Új hozzászólás Aktív témák
-
$p@rr0w
őstag
"a hétköznapi, nappaliba vágyó játékosoknak szól, akik a grafika minőségével egyszerűen nem törődnek."
Találkoztam egyszer egy srácal aki anyira casual volt hogy a grafika szót (!!!) sem ismerte, azt mondta azért nem tetszik neki a Counter-Strike, és játszik inkább CoD-al mert "a Call of Dutynak szebb a képe".
-
julius666
addikt
válasz
cskamacska #29 üzenetére
Steam kliensbe épített Wine
Mivan?
A Wine a "legacy" játékok indításához kéne, a steames launcher azon keresztül hívná meg az exe-t. Nem kell ehhez beépíteni a kliensbe, elég ha fent van a gépen. -
válasz
Rickazoid #33 üzenetére
szerintem nem ezt jelenti, bár valóban félreérthető. de aki a nappaliban SteamOS-en nyomja (amiből egyenesen következik, hogy nem hardcore játékos, hiszen akkor windows-t használna, vagy konzolja lenne), az valszeg casual gamer, és valóban kevésbé hangsúlyos nála a grafika (de még akár a sztori is), viszont fontosabb lehet neki az, hogy bármikor abbahagyható, esetleg rövid pályákból/kihívásokból álló játékmenet legyen, és hogy mennyire megy a local coop pl. hogy haverokkal
esti alapozáskakaó délután közben is lehessen hülyülni vele -
Rickazoid
addikt
A játékmenet lényegessége nem jelenti azt, hogy a SteamOS és úgy általában a Linux felhasználók nem törődnek a grafika minőségével. Ez olyan tipikus, bár burkolt "a Linux felhasználók igénytelenek" álláspontnak tűnik. Jó fedezék neki a SteamOS, anélkül lehet ostoba kijelentéseket tenni a Linux közösségre, hogy direkt meg lennénk címezve.
-
Rickazoid
addikt
"a SteamOS esetében úgy sem lényeges, hiszen ez a platform a hétköznapi, nappaliba vágyó játékosoknak szól, akik a grafika minőségével egyszerűen nem törődnek."
Ezt a bődületes marhaságot meg honnan vettétek? -
julius666
addikt
Nem mondom, hogy haszontalan marhaság (habár már voltak hasonló kezdeményezések is, nem tudom azokból dolgozott-e a Valve vagy 0-ról sajátot faragott), de én sokkal jobban örülnék, ha beszállnának a wine és az opensource driverek fejlesztésébe, ha más nem, mint anyagi támogatókként. A régi játékok 95%-ánál a portolás lehetősége mint olyan fel sem merül, ellenben wine segítségével simán üzembe helyezhetők lennének (sokuk már most is az) linuxon, ha meg a - normálisan megírt - driver közvetlenül támogatná a DX-et interfészként ([link]), akkor különösebb sebesség/minőségbeli kompromisszumokat sem kéne kötni.
-
PandaMonium
őstag
Éljen-éljen!
"Legalábbis a DirectX 9.0c-s kódra ez mindenképp igaz, míg a modernebb DirectX-et igénylő effekteket egyszerűen ki lehet vágni, ami a SteamOS esetében úgy sem lényeges, hiszen ez a platform a hétköznapi, nappaliba vágyó játékosoknak szól, akik a grafika minőségével egyszerűen nem törődnek."
Aucs. Ez azért fájt. A SteamOS nem downgrade kéne, hogy legyen a játékosoknak amit a casual rétegnek céloznak be, hanem alternatíva a Windowsra azoknak akik tényleg csak játékra használják a gépet.
Egyébként el tudnátok magyarázni, hogy a modernebb DirectX-et igénylő effekteket miért nem képes portolni a program? Vagy ez csak a ToGL jelenlegi korlátozottságából adódik? Amióta OpenGL-ben is van compute shader nem igazán értem mi olyat tud a DirectX amit OGL-ben ne lehetne megoldani. -
banhammer
veterán
"Legalábbis a DirectX 9.0c-s kódra ez mindenképp igaz, míg a modernebb DirectX-et igénylő effekteket egyszerűen ki lehet vágni, ami a SteamOS esetében úgy sem lényeges, hiszen ez a platform a hétköznapi, nappaliba vágyó játékosoknak szól, akik a grafika minőségével egyszerűen nem törődnek."
Ugye nem baj, hogy nem szeretnék 2014-ben 2008-as, 2009-es grafikai színvonalú játékokkal játszani.
-
Eclips21
őstag
a windwosnak vege lesz a kozel jovoben jatekosok koreben szerintem plusz azt olvastan jon a cryengine linuxra
-
xtremez
aktív tag
Azt kellene elérni, hogy ne legyen minőségromlás a steam os (linux) portnál.
-
válasz
tatararpad #17 üzenetére
nálam az nem módszer, hogy újra kell indítani a gépet ahhoz, hogy játsszak, vagy amikor befejeztem játékot a napra. ezen az alapon vehetnék konzolt is. egy OS-t szeretnék, ami működik, kellően testreszabható és stabil és ezzel összefüggésben nem kell mélyen belebuherálni, hogy bizonyos funkciók működjenek.
mindezt persze úgy, hogy a programok minél szélesebb körét tudja futtatni. (jelenleg számomra a linux még közel sincs itt, a windows meg egyre jobban távolodik ettől).a wine és társai pedig plusz egy réteget jelentenek a vele járó overhead-del, a valve megoldása (ha megoldásnak nevezhető önmagában is) ennél sokkal jobb, főleg a játékok terén. lásd mélyintegráció
@(#19) tDr1v3r
légy szíves ne forgasd ki a szavaimat! igaz, hogy a PC-s játékoknak csak egy szűk részhalmaza érhető el MAC-re? sztem igaz.
mondtam, hogy ettől a MAC szar? nem.
jobb lenne mindenkinek az MS-en kívül, ha (még) több játék is lenne MAC-re? sztem igen. -
törölt tag
válasz
tatararpad #17 üzenetére
A Valve nem is állította, hogy feltalálták volna a spanyolviaszt. Csak nekik van egy kész megoldásul, ami most közkincs lett. Nem pedig csak dolgoznak rajta.
-
tatararpad
őstag
A HWSW-n megjelent cikkben van pár példa arra, hogy ez a fordítós módszer már Wine alatt is létezik, és mások is dolgoznak rajta, vagyis nem a Valve találta fel a spanyol viaszt. De egy kis flame alapanyagnag annyit, hogy nem tudom, miért lenne fontos, hogy a Linux jobban elterjeden, vagyis abból is egy Windows-t csináljanak. Aki kockulni akar annak nem fog fájni x évente egy új Windows játékra, minden másra meg ott lesz neki a kedvenc linuxa. Számomra elég egyszerű a képlet.
-
-
leviske
veterán
"akik a grafika minőségével egyszerűen nem törődnek."
De azért a minta modellben ott figyelt egy csúcskategóriás Intel processzor és egy GeForce Titan...
-
DX9? Meh... cseberbő vederbe... ez már túl régi túl későn...
De a kisebb indie cuccoknak jó lehet persze még... régi játékokat meg nem tudom mennyire fognak portolni már.
-
válasz
#65675776 #10 üzenetére
úgy értettem, hogy aki szeret minden nagyobb AAA játékot kipróbálni.
nem az adott játéknak megrögzött játékosa, hanem mondjuk látvány**zi@(#11) PetX
mert ha tied a legszebb/leggyorsabb linux-on is futó FPS/MMOFPS, akkor miért akarnál segíteni a konkurenciának, hogy belépjen a még amúgy is kicsi linux piacra.
természetesen az is igaz, amit Te írtál. minden stúdió kb. ezt a kettőt fogja mérlegelni, mikor eldönti, hogy mit és mennyit oszt meg a saját fejlesztéseiből
-
igen, ez érdekes, hogy pl. a régi GTA-k kijöttek Mac-re is, mintha lett volna egy fellángolás, de még mindig kb csak a Valve paletta működik mac-en.
bár ahogy nézem Rockstar miután a GTAIV-eket nem hozta ki mac-re, de a későbbi MP3-et meg igen.
mindenesetre, ha valaki csak kicsit is megrögzöttebb AAA játékos, akkor MAC-re se válthat
-
Cathulhu
addikt
Nah, akkor az a studio ami hasznalni fogja akar meg bovitheti is, igy szepen javulni is fog es a feature-ok is bovulnek majd remelem.
-
olbaidhun
őstag
Sokkal hamarabb kellett volna hasonló kezdeményezésekbe fogni. Mivel egy neves fejlesztő korrekt munkájáról van szó, biztosan működik a dolog.
Ami kétséges, hogy többen ráállnak linux-ra átírni a stuffokat..
És persze nyakunkok a híres dx12. -
...ez a platform a hétköznapi, nappaliba vágyó játékosoknak szól, akik a grafika minőségével egyszerűen nem törődnek.
Hú, megnyugodtam, mert akkor ez nem nekem szól, ki sem próbálom, hiszen PC-n és monitoron játszva engem ez nem érint, ráadásul törődöm a grafikai minőséggel. Bár a nappaliban játszom a TV mellett.
-
"DirectX-et igénylő effekteket egyszerűen ki lehet vágni"
vagy kicserélni?
jó lenne, ha rárepülnének a nagyobb kiadók is és esetleg a régi dx9-es címekre ezt megoldanák, de nem sok reményt fűzök hozzá.
már a directaudio-t se váltották le visszamenőleg (csak a valve)
@(#1) Peet91
ami a legjobb, hogy az OpenGL-esítés nem feltétlenül jelenti a Steam(OS)-esítést is. végre a nagy játékosok világában (fiatalok) is lehetne esélye a linux-oknak, amivel elérhetné végre a kritikus tömeget és egyre több új cím is készülhetne már direktbe linux-ra. (és akkor végre lenne piac a felhasználói linux-okban és talán kikupálódnának az ingyenes linux disztrok)
-
Peet91
aktív tag
Hát azért azt nem jelenteném ki így, hogy aki a nappaliban kockul steamOS alatt, annak nem fontos a grafika... A másik dolog meg, hogy aki csak szabadulna a windows-tól, és mondjuk PC-n futtatna steamOS-t, arra ez a modell plána nem igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest