- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IamMenyus
tag
Az a baj ezekkel az angol cuccokkal hogy ezek nem projektálnak semmit - sehova, nincs bennük se sok színes led, se 50db magassugárzó, se gamer halálfejek, a formavilág dögunalom, és marketingre se nagyon költenek; ki írna cikket ilyen unalmas termékekről?
Ami megérne egy cikket - cikksorozatot az consumer (fogyasztói) világunk úgy általában. Az Atc pl egy alapjaiban más megfontolású világ mint a távolkeleti consumernek nevezett ipari hulladékot előállító cégek a silány minőségű termékeikkel, ezt jól demonstrálja az is hogy az egyébként még teljesen hibátlan '98as gyártású aktív frontjaim nemsokára utaznak ki anglibáa a gyártóhoz hogy a teljes elektronikai felújítás (kondicserék stb) mellett megkapják a legújabb magashangszórót és mechanikai fejlesztéseket, kalibráció után felhozva őket a mai szintre.
Ezt a legelső 35éves monitoraikon is ugyanígy megcsinálják úgy hogy még mindig megérje a felhasználóknak, és ne a kukában végezzék a termékeik; na nekem az ilyen fenntarthatóságra való igény az ami borzasztóan hiányzik a világból..
A háttérben egyébként U2 megy mono-ban egy atc C6Ca centeren (épp bejáratom), Bono valami elképesztően természetesen - őszintén énekel, majd Edge piszkos - rozsdás irányba elvitt hangú torzítója a Sleep like a baby tonight alatt úgy markol bele az ember szívébe - lelkébe hogy a hideg futkos az ember hátán Ezek a studiómonitorok jó felvételekkel olyan finomságokat mutatnak meg amiért érdemes zenét hallgatni, filmet nézni
-
IamMenyus
tag
A fogyasztók nagy részét kicsit sem érdekli hogy mit tud egy "normális" szett, mert már egy soundbar-t beilleszteni a nappalijukba is kényelmetlen kompromisszumnak éreznek - ezt tapasztalatból mondom.
Nekem a nappalis-filmezős rendszerben 300kg aktív Atc monitor adja a hangot, de a hálóban egy épphogy-megtűrt sony soundbar "javítja fel" a tv hangját. Van azért ezeknek is piacuk. Én sosem adnék ilyenért 100e felett, de ismerek olyan embereket akik simán kicsengetnek érte 700e+ -t is ha megtetszik nekik.
-
-igu-
veterán
válasz Nemir Ombe #34 üzenetére
Én is csak azért tudom, mert amikor hangprojektort kerestem, szembejött ez a vas, mint érdekesség. A Yamaha YSP-1 esetében nem értettem, hogy legrégebbi Yamaha hangprojektor létére hogy tudott a harmadik generációs YSP-900 és YSP-1100 árával vetekedni (előttük volt ugye az YSP-800 és YSP-1000, mint második generáció).
Ezután elszabadultak a dolgok, már meg se tudnám mondani, hogy hány típust adott ki azóta a cég, miközben a Pioneer kukázta a technológiát.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
veterán
válasz Nemir Ombe #31 üzenetére
Közel jársz.
A Pioneer PDSP-1 Digital Sound Projector korábban jött ki, ellenben ezt nem sokan engedhették meg maguknak.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
tecsu
addikt
válasz IamMenyus #26 üzenetére
Persze, valakinek egy telefon hangszórója is megfelelő, de itt másról van szó.
Arról, hogy az úgynevezett soundbar hangminőségben a normális szettek közelében sincs. Ez evidens remélem. Hogy kinek mi éri el a minőségi küszöböt, az egy más kérdés.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #29 üzenetére
Eredetileg azok soundbarok voltak, nem soundprojectorok.
-
IamMenyus
tag
válasz SunMount3r #14 üzenetére
Vannak jó hangú soundbar-ok, sőt vannak egészen jók is nagynevű cégektől (focal, yamaha).
A cél elég egyértelmű, az emberek 90%-a nem akar 11hangfalat a nappalijába, nekik ezek eltérő mértékű kompromisszumot kínálnak.
Én évek óta studiomonitorokkal mozizom, az atmos hidegen hagy mert 30kg-s dobozokat nem szeretnék a plafonra
-
IamMenyus
tag
500Watt-ot erre ráírni már fogyasztóvédelmi kérdéseket vet fel, akkora átverés. Ettől még szólhat jól, nem értem ezt a marketing bs erőlködést...
-
veterán
Nagyon igazad van én már évek óta szajkózom ,hogy a soundbarok semmire ismétlem semmire sem jók.Talán a fahangú lcd tévék hangminöségén javít, de térhatásról szó sincs.Ez egy nagyon rossz konstrukció és ezért jó drágák is.
duree54
-
blattida
nagyúr
válasz Nemir Ombe #18 üzenetére
A szerző idézett mondatából csak a névleges kifejezés lóg ki, mivel abból nincs maximális, azért is névleges. A pmpo a maximális, impulzusszerűen kivehető zenei teljesítményt jelenti, nagyon magas thd (>10%) mellett, így az említett 500 Watt bizony csak PMPO érték lehet.
Ám ne akadjunk fenn ilyen apróságokon, hiszen a kérdéses LG hangprojektor egy csúcsminőségű erőmű.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
aktív tag
"The Sonic Carrier delivers a mind-boggling 1000W RMS of brute power. The 600W RMS wireless sub can punch so deep that it is virtually hell-shattering way down deep."... kemény
erről ez jut szembe
Ők ennyiért el sem árulják, hogy mennyivel csipognak a kis cuclik.. -
Nemir Ombe
addikt
Akkor vagy az LG marketingesei vagy a cikk írója "rontott" el valamit, mert idézem:
"Az 500 wattos maximális névleges kimeneti teljesítményt produkáló termék"
.... akkor most már a PMPO névleges teljesítménynek számít .... !!??
(de ne "hasogassunk szőrszálat", aki tudja, tudja, aki nem az meg elhiszi ..... )
Hmm ....
-
SunMount3r
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4 üzenetére
Ez pmpo érték, azaz 10% a thd és egy ezredmásodpercig. A szokásos marketing bullshit.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
elefant
őstag
ezt nyilván nem én találtam ki, hanem a gyártó adta ezt az információt.
-
SunMount3r
nagyúr
Egy ilyen Atmos támogatású "hangrúdnak" ugyan mi előnye van egy "nem Atmos támogatásúval" szemben? Max annyi, hogy van hang ilyen formátum esetén is, de még az sem. Mert kb. ehhez hangkeltési szinthez, bőven elég a core AC3 minősége is (sőt), kb. semmi effektív előrelépést nem jelent. Szóval egy újabb "plecsni" amiért majd megint fizetni kell.
Egyszerűen fizikai képtelenségen tartom (mint minden hangrúd esetében), hogy ilyen lapos és vékony kivitelezéssel normális házi-mozihoz illő hangzás legyen az eredmény. Cserébe jó drága lesz és legalább nem is néz ki jól.
Emellett megkapta a hang-felskálázó (Sound Upconverting) funkciót is, amely a tömörített hangfájlok minőségét elméletileg képes 24bit/192Hz-re javítani. -> Ilyenről már nem először olvasok a PH-n, tán az is valami hangrúd volt, de ezt egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy milyen valóságos és hihető magyarázata lehet egyáltalán ennek a technológiának?! Szívesen olvasnék még róla, legalább jókat röhöghetek közben.
(#12) sting2: Az a Creatíve rúd meg már kinézetre is a bazári szintjét súrolja, extra gratula aki ilyet szán a nappalijába 4000 dolcsiér...
-
PrinceHerceg
őstag
Sajnálni se tudom azt a hülyét aki ilyet vesz... meg is érdemli!!!
[ Szerkesztve ]
-
sting2
addikt
Áhh, ez semmi.
Vannak itt azért jóval meredekebb termékek ebben a szegmensben és még mindig csak konzumer vonalon mozgunk :
[link]
Az árát érdemes megjegyezni....[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
elefant
őstag
válasz E.Kaufmann #10 üzenetére
ja,tényleg jó az a "fotó"
-
MZperX75
addikt
Jó az 20W-nak is 500W-hoz táp is kell ami nem 1 kiló.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz E.Kaufmann #6 üzenetére
Nem rosszindulat, csak mókás .... a Yamaha pl. ennek a töredékét merte ráírni az Atmos-os hangprojektorára .... de hát "wattokkal" minden könnyebben eladható .....
Viszont ha kukoricát is pattogtat, akkor tuti veszek egyet ....
Hmm ....
-
törölt tag
És pontosan mennyi hangszórót használ?
-
E.Kaufmann
veterán
Ne légy ilyen rosszindulatú. Lehet van benne kukoricapattogtató funkció
Ahhoz kell az a pár száz watt, azt nem írták, hogy hangban kell leadnia a teljesítményt.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Nemir Ombe
addikt
"500 wattos maximális névleges kimeneti teljesítményt produkáló termék"
Ez már "hallatlanban" is sokat elárul róla ....
Hmm ....
-
elefant
őstag
válasz E.Kaufmann #1 üzenetére
szerintem okostelefonnal kell megoldani. (de ez csak tipp)
-
Sanya
nagyúr
A konkurencia a hasonló hangprojektorai mennyibe kerülnek?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
E.Kaufmann
veterán
Ehhez adnak mikrofont kalibrációhoz?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!