érték. Kitkat alatt sem volt rossz, mert ott is megvolt a 5 óra, de ez nagyon tetszetős érték.
LG G3-at és előtte S4-et használtam, de ott csak 3.5-4 órák voltak az átlagok.
Olvastam itt a fórumon, hogy az S5 jól teljesít és szerencsére nem csalódtam benne, pedig az akku is már több mint egy éves. Mit tudna egy gyári új aksival? -
Carline
őstag
Boldog, mályvacukorban gazdag új évet kívánok minden fórumtársamnak!
-
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29550 üzenetére
Ha felteszel odinnal egy sammobilról való xxxxBOK2 Lollipop romot, az a telepítéskor felteszi a bootloadert, modemet, systemet, stb. Úgy már nem kell külön foglalkoznod vele.
De ha kitkatre felteszed a lollipop bootloadert és modemet akkor nem tudom, hogy lehet-e használni tovább a telefont... -
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29542 üzenetére
A kinézett romot lollipop alapra kell feltenni. Kitkattel nem fog menni.
-
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29534 üzenetére
Azt azért tudni kellene, hogy mit csináltál és hogyan.
-
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29521 üzenetére
Ez egy G901F rom úgyhogy arra a telefonra tedd fel. Ha custom romban gondolkozol a recovery miatt a knox ugrani fog, így a garanciád is.
Legyen fenn elsőnek is egy minimum BOK2 lollipop rom a modem és a bootloader miatt. Utána custom recovery kell a telefonodta. Én TWRP-t javasolnék: [link]
Ebből a .tar.md5 végűt odinnal tudod felrakni.
A NovaRom V1.5 SM-G901F.zip fájlt az sdkártyára másolod, mented a programjaid közül azokat amiket nem szeretnéd hogy elvesszenek. (SMS-ek, híváslista, személyes szótár, könyvjelzők + esetleg ha megvetted a Titanium backupot akkor a programokat is beállításokkal együtt)
Bootolsz recoverybe. Csinálsz egy wipe dalcik-cache -t, majd backup a boot + system + data + modem +efs particiókról.
Ha ezzel kész vagy wipe system, data, cache.
Ezután telepíted az új NovaRom V1.5 SM-G901F.zip romot az install-al onnan ahová másoltad (microsd kártya az external, a belső sdcard az internal)
Telepítés után reboot system.
Elsőnek jó sokáig gondolkodik (építi fel a data particiót, stb) majd bejelentkezik a rom. -
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29484 üzenetére
Én is így vagyok sajnos az akkuval, mert fogalmam sincs hogy mennyire volt használva azalatt az idő alatt míg az előző tulajnál volt.
2014. szeptemberi gyártású, szóval már egy éve biztos, hogy használatban van. Gyári új akkuval gondolom jobb üzemidőt lehetne elérni, de egyenlőre ez a 4-4.5 óra még elégnek tűnik.
Ahogy olvasom Lolli alatt gyengébben teljesít üzemidőre a telefon. Még ma, vagy holnap felteszek egy 5.0.2 romot, minimálisan kigyepálom és kb. egy hétig majd tesztelem. Utána tudok összehasonlítani a mostani rendszerrel. -
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29481 üzenetére
Magyar nyelv van szerintem mindegyik mostani androidban. (S4-re tettem fel sokféle nációhoz való romot és volt bennük magyar nyelv)
Tapasztalatom még nincs csak gyári 4.4.4 rommal. Ha kipróbálok custom romokat akkor írni fogok róla.
Te milyen romot használsz? Lollipop? Üzemidő nálad hogy alakul a nap végére? -
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29479 üzenetére
XDA S5 android development szekcióban van egy-két gyári romra épülő főzött rom.
Én nemrég vettem használtan a telefont, még 4.4.4 rom volt rajta. Feltettem egyet a legutolsó kitkat romok közül és most azzal használom. Megnézem mit bír üzemidőben, hogy teljesít.
Azután felrakok egy lollit. Azzal is végigmegy egy hét. Ha ezek megvannak megnézem azt a kb. két romot ami van a telefonhoz.
Egyenlőre a root + xposed + wanam van fenn a kitkaten. Nem érzem rossznak. Elég smooth a rendszer. 4-4.5 óra SOT megvan és egy nappalt kibírt még eddig minden nap. -
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29472 üzenetére
A cyanogen oldalán a G901F S5-höz nincs rom. A telefon kódjele kccat6. A klte(xxx) kódjelű romok nem valók a mi telefonunkra.
Sanos nincs rá offical CM és Mokee rom sem. -
Carline
őstag
válasz
szakallasgy1 #29292 üzenetére
Van flash alapú böngésző, G3-on haszáltam is.
Photon Browser a neve, keress rá. -
Carline
őstag
De nem változott annyira, hogy emberek kinézzék a kezemből, még egy Samsung boltba is látványosan besétáltam vele, hogy kiállított S5-öket fotózgassak, de senkinek sem tűnt fel, hogy egy olyan telefon van a kezemben, amit alig-alig lehet még kapni.
Na akkor nem villantottál nagyot? Pedig vártad, hogy majd körédsereglenek, hogy "Húúúú" meg "Aztaaaaa"
S4-re de erre sem vetnék egy pillantásnál többet én sem.
Telefon, telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megjött az aktuális csúcsmodell, a Samsung megint odarakta magát, ennek ellenére vannak, akik többet vártak. Pedig igen jó telefont tettek le az asztalra.
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem.
OFF topic a nem szakmai dolgoknak.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motoros topic
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest