Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Nekem sem 50 000 Ft-os egybe cuccaim vannak, bár van egy 10 éves PHILIPS SA 8200 egyberendszerem, ami a maga idejében nagyon jónak számított és még mindig tűrhetően szól (bár most a Marntz miatt csak a CD részét használom)
Alap vagy kezdő szintű erősítőim (2 Onkyo, 1 Marantz) vannak, és elégedett vagyok velük. (System Fidelity-vel jó átvágtak az volt az első, na azt nem is említem)
A 15000 Ft ért analog IC hibásan vásárol Marnatz 4400+asomnak kimondottan szép hangja van zenén is. Digitális bemenetekről javítás előtt is szépen szólt (még nem HDMI-s), de szereztem bele egy NEC/Renesas 7.1 -es IC-t a hibás helyére, és egy szaki 5000FT-ért kicserélte. Azóta analog be/kimenetek is jók.
A sztereo rádió és digitálisan hozzákötött CD lejátszó gyönyörűen szól.
HDMI-s Onkyomnál biztosan nem hallanám meg, hogy a zene a HDMI-n vagy a optikai/coaxiális digitális audio bemenetén menne az erősítőbe. -
kenand
veterán
Én nev gyok olyn vájtfülü.
De szerintem ott is hazudik aki mást mond.
Egy SPDIF és egy HDMI digitális audio különbségét nem hallják meg, vagy ha igen zenészek, és milliós hangrendszereik vannak.
Házimozitopikban -egy két kivételtől eltekintve- le van nézve az akinek nem 1 milliós erősítője és 2 milliós hangrendszere van. -
kenand
veterán
"Az megoldható, hogy az erősítő (és így a tv) az integrált kimenetre legyen kötve? Akkor a vga maradna 2D órajelen és nem zúgna, enne feleslegesen."
Ezt fejtsd ki nem élrtem
Az USB-vel meg az a gond, hogy OPENELEC több partícióthozott létre rajta, így sima format nem segít. Kell egy ingyenes partícioó kezelö pl. AOMEI stb és azzal le kell venni a partíciókat m jad 1-et léátrehozni és FAT32-re vagy NTFS-re formázni. (Windowssal is meg lehet csináléni de macerásabb, egyszerűbb programmal)
-
kenand
veterán
Nem Win alól jóval gyorsabban betölt a gép és nekem simán tolja passtrough-ban a DTS-t és az AC3-at az OPENELEC és a Geexbox is. Az erőforrás igénye jóval kisebb. Gyenge gépen sokkkal simábban fut mint a Win+XBMC kombó. (ATOM-os kis gép Win 7 és XP alatt is megdöccen még 2GB RAM-mal is) Egyedül a intel GMA videokártya+VGA monitor kombóval szívtam, de az is megoldódott.
-
kenand
veterán
Más HDMI eszköz megy az erősítőn?
Lehet, hogy sikerült ellőnöd a panelt az erősítőben...
Optikai kimenet nincs a laptopon? Azt is megpróbálhatnád?
Ha nincs olcsó USB hangkártyával mgoldható (7-12USD). Én is úgy küldöm egy OPENELEC-et futtató kis atomos MSI gépecske hangját digitálisan az erősítőbe. -
kenand
veterán
Esetleg azt nézd meg a video beállításoknál, hogy a Video settings Playbacknál a hardware accelerationnál a VDPAU engedélyezve van-e.
Link -
kenand
veterán
Esetleg tegyél egy próbát GeeXBoxxal is.
Inkább egy friss verziót próbálj ne a 3.1-est.
Telpítés nélkül "live" módban is indul az OPENEleccel ellentétben -
kenand
veterán
Szerintem nem kell állítan semmit, csak akkor ha valami plusz dolog van, pl USB hangkártya SPDIF kimenettel, estetleg az AMD vidohoz is lehet, hogy érdemes (ha automatán nem állítaná be)
Esetleg XBMC Wikiben nézz utána: -
kenand
veterán
Valószínűleg nem használja rendesen az AMD vidokártyát.
Korábbi változatból volt AMD build, próbáld ki azt
http://openelec.tv/get-openelec/download/viewcategory/4-fusion-builds
-
kenand
veterán
GeeXbox alatt is meg lett oldva- a 3.1-essel nem megy, csak a javított friss fejlesztői változattal.
Könyvtárakat tudod böngészni?, Fájlokat látod?
-
kenand
veterán
Megoldottam.
Powerstrippel megnéztem a Linux modeline paramétereket Windows alatt az egyes 16:9-es felbontásokhoz, majd készítettem Intelhez illő xorg.conf fájlt. (A mintát persze módosítanom kellett)
Ezután ment végre! -
kenand
veterán
Nem tudna segíteni valaki abban, hogy a kis Atomos+Broadcom HD-s kis gépemen 16:9-es monitor VGA bemenetén (sajna csak az működik) legyen 16:9-es kép?. OPENELEC és a GEEXbox is csk 4:3-as felbontásokat ajánl fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 32SSD + 500GB I 14" I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest