Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
válasz alamuszi #138 üzenetére
"Sajnos nincs igazad a Nike az a nagyvilágban a gyenge minőség szimbóluma."
A Nike külföldön, főleg USA-ban nem egyenlő azzal, mint ami itthon van. Itthon nem lehet normális Nike cuccokat kapni, mindenből a leggagyibb van, hogy megvegye a paraszt, akinek csak az számít, hogy pipás pólója legyen. Cipőből lehet valahol normálisat kapni? Nem. Gagyi lapostalpú Nike-ok mindenhol. Komoly Air-ek sehol nincsenek.
-
Curse
tag
válasz alamuszi #165 üzenetére
Az amerikaiak meg köztudottan fogyasztó társadalommá vannak nevelve hogy minél könyebb legyen kicsikarni a pénzt belőlük.Nem tetszik mikor a magyarokból is ilyen majmokat próbálnak faragni.
Érdekes módon UK-be is 1 év a standard de az Asus vagy Msi itt is állja a 3 évet összeszerelési minőség ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz alamuszi #168 üzenetére
de azok a hp-k es dell-ek annyival dragabbak is, amugy szerintem ez nem rossz dolog, ha valaki beeri 1 evvel
az apple garanciajaval en sem vagyok kibekülve, de szerintem a gepeik rendben vannak es a kinti arakat figyelembe veve nem is olyan dragak, bar több szempont miatt is inkabb maradnek thinkpad x-nel
[ Szerkesztve ]
-
Curse
tag
válasz alamuszi #168 üzenetére
A macre értettem.Ilyen csúcsszuper jól összerakott notira illene 5 évet is adni ha ennyire strapa.
""Az amerikaiak meg köztudottan fogyasztó társadalommá vannak nevelve hogy minél könyebb legyen kicsikarni a pénzt belőlük.Nem tetszik mikor a magyarokból is ilyen majmokat próbálnak faragni."
Erre is írhatnám hogy nem véletlen az, hogy ameddig a Európában a Macintosh számítógépek piaca erősen súrolja a kb 2 - 3 %-ot nagyn óvatos becslés, ami Magyarországon 1 % alatt van, Na ez nem véletlen."
Igen de akkor is zavaró mikor mégis bepróbálkoznak és páran veszik is a horgot szépen befelé.
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz alamuszi #260 üzenetére
Csak egy példa a google csodáira: Asics forgalmazók BP-en
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz alamuszi #263 üzenetére
Tényleg korlátozott a paletta, én kerestem már NewBalance-t, de semmi... Mizuno-ból rendelni bármit lehet, annyira nem is sokára jön meg, elvileg igérik, hogy normálisabb lesz itthon a forgalmazása hamarosan. Nincsen rá kereslet, ennyi...
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
törölt tag
válasz alamuszi #260 üzenetére
A Futanet boltra és a Decathlonra gondoltam, ott vannak ilyen cipők. A választék és az ár egy másik kérdés (amúgy most, hogy kifejtetted a dolgot, már egyetértek vele), az eredeti állítás az volt, hogy nincsenek.
Egyébként a Nike nem tudom mennyit költ nálunk marketingre, de félemetes, ahogy nyomul. Komolyan, ha valaminek köze van a futáshoz, akkor ezek ott vannak. (Némi túlzással.)
[ Szerkesztve ]
-
Elpresidente
tag
válasz alamuszi #277 üzenetére
én voltam és nem egészen erre gondoltam. Sokan ki vannak akadva, hogy mennyibe kerülnek az apple termékek. Erre írtam, hogy a ruhagyártóknál is ez van, márkás cuccért többszörös árat fizetünk, mikor tudása megegyezik a tescos ruháéval. Az ember mégis megveszi, mert tetszik neki. Kár volt a Nike-t beírnom (pláne cipőt), sokan nagyon félreértették a mondanivalómat.
Xbox gamertag: goserHU
-
azbest
félisten
válasz alamuszi #297 üzenetére
nem...
"Ez utóbbin kaptak helyet a flash-alapú tárolóchipek is, tehát nem külön 2,5 vagy 1,8 hüvelykes, esetleg mSATA SSD-vel van dolgunk. ...
Az egyetlen hátrány talán, hogy emiatt nem cserélhetők és el se távolíthatók a komponensek, így meghibásodás esetén az egyetlen megoldás az alaplapcsere."Valószínűleg pár dolgot átvett egy régebbi írásból (amit lehet, hogy pont ő írt) és ez a tévedés benne maradt.
szerk: igen, pont be is van linkelve a régi hír is a cikk elejére:
"A régebbi típusokkal ellentétben az új Airben SSD háttértár található, ami ráadásul a helytakarékosság miatt rögtön az alaplapra van integrálva." [link][ Szerkesztve ]
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz alamuszi #304 üzenetére
Miért ne érné meg? Mindenki ezzel a "Magyarországon drága" dologgal jön... Ha kicsit utánanéznétek, láthatnátok, hogy a schengeni övezeten belül sehonnan nem tudod sokkal olcsóbban megszerezni a gépet, mint nálunk. Végig lehet az egész ebay-t zongorázni, de számottevően nem lesz olcsóbb sehol (annyira semmiképp sem, hogy a legtöbb embernek megérné cserébe nélkülözni a magyar billentyűzetet). Közvetlenül az USA-ban vásárolni tényleg megéri, de ott is szépen ráterhelik minden tagállamban az adókat és járulékokat az Apple által megadott árakra, tehát szó sincs arról, hogy 999 dollárt kicsengetsz, és már van is Macbook Air-ed.
De ha úgy értetted, hogy a magyar átlagfizetéshez képest nem éri meg megvenni, azzal egyetértek. Persze ezzel is csak félig, mert ha valakinek éppen ez a funkcionalitás, és maga az OSX kell, amit az Air nyújt, akkor azt fájdalom, de semmilyen konkurens márkában nem lehet megtalálni. Innentől kezdve meg mindenkinek egyéni döntése, hogy egy bizonyos funkcionalitásért hajlandó-e sok pénzt fizetni. Aki igen, és becsülettel összekaparja az árát, annak megéri az Air.
-
Alex91
félisten
válasz alamuszi #314 üzenetére
Aki pedig szakember, az eddig sem MacBook-ot vett és ezután sem azt fog venni, bárhogy nyomját itt is.
A Facebook alapítójának a magyar puli mellett Mac-jei vannak. Ha jól láttam, akkor többek között Air is. De gondolom ő nem szakember...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
cucka
addikt
Valamint 470 000 Ft egy vicc ezért az elavult vashalmazért, mi 3 éves technológiát tartalmaz, és igazából internetezésen, filmnézésen felül semmire nem alkalmas MacOSX ide vagy MacOSX oda. Szóval nem nem éri meg az USA árhoz képesti másfélszeres árat. Vajon ez miért marad ki mindig a Prohardver cikkekből.
Szerintem egy hasonló eszköznél teljesen irreleváns, hogy hány éves technológiát tartalmaz, a lényeges kérdés sokkal inkább a használati érték. Az amerikai árakkal összehasonlítva pedig egyik Magyarországon kapható notebook/telefon/stb. sem éri meg, ugyanis ott nem csak a mac-ek olcsóbbak, hanem hasonló arányban az összes többi notebook is.Valamint ha választani lehet egy nem sokkal vastagabb ProBook 5330m, vagy egy Lenovo ThinkPad X1 között, hiába fut rajta Windows alaphelyzetben is sokkal olcsóbban hozzájut az ember, ki lesz az aki Air-t vesz majd.
Bárki, akinek tetszik és van rá pénze. Szerintem az embereknek jobban bejön kinézetre az Air, mint az általad említett gépek - különösen a Lenovo, ami nekem is nagyon bejön, de eddig én még nem találkoztam olyan emberrel, aki átlag felhasználó és tetszett volna a Thinkpad dizájnja.Szóval ez egy Luxus termék, aki pedig erre kuporgat, az is hülye, mert nem fog 10 évig menni, cserébe már most baromira elavult.
Kuporgatni bármilyen drága kategóriájú notebook-ra hülyeség. (Meg ez általában bármilyen termékre igaz, ami 1-2 év alatt elveszíti értékének a felét és a garanciaidőn túli meghibásodás gyakorlatilag gazdasági totálkár, legyen az telefon, asztali gép, akármi)Az AIR azok notebookja lesz aki villogni akar ennyi, nem azoké akik használják is a notebookjaikat, mint én.
Hű, te igazi pro lehetsz, mert csak az a számítógép használat, amit te csinálsz, aki nálad kevesebb processzor művelettel gyötri a gépét, az csak villogni vette, nem is használja igazán, ugye?Aki pedig szakember, az eddig sem MacBook-ot vett és ezután sem azt fog venni, bárhogy nyomját itt is.
Érdekes, én ismerek szakembereket, akik Macbook-al tolják, olyat is, akinek nincs is Windows-os gépe otthon. Sőt, kapaszkodj meg, rám is lehet mondani, hogy szakember vagyok, oszt' ha megengedhetném magamnak, akkor valószínűleg én is valamilyen Mac gépet használnék.[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
Hm...
Kipróbálásra vettem egy Del Vostro V130-at...
i3-as proci stb...
Állat vékony, szép relatív jól felszerelt gép.
De a Win7 használata, mesze van az OSX kényelmétől:-( adom is el:-(Amúgy én általában használt, de még garanciális MAC-et szoktam venni - így eladáskor nagyon kicsit bukok rajta! Kicsit drágábbak, de jobban is tartják az árukat, mint a Win-es piaci notik.
-
-
alamuszi
senior tag
válasz alamuszi #323 üzenetére
"Szerintem egy hasonló eszköznél teljesen irreleváns, hogy hány éves technológiát tartalmaz, a lényeges kérdés sokkal inkább a használati érték. Az amerikai árakkal összehasonlítva pedig egyik Magyarországon kapható notebook/telefon/stb. sem éri meg, ugyanis ott nem csak a mac-ek olcsóbbak, hanem hasonló arányban az összes többi notebook is."
Értem, tehát ez akkor egy nagyon jól használható eszköz mindennapi feladatokra. Szerintem egy nagyon jól használható eszköz alapfeladatokra. Az pedig nem egyenlő a mindennapi feladatokkal.
"Bárki, akinek tetszik és van rá pénze. Szerintem az embereknek jobban bejön kinézetre az Air, mint az általad említett gépek - különösen a Lenovo, ami nekem is nagyon bejön, de eddig én még nem találkoztam olyan emberrel, aki átlag felhasználó és tetszett volna a Thinkpad dizájnja."
Ez teljesen igaz, de ugye akkor ez nem egyenlő a nagyon jó minőséggel, a szuper használhatósággal és egyebekkel, mert ugye ki mit szokott meg. A ThinkPad Corporate Business gép nem mizu pistikének készült, mint az MacBook AIR.
"Kuporgatni bármilyen drága kategóriájú notebook-ra hülyeség. (Meg ez általában bármilyen termékre igaz, ami 1-2 év alatt elveszíti értékének a felét és a garanciaidőn túli meghibásodás gyakorlatilag gazdasági totálkár, legyen az telefon, asztali gép, akármi)"
Azért ezzel egy 20 ezres gépparkot felügyelő System Admin vitatkozna én is. Ez max a konzumer kategóriára igaz ami olcsó, de az Apple-ra még az sem mondható el, hogy olcsó, de a jó support, meg hosszú garancia sem.
"Hű, te igazi pro lehetsz, mert csak az a számítógép használat, amit te csinálsz, aki nálad kevesebb processzor művelettel gyötri a gépét, az csak villogni vette, nem is használja igazán, ugye?"
Aha nekem van kettő Windows Server 2008 R2-m, amit üzemeltetek csak egy két példa RDP7.x, SMB2 stb, hogyan csatlakozzal mac,en keresztül hozzá, EDIUST használok utómunkára, ja az nem fut Mac-en. Ja nagy PRO vagyok Ezek alap dolgok. Vannak Linux szerverek is amit üzemeltetek na oda jó.
"Érdekes, én ismerek szakembereket, akik Macbook-al tolják, olyat is, akinek nincs is Windows-os gépe otthon. Sőt, kapaszkodj meg, rám is lehet mondani, hogy szakember vagyok, oszt' ha megengedhetném magamnak, akkor valószínűleg én is valamilyen Mac gépet használnék."
Semmi gond amit mondtam azt tartom most is amit a Mac tud, azt jól tudja, amit meg nem, azzal meg mit kezdjen egy szakember.
Nem PRO vagy nem PRO kérdése egyszerűen a Mac adott feladatokra korlátozottan vagy nem használható, lehet vitatkozni....
[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
veterán
válasz alamuszi #328 üzenetére
"Nem PRO vagy nem PRO kérdése egyszerűen a Mac adott feladatokra korlátozottan vagy nem használható, lehet vitatkozni...."
Ez minden rendszerre igaz, hogy valamilyen szinten korlátozott, de például fél Hollywood, meg a filmes szakma is Mac-en tolja. Erre például baromi jó. És azok eléggé szakemberek.
-
Alex91
félisten
Nem PRO vagy nem PRO kérdése egyszerűen a Mac adott feladatokra korlátozottan vagy nem használható, lehet vitatkozni....
Mondjuk ugy, hogy a MacOSX... A hardver azert kepes mast is futtatni. Az mas kerdes, hogy nem biztos, hogy anyagilag mar megeri Win vagy Linux futtatasara Mac-et venni .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz alamuszi #333 üzenetére
Most oszinten: teged mit zavar, hogy ki mit hasznal? Nem a te penzed, nem teged idegesit, nem nalad romlik el stb. Mindenki valassza azt, amit jonak lat, nem?
Szerencsere most mar az Apple termekek itthon is megfizethetok egyre tobb ember szamara, ugyhogy van alternativa !Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
cucka
addikt
Értem, tehát ez akkor egy nagyon jól használható eszköz mindennapi feladatokra. Szerintem egy nagyon jól használható eszköz alapfeladatokra. Az pedig nem egyenlő a mindennapi feladatokkal.
Mindennapi feladat szerintem a böngészés, levelezés, zenehallgatás, hasonlók. Az átlag felhasználók számítógép használata gyakorlatilag ezekből áll, és ennek a gépnek a célcsoportja is főleg olyan emberekből áll, akiknek erre kell a számítógép. Érted, az iPad is fergeteges siker, viszik, mint a cukrot, oszt' még ennél is sokkal gyengébb, kevesebb funkcióval bíró eszköz, de valahogy ez csak a fórumos megfejtő embereket érdekli, a vásárlókat nem igazán.A ThinkPad Corporate Business gép nem mizu pistikének készült, mint az MacBook AIR.
A Thinkpad Corporate Business gép nagy cégeknek készült, olyan funkciókkal, amelyeket a vevők igényelnek. Namost mivel te valószínűleg nem vagy egy egyszemélyes nagyvállalat, meg én sem vagyok egy egyszemélyes nagyvállalat, ezért egyezzünk meg abban, hogy nem kell feltétlenül lámának érezzem magam azért, mert nekem más igényeim vannak egy notebook-al kapcsolatban, mint egy nagyvállalatnak.Nem PRO vagy nem PRO kérdése egyszerűen a Mac adott feladatokra korlátozottan vagy nem használható, lehet vitatkozni....
A Mac elsődleges célcsoportját az átlag otthoni júzer jelenti, a gépeiket úgy készítik, hogy lefedje a várható felhasználás során felmerülő igényeket. Nincs olyan gép, ami mindenre jó, erős, tartós és olcsó, továbbá olyan gép sincs, ami bármilyen feladatra a leginkább optimális választás. Tudod, ha veszel méregdrágán egy Ferrari-t, akkor az nagyon jó, ha gyorsan akarsz menni meg puncimágnesnek is király, de nem annyira jó, ha nyaralni szeretnél menni vele a családdal. -
zsolidodd
senior tag
válasz alamuszi #333 üzenetére
Ez ám az eszmefuttatás, megtehetem, hogy vegyek Ferrarit, de használni nem tudom, mert nincs aszfaltozott út a közelemben. Nyilván hülyeség Mac-et venni, ha Win only programokat akarsz használni.
Aki meg olyan hülye, hogy nem az igényeinek megfelelő eszközt vesz, azzal nehéz bármit kezdeni. Ha végtelen mennyiségű pénzem lenne, nyilván nem egy fajta notim, meg PC-m lenne. Minden feladatra lenne egy, ami az adott feladatra a legalkalmasabb + még tetszik is[ Szerkesztve ]
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz alamuszi #335 üzenetére
Na, ezzel most kivételesen jó érvet hoztál fel, az Ubuntu az egyetlen, amiért más (nem Mac) gépek alternatívát jelenthetnek nekem (és másoknak) is.
De ha eszi-nem eszi alapon minden "nem Mac" gépet Windows-zal kéne használnom, akkor ma már (3 év Ubuntuzás után) sírógörcsöt kapnék, az biztos.
Ha nem lenne meg a választási lehetőségem, akkor akár kétszeres árat is hajlandó lennék egy olyan gépért kifizetni, ami nem csak Win futtatására képes.
Egyébként a többivel, amit korábban írtál, nem értek egyet.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz alamuszi #331 üzenetére
"pontosan ugyanolyan jó vagy jobb, ez miért marad ki mindig"
Ebben az esetben nem vagyok ebben biztos. Nem hiába használják ezt többen. Valódi szakembereket a divat hidegen hagyja. Ami jobb, azt használják.
"Aztán vajon a vásárlók mennyi %-a használja a Final Cut-ot mert nem sokan."
De, elég sokan. Profikról beszélünk még mindig, nem otthoni felhasználásról, ugye? Mindegy, nem akartam újabb frontot nyitni, csak egy példát írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Byu
aktív tag
válasz alamuszi #358 üzenetére
Azt hiszem az aláírásod sok mindent elárul rólad. Nem akarok veszekedni veled, nyugodtan gondold amit gondolsz, de a véleményemet kérlek tartsd tiszteletben, és ne hívd marketing dumának, mert közöm sincs hozzá.
Egyetemi hallgató vagyok, kevés pénzzel, aki szereti az Ubuntut, de ettől függetlenül látom és elismerem az Apple gépek egyediségét és kiválóságát sok tekintetben. Ez elég messze áll a tipikus "fanboy"-tól, aki azt se tudja, mire képes a saját gépe és a konkurencia, Linux alapú rendszert még életében nem próbált (vagy ha igen, egyből leírta és utána rá se nézett), és nem számít neki a pénz.
-
Vidala
senior tag
válasz alamuszi #358 üzenetére
Nekem bejövősek a Vaio-k, de a Z picit drágábban tűnik.
Biztosan felár "csak" az Alma logó is, de szerény tapasztalataim szerint a minőséget is meg kell fizetni, amit valahol ez jelképez. Van a konkurenciának is olcsóbb/drágább terméke, amik sokszor igen hasonló konfigra épülnek. Akkor azoknál mi a difi? Én is ezért lettem Vaio tulaj. Tucatjával olvastam a teszteket, hasonlítgattam az árakat, és tapiztam a gépeket. Egészen addig, amíg rá nem simultak az ujjaim az F szériára. Kicsit húzták a fogam a pénztárnál, de nem bántam meg. Gondolom, sok Apple fan ugyanígy érez.CoVboy Forever!
-
MongolZ
addikt
válasz alamuszi #361 üzenetére
Ezt a "10 éve végeztem programtervező matematikusként és 4 évig dolgoztam szervizesként" szöveget ezt nyugodtan kihagyhattad volna (ehhez kellett a diploma???).
Fogadd el, hogy másnak ez a jó. Szerinted a VAIO Z-nek jobb a minősége, szerinte az Apple-nek. Ez kb. olyan, mintha azt akarnád megmagyarázni, hogy a BMW autók minősége jobb, mint a Mercedeseké.[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz alamuszi #383 üzenetére
Sajnos a mai magyar diplomák is egyre jobban süllyednek.
A felsőoktatási intézmények (mérnöki vonal még inkább) egy laza 5-10 éves lemaradásban van.
A frissen végzett mérnökök, a munkájuk során fél év alatt lényegesen használhatóbb és értékesebb tudást tudnak összeszedni mint az oktatás 5 éve alatt.
Ezek a papírok pontosan egy pipát érnek a HR-esek listáján. Se többet se kevesebbet.Viszont nagyon sokan a papírral a zsebükben máris komoly szakembernek tartják magukat, cserébe ha egy komolyabb kreatív feladatot adnak nekik, akkor elfogy a tudomány.
Szomorú ez...Mondom mindezt végzett mérnök informatikusként.
-
Alex91
félisten
válasz alamuszi #390 üzenetére
Most nekem akarod bizonyitani, hogy jo? Neked is jo lenne, nem? Raksz meg ra Windows-t is, azt lennel happy . Azt nem kellene allandoan frusztralnod magad! Kint ugyis halalra keresed magad, es meg a gaz magyar kereskedok se lopjak el a penzedet, mert kint meg ez is olcsobb !
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz alamuszi #392 üzenetére
Oh, mester , aruld mar el nekunk tudatlan halandoknak, hogy ugyan mit nem tudsz megcsinalni a Mac-re telepitett Windows-zal
-
Xero
nagyúr
válasz alamuszi #405 üzenetére
Azt hiszem pont tegnap jelent meg egy Asus gép. Azt hiszem UX21 vagy mi a szösz.
Na az mindenhol patentul fém. Mondjuk van vele némi probléma:
-Egy az egyben Air koppintás
-Az ára is valahol Air magasságban leszszerk: Az lemaradt, hogy így már érdemesebb az Air-t választani.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
válasz alamuszi #419 üzenetére
Igen nem is értem miért nem értik meg, hogy ez az AIR széria nem új.
Mert sokan nem is akarják megérteni. Ezért van az, hogy egyesek Dell laptoppal meg Sonyval dobálóznak egy olyan termék ellen, ami teljesen más kategóriában versenyez és kategóriáján belül sem tudja egy gép sem legyőzni már évek óta. Lehet itt fröcsögni a hozzánemértőknek, hogy i3, i5, i7 meg i100 processzor van a másikban, akkor sem lesz ugyanaz a két gép.
Fém ide, fém oda, egyik sem egy darab fémből van kifaragva, a kijelző még mindig klasszisokkal jobb, mint a legtöbb hasonlóban. Ebben a méretben elég komoly videokártya van, ami a legújabb játékokat is alacsony grafikán meg tudja hajtani, a többiben integrált Intel. A több mint 100.000ft-os SSD háttértárrat ami a 13"-as 256os Airben van és a hozzáadott programokat meg senki nem veszi figyelembe. Drága igen, de ha valaki egy ilyen gépet akar, akkor fizessen, nem olyan egyszerű egy ilyet összegányolni, mint egy 100ezres Acert, biztos ugyanaz a tervezői és mérnöki munka van mind a kettőben, biztos...
Aki Maces az tudja, hogy C2D-re sokkal jobban van optimalizálva az OSX, mint a Windows i7-re. És, mint más fórumban is leírtam, nem azért, mert a Windows sz.r, mert hulladék, hanem csupán azért, mert a Windowst nem tudják annyi rengeteg hardverre optimalizálni, OSX-et meg külön a saját gépeire optimalizálja az Apple, mert van rá ideje... Akinek pedig tetszik, megveszi, akinek meg nem az nem. Attól, hogy valakinek nem tetszik, nem jelenti azt, hogy a Mac egy drága sz.r sznob cucc. Mégis minden "anti appleös" bemászik az appleös fórumokba és elkezdi osztani az észt, hogy mennyire drága és mennyire gyenge hardvere van. Ennyi erővel az almások is mehetnének az összes laptop fórumba, szidni, hogy olcsó de sz.r a Windows. De nem teszik, mert a Macesek elismerik, hogy jó a Windows is és legtöbbjük használ Windowst is, de az elvetemült fan Windowsosok legtöbbször csak szindi tudják az Applet, legtöbbször úgy, hogy Almát eddig még csak a fán láttak... Ezért tesznek sokan olyan kijelentéseket, hogy:
semmilyen Apple cucc nem éri meg, egy átlagmagyarnak csak a sznoboknak éri meg akik menőzni akarnak ezekkel (...) a mac pro is egy nagy fehér félmillás műanyagdarab - Remusz911
akinek nincs igenye okostelefonra, annak nyilvan nem fog feltunni, hogy az ios mint okostelefon os egy zart hulladek. - telya
És az aláírásomban is látható egy gyöngyszem:
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
NathanCullen
senior tag
válasz alamuszi #424 üzenetére
Azért ez csak az egyik fele, és addig igaz amíg egy számítógépet csak alapfeladatokra használsz. Ha azonban erőre is van szükség akkor az optimalizáció nem sokat fog jelenteni.
Igazad van, pontosan ezt írtam én is. Azonban egy komolyabb Macen már a hardver mellé sokat dob az erőhöz az optimalizáció is.
Aztán ott a Linux, ami szintén alapfeladatokra a MacOSX-nél is gyorsabb.
A Linux egy kernel/rendszer mag, nem op. rendszer. De ha a distrokra gondolsz, azokat sem mondanám gyorsabbnak, ugyanis ott sincs teljes optimalizáció, de igazából nem használtam egyiket sem huzamosabb ideig, úgyhogy lehet...
alapfeladatokra viszont egy AIR, vagy hasobló típusú gép baromira de luxus, és az átlagembernek nem éri meg. Persze ez is csak magánügy, hogy ki mit vesz magának, de tények vannak.
Egy felsőkategóriás BMW-t vagy más luxus autót is luxus megvenni átlag feladatokra, mondjuk vezetni vagy elmenni vele valahova... De persze, természetesen mindenki azt vesz, ami neki megfelelő és amit megengedhet magának. Van aki akkor sem venne Macet, ha milliomos lenne... Nncs ezzel semmi gond.
[ Szerkesztve ]
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
audi100td
nagyúr
válasz alamuszi #435 üzenetére
"a HP-nak nem nagy az értékvesztése, amíg garanciális. minden más függése is éllapot használat kopás stb."
En a gyakorlatban azt vettem eszre, hogy a corporate gepek (sajnos, vagy nem? nezöpont kerdese...) sokkal többet es hamarabb veszitenek az ertekükböl meg a garancia ellenere is. Ha azt veszem, hogy a masfel eves ThinkPad X200s-t vettem ~150k-ert meg ugyanennyi helyszini garanciaval, es mire lejar a gari jo esetben el tudom adni 70-80k-ert, arrol nem is beszelve, hogy ujonnan 400k+ lehetett, ez a tulajdonosra nezve nem valami jo. Hasznalt MBP-ket meg meg 2-3 evesen, gari nelkül is aranyaron merik, de nem csak itthon, nemet ebay-en is ezt tapasztaltam. Na ez az amit nem ertek, tenyleg ekkora rajongoi reteg van a marka mögött? Ennyi eleg, hogy ilyen magasan lehet tartani az arakat? Es tenyleg kepes valaki ennyit kiadni egy több eves hasznalt gepre? ugy latszik igen...
Raadasul TP-t könnyen lehet javitani otthon, ha mar lejart a gari es alkatresz is van hozza, ez az MBP-nel ketlem, hogy igy lenne.
Ezt most nem fikanak szantam, tetszenek nekem is bizonyos szintig az apple gepei (bar sajnos nem olyan praktikusak mint egy corporate gep, többek közt ezert nalam kimarad), de ez a mitosz ami a marka körül forog, szerintem kicsit azert nevetseges es erösen tulzo.
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz alamuszi #438 üzenetére
Az ilyen helyre nem notebook való -szerintem...
Amúgy milyen 3-4éves?
Láttál te mál Macbook Pro-t 100.000Ft-ért?
A legelső Core Duosok mennek 130.000Ft körül...Amúgy egy db w500-at láttam eladni 170.000Ft-ért...
Én elég sokat dolgoztam folyamatosan 15.4"-os Macbook Pro-n...
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz alamuszi #438 üzenetére
Az üzleti notik tenlyeg rengeteget veszitenek az ertekükböl, tapasztalatbol mondom, a macbook-ok alig (ezt is tudom, par honappal ezelött akartam venni, de hasznaltan egyszerüen nem eri meg, krva draga es gari meg sehol), mondjuk szerintem ez elegge mestersegesen generalt helyzet.
xedos: A billentyüzetvilagitasrol azert tudnek vitatkozni, volt mar nalam par thinkpad es mindegyiknel mas, van amelyiken alig er valamit (pl. T42, T61), masik modelleknel meg teljesen jo, bevilagit mindent rendesen (pl. X40, X41, X200s), arrol nem beszelve, hogy igy mast is megtudsz vele vilagitani, pl. papirt. Szamomra ami az mbp mellett szol az igenyes kivetelezes, jo port kiosztas, vekony, osx, viszont a billentyüzete egy thinkpad-hez kepest eleg gyagyi, a kijelzö is sajnos, nincs 3g modem, a technikai support gyenge es a bövithetöseg is erösen korlatozott.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ - 2024 MacBook Pro Retina 14 M4 PRO CHIP - 12C CPU / 16C GPU / 24 GB RAM / 512 SSD / iStyle
- Bontatlan Lenovo ThinkPad X13 Yoga G4 x360 Üzleti Ultrabook Tab 13.3" -50% i5-1345U 16/512 FHD+ Toll
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, Számla,
- Apple MacBook Pro 15" A1286/ 2011(Teszteletlen)
- Eladó Apple MacBook Air 13" (2017) Megkímélt állapotban! (Akkumulátor ciklusszám: 192)
- Apple USB-C digitális AV többportos átalakító
- Dell Latitude E7440, i5-4310u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 14" HD, akku 30 perc
- Fujitsu Lifebook E736, i5-6200u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 13,3' HD, jó akku
- HP probook 450 G2, Core i5-5200u, 8Gb RAM, 256Gb M.2 SSD, FullHD 15,6", új akku
- Dell E5550, i5-5300u, 8Gb RAM, 256Gb SSD, 15,6" FHD, Nvidia gt830m 2Gb, új akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest