- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
wallace 234
őstag
válasz
#72042496 #35 üzenetére
Akkor idézem a pontosan, hogy Ez a tévé impulzusszélesség-modulációt (PWM) használ a háttérvilágítás tompításához, de mivel ilyen magas frekvencián villog, a legtöbb ember számára nem szabad észrevenni. A „film” módban a villódzó gyakorisága esik 120Hz ha tisztább kép beállítása „Egyéni” vagy „Auto”. A villogás 120 Hz-en van, ha a „Dinamikus”, „Normál”, „Természetes” vagy „Játék” módot használja. Ezek szerint játék módba 120Hz en van! Ami neked nem jó! Q80T Q90T re is ezt írják.
-
törölt tag
Pedig a magas fényerő jó dolog, na nem azért, hogy vakítsa az embert a tévé. Inkább HDR-ben a csúcsokhoz, vagy hogy világos jelenetekben se dimmeljen a kép. Nyilván ez mély feketék mellett ér valamit.
Kiderül majd, hogy a konkrét tévék milyenek, de az sem okoz törést, ha mégse lesz új tévém a következő években. Azért kíváncsi vagyok rájuk.
#33 wallace 234
Légyszi a kontextussal együtt idézd, ezt a VRR nélküli játék módra írtam. VRR-rel a játék mód is 960 Hz (a Q90T-ben biztos, szerintem a többire is igaz), de ki tudja, hogy a PS5-ben pl. tényleg lesz-e VRR.RTINGS-en is említik, hogy egyes beállításoknál 120-re vált, egyébként még a Q900 is, csak az talán ritkábban csinálja ezt.
-
alaves
addikt
válasz
#72042496 #32 üzenetére
Egészség tekintetében 2000-3000 Hz-es PWM lenne már viszonylag "biztonságos", és minél nagyobb a fényerő annál jobban károsít a PWM. Márpedig sokan a nagy fényerőt tekintik jónak (pl. QLED-esek). +kék fény kibocsátás (több mint 2x-ese az OLED-ének)
Célszerűbb lesz, hogy ha az OLED-nél maradsz. -
törölt tag
"nem lesz olyan mint az önálló fénykibocsátású pixelekkel rendelkező kijelző (plazma ---> OLED ---> microLED)"
Nem is kell olyannak lennie. Más a technológia, de nem mondom, hogy nem lehet összességében meggyőzőbb a mini LED. (Pedig nagyon elégedt vagyok az OLED-del.)
Nekem fontos játékban a 60-120-as framerate, és attól tartok a leginkább, hogy ebben lomha lesz. És kifejezetten Samsung aggodalom, hogy VRR nélkül marad játék módban a szemkiverős 120 Hz-es PWM. Ha még az idén is ilyet húznak, akkor bottal nem fogom piszkálni a tévéjüket, pedig az eddigi hírek alapján eléggé bejön az idei felhozatal.
-
wallace 234
őstag
-
alaves
addikt
válasz
wallace 234 #29 üzenetére
Lehet, hogy nem lesz olyan rossz, bár az LCD az LCD marad, nem lesz olyan mint az önálló fénykibocsátású pixelekkel rendelkező kijelző (plazma ---> OLED ---> microLED). Aki először ki tud jönni otthoni méretű és kb. jelenlegi OLED árban versenyképes microLED TV-vel, az lemos mindenkit a piacról (Sony, Samsung esetleg titokban pl. Pioneer).
-
mad823
őstag
válasz
wallace 234 #26 üzenetére
-
törölt tag
válasz
wallace 234 #26 üzenetére
Nem feltétlenül egységes, mert frankban többnyire drágábbak, dollárban pedig többnyire olcsóbbak az idei modellek.
Viszont kategóriákkal durvábbnak tűnnek, az a 85QN900A kifejezetten érdekel a maga 2000+ zónájával, brutál fényerejével és a négy HDMI 2.1 porttal.
-
mad823
őstag
válasz
wallace 234 #20 üzenetére
Olcsóbbak lettek a Samsung miniLED TV-k, mint a tavalyi 4K sorozat teteje volt.
-
gulupeti
senior tag
Kell a 8k, mint egy falat kenyér, főleg QNED kivitelben...
-
wallace 234
őstag
Ki futó Samsung Qledek most annyira nem is annyira horror áron van! De amúgy ezek a kezdő magas nyitó árak, eléggé elrugaszkodottak.Az a baj oled nyitó árai is magasak. De valamivel alatta vannak. Persze év vége felé már csökkennek, mire jó pár darabot el adtak, jó drágán! Gazdája meg rágja a körmét.
-
Úgy látom az LG úgy döntött, hogy nem akarja eladni a QNED tévéit azért árazta be ilyen botrányosan magasra. Nagyot csalódtam most bennük. De ami igaz a Samsung QLED tévéi is botrányosan drágák.
-
wallace 234
őstag
-
TIT
veterán
Isten őrizz,5,5 év után alaplaphibás lett,a mostaniak meg mégnagyobb hulladékok,örőlhetsz ha normális képet ad+bevilágítás,felhősödés.
Távszab is 2 év alatt betojt.
Valaki 3-3 tv-t próbált ki különböző helyeken és mind pocsék képet adott,általában a hdr-rel van baj és inkább droidon,tiszta foltos. -
Úgy terveztem , hogy a második félévben lecserélem a 10 éves tévémet egy QNEDre de ahogy az árakat nézem szó sem lehet róla, ezek az árak nagyon felejtősek, nagyon valószínű, hogy átállok inkább a Philips modellekre.
-
zooly
aktív tag
-
Cassi
őstag
Egy éve a 65NANO91x 2000 euróról indult, tehát egy kb. 25%-os felárról beszélünk a FALD modellekhez képest. Ez mondjuk azt is sugallja, hogy azokhoz képest csak szerény javulás várható képminőségben.
-
Lacok
őstag
Ez így felejtős.
-
törölt tag
A QNED99-et ezzel a G1 OLED fölé lőtték, hát sok szerencsét hozzá.
Lehet, pesszimista vagyok, de a nagy márkák közül ártól függetlenül is LG LCD-ben gondolkodnék utoljára.
-
CheGhost
aktív tag
Az átszámítás során feledésbe merült, hogy a németeknél 19%, míg itthon 27% az áfatartalom. Az árak ezek szerint:
LG QNED99 (8k, 86 hüvelyk) 10 000 euró (~3 810 000 forint)
LG QNED99 (8k, 75 hüvelyk) 7000 euró (~2 670 000 forint)
LG QNED99 (8k, 65 hüvelyk) 5000 euró (~1 905 000 forint)
LG QNED90 (4k, 86 hüvelyk) 7000 euró (~2 670 000 forint)
LG QNED90 (4k, 75 hüvelyk) 4600 euró (~1 750 000 forint)
LG QNED90 (4k, 65 hüvelyk) 2500 euró (~950 000 forint) -
Cassi
őstag
Előbb talán a képminőséget kellene látni - ha a NanoCellhez van közel, akkor ez egy bátor árképzés.
-
AssAssynn
addikt
Körülbelül eddig a pontig volt várós. Innentől ki is esett a képből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lépj egy szintet felfelé gamingben! Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest