Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz Isual #26 üzenetére

Volt nálam is olyan monitor és végülis nem emlékszem, hogy zavart volna az AG-je. Valószínűleg kevésbé volt feltűnő, mint néhány korábbi típuson.

• dezz

nagyúr

válasz Isual #22 üzenetére

Valóban, az LG agresszív AG-i között is van különbség (durvától a nagyon durváig :) ). Illeve itt van még a light, amit helyenként glossynak mondanak. :) Ezt nem néztem még meg magamnak alaposabban.

Az S-IPS-re (mármint valós, eredeti S-IPS) és szerintem az összes PVA/S-PVA-ra (jelenleg egy SyncMaster 213T-m van, de egy újabb S-PVA-s EIZO is ugyanilyen volt [kár, hogy másban nem annyira jeleskedett]).

Valamennyire hozzá tudtam szokni az LG féle agresszív AG-hoz, amikor ilyen monitor volt nálam, de visszatérve a korábbiakra, ez mégiscsak jobb (volt).

Azt hiszem, a későbbiekben vagy a lightot célzom majd meg, vagy ha mégis a másik lesz belőle, fogom, és lekapom. :)

(#23) bteebi: Korábban se túl sokan gyártottak IPS-t, most meg főleg nem. Lényegében az LG kiszorította őket a jobb kontrasztaránnyal és kedvezőbb árral rendelkező (e)H-IPS-sel. A Panasonic gyárt még IPS-Alphát, de tudtommal az csak tévékbe kerül. Mintha ezen kívül lenne még egy gyártó, aki azt hiszem, kizórálag az Apple-nek szállít be, de nem jut eszembe a nevük.

Egyébként a Samsung kezdett 1-2 éve gyártani az IPS-hez hasonló panelt, más néven.

Sok okostelóba kerül egyébként IPS-nek látszó panel, más gyártóktól, ami valójában nem IPS. (De van LG-s IPS is.)

U2312HM nem lightos (mint a kb. ugyanakkor kijött S2340L)?

[ Szerkesztve ]

• dezz

nagyúr

válasz Isual #20 üzenetére

Név szerint? :) Passz! Ami korábban az összes IPS, VA és sok TN panelnél is megtalálható volt. Most is itt van előttem 1-1 régebbi IPS és PVA panel, mindkettő ilyen. Mikroszkóppal nézve sokkal finomabb a felületkezelés. Lényegében úgy látszanak rajtuk a pixelek, mint a betett képen felül. Mégsincs látható tükröződés. (Elképzelhető, hogy az LG-féle AG-n mégkevésbé van, de hacsak nem napsütötte szobában akarjuk használni a monitort, éppen elég ez.)

Amúgy kíváncsi lennék, valójában mennyire sikerült profira ez a BenQ, de attól tartok, nem tudom meg. Akár a kinti, profinak mondott oldalakon sem éri el a hozzáértés a kívánatos szintet (enyhén szólva). Pl. korábban a HP 24" DreamColorról sem írta le senki, mennyire el lett k**va (mert erre mást nem lehet mondani). Én majdnem megtettem, de azt nem köszönte volna meg, aki odaadta tesztelni (nagyker). :D (Inkább hanyagoltuk a cikket róla.)

Esetleg bizonyos monitoros fórumokon feltűnik majd 1-1 értelmesebb saját-teszt.

(Hacsak nem teszteled majd le te... ;) Bár mintha alábbhagyott volna az érdeklődés.)

(#3) bteebi: LG(-Display). Mi más?

[ Szerkesztve ]

• dezz

nagyúr

válasz madgie #11 üzenetére

Az LG AG-jével az a baj, hogy egy olcsó, durva felületkezelési megoldás. Ez hozzájárult az IPS panelek olcsóbbá válásához. Azonban, profi monitorba szánt paneleknél talán nem ezt az eljárást kellene alkalmazni. (Hanem azt a korábban minden jobb panelnél alkalmazott megoldást, ami a kép érezhető befolyásolása nélkül gátolja a tükröződést.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés