- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
Új hozzászólás Aktív témák
-
walko
tag
Speciel engem nem is érdekel a VIVE pont emiatt. Teljes mértékben hidegen hagy a room scale VR, nem azért mert nem tudnám megoldani a helyszükségletet, hanem mert sokkal jobban érdekelnek a szimulációk, ehhez pedig tökéletes hely a fotelom.
Illetve ha értelmes áron és nagyobb tudással lesz elérhető a virtuix omni, akkor lehet, hogy arra is benevezek, mert az RPG-k is bejönnek.
Nyilván a népességnek elenyésző százaléka érdekelt egyáltalán az egész VR-ban, pontos számokat nem tudunk egyelőre, de azt tippelem a két cég együttvéve nem adott el még 500.000 darabot sem. Minden esetre szerintem jó úton jár a technológia és mindenképp bíztató, hogy olyan mammut cégek mint a Samsung és a Sony, látnak fantáziát a VR-ban. Ha nem is lesz olyan instant felívelés mint pl anno az iPhone első generációi után történt az okostelefon piaccal, ezúttal szerintem sikerülni fog az ami már jópárszor befuccsolt: szép fokozatosan megismertetni az embereket a VR-al, használható, élvezhető VR élményt adni a felhasználók kezébe.
-
walko
tag
kíváncsi vagyok ő például mennyit kapott ezért a videóért...
Nem arról van szó, hogy ne lehetne belekötni a dolgokba. Egy csomó híja van még a teljes VR élménynek, senki sem mondta, hogy nincs. A jelenlegi technológia egyelőre főleg a szemünk és a fülünk által tudja "átverni" az agyunkat, de ez is gyerekcipőben jár még. A kijelzők felbontása nem elég magas, a screen door effect bár rengeteget javult a dk1 óta még mindig jelen van, a látószög is bőven lehetne nagyobb. A tracking lehetne még gyorsabb és pontosabb stb.
Ennek ellenére aki kipróbálja és van egy szikrányi érdeklődése a dolog iránt az általában pozitívan csalódik ezen hiányosságok ellenére is. Tehát nem hordozzák a hátsójukban a fejüket, egyszerűen annyira más élmény a korábbi megszokotthoz képest, hogy feledteti azokat a problémákat, amiket az általad linkelt videóban szerintem kissé túltolnak. De ez csak az én véleményem. Ja és nem kapok pénzt az Oculustól a kommentjeimért!
-
walko
tag
Hype gépezet?? Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy a youtube-on található rengeteg pozitív véleményt megfogalmazó videó az Oculus/Valve megrendelésére készült.
Amúgy szerintem a hype is alapvetően inkább a technológiának szól, mint a jelen pillanatban elérhető applikációknak, mert a többség valójában inkább demó, mint kiforrott program. De az is tuti, hogy valami elindult és az a valami már nagyon hiányzott a szórakoztatóiparnak..
-
walko
tag
Valóban nem túl erős még a felhozatal, de ez a videó azért láthatólag direkt arra megy, hogy mindenben a rosszat találják meg.. Rengeteg tesztet lehet találni yt-n amik legalább ennyire valósak és a bokájukat foskodják a hatástól az emberek. Időbe telik még, míg a tartalom elegendő méretűre duzzad, de azért már most is vannak jó címek, pl Eve Valkyre vagy Chronos.
-
walko
tag
válasz
clyvejhamma #10 üzenetére
+1
Ezen felül szerintem (és még jópár összehasonlító teszt szerint) a két eszköz közül a rift az ergonomikusabb és kényelmesebb hosszabb távú használathoz. A Vive már ránézésre is orrnehéz, és - bár ez ízlés dolga - maga a formaterv/anyaghasználat sem annyira jól kidolgozott mint a rift esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Router gondok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Bontatlan MacBook Pro M4 Max 16" 36GB/1TB/1 ÉV Apple Gar./
- Seasonic Focus GX 850 Gold tápegység (garis 2033-ig)
- Chieftec SMART SERIES GPS-500A8
- Apple iPhone 14 128GB Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Watch Ultra 2 49mm LTE Megkímélt, Karcmentes, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest