Hirdetés
- Riasztó topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
válasz
Johnny Cage #21 üzenetére
''Ezért aztán mára még kevesebb lett az esély arra, hogy hiánypótló alkotások egyáltalán megjelenjenek magyar szinkronnal, így sok gyűjtő még mindig a klasszikus szinkronos VHS felvételeit kénytelen dédelgetni.''
Ezért vannak a rilizer csapatok akik ritkán fellelhető jó minőségű VHS-ről még leszedik a stereo hangot és szép és jó minőségű külföldi kiadásra ráheggesztik jól -
Nantucket
tag
Hali! Nem tudtok olyan céget, ahol videó digitalizáló eszközt lehetne bérelni? Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki nem szeretne egy hardverért teljes árat fizetni amit max 1 hétig használ (hogy a réges-régi vhs-szalagokat bedigitalizáljam).
-
mikk2000
őstag
Komolyabb capture programokban pontosan azért van többféle kép-, hang szinkronban tartására alkalmas eljárás, mert egyik se az igazi, lehet választani. Hibaforrás pl hogy a hangkártya digitalizálási frekije nem pontosan a beállított.
Azt írtam korábban hogy ha (ha) egy rendszer alkalmas digitalizálásra, tehát képkockadobás nélkül képes rögzíteni, attól még egy vhs forrástól fejreállhat, főleg ha a kazetta gyengébb minőségű és hozzá mérten a videómagnó is az. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Adrian Mole #8 üzenetére
Pontosan ez a lényeg!
ez a cucc a magamfajtáknak való. Én pl. síkhülye vagyok kodekek baszkurálásához, meg a virtualdub is kínai nekem a sok idióta menüvel és megfejthetettlen kifejezésekkel. -
DAni198
csendes tag
Ez így nem igaz, mert ez a dolog addigra már régen eldőlt mire tömörítésre kerül a sor.
Inkább azt mondanám hogy ahol külön történik a kép és a hang digitalizálása (jellemzően a tuner és VIVO-s videókártyák esetében ahol külön hangkártyát is használnunk kell a hanghoz) ott biztosan nem tudjuk kivédeni a problémát.
Az az eszköz ahol együtt történik a dolog, már lehet jobb ebből a szempontból
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Összefoglalva az előttem leírtakat. Ha ez szoftveresen digitalizál, akkor csúszkálni fog a hang, ráadásul össze-vissza, amit javítani sziszifuszi munka. Magyarul pont arra nem jó, amire hirdetik.
-
Male
nagyúr
Mindig van valaki, aki ezzel jön, de valahogy az évek során én ezt a hibát még nem tapasztaltam... egy 8 éves ASUS VIVO-s kártya van nekem beüzemelve digizéshez (igen, újonnan vettem... azóta készülnek a videok nálam), VirtualDub-bal veszek fel, és még egyetlen egyszer sem csúszott el a hang... (igaz, többnyire TV-ből veszel fel vele, de elég sok kazettán is túlvagyok, sok éves felvételek is voltak köztük szép számmal...).
DAni198: Pedig de... egyszerűen annyi kell, hogy ha több mint 25 fps van, akkor néha eldob egy képkockát (amit nem jelez a készülő AVI-ban), ha összejön 1/25 s-nyi csúszás, vagy ha 25 fps alatt van tartósan, és szintén összejön 1/25s-nyi csúszás ebben az irányban, akkor a videoba betesz egy ''dropped frame''-et, de valójában nem dob el egy képkockát sem... (esetleg megdupláz egy képkockát). Ezeket pedig a kész anyagban igencsak nehéz észrevenni... hanem figyel rá valaki kifejezetten, akkor nem zavaró egyáltalán.
[Szerkesztve] -
DAni198
csendes tag
Valójában nem az a fő probléma hogy zajos a videójel, ettől maximum rossz lesz a kép minősége, hanem hogy a videó nem tudja hajszál pontosan tartani a 25 fps (valójában inkább az 50 field/sec) sebességet és a hang digitalizálása pedig nem követi ennek az eltérését.
A nagy kérdés az, hogy melyik eszköz képes a hang digitalizálását szinkronba hozni a képjellel. Ez hardveres probléma, semmilyen szoftverrel nem lehet segíteni rajta.
Azt hogy a cikkben szereplő eszköz képes e erre csak a tesztek deríthetik ki, mert a leírásában semmilyen technikai adat nem szerepel.
Jo digitalizálást mindenkinek. -
mikk2000
őstag
Hát épp az a lényeg
A tv-nek mindegy hogy a szinkronjel bukfencezik-e vagy nem, viszont a tuner kártyák amiket itt többen felhoztak (mindenféle tudás vagy tapasztalat híján) összefossák magukat ettől a jeltől, így az eredmény rossz lesz. Ha ez a ''készülék'' kifejezetten VHS digitalizálásra lett kifejlesztve, akkor kutya kötelessége hogy működőképes legyen.
-
VINIKOR
senior tag
Kérdés, hogy hang kép csúszás nélkül tud-e digitalizálni VHS-ből. Gyakori hiba szokott lenni.
-
Thomas1
addikt
válasz
Johnny Cage #22 üzenetére
Biztosan nem 5000 HUF lesz, amit linkeltem D-Link, az 100 dollár.
-
waverider
senior tag
válasz
Johnny Cage #21 üzenetére
teljesen egyetértek!
-
waverider
senior tag
válasz
Adrian Mole #8 üzenetére
na, apámnak éppen ezért lesz jó (persze bari áron)!
-
Johnny Cage
addikt
válasz
spirit007 #14 üzenetére
''Gondolom VHS-ről mozi filmet csak a nagyon elvakultaknak jut eszébe''
Ebben tévedsz. A magyarországi dvd forgalmazás többek között a 990 Ft-os turkálós dvd piac miatt mélyrepülésben van. Ezért aztán mára még kevesebb lett az esély arra, hogy hiánypótló alkotások egyáltalán megjelenjenek magyar szinkronnal, így sok gyűjtő még mindig a klasszikus szinkronos VHS felvételeit kénytelen dédelgetni. Namost ezzel én is pont így vagyok, és mindenképpen nyugodtabb szívvel tárolnám több száz kazettás gyűjteményem egy részét bedigizve, mint az egyre öregedő, porosodó szalagokon. (Családi felvételeket meg aztán az ember ha egyszer analóg szalagról elveszt, a büdös életben nem hozza vissza.)
Ui: Ez a megoldás igen szimpatikus, fel is csillant a szemem, de csak akkor lesz létjogosultsága, ha az ára barátságos lesz. -
Adrian Mole
senior tag
válasz
fifi_addict #18 üzenetére
Miért lenne bonyolult (pláne ha szoftveres?)? Képzelj el egy párbeszédablakot, amiben csak annyi szerepel, hogy ''nyomd meg ezt a gombot, ha már lejátszik a magnód'', aztán onnantól kezve csak azt közli veled, hogy leállíthatod a magnót, tegyél be egy üres DVDt, majd később, hogy vedd ki a kész DVD-t. Mi ebben bonyolult? Ha tényleg ennyit tud, nem is kell több.
-
törölt tag
Ez a holmi csak akkor éri meg, ha max. 5000 pénzbe fog kerülni. Ahogy nézem szoftveres cucc,
''az ezeken érkező jelet szoftveresen alakítja át a rendszer (a Plextor a Presto Digital Converter nevű alkalmazását mellékeli a ConvertX-hez). Az átkonvertált videoanyag ezek után könnyedén szerkeszthető, majd DVD-re, CD-re írható a szintén a csomag részét képező VideoWorks program segítségével.''
ezt akármelyik TV tuner tudja. Azok is 7000Ft-tól indulnak. egy vivo-s VGA pedig szintén tud ilyent.
[Szerkesztve] -
fifi_addict
tag
ha szoftveres, ugyanolyan bonyolult mint a többi... egy előnye lehet, ha nem gagyik a madzagok, akkor legalább a csatlakozás a maximális minőségű, szerintem. a szoftveres résznél többen elvérzenek, az ár egyébként ilyesmire van belőve, az alapcuccok 20 eFt fölül indulnak, ahogy én látom/emlékszem.
-
Foglalt név
addikt
Ha működik rendesen jó lehet. Nekem is van egy jó pár kazetta otthon, amit át kéne venni. Volt vivo-s kártyám és tv kártya is. Szüttyögés volt az egész. Vagy a minőség volt szutyok, vagy a hang csúszott vagy más. Ha lenne vlmi kényelmes megoldás, akkor abban látnék rációt. Egy core meg lazán elviszi, szóval nem hiszem, hogy a sw-es megoldás lenne az akadály.
-
o0tomy0o
tag
Egyet értek azzal aki úgy tartja hogy felesleges. Az. Tv/videókártya (újabbak) ugyan úgy tudnak digizni, még tvt meg rádiót is fogja. Ahogy olvastam mindent szoftveresen kódol, azaz még gépből is erősebbik fajta kell (mpeg2 hardveresen nyista ugye...) neki. Ilyen eszközből is csak azért nincs sok mert már kitaláltak helyette jobbat (ehh pl usb-s pohármelegítő
)...
-
spirit007
senior tag
Még azóta is VHS-en vannak
Nem akarom elhinni ...
Szerintem aki anno vett VHS kamerát (egyébként rohadt drága volt) , az valószínű azóta sem adta fel ezt a hobbit és túlvan V8 és DV-n . . Olyan ez mint a PCSzóval az már tuti vett digiző kártyát is .
Az egyszeri polgár meg akinek van kb 2-3 ''home'' kazija (esküvő/keresztelő stb) annak ez simán nem éri meg .
Gondolom VHS-ről mozi filmet csak a nagyon elvakultaknak jut eszébe .... -
Thomas1
addikt
válasz
spirit007 #10 üzenetére
Régi VHS Home-videókat nem szívesen adnak ki a kezükből emberek....
Azonban az tény, hogy kis lemaradással indul, viszont ha tényleg ennyire egyszerű lesz a használata, akkor lesz létjogosultsága.
Amit linkeltem D-Link, elvileg ugyanezt tudja?? Nem ismeri esetleg valaki? -
marcee
addikt
Erre bármely VIVO-s kártya alkalmas ''ingyen'', ha már megvan, illteve egy Tuner sokkal több mindenre alkalmas. Egyszerűbben meg ez sem használható.
-
spirit007
senior tag
Nem érkezett picit megkésve ez a termék ?
Már évekkel ezelőtt digiztem a VHS dolgaimat , már amit érdemes volt . Az ismerősök közül is kb 2 éve érdeklődtek utóljára a dolog iránt . Nem mellesleg van egy rakás cég aki ilyennel foglalkozik . -
nap
addikt
válasz
Rommel6600 #7 üzenetére
Egy merevlemezes dvd iro is ugyanezt tudja, csak egyszerubben.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Rommel6600 #7 üzenetére
Azt hiszem, a lényeg az egyszerűségen van. Nem egy olyan ismerősöm van, akit vagy lebeszéltem a tuneres vagy digitalizálókártyás VHS DVD-sítéséről, vagy maguktól jöttek rá, hogy nem nekik való. Elkezdtem nekik magyarázni bitrátát, kodeket, kábelezést, meg ki tudja mit, erre erősen lecsökkent a kedvük. Ha tényleg annyit tud a kütyü, hogy összekötöm, elindítom és kiírta DVD-re, akkor van létjogosultsága.
-
Rommel6600
őstag
Egy tv-kártya (lehet abból is külsőt kapni) ugyan ezt tudja, és lehet hogy sokkal kevesebbért
-
Thomas1
addikt
válasz
(Kolombusz) #5 üzenetére
Szerintem nem lesz olyan jó ára, én is elgondolkodtam az archiváláson, de asszem kicsit drága lesz ez nekem.
Pl. ez egy hasonló cucc, (érdekes módon ez is AV200), és nem túl olcsó, 100 $ körüli ára van. [link]
-
(Kolombusz)
veterán
Ha jó ára lesz, veszek egyet, prosodik vagy 15 családi video, amit be kéne digitalizálni.
-
Thomas1
addikt
Ez elég jónak tűnik, nagyon egyszerűen használható, és simán vehetek fel vele a tv-ből is anyagot, ha úgy tartja kedvem.
Vajon mennyi lehet az ára ennek a kis kütyünek? -
arpeen2
senior tag
Ára van vajon ?
-
p_m
csendes tag
a plextor feltalálta a digitalizáló kártyát, hurrá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új ConvertX segítségével könnyedén digitalizálható az analóg felvétel, melyet mindjárt CD-re és DVD-re is lehet írni.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Riasztó topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Linux kezdőknek
- Videó stream letöltése
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- További aktív témák...
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest