Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
Dragon3000 #49 üzenetére
Bizonyára így van, de mint írtam, a véleményem szubjektív! Ha elszáll 3db X gyártó HDD-je az évek alatt, és 0db a másiktól, akkor az emberek 90%-ka nem fog kísérletezni tovább, és kockáztatni azzal, amivel befürdött. Én elfogadom, hogy másnál jól mennek a Seagate-ek, de nekem ilyen HDD már nem kell. Megjegyzem, már a 386-486-os érában is sokkal megbízhtaóbb volt egy Quantum Fireball, mint egy Seagate, akkoriban még számtech kereskedelemben utaztam, rengeteget gariztattunk. Nekem ezek a _szubjekív_, személyes tapasztalataim, nem állítom, hogy minden széria minden darabja gyenge lenne és az is simán lehet, hogy azóta egy kiváló gyártó vált belőlük. Nálam viszont egyszerűen elment a bizalom...
-
Vesa
veterán
Rendben, ezt elfogadom! Ezzel együtt, a Seagate korábban is rosszul szerepelt az ilyen felméréseknél. Itt egy 2014-es eredmény, ahol HGST-től is DeskStar HDD-k vannak, nem UltraStar sorozat. Gyalázatos a Seagate meghibásodási rátája.
-
Vesa
veterán
válasz
pusszycat #42 üzenetére
Nem Samu volt egyik sem. Egy Silicon Power Velox V70 és egy Kingston HyperX döglött meg. Vélhetően vezérlő hiba miatt (a tartaluk látható maradt mindkét esetben, de sérültek az adatok, és nem lehetett sem formázni, sem particionálni többé)
Cserélték volna természetesen, de nem vittem vissza, mivel tele volt céges adatokkal és munkákkal is. -
Vesa
veterán
A 4TB Seagate annyira azért nem fest jól.
19.785db-ból 3.548db ment tönkre, szemben a HGST 12.753db-ból mindössze 199db! Bár az is igaz, hogy a Seagate tárolók idősebbek.Ezzel együtt, nekem PC-s pályafutósom alatt (kb. 30év), legtöbb bajom a Seagate márkával volt. Rendre megdöglöttek, emellett még hangosak is voltak. Nem tudom, azóta javult-e a minőség, már évek óta nem kockáztatok velük.
M@cika
Kapaszkodni még jódarabig nem kell a HDD-nek, ez már egy kiforrott tech., hatalmas tárkapacitásokkal. Az SSD-vel ilyen tárméretektől még messze vagyunk, árban meg főleg. Adattárolásra egyébként is ezerszer jobban megbízom egy HDD-ben, főleg, mióta a második (MLC-s!) SSD-m krepált be 1-2év használat után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- RAM topik
- Android szakmai topik
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital Purple 3.5 4TB SATA3 (WD43PURZ)
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest