- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Power
senior tag
Na jó egy időre befejezem a garázdálkodásom itt.
Csak 2 hét múlva tudok válaszolni legközelebb. -
Power
senior tag
Ez még a hw definiciójában sem szerepelne.
Ha elfogadnám, hogy ''firmware = szoftver'', akkor szoftver=firmware.
Tehát pl. böngésződ egy firmware?
Mire való az internet? Keress, kutass és rálelsz(nyílván nagyon sok találat lesz).
Az adott tudománnyal foglalkozó tudósok, intézetek. -
Power
senior tag
Tartsd csak, vélemény szabadság van.
Mit állítottál amit nekem cáfolnom kellet volna?
Azt hogy más vélmenyen volt. Ezt sosem állítottam, hogy nem így van.
Az definiciókat pedig nem az érvekkel szokás meghatározni(szerintem).
Biztos azért találtak ki, hogy firmware, hogy az egyszeri embereket megzavarják, de jön az egyszeri ember és egy huszárvágással megoldja a porblémát. -
Power
senior tag
Nem ferdítek. Pusztán a jelenlegi helyzetről írtam.
Nyílván azintel olyan tervei voltak, hogy most már lassan a desktopon is itaniummal kellene nyomulni, de a jól írtad a piac máshogy reagált, mint várta(nem először) s ezért feljebb pozicionálta.
Amikor egy kis túlzással kezükön megtudták számolni, hány ws-t és alsó kategóriás szervert adtak el nem volt nehéz meghozni ezt a döntést.
A munkaállomások eladásai mindenképp csökkentek volna, egyszerűen az x86 túl jó ár/érték aránnyal rendelkezik. Nem csak a HP, de a SUN és az IBM is jócskán veszített.
Egyébként az itaniummal van még egy porbléma: még mindig nem tudni, mennyi a valós eladás és mennyi az ''ajándék''. Nem hiszem, hogy pl. az ms valós áron vette(veszi) meg a HP-től az 1600 db itaniumos szervert. -
Power
senior tag
1. Hadd ne kelljen magyarázni mi a firmware.
2. A fejlesztésből mindenképp kiszállt volna, azért is állt össze az intellel. A workstation-ökre pedig 0 kereslet volt, így logikus lépés volt a leállítása.
Akárhogyis egymásra vannak utalva.
3. Ez nem az AMD-től függ elsősorban, az IBM-nél ezt kb. így fogalmazták meg miért a xeonhoz fejlesztettek chipkészletet és szervert: ''Csak összezavarnánk az értékesítési munkatársakat és csökkentenénk a befektetéseink hatékonyságát. Szerintünk a legjobb döntést hoztuk az Intel architektúrával. Ez a legmegbízhatóbb és az ügyfelek is szeretik.''
Ebből a szerepből nagyon nehéz kitörnie az AMD-nek. -
Power
senior tag
1. firmware
2. Az itanium eladások 80%-át a HP produkálja.
3. Nincs meg hozzá az infrastruktúra.
Egyelőre már 4-8 proceszornál is döcögösen skálázódik) az opteron.
Spéci chipkészletek kellenének ami kiterjeszthetővé tenné 8 proc fölé.
Ha lesz HORUS, akkor ezt megoldja egészen 16 prociig.
4. Rosszul fogalmaztam. high-end szerver.
Egyetlen 1 dolog van ami hiányzik az opteronból a támogatás.
Szinte alig van aki, 8 node-os opteron rendszereket ad el, a SUN is csak most jön majd ki egy ilyennnel. A HP nem ad ilyet, az IBM is inkább a xeonokat nyomja jobban. Az, hogy hol kezdődik a high-end szerver azt nehéz megmondani(én sem tudom, a gyártók maguk nevezik így az egyik termékcsoportot), de az biztos, hogy ezek azok: Bővebben: link és ezek nem azok: Bővebben: link. -
Power
senior tag
A transmeta nem tisztán szoftveres emulációt nyomot.
Azt nem vitattam, hogy nem lassabb és így pont ezért eladhatatlan, mint x86 kompatibilis proc.
A workstation risc piac eddig sem volt túl nagy, az már rég nem pálya egy vendornak sem.
A PA-RISC piac önmagában elég jelentős, hogy jelentős növekedés induljon be IFP piacon. Mivel pár éve már a HP leállt a fejlesztéssel(némi ráncfelvarrás itt-ott), előbb-utóbb valamit lépniük kell. Ezek a userek döntő részben nem x86-ot választanak majd, persze az se biztos, hogyitaniumot. Ez dől el 2-3 éven belül.
Ez az egyetlen esélye az itaniumnak.
A HP pedig mindent forgalmaz amire kereslet van, ha érdekei úgy diktálják, akkor nem pártolják tovább az itaniumot, de nekik meg az a bajuk, hogy nincs helyette más. Az opteron nem alkalmas high-end rendszernek. -
Power
senior tag
Sajnos az emuláció nagyon ''költséges'' dolog, ahhoz képest szerintem nagyon jó, az már más kérdés, hogy e téren nem versenyezhet a valódi x86-osokkal.
A jövőt illetően attól függ mennyire erőlteti az intel, simán finanszírozza a pentiumokkal, illetve a HP-nak hogy sikerül a pa-risc ügyfelek átállítása. -
Power
senior tag
''Ez _NEM_ igaz, hiszen itt nem az abszolút teljesítmény az érdekes, hanem az adott disszipációra eső processzálási teljesítmény. Szóval hiába a hasonló gyártástechnológia (90 nm), fajlagosan az Itanium 2 rosszabb...''
Pedig IGAZ.
Az Itanium2-t nem 90nm-en gyártják, mielőtt kijelented az abszolut igazságod, utána nézhetnél pár dolognál...a tények makacs dolgok. -
-
Power
senior tag
Ez így erősen ferdítés. FP teljesítményt tekintve azonos gyártástechnológia mellett jobb e téren, mint az opteron.
Az ár/teljesítmény mutatója pedig a kategória legjobbja. Nem azon a pályán játszik, ahol az opteron, ez öngyilkosság volna az inteltől, magasabb szegmensre van pozicionálva.
A Xeon még rosszabb paraméterekkel rendelkezik(drága, sokat fogyaszt, gyengébb teljesítményű mint az opteron), mégis a legelterjedtebb szerver processzor. -
Power
senior tag
Ez nem lespórolás, hanem az EPIC lényegével ellentétes. Az x86-ot szoftverből elég jól emulálja(1/2-1/4 teljesítménnyel), ez ooo logikával sem lenne sokkal jobb. Az x86-ot egyszerűen nem akarták beletenni, abból szörnyszülött lenne, továbbá megkérdőjelezné az egész itaniumot.
-
Power
senior tag
Hát nem kifejezetten mainframe.
Azért van egy pár(azt nem tudom mennyit adtak el), de nem sok(Bull, NEC stb).
Integer teljesítményben az opteronnak jelenleg nem ellenfele az itanium, sőt a 2 magos opteron minden szinten veri.
Ez a 4655 dollár kicsit furcsa...eddig mindig 4227 körül volt a csúcs itanium, bár még így is ''olcsó''.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Emulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest