- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ASUS notebook topic
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Dell asztali gépek
- Felújított ősi tekercsekre hangol az új AMD Software
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dracula
őstag
Kinézetre a hűtés atom hangos lehet. Legalábbis nem túl halk.
Láttam már máshol is ilyen 2 ventis kártyát. Mikor jön a sima egy ventis változat? Azt könyebb leszedni, hogy lehessen rá tenni pl. Accelero-t
Üdv! -
Komplikato
veterán
X1950 XT: Erste Testergebnisse der schnellsten AGP-Grafikkarte - [link]
GeCube X1950XT (X) AGP tesztje ... a cím önmagáért beszél. természetesen német nyelvű a teszt, de a táblázatok önmagukért beszélnek.
Szerk.: Ehh, ezt benéztem. A teljes teszt csak a papírújságjuk következő (2007/04 avagy márciusi) számában lesz benne ...
[Szerkesztve] -
J.J. András
őstag
en szemely szerint, tökeletesen egyetertek Veled !!
megpedig nekem fontos a PCm multimedias kepessege, es aki kicsit finyasabb, az ugye szereti cserelgetni (azaz PCI 3.2-es foglalatbol vagy epp PCI-E kihuzkodni es ujat berakni) a kartyait....
es itt az elöny, hogy 4-5 foglalaltot ki tudok hasznalni, es nem kell az olykor nem eppen top minösegü integralt cuccokra hagyatkozni, mert ugye egy mai LG775-ös alaplapon, ami kicsit tuningbaratabb, annyira nincs hely, hogy az szinte felelmetes...
en ezert is visszatertem egy P4-es konfigra..., igaz döcög, de azert igy huzva nem olyan rossz..., legfeljebb nem full felbontasban jatszok..., de renderelni rendesen renderelnekem nem szamit az a plussz 15-25 perc..., vagy ha tömöritek, vagy vagok valamit, ki nem szarja mar le a plussz 1/4 orat...., otthagyom a gepet, aztan csinalja.
na, ez volt az en velemenyem, es igen is jo hogy gondolnak az AGPs foglalatra
respect: J.J. A. -
Komplikato
veterán
Ruszki oldalon láttam árakat a GeCube brutalizált kártyájára, ha jól értettem 220 euró a 256-os, és 240 euró az 512-es (?) változat? Szóval azért pöttyet drágábbmint a nem húzott Powercolor.
-
keIdor
titán
válasz
Komplikato #31 üzenetére
Első négynek nagy értelme volt!
Az X1950Pro-t már csak-csak megértem...
-
Nem az a kár hogy ATI, hanem az, hogy nem 512es.
Üdv,
Vikthor -
jéé, nem is tudtam h ilyen is van
de komolyan
mostmár az sem elképzelhetetlen, h csinálnak még P2-höz alaplapot - PCIe 2.0, SATA 2.0 csatikkal, DDR2 ramslottal
#26: összehasonlítani a saját PCIe-es párjával érdemes. Az valszleg picit erősebb, és általában olyan 20-30€-val olcsóbb szokott lenni, ha azonosak a specifikációk. Itt azért olcsóbb, m csak fele ram van rajt, ami pár uj játéknál, amik nem használnak texturatömörítést nagyon sokat számíthat.
Jól ki van találva, h még éppen ne érje meg kidobni a régi lapot, de többet is kelljen fizetni a kariért.
[Szerkesztve] -
darabka
tag
Ha már az erős kártyáknál tartunk, szerinted az X1950XT az gyenge kártya?
Mennyibe is kerül egy ennél erősebb PCI-E kártya, ami jobban megéri? Most ne olyanra gondolj, ami pár teszt alapján megveri 20 ponttal, meg 5FPS-sel, hanem ami tényleg jobb. Mondjuk 90 papír? Meg új alaplap, új RAM-ok, új nyomtató (mert a mai deszkákra csesznek párhuzamos portot rakni), új tunerkártya (mert a 3 slotos hűtés miatt az egyetlen PCI slot nem használható) és arra nem is gondolok, hogy van mondjuk egy komoly hangkártyád. Ehhez képest egy új AGP-s kártya nem is tűnik rossz befektetésnek...
Mire az X1950XT gyenge és elavult kártya lesz, addigra az alatta lévő vas sem fog egy zacskó ropit sem érni, legyen az AGP-s, vagy PCI-E-s.
Annyi intelligenciát pedig megelőlegezek az AMD-nek, hogy ha érzésük szerint ez hátráltatná a trendi eszközök gyártását, akkor nem vesződnének ezzel. -
Tyberius
aktív tag
Nagyszerű, látom, a gyártók még mindig látják értelmét AGP-re fejleszteni... Bár én nVidia-márkahű vagyok (főleg azért, mert az nVidia drivere nekem jobban kézreáll, mint a Catalyst), úgyhogy ez számomra csak olyan szempontból érdekes, hogy az AGP-s GeForce-oknak is legyen konkurenciájuk... Remélem, lesz a 8000-es szériából is kártya AGP alá. Amíg a Barci ki nem dől, addig csak videokártyára kell költenem
Egyébként ezt nem értem: ''...a hivatalos névadási konvenciókkal szakító Radeon X1950 XT X series.'' - ejsze van benne 3 db X, szerintem ez bőven megfelel a Radeonok névadási konvencióinak -
Benyoo1
tag
Semmi baj hadd jöjjön csak a kis kari, majd lehet hasonlítgatni, amúgy meg jó szerintem az h még agp-re gyúrnak a gyártók mert nagyon-nagyon sok ember van aki még agp-s és nemakar rendszert cserélni, de kell a jó vga, és egy C2d, 2GB DDR500, X1950xt x, ez azé már elég ütősen hangzik. Itt már egy jó 11k feletti eredmény lesz a 05ös markba. Hameg tuningos kezébe kerül akkor hajjaj...
-
Cicero
őstag
egy évvel ezelőtt még örültem volna, hogy AGP-s kártyát csinálnak, de mostmár teljesen fölöslegesnek tartom, hogy ezt az egyébként is kis piacot figyelembe vegyék. Aki erős videókártyát akar venni, az térjen át PCIe-re. Így csak annak elterjedését gátolják, bár kétlem hogy nagy lenne a létszáma azon kommunáknak akik AGP-s, friss, bontatlan kártyát vennének. Ár/érték arány nagyon rossz, jobban megéri befektetni egy egész új konfigra. Akinek meg nem tetszik ott az alternatíva mac gépek, most tértem át és állíthatom hogy kábé 2x túlteljesítette az elvárásaimat és kábé 4x jobb mint a pc.
[Szerkesztve] -
t1
veterán
az szép..
-
Az, hogy létezik még AGP-s VGA, nem csodálom, de hogy még fejlesztenek is alá... Megérjük, h az r600-asokból is lesz AGP verzió.
Bár sztem kb az lesz a vége. egy R600-zal már bőven CPU-limites lesz minden játék főleg, ha az a CPU mondjuk egy 2.4-es P4. s939-es a64-eknek még van létjogosultságuk, bár ott is érik a csere lassan - lévén h sokáig vár vki a cserével, nem tud tőle a végén megszabadulni. -
Komplikato
veterán
válasz
Aranygyerek #8 üzenetére
Egy ruszki oldal szerint a Powercolor X1950XT AGP 299USD-be kerül 256MB memóriával, tehát pont annyi, mint az 512MB-os PCIE verzió. Más kérdés itthon mennyi lesz?
-
hdcp tamogatast nem vagom.
nem ugz volt hogy a megjelenitonek, a videokartyanak ES az alaplapnak is tamogatnia kell hogy mukodjaon?
(van hdcp-s AGP-s alaplap?) -
Sepiroth
csendes tag
szerintem kb annyiba fog kerülni mint egy 8600 as kari -
venember83
nagyúr
Kevesebb RAM, magasabb ar, alig varom...
-
Ősember
őstag
és még mindig tartja magát
most már szinte biztos, hogy dx10-es középkategoriás kártyát is kiadnak agp-re
-
Ste
addikt
legalább valaki nem hanyagolj a régebbi csatolót sem
-
Rover623
félisten
válasz
Stalker-2572 #1 üzenetére
Kár hogy ATI...?
Jól csinálja...az NVIDIA már régen hanyagolja az AGP-s platformot, nincs rászorulva...az ATI-nak meg jól jön minden apró piaci rés... -
Komplikato
veterán
Na végre, már nem győztem linkelni róla a híreket, azt hittem sose olvaom magyarul.
Ellenben lehet ez tuningmester VGA, de a Powercolor X1950XT-AGP-t már kapni Japánban -
Stalker-2572
veterán
JAj és ez a jó kis Titán hűtő
kár hogy ATI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A GeCube Radeon X1950 XT X series néven mutatta be új grafikus kártyáját.
- Microsoft Excel topic
- Tesla topik
- Subaru topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- PlayStation 3
- YouTube
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Samsung Galaxy A56 5G Dual SIM (8/256GB) vs. Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G Dual SIM (12/512GB)
- További aktív témák...
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya --csütörtök estig JEGELVE!
- Garanciális ! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07. -ELKELT
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest