Új hozzászólás Aktív témák
-
Crucio
aktív tag
válasz
waithEard #147 üzenetére
Habár nem ő vagyok, de szerintem sem húzzák majd tovább mostmár 4-5 évnél. Egyszerűen túl gyors a fejlődés, meg olcsóbban többen veszik, nem tudnak 8 évvel előre tervezni. Legalábbis szerintem 4-5 év lesz, de ezek csak találgatások úgyis. Én már 2010-ben azthittem, hogy egy évvel később érkezik egy új xbox, ezért nem vettem akkor, azóta is várom a next gen megjelenését
-
Crucio
aktív tag
válasz
Whysperer #134 üzenetére
"főleg ez a bővíthetőség hiány nekem nem passzol"
Te, a konzolok egy adott hardverrel működnek, emiatt lehet rájuk a játékot a végtelenségig optimalizálni. Ha tennének bele ilyen lehetőséget, akkor nem lenne egységes bennük a hardver, ami meg azt jelentené, hogy egy esetleg eltérő architektúra miatt már egyáltalán nem indulna el az új hardveren a játék. Érted. Ez a lényegük. Egy hardverre írnak játékot, és annyi. Nem kell úgy megírni a kódot, hogy 150 VGA-n fusson, csak egyen, ezért lehet a 2005-ös xbox 360-on még mindig aránylag jó grafikán futtatni a játékot 8 év után. És igen, nem olyan szép, mint egy új PC-n, de cserébe 2005-ben megvette valaki 500 dollárért és még mindig fut rajta az új játék. És ez a lényeg, hogy fut. 2005-ös csúcs pc-n mit is lehet futtatni? Szóval érted. PC előnye, hogy cserélheted, de az csak egy multifunkciós gép marad, az adott célterületen alul marad a cél hardverekkel szemben, még ha sokkal erősebb is. Persze egy szint után beéri, fölé tud kerekedni, de az azt jelenti, hogy 4 évvel később egy konzolt verő grafikához többet kell fizetned egy videókártyáért, mint négy évvel azelőtt egy konzolért. És az csak a VGA.
Kijön a PS4, megveszed 120-140 ezer forintért (az elején) aztán meg 2018-ban még mindig tudsz rajta játszani az új játékokkal, és nem lesz olyan, hogy valami nem indul rajta. És a grafikai fejlődés amúgy sem olyan észrevehető mostmár, mint régebben, pl a lassan 6 éves Crysis még mindig mai játékokat bőven megszégyenítő küllemmel rendelkezik. Míg egy 2001-es csúcsjáték szintjét 2007-ben körberöhögte szinte minden valamire való játék. Szóval ez már nem olyan lényeges szempont. Lassan CGI van.Nyilván a fejlődés nem állt le, és nem is fog, de már nem olyan nagyok az ugrások, mint régebben.
És itt most nem a minecraftra gondolok, ahol a grafika semennyire sem lényeg - ennek ellenére talán az egyik legélvezhetőbb játék (számomra).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest