Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

Én egy Acer Emachines E 520-ast vettem januárban, egy giga RAM, M575-ös cerka.
    Ócó vót, na.. :) Később megkérdeztem az Acer szervizt e-mailben, milyen kétmagos procikat támogat a masina. Azt írták, nem lehet procit cserélni, csak alaplappal együtt, úgy meg többe kerül, mint amennyiért a gépet vettem. Nem hittem nekik, itt a hardveraprón vettem egy kétmagos T3200-at, tökéletesen megy vele. Még egy giga ramot is vettem bele, így szépen futtatja a Vista SP2-t.
    Azért egy valamit nem értek, és nem kötekedni akarok, hanem inkább kíváncsi vagyok. :)
    Szóval írjátok, hogy pl. 3 Gb ram bővítve 4 Gb-ra...
    Láttam egy-két asztali gépet, és notit. Véleményem szerint egy átlagos laptopra, ha valaki xp-t használ, és irodai dolgokra, amire egy alap laptop való...Bőségesen elegendő 1 Gb ram.
    Az első gépemben, amire 2001-ben xp-t tettem 256MB ram volt. Mégis ment szépen. Én a Vista, illetve a közelgő W7 miatt bővítettem 2GB-ra, úgy érzem, elég.
    Xp-t használtam 256, 512, 1024, 2048 MB rammal. 1 giga felett már nem éreztem gyorsulást.
    Asztali gépemben is 2 GB ram van (adataimnál), és a legújabb játékokat futtatom akadás nélkül, persze nem max felbontáson, azt a VGA sem bírná.
    Szóval mi az előnye egy laptopban a 4, vagy több giga ramnak..?

Új hozzászólás Aktív témák