Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Egér probléma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robeast
tag
válasz
lac14548 #188307 üzenetére
Az egyetlen alkalom, amikor visszafordították, az a Chowbrickes volt, ami MOC volt, de másik szállítással megjött az is. Szerintem jogilag annyi a titka, hogy ne legyen sehol az eredeti logója rajta. Figuráknál lehet ez a dolog valamiért neccesebb, de semmi gondom nem volt abban a két esetben sem, amikor csak figurát rendeltem. Az egyik MOC (WH40k Adeptus astartes) figura volt, a másik a Fekete gyöngy kalózhajó szett figurái voltak. Egyik szállítással sem volt gondom.
-
Robeast
tag
válasz
lac14548 #188291 üzenetére
Én tavaly rendeltem vagy huszat. Ebből egy chowbrick-es, a többi Alis random eladók. Általánosságban jó tapasztalatom van velük. Nem a "népszerű változat" minősége, de 90%-ban bőven jó minőségűek. A Technic elemeknél érezhető ez inkább. Olyan...ridegebbek. Karcok, elszíneződések is előfordulhatnak mindenféle elemen. Néha nehezebben mennek össze vagy jönnek szét az elemek, én együtt tudok élni vele, de ez is ilyen bőven 1% alatti arány. Néha vannak sérült, olvadt elemek. Hiányzó elem is sűrűn előfordul. Vannak Alin jól bejáratott boltok, meg kell nézni a visszajelzéseket, a boltét főleg, mert a terméknél nem mindig van. Ha régóta működik a bolt, sok a (régi) visszajelzés, akkor bármi hiányzik, sérült, simán intézik, azután is lejárt a vásárlás védelmi időszak, küldik a pótokat. Mivel szeretek veszélyesen élni, így a totál random gyenge boltokból is rendeltem, 0 visszajelzéssel. Igazából onnan is megjön a termék (egyébként a kibontásról mindig videó készül!!), viszont ott nem lesz ember, akivel beszélj, csak chatbot. Na, az szokott szívás lenni, az ilyen boltok inkább visszautalnak valamennyit, mint hogy újrapostázzanak pót elemet, viszont ugye a termék oldalára meg a sablon szöveget írja, hogy pótot küldenek ingyen stb, szóval ez már kimeríti az Alinál disputenál a megtévesztést. Ilyen miatt simán kisajtoltam vissza $20-t $120-os szettből, aztán megvettem másik eladótól a hiányzó elemet hatért.
A figurák szoktak még gagyibbak lenni. Előfordul a nyomás hiba, vagy hogy kicsit máshogy néz ki, mint a "népszerű változatban".
Ami az összerakási útmutatókat illeti, én nyomtatott párti vagyok, főleg ha MOC-ról (nem létezik a "népszerű változat" kínálatában, pl van pár Warhammer 40k tematikájúm) van szó, de leginkább azokhoz csak PDF jár. Ha a "népszerű változat" koppintását veszed, akkor nincs gond, mert annak az útmutatóját bármikor letöltheted a weboldalról, nem feltétlen kell a nem színhelyes, megvágott nyomtatottal dolgoznod, hanem ott a szép díszes eredeti. MOC-nál már tud szívás lenni az útmutató. Általában ott sincs nagy gond, a legnagyobb problémám azzal szokott lenni, hogy éppen milyen pl szürke árnyalatot keresek. De előfordulnak logikátlanságok, hibák, nem vészes, gondom még nem volt belőle. A "népszerű változatra" hajazók általában szépen számozott tasakokban jönnek, bár előfordul, hogy valamit "későbbi" tasakban találok meg.
Az egyetlen Chowbrick rendelésemmel annyi gond volt, hogy visszafordult a szállítás valamelyik ponton, de írtam nekik és semmi gond nem volt.
Én ajánlom. Ha bizalmatlan vagy a minőséggel, rendelj pár olcsó szettet, olyan lesz a többi is.
Nálam nem kis szettekről van szó, sokszor több ezer db-osakról. Most legutóbb végeztem a Bharad-dur-al.
Ja és MOC-oknál rendszeresek a "nem szabályos építési manőverek", dehát ez van, ott néha befigyel a pillanatragasztó, hogy kitárva tudja maradni annak a sárkánynak a szárnya a nagy erőkar miatt és ne pattanjon szét a váll elem.[ Szerkesztve ]
-
Robeast
tag
válasz
Metacska #188129 üzenetére
A rendelésnél szoktam rányomni a chatre a bolt neve mellett. Vagy legtöbbször a Message Centerben (a képen a menüsoron látod azt is) már eleve indul egy chat a rendelés pillanatában, szóval ott is meg szoktam találni.
Egyszer nyílt nekem az első módszerrel a customer service bot, amit az élő chat-ig elvittem, de az eladóval akkor sem tudtam egyezkedni. Nem küzdöttem vele sokáig, ment a refund dispute. Türelmes vagyok, de nem igazán szoktam könyörögni az eladóknak. Mivel sokat rendelek, nagyobb összegben is, így szerintem az Ali customer service elnézőbb velem, ha azt látja, hogy 20-30 rendelésenként duspute-olok, így nem szokott gond lenni. De ezt csak én gondolom.
Egyébként, ha már kínai lego, most volt egy próba rendelésem chowbrickről és nem volt semmi gond. Még építem, de eddig meg van minden darabja és tűrhető minőség, de itt is több gyártó van, szóval a minőség ugrálhat. Árban sokszor Ali alatt van és vannak olyan szettek, amiket Alin nem találtam.
https://chowbrick.com/[ Szerkesztve ]
-
Robeast
tag
válasz
Metacska #188122 üzenetére
Általában beszélek az eladóval és elpostázza a hiányzó darabokat. Ha nem tudok vele beszélni vagy paraszt, akkor megnézem mennyibe kerül máshol az elem és partial refundot kérek abban az értékben. Kétszer volt erre példa nálam, de vagy 15 másik esetben simán csak postázta az eladó a hiányzókat. Talán rémlik, hogy egyszer kellett vennem tőle valamit 1 dollárért, hogy elküldje őket, de tapasztalatom szerint ez annyira nem jellemző.
A customer support szörnyű. De fényévekkel jobb már így is, mint évekkel ezelőtt. -
-
Robeast
tag
válasz
mexel #186389 üzenetére
Nekem Sonoff T3/TX-eim vannak itthon, meg egy Sonoff Funry ST1. A TX wifis is, ennyi a különbség (kell neki az extra szál a falba).
Egyébként az ST1 jobban érzékeli az érintést, bár elvileg a TX is csak azért rosszabb, mert beszereléskor feszül az eszköz, szóval a youtube népe azt mondja, hogy meg lehet berhelni. Nekem még nem fájt eléggé ahhoz, hogy szétszedjem.
A standard egy dolláros, kis négy gombos távirányítóval vezérelhető mindkét fajta kapcsoló.
Van okosház topik, ott biztos jobban benne vannak.Ugyanitt akkor kérdeznék én is. A TX-eket lecserélném olyanra, ami billenőkapcsolós, mert kis családom képességeit meghaladja az érintés. Szóval ha valaki tudna ajánlani olyat, ami WIFI+RF, Alexa, Google Home, ne adj isten még IFTT-be is tudom majd integrálni vagy Matter kompatibilis, azt megköszönöm. Annyira épp nem érdekel, hogy okosház topikba menjek vele.
(Ja, hogy dugalj kell, akkor nem szóltam)
[ Szerkesztve ]
-
Robeast
tag
válasz
janakbacsi #185174 üzenetére
Jogos, az ezüst.
Kivételesen ezt nem én szereltem fel, szóval arról nem tudok nyilatkozni, hogy az a része mennyire gáz.
Felújítottam már néhány ingatlant, nem mondom, hogy a "márkás" csapok nem jobbak, de aktív használattal a Kludi, Mofém sem úgy működik fél évesen, mint újonnan. Az első felújításomkor mindenhova Kludit tettem. Az utolsónál most Lidl-ös és Obisak kerültek fel. Nem érzem a felárat a márkanév miatt. Aztán majd az idő eldönti, mert a Kludik 13 éve mennek, ezek még csak 1.
Grohe-hez és Hansgrohe-hez nem volt szerencsém, de ismerek forgalmazót és ő agyondícséri őket.Ismerek olyat is, aki boldogan használja a pár évente viszonylag fillérekért kínából rendelt csapjait. Inkább cserélgeti őket.
-
Robeast
tag
válasz
janakbacsi #185161 üzenetére
Lidl-ben szokott lenni. Ha jól emlékszek 15 ezer körül vettem tavaly. Teszi a dolgát, egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Be szeretnék mutatni néhány olcsó kínai terméket, melyeket megrendeltem. De megéri-e megvenni őket?
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Óvodások homokozója
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ASUS TUF 17 QHD 240hz RTX4070
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP28UQG 27 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel