Egyszerű VHS-archiváló Plextor színekben

Hirdetés

A mágnesszalagon tárolt analóg kép- és hangjelnek gyakorlatilag már a rögzítés pillanatától kezdve folyamatosan romlik a minősége, mindemellett minél többször kerül lejátszásra az anyag, mechanikailag annál inkább „elfárad” a szalag és a kazetta egyaránt, ami szintén a minőség rovására mehet. A szalagra rögzített értékes tartalmak megmentésére ma már számos egyszerű módszer létezik, az optikai egységeiről és videokonvertereiről ismert Plextor most egy ilyen, könnyen használható átalakítót jelentett be.

A számítógéphez USB kapun keresztül csatlakozó Plextor ConvertX PX-AV200U az analóg videofelvételek digitalizálásához szükséges bemeneteket és alapvető elektronikát kínálja a PC-tulajdonos számára. Az átalakító S-Video és kompozit videobemenetekkel, valamint sztereó hangbemenettel rendelkezik, az ezeken érkező jelet szoftveresen alakítja át a rendszer (a Plextor a Presto Digital Converter nevű alkalmazását mellékeli a ConvertX-hez). Az átkonvertált videoanyag ezek után könnyedén szerkeszthető, majd DVD-re, CD-re írható a szintén a csomag részét képező VideoWorks program segítségével.

A Plextor ConvertX PX-AV200U videokonverter májustól érhető el az üzletekben, az átalakítóra két év jótállást vállal a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés