Hirdetés

2018. szeptember 25., kedd

Hozzászólások

(#1) Madárpók


Madárpók
(fanatikus tag)

EPYC mikor jön?

(#2) bencek


bencek
(lelkes újonc)

Annyiszor elmondtam már :O

Nagyon jók ezek a cuccok, csak sehol nem lehet kapni :Y

Egyszerűen szánalmas a Fusi disztribúciós hálózata, ha van neki olyan egyáltalán :W

"The road to success is always under construction"

(#3) hallador válasza bencek (#2) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Nem a magyar piacra lőnek, és teljesen érthető a magyar kereskedői hálózatot, és a nagykereket tekintve. A tényleg nagyok nem állnak szóba velük (kereskedőkkel, nagy kerekkel), teljesen érthetően, a kicsiknek meg nincs pénzük minden 3 - 4 évben hardvert váltani. Így maradnak az 5 - 6 éves hardverek. Középvállalat Magyarországon nem nagyon van, akiket még be tudnának célozni.
A másik, meg a support oldal.

Teljesen megértem a Fujitsu-t, hogy így állnak a magyar piachoz.

Egyszerűen szánalmas a Fusi disztribúciós hálózata, ha van neki olyan egyáltalán :W

A magyar piac a szánalmas. Nem a Fujitsu kereskedelmi hálózata.

Csak meg kell nézni, a többi gyártót, akár notebook, karóra, vagy bármilyen szinten, ide alig hoznak valamit, ha igen, azt is 1,5 *-es áron, és a legszarabbat mindenből, és ez nem véletlenül van így, a gyártó csak az egyik fele, a többi rajtunk magyar embereken múlna (nagy-ker, kereskedő), de azért azt ne várjuk el, hogy a magyar mentalitással lehetőleg ingyen, de ha esetleg még a gyártó fizessen, hogy használjuk a terméküket nem is csoda, hogy ez így van, és esetleg, még a feléből is engedjen a negyedére.

Értem ezt a mentalitást egy AUDI esetében, ahol van egy szerződés 5 évre, meg x ezer hardverre, de azért, ha veszek egy blade keretet, meg kettő olcsó szervert, hadd ne adjon a gyártó olyan kedvezményt.

Sajnos ezen csak a gyártó nem tud változtatni.

[ Debian Stretch; Fedora 27/28; Linux Mint Cinnamon]

(#4) Feketelaszlo válasza hallador (#3) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Nem a magyar piacra lőnek, nyilván csak brahiból futtatják évek óta ezt a blogot a legnagyobb magyar hardveres oldalon. :))
Különben pont itthon simán pariban van a Fujitsu a 3 naggyal (Dell, HP, Lenovo) állami és magán IT beszerzéseknél, szóval nem világos, hogy honnan ered ez a nagy siratás - valaki tényleg azt gondolja, hogy az 5,5 kW-os szerverük majd elérhető lesz végfelhasználóknak?! Akinek ilyenre van szüksége, azt megtalálja az értékesítési felület...

[ Szerkesztve ]

(#5) hallador válasza Feketelaszlo (#4) üzenetére


hallador
(PH! addikt)

Az állami beszerzéseket inkább, hagyjad, mert az olyan mint a párt, ne de ne politizáljunk.
Honnan veszem? Onnan hogy ismerem a magyar piacot, és nem, nincs pariban a Fujitsu a "három" naggyal, ja Lenovo, na hagyjad már... Ahol lehet hanyagolják, legalábbis például a csak nézd meg az RRC-t mivel is foglalkozott, ja várj IBM-el :D Fel is vásárolták, mert már nem ment miután Lenovo lett az IBM X86-os üzletága, és pont egy olyan cég, ami Magyarországon a HP, Dell eladásokból él... A Lenovo-t inkább ne emlegessed, mint nagy, még lehet, hogy az, de azért annyira ebben nem bíznék hosszútávon.

A sors fintora, hogy aztán ezt a céget meg megvette a HNA ami meg kínai.

Még a Cisco is erősebb a szerverpiacon, 2009-ben lett szerverük, a Lenovo- meg egy alig nyolc évvel előttük indult szerver üzletágat amortizálnak éppen le, a v3700-as storage szériával együtt.

Magyarországon nagy "hagyományai" vannak az IBM szerveres üzletágának, meg a Nokia telefonoknak is, na ettől még nem-nem leszünk semmivel sem előrébb... Amikor a világpiacon rég az Oppo, vagy a Xiaomi a menő, addig nálunk még rezeskarcsi a sarki telefonboltban kínai gagyizik.

Szóval ne a magyar elég speciális,és ennek megvannak a maga okai.

Szerintem itt még kell egy két dolog, hogy a Fujitsu a HP-val felvegye a versenyt, meg egy két év is.

Szerintem.

[ Szerkesztve ]

[ Debian Stretch; Fedora 27/28; Linux Mint Cinnamon]

(#6) Feketelaszlo válasza hallador (#5) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Ebben igazad lehet - ha kifejezetten a szerver piacra gondoltál, akkor megkövetlek. Én a teljes céges beszerzésre értettem - s nem csak az általad pedzegetett német multicégeknél - de más helyütt is ugrásszerűen megnőtt a Fujitsu notebookok, desktop PC-k és perifériák száma az elmúlt években (nem reprezentatív statisztikára alapozott vélemény). Hogy ha esetleg ez a Fujitsu-front is magyar különlegesség volna, az nem volna túl nagy baj (sőt).

(#7) bambano válasza Feketelaszlo (#4) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

azok, akik komolyan lőnek a magyar piacra (más területen), rendszeresen adnak tesztelésre hardwert a ph!-nak, illetve ilyen téren jó kapcsolatokat ápolnak vele.

az, hogy pár üzleti hírt lecsorgatnak ide is, nem komoly "lövés".

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#8) bambano válasza Feketelaszlo (#4) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

ehh, előbb ír utána olvas error.

[ Szerkesztve ]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#9) wierra válasza bambano (#7) üzenetére


wierra
(senior tag)

Ugye nem gondolod komolyan, hogy valaki PH! teszt alapján fog szervert vásárolni?!

Egyébként amit az európai FF-on bemutatnak, az mind-mind beszerezhető itthon is.

"If Honda does not race, there is no Honda." - Soichiro Honda

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.