- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee5016
őstag
válasz #32839680 #49 üzenetére
Nézz meg találomra 10 db laptopot, 9-ben lesz Intel HD Graphics ami az ő eladásaikat növeli, ha van mellette dGPU ha nincs.
Talán nem véletlenül.....
A jövőt nem kell tippelni, az AMD segítségével fejlesztett játékokba mind kerül valami kisebb nagyobb OpenCL kód.
Aztán dőlnek a saját kardjukba,hogy a GCN-es csodakarijukkal ellentétbe,simábban mennek a játékok GeForce-on.....
Az AMD-vagy ATI ,....nagyon is vetélytárs.....csak az kisebbek ,valóban olcsó húsnak híg a leve érzés,amik meg valóban elég erőssek,azok meg az árukat ugyanúgy fennhordják mint a zöldek...
Egyetlen esetben lehetséges,hogy kiváltsa a dVGA-t az Apu,vagy az IGP...ha eszement módon még az asztali szegmenst is rákényszerítik az integrációra......(vannak ilyen törekvések)Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
tom_tol
addikt
-
00roli00
aktív tag
Öröm volt olvasgatni a topikot, igazán jót vidultam így fáradtan....
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Tényleg az APU-oké a jövő, de amíg nem lehet igazán játszani is velük, csak elég sok kompromisszummal, addig kell a dVGA. Egyébként lehet játszani egy 100K-s AMD-s laptoppal is, vígan megy a wot, wow, dishonored stb., videót is lehet nézni akadásmentesen.
3-4 év és tényleg nem kell dVGA, legalábbis a drágábbig fajta, elég lesz maximum az APU-hoz való, később már az se fog kelleni.
De addig is kellemesen elvagyok a konfigommal, IGP kikapcsolva (fel se telepítettem)
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
BlackSoft
addikt
válasz WayneGace #43 üzenetére
De az AMD-nek van nagyon sok olyan olcsó kártyája, ami az NV-nek nincs, és abból sokat el is ad.
Amúgy ha a 7990-et nem nézzük, akkor egyik 1GPU-s kártya sincs a láthatáron AMD-nél ami egy árban van egy GTX 680/770/780-al. 2-3 hónapja még jóval drágább volt egy 670 is, mint egy 7970-es.
Tehát míg AMD-nél CF-et építhetünk, addig az NV-nél veszünk 1 kártyát. És nekem bizony volt már nem egy ATI és nem egy NV kártyám is, és mondhatom, az NV-nél érzek egy olyan minőséget, és teljesítményt, amit az AMD-nél soha nem éreztem...
Ami az AMD-nél jónak tűnik az a 7990-en, de az 2gpu, és az árán is látszik...
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
WayneGace
őstag
válasz BlackSoft #31 üzenetére
Az a baj, hogy korábbi megállapításod egyszerűen nem igaz. Azt mondod, hogy nvdia az drága, de jó, az amd, meg az olcsó és rossz. Csak azt felejted el, hogy gtx780 és a titan kivételével az amd és nvdia kártyáknak meg van a párjuk a másik oldalon és kb. az áruk és teljesítményük is hasonlós szinten mozog.
[ Szerkesztve ]
BestSecret invitációt privátban adok.
-
ata_k
csendes tag
Na,már majdnem megijedtem,hogy esetleg temetni kell őket...
-
alevan
őstag
Értem én, de mind írtam, munkára vettem a notit. Az, hogy tudok pár kedvencet is játszani rajta, csak meglepő bónusz.
BlackSoft: látom, te csak offolni, kekeckedni jössz. Remélem jobban érzed magad tőle, társadalmilag kiegyensújozotabb leszel, és termelékenyebb iskolában/munkahelyen. De ennyi elég volt, ezt neked is be kellene látnod.
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Zso2
őstag
Nem kell éppen 780-t venni,na de egy kisebb vga és APu között is ég és föld a különbség.a notid áráért olyan gépet lehet itt a Ph-n összekapálni amin jóval nagyobb lehetőséged van játszani "jobb " játékokkal.
Mind1,mindenki játszon amin akar, és amivel akar. ennyi ,túl sokat beszéltünk róla
[ Szerkesztve ]
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Peat;)
veterán
Idióta egy tábla, szezonális és aktuális részesedés, szekvenciális eladások, ebből azért kíváncsi vagyok hányan értik a lényeget és értelmezik megfelelően.
-
alevan
őstag
Vedd figyelembe, hogy vannak olyanok (mint én), akik saját keresetükből élnek. Ezáltal nem futja havi több játékra (warez kizárva, mert szeretem a multit), szuper játékgépre, stb.
Jelenleg egy nagyon low-en konfigom van (LGA775 alapú Core Duo proci+Passzív HD3400). Több éves gép. A tavaly előtti AAA játékok még mentek minimumon kb 20-30 FPS-el. Számomra elég volt. Nem a látványért játszottam. +jött notebook vásárlás a munkahelyez, így nagyon nem volt pénzem új gépre. Ezért vettem egy több éves, használt XBOX-ot (eredetileg One-ra gyűjtöttem, de végül plussz kiadások miatt változtatnom kelett a terveket). Remélhetőleg leugranak majd a játékok árai az One kiadásával.
Itt a fórumon sokan szerencsés helyzetben vannak. Jó munkahely, esetleg diákok akiket a család pénzel, vagy nem egyedül laknak. Viszont vannak olyanok is, akik minden kis költség miatt újra kell tervezzenek mindent, és jól esik, ha esténként le tud ülni játszani hasonló cipőben járó munkatársakkal/haverokkal kicsit játszani (jövő héten fizu, szal megy majd a Payday 2 rendesen).
És míg a fórum lakossága nagyrészt lehet, hogy nem, de gyakorlatilag elég sokan ebben a helyzetben vannak. Ha én hirtelen kapnék egy A10-5800K APUs gépet, örülnék neki, mint majom a fa.... tudod minek. De senki nem fog adni.
Lényeg a lényeg, vannak olyanok, akik leszarják, hogy FullHD vagy max grafika, esetleg 30 FPS, a lényeg számukra, hogy menjen a játék, játszhatóan. És az ilyen embereknek tökéletesek a jelenleg erősebb APUk, és remélhetőleg a jövőben méginkább így lessz.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz BlackSoft #31 üzenetére
Igazán nem akarlak megsérteni, de az ilyen HC-fanboy = kretén az én olvasatomban és nincs mit szépíteni ezen (lásd komment #6). De azért legyen további szép napod!
(#30) Zso2: Pontosítok a gondolatmenetemen. Senki sem állította, hogy BF3-azni akar FHD / Ultrán egy APU-n vagy bármely IGP-s rendszeren, csupán azt, hogy a dedikált VGA-n túl is van élet (mégha nem is olyan FPS-kánaán, mint egy dVGA-n).
ON: Mondjuk arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora sikert fog aratni az AMD 8xxx szériája (egy Never Settle BF4 kupon biztos felpörgetné az eladásokat ), mert jóideje (kb egy éve már) nem jött ki új high-end GPU az AMD-től.
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
alevan
őstag
Nem álítottam olyat, hogy ez game-ra való. Sőt, más hozzászólásomban sem állítottam olyat, hogy jelenleg alkalmasak az APUk a dVGA-k kiváltására. Annyit állítottam egy másik hozzászólásomban, hogy idővel valószínüleg fognak annyit fejlődni az APUk (gyártástechnológia, tapasztalat, stb), illetve ezzel a konkrét hozzászólásommal is teljesen másra adtam választ.
Ha mást olvastál, esetleg megfogalmazásommal volt probléma, jelezd és legközelebb megpróbálok rajta változtatni.
És ne keressünk olyat, ami nincs.
-
BlackSoft
addikt
-
Zso2
őstag
Persze mindennel lehet játszani, még a kakival is lehet gurigázni,de nem ugyanaz. Ja ultrahigh..
Manapság már majdnem alap ,hogy legalább egy FHD-tvn játszik az ember, az már kisebb határeset egy APU-nak, utána jön ugye maga egy normális játék(már megzabálja az APUT ,anyuval együtt ) és még +,hogy akkor maxoljuk már ki ,ha szeretjük a játékot. Kérdezz körbe egy Lan-partyn ,vagy egy BF3 fórumon hányan nyomják APU-val. Szóval nem kell idekeverni a mezei flashjátékosokat,akik + 1x-2x játszanak egy 4-5 éves játékkal. Majd beszélhetünk APU-val játszásról,ha az új játékok már a legjobb APU-n max-al élvezhető lesz(megjegyzem ,kkor meg a játékok fejlesztésének kellene nagyon lelassúlnia)[ Szerkesztve ]
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Zso2
őstag
Te meg azt értsd meg,hogy másak az igények.Sokaknak nem elégíti ki az igényeit egy APu-s vagy integrált vga-s játszadozás, ahogy engem sem... Körülnézel itt a PH-n meg fogsz lepődni mennyi emberének van nagy diszkrét a gépében, nem véletlenűl.Aki komolyabban foglalkozik játékokkal, és high élményt akar az nem adja alább.
(#14) WayneGace szintén zenész... Mióta érdekel a számítástechnika világa? Gondolom már rájöttél,hogy mindig is így volt, aki a majd legjobbat akarja, annak egyre rosszabb ár\érték arányú cuccokat kell megvásárolnia. Ezt nem tudtad? (költői)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az S3 és a Matrox kimaradt ebből a negyedévből, mivel egyik cég sem adott el hardvert a vizsgált időszak alatt
Egyetlen egy darabot sem? -
-
alevan
őstag
válasz BlackSoft #16 üzenetére
A fenn említett két APU (E300 és 350) mint írtam, a legggyengébb APUk, méghozzá mobil variánsok, ezáltal kis TDPvel rendelkeznek. Viszont én mégis tudok FullHD Youtube videókat és filmeket nézni (főleg mert már minden hardveresen gyorsított ).
-
putti
aktív tag
Azért nem csoda hogy visszaesett a GPU-k eladása. Mondjuk ha még most is 150 és 200 ezer között lenne egy dual GPU-s csúcs vga és kb fele lenne az egy GPU-s csúcs, akkor biztos beruháztam volna már én is. De 300 ezerért nekem már sok egy vga, hiába duplamagos. Nyilván egy bonyolultabb és gyorsabb konstrukció ugyanolyan fogyasztással és ugyanazon csíkszélességen egyértelműen drágább, de ha ennyire drágán adják akkor nekem már nem fér bele és lehet sokan vannak ezzel így. Tudom sok tényezője van hogy egy adott termék miért is drágább és vannak olcsóbb megoldások is stb, de nyilván 180 ezerért sokkal többen vettek volna mondjuk gtx690-et vagy hd7990-et mint 300 ezerért, persze ha a keresletet nézzük biztos nem érte volna meg a gyártóknak, stb. De lehet hogy egyáltalán nem így van.
-
félisten
-
félisten
válasz BlackSoft #16 üzenetére
E-350-es Brazos procis itx gépen még linux alatt is folyamatos a fullHD youtube videó a tavaji driverektől kezdődően. Igaz, csak Króm alatt próbáltam, mert nem az enyém a gép.
És az Unreal Tournament 2004 1280x1024-ben max grafikán folyamatos. És még van jópár hasonlóan jól játszható játék. pl. NFS sorozat kb. 2007-ig.
Oké, hogy őskövületek, de én még a Warcraft II-vel is szoktam játszani.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
BlackSoft
addikt
Nem a munkával van baj, meg az egyszerű laptopokkal, nekem is van Csupán az asztali gépekbe, ITX lapokban használatos videókártyák szerintem annyira gyengék, ha csak nem simán internetre kell, akkor nagyon "low-end" a dolog. Főleg, hogy az internetezés fogalmába nekem beletartozik az is, hogy egy FHD videó ne akadjon, illetve live stremek 1080p+ menjenek gond nélkül.
-
Balrog
tag
Én csak azon csodálkozok, hogy a Matrox és pláne az S3 még nem dobták be a törölközőt. Micsoda masszív veszteségeik lehetnek ha még csak el sem tudják adni a termékeiket.
A három szereplős dGPU piac már csak álom marad örökre.Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.
-
bitblueduck
senior tag
Az S3 és a Matrox kimaradt ebből a negyedévből, mivel egyik cég sem adott el hardvert a vizsgált időszak alatt.
valaki rendeljen mar toluk 1-1 kartyat : D vegulis nem is annyira rossz, egy 9600GT 25%-at stabilan hozza a Chrome 540 GTX, nehol kozel is kerul.[ Szerkesztve ]
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
alevan
őstag
Én jelenleg a notebookomon (a leglow-abb Lenovo G585, a majdnem leggyengébb kétmagos AMD APUval, az E300-al) minimumon, de nyugodtan játszom a Fallout 3-mat, továbbá minimumon a Skyrim is játszható (miután uppoltam a memóriát 2ről 4GB-ra). Továbbá a casual World of Warcraft is simán fut (amíg nem akarok 25ös raideken részt venni). Mindez egy olyan notebooktól, amit munkára vettem olcsósága miatt.
Szal ja, olcsó portéka...
Ez nem flame akart lenni, csak informálás
[ Szerkesztve ]
-
alevan
őstag
Az APU-k úgy AMD mint Intel részen fejlődnek (intelnél eléggé lemaradva IGP terén ). Ha elterjed minden kategóriában (alsó, közép és felső) a megosztott memória, akkor a DDR3-mas DVGA-kat egy az egyben kiválthatják (mert addigra pl. már GCN IGP lessz minden AMDben, és Intel is biztos kanyarít valamit).
Ha peddig jön a DDR4, akkor akár valóban csak felsőkat DVGA lessz divat, mert az IGP elég lessz a legtöbb casual gamer-nek (nem mindenki akar játszai fullhádéban százhúsz efpéessel). Akik üzemi szinten viszik a játékot úgy is felsőkategóriás DVGA-t használnak.
Viszont a Matrox és az S3 még létezik? Nem halottam már évek óta híreket róluk.
-
BlackSoft
addikt
Az AMD nemcsoda ha sok VGA-t el tud adni, hiszen olcsón adja. Bár nem is kell sokat várni az olcsó portékától, de ez sok ember számára elérhető, és más választásuk nincs. NV nagyon jókat alkot, de nem mindenki tudja megfizetni, ezért egyértelműen kevesebbet ad el.
Az integrált gpu-kkal meg nem lenne baj, ha tudnák hozni egy gtx 580 szintjét, de azzal amit most tudnak füvet sem lehet nyírni
-
=WiNTeR=
senior tag
Majd a BF4 felpörgeti a dVGA-k eladását
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
LordX
veterán
válasz gordonfreemN #2 üzenetére
Az Intel az első a listán, pedig túl sok diszkrét GPU-t nem gyárt..
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Nekem most nem egyértelmű, ha GPU-ról beszélnek, akkor az APU-k ebbe nem tartoznak bele?
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
$p@rr0w
őstag
Nagyon remélem hogy a döglődö dVGA piac nem azt hozza majd hogy idővel 35k alatt csak integrált vga-k lesznek.
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Direct One (műholdas és online TV)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- BIOS frissítés
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest