- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenky89
addikt
Melyik az a custom nougat ROM, amelyik leginkább hasonló egy Xposed+Gravitybox kombóval felokosított stock-hoz?
Most LinageOS-ezek, de nem tetszik a quick settings és a status bar: hiányzik a toggle mód a wifi, a data és a ring mode gombokról.
-
Frenky89
addikt
Srácok, lehet még kapni ehhez a masinához normális minőségű akkut? Nálam úgy néz ki ilyen másfél éveket bírnak az akkuk.
-
Frenky89
addikt
Húgom elhagyta az N5-jét.
Még kicsöng illetve, Android Device Manager-ben látszik, hogy szinkronizál, de a helymeghatározás nem működik (valszeg a wifi alapú location sincs bekapcsolva).
Nincs rá valami trükk, hogy hogy lehetne megtalálni? Esetleg nem tudjátok, hogy hol tudnának segíteni (topic, vagy szerv)?
-
Frenky89
addikt
válasz
LógaGéza #53233 üzenetére
Megérkezett a Denon DA-10, gondoltam leírom, hátha valakinek jól jön még a jövőben: gyári 6.0.1-gyel tökéletesen megy akkus és akku nélküli módban is mindenféle külső táp, vagy hub nélkül is.
Már csak egy micro USB - micro USB csatlakozót kell keresnem, ha létezik egyáltalán ilyen.
-
Frenky89
addikt
Van-e valakinek tapasztalata USB-s DAC-okkal? Az almás világban elég egyszerűen működnek ezek a dolgok, sőt néhány hordozható DAC direkt tud almákhoz csatlakozni. Android vonalon mi a helyzet ilyen téren? OTG elég lehet vagy vannak rejtett buktatók*?
* Azt olvastam, hogy az USB-n keresztül leadott áram lehet szűk keresztmetszet, de van más egyéb is?
-
Frenky89
addikt
válasz
tabletgenius #52629 üzenetére
Mi az a volume rocket?
-
Frenky89
addikt
válasz
StarKiller89 #51526 üzenetére
De (vagy definiáld, mit értesz jött alatt).
MMB29X-en voltam és jelzett, hogy van új rendszer frissítés. Viszont mivel GravitiyBox van fent, így muszáj volt végigjátszanom kézzel a flash>twrp>supersu>xposed telepítési láncot.
Egyébként a másik közelemben lévő Nexus 5-ön MMB29V van és még nem kapott semmilyen értesítés frissítésről.
-
Frenky89
addikt
válasz
StarKiller89 #51522 üzenetére
Igen. Jól fel is flash-eltem konzolból.
-
Frenky89
addikt
Nem akarlak elszomorítani, de a saját N5-öm is így adta fel a harcot. Akkor még még garis volt, az LG szervizben azt írták rá, hogy akkucsere, de az itteni többségnek az volt a véleménye, hogy bekapcsoló gomb hiba.
A tünet amúgy: levettem USB töltőről, elindultam egy megbeszélésre, mire két szobával arrébb értem, egyszer csak rezzent egyet (mintha kikapcsolna) és mire kivettem a kezemből addigra már csak restart-olgatott, aztán azt is ráhagyta.
-
Frenky89
addikt
Ha csak simán flash-elek egy twrp-t; majd csinálok egy full backup-ot (sys, data, boot és efs); lementem a cuccokat az internal storage-ról; factory reset-elek; majd később visszapakolom és nyomok egy restore-t ugyan ezekre a partíciókra, akkor minden olyan lesz, mint a fr előtt? Nincs semmi egyéb macera?
-
Frenky89
addikt
A legfrissebb SuperSU-hoz hol lehet leírást találni? Őszintén szólva én már belekavarodtam ebbe a havi frissítés + systemless témába...
-
Frenky89
addikt
Még egy kis adalék a múltkori random kikapcsolós témához, hátha valakinek így támad ötlete. Szóval bekapcsolásnál néha a PIN-kód beírása után egyből kikapcsol a cucc. Sőt akár olyat is képes produkálni, hogy a bootanimáció végén, amikor megjelenne az Android felirat, akkor kikapcsol (nem újraindul, csak kikapcsol) - ezt képes megcsinálni többször is egymásután, viszont ilyenkor töltőre téve simán átlibben a problémás részen, tehát kb. olyan mintha be kellene bikázni.
Ez, mi ez?
