Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz ntomka #624 üzenetére

Most nekem egyetlen különbség tűnik fel a két konzol közt, a lefutott JS-kódok eredményeként kapott objektumoknál, amik a Chrome esetén helyben lenyithatóak, kapásból konzolon megnézhetők. Ami hatalmas előny a Chrome-nál. Arra gondoltál? :F
    Félreértés ne essék, ha nem derült ki a hsz.-eimből, hangsúlyozom, hogy teljes mértékben belátom, immár tapasztalatból is, hogy a Chrome sokkal előrébb jár a fejlesztőeszköz fejlettségében. Mondjuk az valóban elég furcsa/gáz, ami Penge_4-nek feltűnt, hogy a kieg manifest.json-jában a "permissions" résznél csak http-t adtam meg, de engedélyt kapott a kiegészítő https-kapcsolatra is... :F

"Nem igazán értem mi a kérdés. Ha egy adott oldalon használni akarsz valami JS keretrendszert, akkor mindenképp injektálnod kell az oldalba"
    Igen, pontosan ez volt a kérdés, hogy Te ilyen feladatnál HOGYAN (milyen kód segítségével) injektálod az Opera-kiegészítő esetén a scriptet, akár a MooTools-t, akár a jQuery-t, az most a lényeg szempontjából mindegy, melyik. :)
    A hatáskörökkel többnyire tisztában vagyok, nem arról érdeklődtem. :N
    Szóval mondjuk vegyünk egy oldalt, aminek Te Opera esetén módosítani szeretnéd a kinézetét, ezért injektálni szeretnéd mondjuk a MooTools-t, mert annak a szintaktikájával szeretnéd manipulálni az oldalt.
    Ennél is ugyanúgy pl. ott a $ használata is, amire nálam ReferenceErrort dobott a jQuery-nél, hiába volt az includes könyvtárban a megfelelő sorrendben a jQuery, és utána a userJS-fájlom.

Opera-userJS esetén korábban így csináltam az injektálást még az oldal betöltése közben a header részbe, nem is vártam meg a DOMContentLoaded eseményt sem (ami előbb van, mint a load esemény) - annál korábban beillesztve is ment -, ha most belepasszírozom egy függvénybe, így néz ki a kód:

function append_script_tag(source) {
    var headID = document.getElementsByTagName("head")[0];
    var newScript = document.createElement('script');
    newScript.type = 'text/javascript';
    newScript.src = source;
    headID.appendChild(newScript);
    }

Na, ezt a bohóckodást akartam elkerülni az Opera kiegészítőjénél.
    Van erre mód valahogy a kiegészítő konfigurálásánál? Chrome-nál ugye egyből a manifest.json-ban meg lehet adni, milyen scripteket szeretnél használni, meg ott azt is megadhatod, mikor töltődjön be (document_start, document_end, document_idle), de mondjuk ezt Te is vágod, használod is a kiegészítődben.

Új hozzászólás Aktív témák