- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NiMH akkumulátor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quarius
csendes tag
Azt nézem, hogy egy dolgot hagy itt mindenki figyelmen kívűl, mégpedig, hogy egy ssd töredékét fogyasztja egy winyonak. Ezenkívűl nincs benne mozgó alkatrész, így gyakrolatilag ez a legmegfelelőbb kicsi netbookokba, smartbookokba.
Nekem arra, hogy az egyetemen, meg erre arra elpötyögjek amikor nem vagyok otthon bőven elég 64 gb.Ennyi helyre még letölteni is tok, aztán otthon átdobom az itthoni gépemre, ahol van hely bőven. Aztán egy szintén spórolós procival megy a gépem 6-8 órát. Nekem spec pontosan ez lenne az elvárásom. -
7Heads Drago
veterán
Addig gyártanak normál lemezt, amíg tudják a gyorsaságát és az adat sűrűséget növelni. A gyártók ki fogják az összes adujukat játszani, mert anyagilag így éri meg nekik. És ha elfogynak az aduk jön az SSD.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
JanR
addikt
Oke, oke, csak az aruk menjen mar lejjebb.
-
oncsi
őstag
Én 15e Ft-ért vettem az első wincsimet. Akkor az volt az ár/érték legjobbja (Kb1988-ST225/20MB)
Aztán évente-két évente mindig 15-20e Ft körül vettem mindig egy újabbat. Szintén mindig a legjobb ár-arányút
Most 15e ért kapsz 1TB-ot. A wincsik ára úgy látszik eléggé konstans.
SSD-t is kapsz már 20e körül. Ez a tendencia nem mostanában fog megváltozni. de fog az tuti. Év végére lesz "szerintem" HDD alternatív SSD Igaz csak inkább rendszernek de egy 80-120-as 20-30e ért már elgondolkodtató. És aztán jön a dömping 2éven belül teljesen ár azonosak lesznek a HDD-vel (persze nem azonos kapacitásban, de sokaknak elég a 200-500GB is egy gépbe. Most is ismerek olyat aki akkor is a kisebb (500-as) wincsit vette meg, miközben annyiért vehetett volna 1TB-ot is. De minek? mondta ő.[ Szerkesztve ]
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
rayoliviero
veterán
Az mind szép, hogy megbízható és gyors, de jöhetne már megfizethető, olcsó SSD is.
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
Jó lenne mér egy sösödö, de még mindig nagyon drágák
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
yakuza.tora
addikt
válasz antikomcsi #10 üzenetére
Hát kb. Nekem spec ennyit nem ér meg az a gyorsaság. Ráadásul a méret manapság igen sokat számít. (Fotók minden mennyiségben)
G.Skill Rulez!
[ Szerkesztve ]
Alléz Olympique de Marseille!
-
Ijk
nagyúr
A Corsair hetente kidob egy ssd-t, de vajon végre elérték a két éves intel x-25m szintjét?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Spr1nG
tag
Én még az elején vettem az aqua-ba 18k ért 32GB SiliconPower SSD, amit elcseréltem a kollégával egy 64-esre (persze adtam még mellé pár papírt) így a notiban most egy 64-es SSD van, ami a vinyóhoz képest ultra gyors (a 250-es HDD meg egy olcsó USB-s rack-ben van) De amilyen mennyiségben termelik az SSD-ket, hamarosan mindenkinek elérhető árban lesz. Legalább egy 64.es rendszernek való...
http://www.spring-gas.hu
-
lorenzen
aktív tag
A korábbi szériák viszont használtan egyre olcsóbbak lesznek.
De ekkor úgy hullik el a kapacitásuk, mint bundás kutya téli szőrzete vedléskor.Sajnos az újabb modellek nem az árcsökkentést indítják be, inkább csak drágulnak.
Ki kell várni amíg valaki megtalál egy új technológiát, amivel negyed áron tudja a terméket adni. (Dupla haszonnal.) Akkor lesz mindenki boldog, kivéve a konkurenciát.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
mv
aktív tag
válasz Depression #6 üzenetére
A korábbi szériák viszont használtan egyre olcsóbbak lesznek.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
Himym
senior tag
Szevasztok.
Valaki pls írjon egy jó választ.
Miért van 3Gb/sec-es összeköttetéssel a gép ha csak maximum írásnál is 170mb/sec-et ér el? Akkor hol a maradék gb/sec? Nem teljesen értem de hajrá az új technológiának.
-
Angel1981
veterán
"Szállításuk a következő hetekben kezdődik meg, az árukról viszont még nem nyilatkoztak."
Nem értem az ilyen hozzáállást - ha ennyire közel a forgalmazás időpontja, miért nem közlik az árakat???
-
marcee
addikt
Érdekes, hogy az MLC-s, házi használatra szánt WD-k összes paramétere _papíron_ jobb, vagy azonos a céges felhasználásra szánt SLC-ekkel szemben.
\m/
-
Depression
veterán
Felhasználótól függ. 80 még kevés lehet, ha most nem is, de elég gyorsan. Nem elég egy gyors rendszer, ha játszik az ember, akkor a mostani 10-15 gigás játékokkal gyorsan meggyűlik az ember baja. És az meg nem felhasználói (játékos) élmény, ha pillanatok alatt betölt a win, a játék meg 10 percenként tölt 1/2-2 percet.
Szerk.: de az adatokat tényleg nem kell ssd-n tárolni.[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
FeRRaR1
őstag
Nem kell 1 terrás, bőven elég a 80 Gb, rá az oprendszert, és örülsz, adatoknak meg jó egy WD Black / Green 1-2 Terrás is
-
bteebi
veterán
Már van 1 terás SSD, talán már egy éve is . Az más kérdés, hogy új autót lehet venni az árából .
Szerintem még vagy 2 év, mire érdemes lehet venni rendszernek SSD-t, és még onnantól legalább 5 év, mire a winchesterek reális alternatívái lehetnek (tárhely/ár-ban).Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Ryuu
tag
Majd ha lesz egyszer legalább 1 terás SSD meghajtó, akkor mindenképp veszek, de addig nem.
Sajnos én is az a fajta vagyok, aki minden szutykot fenthagy a gépen és nem írja ki őket lemezre. Ráadásul a gépemet nem csak én használom, így főleg szükség van sok helyre.
Sok jót hallottam az SSD-k felől és szerintem megéri majd. Személyes tapasztalatom nincs, de bízom az új technológiában. (Legalábbis ebben) Természetesen az ára sem mind 1. Ezek még most drágák és nem is nagy rajtuk a hely, de még mindíg jobb mint a sima vinyó.[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Hú, de drága még mindig az SSD"
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
patex1983
őstag
Ez a Corsair széria azért nem semmi
De ha már a WD legkisebb tagjának az ára is 279$, akkor mennyi lesz a Corsair-é...X
-
antikomcsi
veterán
Tudom csak egyéni vélemény, de ezek az árak mig mindíg a vicc kategóriába tartoznak.
Nem lennének ezek rosszak, mármint általánosságban az ssd-k, de ennyit nem érnek meg a legtöbb felhasználó számára.
-
szasza_xp
senior tag
Én, addig nem veszek ssd-t amíg az 1 Tb-ok nem lesznek 20k alatt
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
válasz Depression #6 üzenetére
Sajnos van benne valami...
-
Depression
veterán
Szerintem ezek csak jobbak lesznek, de olcsóbbak még jó ideig nem.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Solten
őstag
"...A cég állítása szerint ez az eddigi leggyorsabb SSD-jük, hiszen 285 MB/s-os olvasási és 275 MB/s-os írási adatátviteli sebességet ígérnek..."
Az igen...
Saor Alba
-
Zanik
addikt
Sose tudom megjegyezni, hogy melyik flash lapka miben jobb/rosszabb mint a másik...
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
soundsonic
aktív tag
Mivel szinte naponta jelenik meg egy- egy új gyártótól ssd-k, ezért talán egyre olcsóbbak lesznek. Én kb 1 évet jósolok mire felhasználóbarát áron lesznek. (A felhasználóbarát ár persze relatív..)
-
lee56
őstag
Megbízható, gyors, és OLCSÓ SSD-k mikor közelegnek már?
No Comment
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest