Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hugo chávez

aktív tag

válasz CocooN-z #14 üzenetére

"Biztos a 4xx széria olyan ütőképes volt az akkori ATI-kkal szembe..."

Nos, szerintem nézőpont kérdése, hogy mennyire voltak ütőképesek, ha úgy nézzük, akkor pl. az egy chip-es csúcskártyáknál a GTX 480 leverte a HD 5870-et, viszont az is tény, hogy jóval nagyobb méretű (és emiatt drágábban gyártható) chip-pel és magasabb fogyasztással. De, szerintem a GTX 460 is ütőképes volt a megjelenésekor, pláne az akkori ellenfeléhez, a HD 5830-hoz viszonyítva.

"Egyszerűen nem a PC-s játékpiac volt már a cél a tervezőasztalon, sajnos ez tény, mondhat bárki bármit."

Igen, ez tény, ez az oka, hogy a Fermi-k azonos GPU méret mellett valamivel kisebb grafikus teljesítményre képesek, mint az AMD GPU-i (de ez lehet, hogy a közeljövőben változni fog, mert úgy tűnik, hogy az AMD a Southern Islands generációt már az NV Fermi-jéhez és Kepler-éhez hasonlóan szintén GPGPU irányba fejleszti), de azt még mindig nem értem, hogy ettől miért lenne "már a tervezőasztalon is rég elavult" a Fermi :P

• hugo chávez

aktív tag

Pedig már kezdtem reménykedni... :O
    De, a TSMC annak ellenére, hogy, feltételezem, a 32 nm törlésével komoly erőforrásokat tudott felszabadítani, szokás szerint ismét nem okozott csalódást :W

(#3) CocooN-z:

"Ugyan az lesz megint mint a FERMI vel, erőltetnek sokáig egy már a tervező asztalon is rég elavult chipet..."

Ezt kifejtenéd bővebben? Mert nem igazán értem, hogy a Fermik mitől lettek volna "már a tervezőasztalon is" rég elavultak :U

Új hozzászólás Aktív témák