-
Frenky89
addikt
Korábban már írtam Nexus 5 fura újraindulásairól, most módosítanék: random kikapcsolás van. Minden előjel nélkül, a használt apptól és akku töltöttségtől függetlenül kikapcsol, csak úgy, sötét képernyő és kész. Ráadásul, ha magára van hagyva akkor néha visszakapcsol...
(Gyári OTA-s 6.0.1 minden piszkálás nélkül.)
Mi szösz lehet ez? Akksi? Power gomb?
-
Frenky89
addikt
Az újraindulások okát ki lehet-e deríteni valahogy, pl. létezik valami permanens log, ami nem íródik felül hosszú távon, mint a dmesg?
-
Frenky89
addikt
Az original (valamelyik beta-val a forgalomból kivont) material dark theme létezik valahol? Layers Manager-hez való theme-ek között keresgéltem, de nem találtam...
Illetve olyannal találkozott-e már valaki, hogy az ES File Explorer azt mondja, hogy "Sorry, test failed. This feature cannot run on your device." amikor a Root Explorer-re tapizik a menüben?
-
Frenky89
addikt
válasz
horvathkrisz #48937 üzenetére
Az enyémet szarul rakták vissza a szervizben. Plusz, mint később kiderült le is törtek egyes füleket így lassan elkezdett nyiszogni a hátlap és inkább lecseréltem egy újra.
-
Frenky89
addikt
válasz
///Krisz\\\ #48932 üzenetére
Off-ba teszem, mert megköveznek itt még a végén.
Tényleg van ott egy L alakú pöcök. Nekem ezt csak úgy sikerült kioldani, ha előbb körben - a sim-től a jack felé haladva - "kioldottam" a hátlap szélén lévő pöcköket, majd utána kicsit meghajlítva a hátlapot oldal, iránybab mozgatva ki lehet játszani onnan azt a kamera pöcköt is.
Körömmel, plasztik kártyával, pengetővel is meg lehet csinálni. Az összes kínai aprón találsz spéci tool-okat is, ha mégis szükség lenne rá.
-
Frenky89
addikt
No, ha valami biztos javult 6.0.1-en az az, hogy nem szórakozik fél percet mire csatlakozni tud wifi-re, ha a power widget-tel kapcsolja be az ember a wifi-t. Quick settings-ből pedig szinte instant bekapcsol.
-
Frenky89
addikt
válasz
Frenky89 #48913 üzenetére
Megvan.
0. adb push SuperSU-2.61.zip /sdcard/ssu.zip
1. adb reboot bootloader
2. fastboot flash recovery twrp-2.8.7.1.img
3. fastboot reboot és az enter leütésével szinte egy időben nyomni kell a vol- és a power gombot, hogy vissza lehessen menni twrp-be
4. végül twrp-ben install > ssu.zip és ha ezután mégis megkérdezné a twrp, hogy telepítsen-e SuperSU-t akkor határozottan el kell utasítani -
Frenky89
addikt
6.0.1-hez merre van működő root leírás?
-
Frenky89
addikt
válasz
///Krisz\\\ #48451 üzenetére
Pedig működik.
-
Frenky89
addikt
Pillecukorban nincs benne a következő ébresztésig tartó némítás funkció?
-
Frenky89
addikt
Mi ez az új update? 16.1MB a stagefright javítás javítása?
-
Frenky89
addikt
Tudtok ajánlani valami normális tokot, ami passzol a fehér Nexus 5-höz? Az 1000Ft-os átlátszó szilikon változatokat kizárnám, mert kis idő után eléggé randák lesznek.
-
Frenky89
addikt
válasz
tvse1995 #44159 üzenetére
Nekem pont tegnap este jött elő.
Levettem töltőről és elkezdett újraindulgatni. Már kezdtem "örülni", hogy megint mehet vissza gariba bekapcsoló gomb cserére. Aztán leszedtem a hátlapot és simán elindult. Befrissítette az appokat, mintha system update vagy cache clear lett volna és azóta megint jó.
Ha valaki rájön, hogy mi ez szóljon!
-
Frenky89
addikt
Mindenféle kütyük nélküli fekete hátlapot hol lehet(ne) beszerezni?
-
Frenky89
addikt
Ki tudod kapcsolni a szinkronizációt az adott POP3 account-ra és onnantól csak akkor frissít, amikor átváltasz rá a GMail app-ban és manulisan frissítesz. Egyébként, ha jól tudom akkor gyakorlatilag csak annyi történt, hogy a régi Email app integrálva lett a GMail-be, szóval a funkciók megmaradtak (lásd az account is külön van) csak közös a UI.
-
Frenky89
addikt
-
Frenky89
addikt
Nálatok a legfrissebb Franco kernel nem akasztja meg néha-néha a Chrome-ot. Nálam minden alapbeállításon van és néha olyan 1-2 másodperces beakadások vannak, hogy csak pislogok.
-
Frenky89
addikt
5.1-óta nincs battery stat grafikonom a beállításokban. Ez data wipe hiányra utal?
-
Frenky89
addikt
válasz
randras_83 #35984 üzenetére
Ez csak kamu fém, ugye?
-
Frenky89
addikt
Olyankor mi a szösz van, ha flash-all.bat (-w nélkül) után a végtelenségig kergetik egymást a színes pöttyök?
-
-
Frenky89
addikt
válasz
randras_83 #33969 üzenetére
Van olyan kernel is, amiben csak annyi van módosítva, hogy lehessen CPU-t babrálni? Egyáltalán érdemes ilyet keresni, vagy megbízhatóak ezek az ElementalX/CodeBlue/Franco szintű kernel-ek? Nincs ezekről valami összehasonlítás valahol?
-
Frenky89
addikt
Mi a teendő, ha szeretnék CPU frekiket és feszeket állítgatni, de nem szeretnék extra feature-öket azaz ezen kívül minden más maradjon stock.
-
Frenky89
addikt
válasz
s3nsitivity #33401 üzenetére
Pff, biztos...
Vigye nyugodtan közvetlen az LG-hez, így egyrészt nem kell egy hónapot várnia, mire az MM-ben összegyűlik annyi kütyü, amit már szíveskednek továbbítani az LG-nek. Másrészt a MM-os flegmáék nem jelentenek plusz egy réteg vesződséget. Harmadrészt pedig az LG-s ember is azt javasolta, hogy legközelebb közvetlen hozzájuk vigyem a készüléket amikor felhívott lecsekkolni, hogy minden rendben volt-e a garis ügyintézés során.
-
Frenky89
addikt
Múltkorában "reklámozta" itt a Diztronic tokot valaki - talán többen is -, így gondoltam kipróbálom.
Ma érkezett meg (dec. 30-ai rendelés) és azt kell mondjam, hogy jobban bejön mint a Neo Hybrid, illetve Hacky. Értékelésem:
- Nyilván a gombok nem olyan jók, mint a Neo-nál és
- talán nem is olyan "fancy", mint a Neo, de
+ jobb, hogy könnyen le lehet szedni és, hogy
+ az oldala is matt TPU, nem pedig fényes műanyag valamint, hogy
+ értelmes 3,5mm-es jack-et is lehet csatlakoztatni, ha fent van a tok nem csak az ultravékonyakat.szerk.: jah... és egyáltalán nem szedi fel a kijelzőfóliát.
-
Frenky89
addikt
Nem is tudtam, hogy data wipe nélkül is megy a K --> L upgrade (fastboot flash-sel rakosgattam fel az image-eket egyesével).
Egyelőre jónak tűnik, de azért megkérdem, hogy érdemes-e factory reset-elni.
-
Frenky89
addikt
válasz
lord.lakli #22170 üzenetére
-
Frenky89
addikt
válasz
Frenky89 #20594 üzenetére
No végre megérkezett a hányattatott sorsú drágaságom.
Laza 1 hónapba telt amíg megjavították. Állítólag akkut cseréltek, meg természetesen nyomtak rá egy standard sw frissítést. Jah és gyártottak egy eddig nem létező púpot a hátlapon a kamera lencséjétől kicsit lentebb, középen.
Érdekesség, hogy az LG központi szervize IMEI alapján már múlthéten elárulta, hogy kész a cucc. Ehhez képest a MM-ba csak tegnap jutott el a csomag.
-
Frenky89
addikt
válasz
SteeWe #20769 üzenetére
Pénteken voltam a Szegedi MM-ban hasonló konfiggal és eddig nem szóltak rá semmit. (Értsd: simán bevették garanciális javításra, küldik Pestre.) Mondjuk az vicces, hogy a csaj 389,90Ft-ot írt az igazolásra vételárként.
Mivel olyan baja volt szegénykémnek, ami miatt nem tudtam még csak gyári állapotba sem visszaállítani (unlock+root volt), ezért remélem, hogy ezután sem szólnak érte semmit.
-
Frenky89
addikt
Fizikailag nincs beragadva/beesve - legalábbis a kívülről látható része nincs - tehát a kis klikkelés is érződik, amikor benyomom a gombot, csak úgy viselkedik a telefon mintha folyamatosan be lenne nyomva a power gomb.
Töltőt csatlakoztatva: Google logo -> kikapcs -> Google logo -> kikapcs -> ...
Töltőt nem csatlakoztatva: néha már be se tudom kapcsolni, ha mégis akkor ugyan azt csinálja, mint a töltőt csatlakoztatva + néha eljut a színes körös boot animációig.Just486: Igen valamilyen zárlatra tippeltek, ha jól gondolom.
-
Frenky89
addikt
Most kiderül, hogy a német MM-os számlához mit fognak szólni, mert ez gyanúsan garis intézkedés lesz. Csak azt nem tudom, hogy MM-ba vigyem, vagy egyenesen a helyi LG-sekhez.
Illetve remélem a root+unlock-ból se lesz baj, mert azt így nem fogom tudni visszaállítani.
Amúgy szerintem bazira nem használtam ennyit a power gombot, hogy ez a meghalás indokolt legyen, de sebaj...
-
Frenky89
addikt
Valaki járt már úgy, hogy beragadt a bekapcsoló gomb - legalábbis én erre következtetek - és folyamatosan újraindul a telefon? Bootmenu-be be tudok lépni, de onnan is rögtön kilép.
-
Frenky89
addikt
Azt mondja, hogy "System update downloaded. Touch to install."
Meg, hogy: "This software update will upgrade your Nexus 5 to 4.4.4"
Hmm, mi változott?
-
Frenky89
addikt
Root-olt 4.4.2-ről 4.4.3-ra adatvesztés nélkül.
Nem tudom javallott-e, vagy volt-e már, mindenesetre én ezzel csináltam 4.4.2+root+xposed+gb-ről 4.4.3+root+xposed+gb-ra váltást és minden frankón ment. A GravityBox újraélesztéséhez is csak annyit kellett tenni, hogy az Xposed Installer-ben nyomtam egy Framework > Install/Update-et.
-
Frenky89
addikt
Ma megérkezett a Neo Hybrid. Bár a gumis része szerintem elmarad a gyári fekete hátlap érzetétől a "műanyag" keret egyáltalán nem olyan borzalmas, mint gondoltam, így egyelőre marad a "non-hacky" állapotban. Összességében pedig egy plusz pont a Spigen-nek.
-
Frenky89
addikt
Az AOSP és az AOKP kb. hol helyezkedik el a Stock-hoz és a CM-hez képest? (úgy érzem kicsit fogalom zavarban vagyok)
-
Frenky89
addikt
Bocsi, hogy megint tokolok itt.
Neo Hybrid-et honnan érdemes venni? Speedshop-ot néztem, hogy jó lenne, ha lenne, de nincs. Ebay és Amazon meg vagy alapból drágább, vagy ha nem, akkor (vámmal és) szállítással együtt lesz drágább.
-
Frenky89
addikt
válasz
nbarnabas #8994 üzenetére
Nem néz az ki leszedett léccel egy kicsit hülyén?
Nekem az már tökéletes, ha legalább olyan a fogása, mint a gyári hátlapnak és keretnek. Ugyanis az volt az egyik fő érvem emellett a teló mellett, hogy nem mázas műanyag a külsejének nagy része, mint pár konkurenséé - ezért is nem a fehér lett.
-
Frenky89
addikt
Létezik, olyan tok ehhez a telóhoz, ami teljesen matt, gumis anyagból készül? Számomra valami olyasmi lenne az ideális, aminek SGP Neo Hybrid hátlapja, és SGP Ultra Hybrid/Ringke Fusion oldalai vannak. Előbbi egyébként azért nem jön be, mert az oldalán végigfut az a hülye műanyag keret, utóbbiaknak pedig a hátlapja van sajnos átlátszó, fényes(?) műanyagból...
... a végén SGP Ultra Fit / Thin matt fekete verzióhoz lyukadok ki, mert a félkemény tokok közül még ez tűnik a legjobbnak, viszont nem akarom lekaristolni a fekete N5 sarkait, mint ahogy az az összefoglalóban megíródott.Illetve Xposed + Gravitybox FTW.
-
Frenky89
addikt
Stock-on lehet valahogy módosítani quick settings panelen lévő dolgokat?
-
Frenky89
addikt
Nillkin is van hivatalosan eBay-en, vagy Amazon-on, mint a Spigen?
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BlueGift @ Logout.hu
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest