Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos konnektor: tényleg spórol az áramon, vagy csak pénzkidobás?
- Milyen házat vegyek?
- Powerbank topik
- Egy kiegészítővel headsetté alakítható egy sor Sennheiser fejhallgató
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszesKPT
őstag
Szóval ebből a szériából a 2060-as fogja a legjobban megérni az árát, ami igazából még mindig nem éri meg az árát. Sebaj, majd a következő széria.
-
Seirei
tag
-
Pécsi gyerek
addikt
-
válasz
YellowFlash #159 üzenetére
"Mert mindig is a X60-as kártyák voltak a "népkártyák". Ezek hozták a profitot igazán. Szóval ha erre a szegmensre jó teljesítményű kártyát hoz az nvidia, akkor venni fogják, mint a cukrot"
Igen és nem. Igen, mert tényleg az x50-x60 volt a "népkártya", viszont az embereknek volt is rá pénzük. Most jelenleg sokkal többe kerül a 2060-as, mint annó a 1060-as, a 960-as, vagy akár a 760-as is került. Persze, rá lehet mondani, hogy infláció, és az emberek már ezt is meg tudják venni, de ez tényleg hatalmas ugrás (a megjelenéskori MSRP pl. a 1060-nál volt 250$, most a 2060-as MSRP-je 350$ - ez +40%; de nem hiszem, hogy sok embernek lenne ekkora fizetésemelése). Vagyis nem hiszem, hogy akinek van 250$-ja egy 1060-ra, az majd olyan nagy lendülettel fog helyette inkább 350$-ért 2060-at venni (plusz ÁFA - Amerikából még +VÁM is). Vagyis lehet, hogy vennék, mint a cukrot mondjuk 250$-ért, de hogy 350$-ért már nem lesz olyan kelendő, az biztos.
Persze nem sajnálom én az NVIDIA-t, van bevételük valós konkurencia nélkül is. De ha a pénzemmel kell szavazni, akkor én egyelőre biztosan nem fogok ilyen drága cukrot venni - még RT-ért sem (ami a 2060-on kérdés milyen sebességgel fog működni, ha a 2080-nál is akadnak ilyen jellegű gondok). -
danico
csendes tag
The GTX2080 a csucs kartya.....hmmmm,, jon a Radeon 7...... mar csak az arara vagyok kivancsi.
-
DNS_65
senior tag
Pont ezért írtam én is hogy fura hogy a 2070 fenekében van a 2060.
A 1070 és 1060 között meg kész szakadék volt teljesítményben (változnak az idők....)
Sztem valamivel villantani kellett a CES-en, és azért a 60fps 1440p ultra BF5 alatt 350 usd-ért, na ezzel azért ki lehetett állni a tömeg elé. Az más kérdés hogy hazai viszonylatban ez sem lesz kevés pénz, de ez már másik történet. -
Televan74
nagyúr
Megnézed a két kártya adatait, akkor nem is olyan nagy meglepetés hogy nincs akkora szakadék. A 2060 esetében beérik szerényebb haszonnal,a 2070 -nél meg vastagabban fogott a ceruza, win-win helyzet az Nvidiának. Mert a 2060 -nal fog átcsábítani radeon tulajokat is,és a 1080 tulajdonosok is talán könnyebben mozdulnak a váltás/vásárlás irányába.
-
válasz
YellowFlash #161 üzenetére
na igen, de alapból nem szokott lenni ilyen kicsi.,15-17 % alapórajeles 2060 és 2070 között a különbség. ami az előző gen 35 % hoz nézve a fele, a Maxwellnél a 960 meg talán 40 % teljesítményt tudott a 970 hez, még annyit sem.
-
válasz
YellowFlash #159 üzenetére
2060 is húzható elég szépen, szóval az a szakadék ugyan akkora marad
-
YellowFlash
aktív tag
Mert mindig is a X60-as kártyák voltak a "népkártyák". Ezek hozták a profitot igazán. Szóval ha erre a szegmensre jó teljesítményű kártyát hoz az nvidia, akkor venni fogják, mint a cukrot. + rengeteg előre összerakott gépben 2060 lesz mivel a teljesítmény meg a form factor is jó.
2070-hez addig van közel, amíg alap a 2070. Ha húzod, akkor már jóval nagyobb a szakadék.
-
DNS_65
senior tag
válasz
YellowFlash #154 üzenetére
Én is örülök ennek a kártyának, plusz egy opció.
Azt mondjuk nem értem hogy miért tették ilyen közel a 2070-hez teljesítményben. -
joey04
titán
Látom megy a sírás (itt mikor nem, ha nem amd), de ez a kártya most nagyon oda fog vágni, ezzel tarolni fog az nv.
-
nkmedve
őstag
Szerintem fölösleges a szériákat hasonlítgatni, nagyon más most a helyzet. Az 1080 amikor kijött, akkor még az NV nem volt rég óta monopol helyzetben, így az árazást úgy lőtték be, hogy tarolják le a piacot (az 1080 Ti majd egy évvel azután jött, addig semmi szükség nem volt rá).
Majd jött a bányászláz, agyonhypolt de játékokban gyengélkedő Vega, beragadt Pascal készletek, drágán gyártható Turing, stb. Mindezek után, nem túl meglepő módon oda jutottunk, hogy minden kategória ára fennebb kúszott és teljesítmény/ár arányban nem fejlődtünk semmit.Szerintem csak örülhetünk annak, hogy a 2060 nem 400 dollárról indul, mivel a 2070-hez és Vega 64-hez nagyon közeli teljesítménye alapján simán elkérhettek volna érte annyit is. Akárhogy is nézzük, az RX 580 fölött kb. ez a kártya az ami a leginkább megéri az árát, és innentől kezdve teljesen lényegtelen, hogy ki milyen kategóriába teszi.
-
arn
félisten
válasz
#25237004 #151 üzenetére
Ok, akkor oszd fel ugy, ahogy akarod... en a regi kartya alatt az 1080at ertettem, ami mashova kerult az uj generacioval. A 2070 viszont lassabb, mint a korabbi 1060 a csucshoz kepest a megjelenesekor. Cserebe vagy 2x annyiba kerul.
Csurheted az elnevezeseket, ahogy akarod, de a kartya hasznalhatosaga nem lesz tobb.
-
törölt tag
"tetszik vagy sem, a regi kartyak kategoriai a megjelenesuk idejeben jelentenek vmit, utana ertelemszeruen mashova kerulnek, ha valtozik a piac"
Tehát az RTX 2070, ami 2,5 hónapja jött ki, a 2080 és a 2080 Ti után, és az NVIDIA a high endbe sorolta, szerinted már "régi kártya" és középkategóriás. Oké.
"ha a 1060 a megjeleneskor kozepkategoria volt az 1080hoz kepest, akkor a 2070 miert nem az a 2080tihez kepest"
Mert a 2080 Ti meg már nem high end, hanem enthusiast, csúcskategória. A 2070 meg felsőkategória. De mindegy, itt elengedem. -
arn
félisten
válasz
#25237004 #149 üzenetére
az egy dolog, hogy ok miert milyen penzt kernek es milyen modellnevet aggatnak ra (kisebb az elteres a 2060 es a 2070 kozott, mint a 1070 es a 1070ti kozott), de ha a 1060 a megjeleneskor kozepkategoria volt az 1080hoz kepest, akkor a 2070 miert nem az a 2080tihez kepest? meg lassabb is.
tetszik vagy sem, a regi kartyak kategoriai a megjelenesuk idejeben jelentenek vmit, utana ertelemszeruen mashova kerulnek, ha valtozik a piac. attol a 9900k is egy mainstream proci marad, hogy 500 euro, mert van mellette hedt platform tobbszorosebe kerulo procikkal.
-
syberia
veterán
Az árukereső szerint a legjobban fogy, el kell ismerni nagyon energia-hatékony kártya, de 1080p-re sokkal jobb az 580 4GB Nitro+ hasonló összegért. Sok esetben tápegységet kéne fejleszteni a magasabb fogyasztású kártya miatt, akkor már inkább maradnak a gyengébbnél, vagy a többségnek elég ez a teljesítmény is.
(#100) b.: 1150 tudására kíváncsi vagyok, a fogyasztása szerintem nagyon jó lesz, RX 480 sebességgel jól árazva biztosan ütne.
-
emmm
őstag
Azért vicces látni, hogy az én GTX 1070-em lassan az alsókategóriába kerül.
Ilyen árak mellett én maradok FHD-n, a franc akar már ennyit áldozni a gépre. Inkább elutazom...
-
arn
félisten
válasz
#25237004 #140 üzenetére
ha a 2080ti a csucs (igazabol a titan), a 2070 is kozepkategoria mar...
Nvidia GeForce RTX 2080 Ti FE 100%
Nvidia GeForce RTX 2080 FE 81,4%
Asus GeForce RTX 2070 Turbo 63,0%
Nvidia GeForce GTX 1080 FE 59,0%
Nvidia GeForce RTX 2060 FE 55,4%megjeleneskor a 1060 is gyorsabb volt az aktualis csucshoz kepest, mint most a 2070.
-
soundsonic
aktív tag
Lehet én vagyok lemaradva az árakkal, de anno amikor vettem egy amd R9 290-et nem középkategóriás kártyának számított és 100 ezer alatt megkaptam 2 év garival. A mai napig mennek fele fhd-ban a játékok (már amennyit én játszom..). Majd meglátom a "ps5" jöttével, hogy mennyit fejlődik a grafika, megéri e egy új kártyára pc-re beruházni vagy várok még pár generációt. Nem vagyok valami nagy konzolos, de azt hiszem kb ezzel egy árban lesz egy nextgen konzol majd ha megjelenik és az mégiscsak elmegy jó pár évet és feltehetően erősebb lesz min t ennek a kártyának a tulajdonságai, igaz ps5-tel nem lehet egyenlőre videót szerkeszteni, képet manipulálni stb..)
-
törölt tag
1. Van csúcskategória is. "Enthusiast".
2. A százalékos eloszlásod alapján is bőven felsőkategória.
3. Valahogy hihetetlennek találom, hogy többen is arról beszélnek, hogy a 4k-ra sem rossz, 200 ezer forintos GTX 1080, aminél kb. 5 erősebb kártya van összesen, nem felsőkategóriás. -
cstom
aktív tag
82eFt-ért raktam össze -természetesen használt alkatrészekből- egy alap gépet: i5 2400, 8GB, 1050TI, 120 SSD, 500 HDD. Minden megy FHD-ban medium-high-on 40-70 FPS-el. Szal van lehetőség viszonylag olcsón játszani mai AAA-s játékokkal FHD-ban PC-n is kisebb kompromisszummal.
-
wildpig
tag
Ugyanez! Csak azért nem adom el azonnal a pc-m, és váltok konzolra, mert jó ha van. Én ebben ennyiért már nem akarok részt venni. Elketyeg még a 1070 valameddig, aztán PS. Most is abban a heti 2 órában amit játékkal töltök, ülhetnék az RDR2 előtt. A képkockaszámot meg majd megszokom.
-
Pakmara
őstag
válasz
Dareiosss #131 üzenetére
Miért? RX 590 MSRP: 279 USD. Az 281 Ft-os árfolyammal 78 e Ft nettó, jó magyar áfával meg 99 e Ft. Ennyin lehetett kapni a marsakós shopban kb. a megjelenéstől. Itt miért lenne más a matek?
Kieg: ok, aláírom hogy nagyobb lesz rá a kereslet ami felhajtja az árat, de amikor elmúlik a hype illene az árnak is beállnia a 125e Ft-os ársáv köré.
-
gzoli2
tag
Sokan nem értik ezeket az árakat. Pár éve egy középkategóriás kártyán volt 2 giga ddr5 ram, most ezen van 6 giga ddr6-os. A ramok árán az Nvidia nem sokat tud segíteni.
-
Oliverda
félisten
válasz
Ferryman85 #118 üzenetére
Inkább az RTG-nek gratulálj, hogy évek óta képtelenek egy tisztességes terméket letenni az asztalra. Ez van, ha nincs verseny.
-
DigitalFoundry: Nvidia GeForce RTX 2060: Ray tracing comes to the mainstream
Guru3D GeForce RTX 2060 review (founder)
Anandtech The NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB Founders Edition Review: Not Quite Mainstream
Valóban GTX1080 szint lett, és még csiszolhatnak a driver-en... és ugye ez még csak az alap, 1920 CUDA magos változat, a 8GB-os modell 2304 számolóegységet fog tartalmazni.
Ha ezt 100-120k HUF között tolják ki(, és az Adaptive Sync is bejátszik majd a GeForce-oknál), akkor az AMD ténylegesen bajban lesz... pedig nem ártana nekünk némi kiélezettebb verseny.
-
ThorsHUN
őstag
Hat azert van itt kerdes boven.
Kishazankba ez milyen aron fog becsapodni?
Milyen proci kell a kihajtasahoz?
Lesz e belole light verzio mint a 1060bol a 3 GB-os?
-
arn
félisten
válasz
Miert bullshit a raytrace?
-
arn
félisten
válasz
#25237004 #97 üzenetére
1080 2016ban volt felso kategoria
amugy egyszeru, ha nezd meg mit tud a piacon a top kartya, es ahhoz kell viszonyitani. Ha szigoruan akarsz teljesitmeny alapjan osztalyozni, a felso harmadba kerulo kartyak lesznek a felsokategoriasok, az also harmadba meg az alsokategoriasok kerulnek. Tehat teljesitmeny alapjan kb:
100-67% felsokategoria
34-66% kozep
0-33% alsoAz, hogy most felvertek a kartyak arat, sokat nem jelent.
-
prokxy
veterán
15-én megjelenik a 2060 ugye, honnan lehet kishazánkban leggyorsabban beszerezni?
Nekem a bemutatott FE edition tökéletesen megfelel.Sokan fikázzák ezt a 2060-at, ahogy itt olvasom, viszont 140 körül ez hozza a 1070ti sebességét, szóval nem rossz ez!
-
-
Grodd
tag
válasz
Én is alig várom a pirosak válaszát.. Mert egy jó ideje nem nagyon képesek semmi értékelhető válaszra, ezért szűnt meg a verseny VGA fronton. Az ígérgetés és a pletykák mindig nagyon biztatóak, aztán általában a termékbejelentésre a nagy bizakodás és a remény hirtelen szertefoszlik, és tovább menetel a GPU piac a teljesen egy szereplőssé válás felé ...
-
Ezek fényében az ÁRTÍEX 2050TI már lehet továbblép egy szintet és extrahiperszuper akcióban megkapod $250-ért lapraszerlet állapotban mint az ikeás bútort.
Gratulálok Nvidia.Persze faja az réjtrészing megazárnyekok mega tükröződés de ez a széria tömény bullshit. Alig várom a pirosak válaszát a történetre. Ha a zöldeket is megszorongatja mint ahogy az intelt is ryzennel akkor nem kérdés, hogy ki nyeri a versenyt.
Az eddigi pletykák biztatóak -
lemusz
addikt
Jájjj. Gari lejárta után újra akarnád pasztázni, hogy jobbak legyenek a hőfokok idegőrlő menet lesz.
szerk.: De legalább megvan a magyarázat a 350 dodóra. Millió csavar van benne, extra kábel ragasztás, plussz kábelstabilizátor műanyag vackok, hővezető pad-ek, mit felejtettem ki?
Ez minimum +2 ember a gyártósoron.
-
pengwin
addikt
Azt sem szabadna kihagyni ezekből az okfejtésekből, hogy a középkategória sem azt jelenti, mint akár csak 3-4 éve.
Már elég olcsón lehet 1440p kijelzőkhöz jutni, az FHD inkább belépőszintre szorul a monitorpiacon, és ezért teljesen jogos többet elvárni a középkategóriától. Kúsznak lefelé az árkateóriákon a felbontások, a videókártyák teljesítményének is követnie kell(ene) őket. -
Televan74
nagyúr
Hát a videót megnézve, eléggé gáz, főleg akkor ha tényleg a garancia idő lejárta után újra szeretnéd pasztázni. A csatlakozó nem annyira gáz szerintem,eléggé masszívan van rögzítve abba a műanyagba. Tény hogy nem a legjobb megoldás,de valahol költség csökkentést hajtottak végre, főleg akkor ha tudjuk hogy a 2070 -nek a 83% tudja a kártya.Így nem terveztek és gyártottak rá külön hűtőt,ami miatt be kellett ilyen trükköket is vetni.
Én még mindig a Zotac -ot várom,az Nvidia hűtési megoldásai sosem érdekeltek.Kösz a videót,sok mindenben tisztábban látok.
-
menpee
aktív tag
válasz
Televan74 #111 üzenetére
Áhh, biztos nem dobnának ilyet piacra, mert annyira felhasználóbarát a cég, hogy ilyesmi elképzelhetetlen lenne.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Ferryman85 #107 üzenetére
Felül lesz kivezetve látszik is a nyákon,ez csak valami mérnöki példány lehet. Így nem fognak kártyát a piacra dobni.
Mert ha a végtermék ilyen akkor az eléggé gáz.
-
válasz
A tápcsati bele van rögzítve a hűtőkeretbe, ebből semmit nem látsz a gyakorlatban.. kisebb a nyák gondlom és így nem kellett módosítani az 2070 FE hűtésén.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
😱
-
-
válasz
Pécsi gyerek #104 üzenetére
jah hát szerinted én mi vagyok jós? írtam csak valamit ennyi. Arra cseréled le amire akarod felőlem.
-
törölt tag
Lényegében ugyanezt mondom, ez már rég nem középkategória attól, hogy xx60. A legtöbb ember igényeihez ez már bőven overkill, épp ezért nem értem én sem a "hát már a középkategória sem megfizethető", meg a "megyek inkább konzolra" dolgot, mert a konzolhoz hasonló teljesítményt még mindig az 50-60 ezer Ft-os kártyák környékén kell keresni. (sőt, ha sima PS4-ről és Xbox One-ról van szó, lehet még 40 alá is menni, és a használtpiacról még szó sem esett)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Apple iPhone SE 2020, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest