Új hozzászólás Aktív témák
-
alamuszi
senior tag
válasz Elpresidente #77 üzenetére
Sajnos nincs igazad a Nike az a nagyvilágban a gyenge minőség szimbóluma. A világ 90 % nem tartják a nike-ot minőségnek. Bezzeg a szűklátókörű magyar igen mert csak ezt ismeri meg is érdemli. Mert ugye az igazán minőségi termékek sport cipő szinten (Asics, Mizuno, New Balance, Brooks) Magyarországon nincs is, de miért is lenne, ha a szart is megvesz 3 szoros áron a magyar. Szóval ha a minőséggel akarsz példálózni ne a Nike-ot vedd elő, mert ha a Nike minőségéhez hasonlítod az Apple-et akkor az apple szarban van.
Bocs csak a látókörödet akartam szélesíteni.
(#137) joamilestoné :
Máris hozzáteheted, hogy most nem Magyarországról beszélsz, mert akkor igazad van. De ott rohadt drága a mac, persze erről nem a Mac tehet, de a tények makacs dolgok.
[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
alamuszi
senior tag
Nem tudom most Németországban vagyok, itt a Nike nem megy két hónapo t voltam Londonban ott sem a minőség koronázott királya a Nike. USA-ban meg a New Balance, meg az Asics megy de nem a Nike. De mindegy is Az pedig, hogy Mi van Magyarországon na igen. De ha a minőségi sportcipőről sem a Nike jut eszembe, de az Adidas sem.
-
alamuszi
senior tag
Ugye a cipők élettartamát kilóméterben mérik. én 100 kiló vagyok a napi 10 - 12 kilómétert gyaloglok egy hátizsákkal a hátamon, a Nike, Adidas 600 - 700 kilómétert bír (Perseus, Triax), Amíg egy Magyarországon nem ismert Brooks Adrenalin, 1100 km-rt, egy Asics GT2140 1200 km-rt, egy Mizuni Nirvana 5 1300 Kilométert, lehet összehasonlítani. Egyértelmű, nem kell sok fejszámolás hozzá.
Aztán a Nike a komolyabb futócipőit max 90 Kg-ig garantálja utána árt a lábnak, és a cipőnek is ezt normálosabb országokban közlik veled Magyarországon, meg az a lényeg, hogy megvedd. Szóval érdekes hogy neked a 135 kilóddal ennyit bír. Mindegy elhiszem neked, de én a saját bőrömön tapasztaltam, hogy rám ez nem igaz,
-
-
alamuszi
senior tag
válasz szőröscica #160 üzenetére
Nekem van mégis egy ProBook 5310m-et nyúzok. Valamint használtam Mac-t kb összesen 1,5 évig össze vissza (MacBook Pro, Mac Mini) de hogy is mondjam nem győzőtt meg. Ettől függetlenül szép gépek, praktikusnak nem mondanám ergonómikusnak sem, de szép, a magyar ár meg na az egy dolog ugye.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Az apple nem foglalkozik a nagyvilággal, csak U.S.A-vel ott meg az egy év standard. Nem véletlen az, hogy még hivatalos képviselet sincs itt csak resellerek. Szóval ott egy év a standard (a konzumer kategóriában), ha kell 3 év vehetsz, de az egy netbook ára ennyi. Ha apple-t veszel ez hozzá jár. Bár az elég furcsa hogy soha nem említik meg, a tesztekben hogy ebben az árkategóriában nem illik ilyen jótállás. Szóval ez van.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
válasz audi100td #166 üzenetére
Na igen de a Hp Elitebook, a Dell sok terméke nem. A Lenovo valóban 1 év, de kérheted minimális felérral 3 év garancióval is a minimális felár nem több 100 dollár mint a mac esetében.
(#167) Curse
Persze attól függ mire.
Mondjuk az érdekes lenne mert pl a lenovo megcáfolja az értesüléseid
[link]A Macre valóban annyi.
"Az amerikaiak meg köztudottan fogyasztó társadalommá vannak nevelve hogy minél könyebb legyen kicsikarni a pénzt belőlük.Nem tetszik mikor a magyarokból is ilyen majmokat próbálnak faragni."
Erre is írhatnám hogy nem véletlen az, hogy ameddig a Európában a Macintosh számítógépek piaca erősen súrolja a kb 2 - 3 %-ot nagyn óvatos becslés, ami Magyarországon 1 % alatt van, Na ez nem véletlen.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Ok milyen áron, és elmondod ha nekem kell egy Brooks Beast, egy Saucony Stabil, egy Asics Evolution, vagy egy Mizuno Renegade 5, vagy egy Nirvana 5 esetleg egy New Balance 860, akkor hol kapom meg csak mert amiket itt felsorola lista egyrészt a háromnegyede nincs meg másrészt meg csak nagyon korlátozott a modelpaletta. Szóval hol is kapom meg ezeket a cipőket Magyarországon.
Kérlek válaszolj már rá, mert lehet hogy én vagyok a hülye, vagy a túlzottan vidéki, falusi srác, de nem találtam ezeket sehol Magyarországon. Szóval hol is??????
Most komolyan belinkelted a Hervist, ahol van egy fajta Asics, meg belinkelted az Overland-et, aki már fél éve nem forgalmaz Asics cipőt. Komolyan? Na szép szerencse hogy nem otthon lakom, meg is őrülnék.
Ha esetleg a Futanetet, vagy a Nyúlcipőboltot linkelted volna, de az is karcsú, mint Magyarország általában.
Jól utánanéztél
(Nem sértés de amihez nem értesz nem kell beleszólni )
-
alamuszi
senior tag
válasz Ed Parker #270 üzenetére
Nekem konkrétan az a bajom vele, és igazából nem is annyira a NIKE-al, mint a kereskedővel, hogy nem közöl tényeket, azaz ha bemész egy Hervis-be akkor kb az a szint hogy melyik cipő jó futásra? Az összes, na ja beleértve az Adidas Samba-t is szóval azért ez vicces. Aztán a Pegazus valóban jó volt pl a 1989-es, vagy a 1993-as modell, az valóban agyonverhetetlen volt. De mi van akkor ha nekem bokasüllyedésem van, és pronáló lábam, akkor a Pegasus-al mit kezdjek, nézegessem, esetleg ha 100 Kg felett vagyok. Erre a csúcs üzletekben (Spuri, nyúl) ajánlanak egy Kayano-t ami könnyű technikai futócipő pronáló lábra, az nem baj, hogy a külseje az ember súlya miatt megsüllyed. És szétszedi a lábad. Aztán a Nike, Adidas nem is gyárt igazán komoly Controll cipőt, supportot is nagyon jó indulattal. A 90 Kiló meg benne van a katalógusokban, eddig garantálja a Nike a minőséget felette nem. (Persze nem Magyarországon)
Szóval a Nike akkor jó ha futó vagy és beleesel abba a kategóriába amit gyárt, ha nem akkor így jártál. Igaz ott a Triax, ami egy Asics Gt2160 stabilitását sem hozza, nem hogy egy valódi Controll cipőét mint egy Renegade, vagy egy Beast, vagy Stabil. Meg ott az Adidas Supernova CTR ami megint csak igen gyenge eresztés.
Ez a Bajom a Nike-al semmi több.
Erre azonnal ad megoldást a Mizuno (Nirvana, Renegade), az Asics (GT2160, 3020, Evolution, Foundation), a New Balance (xx60), és a Brooks (Adrenaline,Trance, Beast) is, de még a Saucony (ProGrid Stabil) is. Persze véletlenül egyiket sem lehet kapni Magyarországon, ha meg véletlenül igen (Asicsokat főleg), akkor olyan elcseszett áron, kb Mint az APPLE termékeket, de a túlsztárolt Pegasus-t ami mellesleg kinn 70 - 80 Euró, nálunk meg 100 ugye, és az ideális futókon kívül a kutyának sem ajánlott kategória.
Na mindegy csak ennyi a bajom vele.
Szóval jó a Nike csak nagyon kis rétegnek akit ideális futóknak neveznek.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
válasz Ed Parker #275 üzenetére
Onnan indult a vita, hogy az olcsóbb gépeket egy kínai míg az Apple MacBook air-t egy Nike, cipőhöz hasonlította az egyik kolléga, mondván, hogy a nike nem véletlenül drágább 3 - 4, szer mint a kínai. Erre írtam én, hogyha a Nike-hoz hasonlítja a kolléga az apple-t, akkor az apple nagy szarban van, innen indult a vita. Alapvetően.
-
alamuszi
senior tag
válasz zsolidodd #282 üzenetére
Na igen jó saucony is, nekem egy Omni 5-öm volt csak megadta magát a fűzőrész, nem volt az rossz, de ha lenne ProGrid Stabil akkor inkább az. Nincs meg a magasságom hozzá, sajnos ezért kell olyan cipő ami elbír. A Nike kényelmes, de az nem kényelem, mikor egy Triax-nak megroggyan a belseje, mert nem bír el. Az a cipő minőségét, és alkalmatlanságát jelzi. Ami nem a cipő hibája, hanem az enyém mert voltam olyan hülye hogy megvettem. Na azóta nem veszek Nike-ot. Mert egyszerűen rohadt drága, és nem annyira jó, mint amibe kerül. (értendő Magyarországra persze.)
-
alamuszi
senior tag
válasz audi100td #292 üzenetére
A sztorihoz hozzátartozik, hogy egy sima ProBook 5310m-be is bele tudták tenni a wwan helyet, pedig árban hol van az a MacBook-tól. Szóval kicsit égő, hogy 2011-ben ez nincs benne egy MacBook-ban. Aztán igaz az is, hogy a Macek még mindig szenvednek attól a dilemmától, hogy csak alapdolgokat tudnak, de azt jól, ha valami extra is kell, akkor el lehet felejteni a Mac-et, pláne épész árban. Persze ez érvényes hardverre és szoftverre egyaránt.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
válasz proScout #301 üzenetére
hát ha ez nettó, akkor ok ebből még ki is jön, de ha ez a 300 000 bruttó, akkor sajnos nem:
MacBook Air 13": (1968 $)
MacBook Pro 13": (1787$)
MacBook Pro 15": (2694$)
Ha esetleg kintről hozatod be, össze tudod hasonlítani az itthoni árakkal, csak azért írtam oda a $-os árat is, amik magyar Ftról vannak átszámolva a $ eladási árán, persze ha ezt USA árhoz viszonyítod, akkor ott sokkal olcsóbb, csak a viszonyítás miatt ott érdemesebb megvenni, a világgarancia él, elvileg, bár ez rizikós ismerve a kereskedőket (reseller), de az árkülönbség jelentős.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Csak ezzel az a baj, hogy minimálisan vastagabb, sokkal erősebb gépet kapsz ennek a feléért, akkor már nem éri meg. Magyarországon a MacOSX-et az favorizállja, aki ismeri, ez jelenleg 1%. Szóval ez sem jó érv. Valamint 470 000 Ft egy vicc ezért az elavult vashalmazért, mi 3 éves technológiát tartalmaz, és igazából internetezésen, filmnézésen felül semmire nem alkalmas MacOSX ide vagy MacOSX oda. Szóval nem nem éri meg az USA árhoz képesti másfélszeres árat. Vajon ez miért marad ki mindig a Prohardver cikkekből. Valamint ha választani lehet egy nem sokkal vastagabb ProBook 5330m, vagy egy Lenovo ThinkPad X1 között, hiába fut rajta Windows alaphelyzetben is sokkal olcsóbban hozzájut az ember, ki lesz az aki Air-t vesz majd. Csak mert amiket felsotoltam már Sandy Bridge platformra épülnek, ami kb Makó Jeruzsálem szintre van a Core 2 -től.
Szóval ez egy Luxus termék, aki pedig erre kuporgat, az is hülye, mert nem fog 10 évig menni, cserébe már most baromira elavult. Szóval nem jó érveket hoztál fel.
"2010-ben a Pro kapott egy nagy pofont az Air-től, amit 2011-re se hevert ki, de 2012-ben valószínűleg visszapofoz. "
Hát a kinézetben igen, de azért ne hasonlíts össze egy ULV nagyon elavult processzort egy i7 teljesértékű processzorral. Az AIR azok notebookja lesz aki villogni akar ennyi, nem azoké akik használják is a notebookjaikat, mint én. Aztán ha az élményes dolognál arra gondoltál, hogy majd jól megnéznek az utcán, akkor ez igaz, de a használati élmény az majd kb egy E350-es AMD-s Sony notebook használhatóságát éri el a 11"-os air, a 12-as meg egy olcsóbb bármilyen konzumer gépét.
Ott az SSD, de az élettartalma is annyi lesz majd.Szóval a kuporgatás, és az SSD miatti élettartam erősen ellentmond egymásnak.
Aki pedig szakember, az eddig sem MacBook-ot vett és ezután sem azt fog venni, bárhogy nyomját itt is.
Nem éri meg Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
"Aki vakon gépel annak kb pont mind1, hogy szigetes vagy sem szerintem. Nyilván kell pár nap átszokási idő, de ahogy az én példám is hozza, mind a két típust lehet aktívan használni párhuzamosan is. "
Ez sem igaz teljesen. Csak hát kisebb helyet foglal, szebb, de nem jobb, és ez akkor is igaz, ha a konzumer notebookot nagy része már ezt használja, persze az apple-val együtt, ami szintén konzumer.
-
alamuszi
senior tag
Igen gondolom láttad a "Közösségi háló" -t ugye? Na ja KDE felület, milyen érdekes Te a Mac-eden KDE-t futtatsz érdekes elméleteid vannak.
Ja hogy most milliomos lett és megveheti, na ja, szerinted mennyit dolgozik a neten az emberke egy MacBook Air-el. Na megont jól mellébeszéltél, de nem baj, Everman barátátod merre kószál
(#317) cucka :
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
válasz alamuszi #323 üzenetére
"Szerintem egy hasonló eszköznél teljesen irreleváns, hogy hány éves technológiát tartalmaz, a lényeges kérdés sokkal inkább a használati érték. Az amerikai árakkal összehasonlítva pedig egyik Magyarországon kapható notebook/telefon/stb. sem éri meg, ugyanis ott nem csak a mac-ek olcsóbbak, hanem hasonló arányban az összes többi notebook is."
Értem, tehát ez akkor egy nagyon jól használható eszköz mindennapi feladatokra. Szerintem egy nagyon jól használható eszköz alapfeladatokra. Az pedig nem egyenlő a mindennapi feladatokkal.
"Bárki, akinek tetszik és van rá pénze. Szerintem az embereknek jobban bejön kinézetre az Air, mint az általad említett gépek - különösen a Lenovo, ami nekem is nagyon bejön, de eddig én még nem találkoztam olyan emberrel, aki átlag felhasználó és tetszett volna a Thinkpad dizájnja."
Ez teljesen igaz, de ugye akkor ez nem egyenlő a nagyon jó minőséggel, a szuper használhatósággal és egyebekkel, mert ugye ki mit szokott meg. A ThinkPad Corporate Business gép nem mizu pistikének készült, mint az MacBook AIR.
"Kuporgatni bármilyen drága kategóriájú notebook-ra hülyeség. (Meg ez általában bármilyen termékre igaz, ami 1-2 év alatt elveszíti értékének a felét és a garanciaidőn túli meghibásodás gyakorlatilag gazdasági totálkár, legyen az telefon, asztali gép, akármi)"
Azért ezzel egy 20 ezres gépparkot felügyelő System Admin vitatkozna én is. Ez max a konzumer kategóriára igaz ami olcsó, de az Apple-ra még az sem mondható el, hogy olcsó, de a jó support, meg hosszú garancia sem.
"Hű, te igazi pro lehetsz, mert csak az a számítógép használat, amit te csinálsz, aki nálad kevesebb processzor művelettel gyötri a gépét, az csak villogni vette, nem is használja igazán, ugye?"
Aha nekem van kettő Windows Server 2008 R2-m, amit üzemeltetek csak egy két példa RDP7.x, SMB2 stb, hogyan csatlakozzal mac,en keresztül hozzá, EDIUST használok utómunkára, ja az nem fut Mac-en. Ja nagy PRO vagyok Ezek alap dolgok. Vannak Linux szerverek is amit üzemeltetek na oda jó.
"Érdekes, én ismerek szakembereket, akik Macbook-al tolják, olyat is, akinek nincs is Windows-os gépe otthon. Sőt, kapaszkodj meg, rám is lehet mondani, hogy szakember vagyok, oszt' ha megengedhetném magamnak, akkor valószínűleg én is valamilyen Mac gépet használnék."
Semmi gond amit mondtam azt tartom most is amit a Mac tud, azt jól tudja, amit meg nem, azzal meg mit kezdjen egy szakember.
Nem PRO vagy nem PRO kérdése egyszerűen a Mac adott feladatokra korlátozottan vagy nem használható, lehet vitatkozni....
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Igen ja de miért nem ilyeneket vett mikor egyetemista volt munkára miért Linuxot használt azért ezt még elmondod, mert ugye a Mac az a legjobb munkára is. Azt is elmondod, hogy miért linux szerveren fut az egész FACEBOOK, Csak tudod, nem mindegy , hogy megteheted, és azért veszel szórakozásból Mac-et, vagy dolgozol is rajta mert nem ugyanaz.
-
alamuszi
senior tag
Ok egy rész amire jó, és azok valóban szakemberek, de ugye erre a Windows pontosan ugyanolyan jó vagy jobb, ez miért marad ki mindig (HP Z800)
Aztán vajon a vásárlók mennyi %-a használja a Final Cut-ot mert nem sokan. És ez a rész is amit említesz max a Mac Pro-ra igaz.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Hát akkor meg miről is beszélünk megint? A Vas alkalmas rá, na erre alkalmas egy harmadába kerűlő gép is, na akkor ismét eljutottunk oda, hogy csak annak éri meg, aki meg tudja fizetni, és abba a munkakörben dolgozik ahova jó a MacOSX, ha nem akkor meg egy hatalmas pénzkidobás.
A Windows mindenhova jó.
A MacOSX-et meg jobb használni meg nem egy mérvadó vélemény.
-
alamuszi
senior tag
Értem, gondolom akkor skypoltok,esetleg neteztek rajta abban biztosan gyorsabb, az más kérdés, hogy mire alkalmas ezen felül, persze sokmindenre, ez tény, de akinek a gyorsaság számít gyorsan feltesz egy Ubuntut, egy PC-re és az gyorsabban nyitja a Firefoxot, meg a Skypot mint a mac, akkor a Linux most sokkal jobb, mint a MacOSX?
(#334) Alex91:
Alapvetően sem az zavar, hogy kinek mi a jó, és ki vesz ilyet, hanem az, hogy sztárolják, és azt véletlenül sem teszik oda, hogy azért ez rohadt drága, és nem biztos hogy ez neked kell, csak akkor ha... Stb.
Nem alternatíva mert ha ez lenne, akkor elkezdtek volna felmenni az eladások, és az IPHONE-on felül ez nem igaz.
Valamint, ha már valaki tanácsot ad akkor próbálja meg reálisan tenni, nem pedig azzal megmagyarázni, hogy szép.
Nekem is van olyan munkatársam aki megvette a MacBook Pro 15"-t, aztán szencségelt, hogy, mert neki azt mondták, hogy ez mennyire jó. Felvilágosítottam, mivel fél milla volt nem adta el, de bassszus... Komolytalan megszólalások ugye...
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
"Érted, az iPad is fergeteges siker, viszik, mint a cukrot, oszt' még ennél is sokkal gyengébb,"
Csak az IPAD-al ritkán gépelsz, vagy elég ritkán konvertálsz, esetleg nézel tonna számra filmeket.
"A Thinkpad Corporate Business gép nagy cégeknek készült, olyan funkciókkal, amelyeket a vevők igényelnek. Namost mivel te valószínűleg nem vagy egy egyszemélyes nagyvállalat, meg én sem vagyok egy egyszemélyes nagyvállalat, ezért egyezzünk meg abban, hogy nem kell feltétlenül lámának érezzem magam azért, mert nekem más igényeim vannak egy notebook-al kapcsolatban, mint egy nagyvállalatnak."
Na ebben igazad van, abban viszont nincs ha én egy ugyan nem vagyok egy nagyvállalat, csak egy sys admin, vagy egy flash fejlesztő, vagy egy mérnök, ami villamos gépeket, vagy éppen autókat tervez, és nekem kell otthonra egy gép, és nem felel meg a Mac mert nem, ennyi, akkor aki nem Mac-et vesz nem igazán tud a szépséggel mit kezdeni, még nem szegény paraszt, aki azért vett meg egy EliteBook W8740-t, vagy egy W701-et mert azt tudja használni az otthoni munkájához is. Hozzáteszem veszi ezt olcsóbban, mint egy hasonló kategótiás Mac Book Pro-t. Szóval nem nem vagy láma, de akkor senki nem sértődik meg, ha macet látok nála, akkor nem gondolom mérnöknek, max egy vágónak, vagy grafikusnak ugye.
"Nincs olyan gép, ami mindenre jó, erős, tartós és olcsó, továbbá olyan gép sincs, ami bármilyen feladatra a leginkább optimális választás."
De azért ha lehet, akkor olyat veszek ami minől több mindenre alkalmas, na ez nem a Mac, de egy bármilyen jó minőségű Notebook, windows-al még mindig a legjobb alternatíva, a legtöbb mindenre alkalmasság terén. A Mac jó, de közel nem annyira sokrétű alkalmazhatóság terén, mint a Windows.
"Tudod, ha veszel méregdrágán egy Ferrari-t, akkor az nagyon jó, ha gyorsan akarsz menni meg puncimágnesnek is király, de nem annyira jó, ha nyaralni szeretnél menni vele a családdal."
Ez a ferraris példa sántít. Nem tudom hova tenni.
-
alamuszi
senior tag
Nem is kell egyetérteni. Más szemmel látjuk a világot ennyi, aki többet látott többet tud erről mondani, aki nem az meg szajkózza a maga dolgait, ennyi, én sem az mondtam hogy a Mac nem jó semmire, hanem azt hogy van amire nem jó ennyi. Az nem egyenlő a semmire nem jóval ugye.
Amúgy én sem értek egyet a te mondanivalóddal. Akkor ezt le is zárhatjuk
(#344) zsolidodd :
"Aki meg olyan hülye, hogy nem az igényeinek megfelelő eszközt vesz, azzal nehéz bármit kezdeni."
Ez tök jó, csak amikor jön a sok demagóg fan és elmeséli, hogy ez a király, és gyakorlatilag, minden más csak pótlék, mellette, majd jön a szintén demagóg kereskedő, majd előadja a hattyúk dalát, hogy ez a világ legfejlettebb operációs rendszere bla bla bla bla bla, akkor az ember azt is gondolja hogy akkor ezen minden fut is. Technológiai szempontból amúgy a MacOSX egy őskövület, a Windows 7-hez képest. (Mondom technológiailag, mielőtt valamelyik kolléga elkezdi magyarázni, hogy de milyen szép, ez nem neked szólt zsolidodd).
" Ha végtelen mennyiségű pénzem lenne, nyilván nem egy fajta notim, meg PC-m lenne. Minden feladatra lenne egy, ami az adott feladatra a legalkalmasabb + még tetszik is "
Na ezzel én is így vagyok, egy tökéletes világban ugye...
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Na igen el van cseszve az ára de szép nem értitek
-
alamuszi
senior tag
"Számomra meg egyesek értetlensége az érthetetlen."
Na ja van akinek az érveid nem meggyőzőek, mint pl. nekem én használtam 3 féle Apple terméket, 1,5 évig szóval nekem nem kell elmesélned miért jó vagy rossz.
Hát itt sokminden nem igaz, kezdjük a csillogó tükröződő kijelzővel, ami eleve egy rossz láthatóságot biztosít, pláne fényben.
Villámgyors, mihez képest? A Windows-nál gyorsabb egy Ubuntunál nem, szóval ez sem állja meg a helyét.
"most kérem ne ugassanak azok, akik szerint nem - legalább olyan sokak szerint igenis jó)"
Max te meg a kutya ugat más max írkál ide, de mihez képest megint egy ThinkPad, vagy egy PowerBook billentyűzethet ne hasonlítsd azért mert akik szerint az még nem látott PoweBook-ot, ennyi.
"sokat érő operációs rendszer értékes szoftverekkel."
Hmmm... Na ez sem igaz.
A Sony ennyiért Vaio Z-t ad ami nem apple minőség, hanem annál jobb.
A lenovo a büdös életben nem volt olyan drága mint az Apple termékek, nem tudom honnan vetted ezt, mert max az apple shopban, de a valóság nem ez.
"Na, ez egy versenyképes jelentkező, a Macbook Pro-t meg tudja szorongatni (azoknál, akiknek nem számít a szoftver). De az Air-nek még mindig nincs igazi ellenfele."
Hát persze, vékonyságban nincs, minden másban van jobb is.
Szerintem ezt a marketing dumát hagyd a resellerekre.
-
alamuszi
senior tag
Én meg 10 éve vagyok informatikus, és 4 évet szervizeltem is többek között notebookokat is, jelen esetben Linux, és Windows Servereket is üzemeltetek. Van fogalmam róla. Nem egyetemi szinten, amúgy meg a ProgMaton végeztem, tehát a szoftverekről is van fogalmam, csak ennyi, nem kell beleszólni abba, amiben nem vagy otthon, az nem szégyen ha nem tudod, az már inkább, ha megpróbálod megmagyarázni ami nem igaz.
"Azt hiszem az aláírásod sok mindent elárul rólad"
Szóval nem kell fikázni, meg bunkónak lenni, itt senki nem ugat tudod, hanem beszélget, ha pedig valamivel nem értesz egyet, akkor fejtsd ki, de logikus érvekkel, ne ilyen sehonnan vett dolgokkal, hogy gyorsabb szebb, meg jobb, meg ilyenek, mert ez elmegy egy kommunikáció szakon, de ez egy szakmai fórum.
Az hogy neked jobban tettszik ez a te dolgod, de nem kell megmagyarázni, hogy mennyire jó, mert pont annyira amennyire tudod Te használni, ha a másik nem tudja használni amire kell neki, akkor nem jó neki, ennyi.
Szóval gondolkozz mielőtt beírsz ilyen színvonalon bármit is...
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Szerintem meg ThinkPad T420S, ha vékony, és ThinkPad.
Az EDGE majd akkor lesz jó, ha valóban befut, ez kb még 2 év. De nekem a ThinkPad az ThinkPad, nem pedig ThinkPad EDGE.
(#369) audi100td
+1
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Én olvastam (fogtam is), de alapvetően az a helyzet, hogy a Lenovo az EDGE gépeket nem a Corporate szektorba hanem az SMB szektorba szánja. Ahol vannak bőven jobb alternatívák is (ProBook 6xxx, Latitude 5xxx) szóval az EDGE nem egyenlő sem kategótiában sem ergonómiában, sem pedig minőségben a valódi ThinkPadekkel. Valamint hiába van ott a RollCage, ami azért nem valódi RollCage, nem egy kategória.
Ha valaki vékony ThinkPadet akar akkor 4xxs, vagy az X.
-
alamuszi
senior tag
Na igen, ez igaz. Te meg nyugodtan kihagyhattad volna a ezt a megjegyzést, hiszen ha mást nem ezt be kellett írni. Valamint láthatóan az ember nincs tisztában a megjegyzéseivel. Kb szép, akkor jó a termék. Valamint nem felvágás volt a cél, hanem az, hogy valamelyest bizonyítsam a szaktudásom.
Sajnos sok az olyan kontár, aki bejön ide, majd elmagyarázza, hogy milyen szuper ez meg az, mikor max a cikket olvasta, és ennyit tud róla. Vagy ennyit sem.Én jól tudom, hogy a magyar nagyon okos (OKOSKODÓ) és ha valakinek komolyabb végzettsége van, akkor az irigységre ad okot lásd a beszólásod. Szóval nem nem ehhez kellett a diploma, hanem ahhoz, hogy most pl Németországban dolgozhatok ezért kellett.
Lehet bunkónak, irigynek, és elítélőnek lenni, mert ugye nem véletlen tart ott az az ország ahol, Na ehhez kellett az erős diploma, tudod, a progmat, nem körömreszelő diploma, mint az országban letett diplomák 90%.
Persze gondolom Te is értesz ehhez, mint a magyarok.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Ebben is egyetértünk. Pontosan azért jártam esti iskolába, saját magam fizettem a tandíjam, mikor mellette Informatikusként, meg szervizesként, illetve hol oktatóként, hol supportosként dolgoztam, mert pontosan ez a helyzet amit leírtál. De azért azt is tedd hozzá, hogy még mindig sokkal többet ér mint egy kommunikáció szakos diploma, és többet is ad.
Valamint persze, hogy nem ér annyit a piacon, mint egy prometrik vizsga pláne gyakorlat szempontjából, de azért jó ha van. Többek között a gyakorlat miatt tudtam én is megcsípni a külföldi állást, mert a diploma semmit sem ért volna, jelen esetben. Valamint nem magyar hr gépezeten keresztül, hanem egy angol hr cégen keresztül. Másfél órán át kérdezgettek, csak szakmai dolgokat, nem azt mondták, hogy mondjak 5 jó és 5 rossz tulajdonságot, meg mennyire jól vagyok öltözve akkor megnyertem őket. Mint Magyarországon. Hanem szakma és ennyi. Fel is vettek, ha nem lett volna gyakorlatom, akkor se állás se semmi. Egyetértünk a Magyar diplomák nem sokat érnek.
-
alamuszi
senior tag
Igen, csak az a helyzet, hogy itt picit máshogy mennek a dolgok, mint otthon, nem 2 22 éves kislány vesz fel, hanem 7 informatikus vizsgáztatott, a HR csak mint "kellék" van jelen, hogy na itt is járt kb ennyi.
Tudom, hogy ez neked marha furcsa, hogy nem a hülye magyar ügyeskedő, képmutató módon kell bekerülni egy munkahelyre, nem is véletlen, hogy itt sem szeretik a magyarokat, a legtöbb ilyen módon akart bekerülni, na ez otthon megy.
Szóval csak megnézik kit vesznek fel, tudom, hogy ez neked furcsa. Hiába mások vagyunk, az irigység meg alig van jelen a kommentedben, hiába na, neked ez maradt
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Az a helyzet, hogy nem, akármennyire nyomják nem minden megy a Windows-al jól Mac-en. Van egy két dolog, ami nem megy, és néha pont az lenne a legfontosabb. (hálózatkezelés)
Mindegy nem is akarok vitatkozni ezen, felesleges lenne a Windows-ra Mac.[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Egy, nem kell arrogánsnak lenni, nem vagyokmester, meg hasonlók, csak éppen szívtam eleget ilyenekkel, szóval nem kell a kioktatás. Igen vannak problémák, és sajnos nekem nem csak netre kell, hanem másra is, netezésre jó, de akkor ara minek egy MacBook. A MAcen nem annyira van jól megcsinálva a driverezettség, akadnak problémák. Szóval nem egészen olyan, hogy letöltöm a drivert megy és kész.
Ne haragund, hogy irigy vagy ember, Te miért nem csinálod amit én, komolyan? Ha ennyire fáj? Mi az hogy halálra keresem magam? Talán neked, EverUlkesh-nek, vagy Orbán Viktornak köszönhetem, komolyan gondolkodom, hogy nem kell visszamennem Magyarországra, mert ilyen fantasztikusan jóindulatú emberek vannak ott. (Magadra vetted, ne haragudj )
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
Persze megmondom mi a bajom vele, driver van, nem az a baj, de pl a Windows 7 hálózatkezelése nem működik 100%-osan a Mac-en, vagy valamilyen NDIS kompatibilitási gondja, van, vagy csak nem kompatibilis a Driver 100 %-osan a Windowsokkal. Windows XP-re ez nem volt jellemző, ennyire. Csak ennyi.
(#401) joey20 :
Egy tény azért van. Nagyon komoly árat kérnek érte, ami a használhatóság, és a luxus között fél úton jár. Ez az Air Magyarországon sokkal inkább a második kategóriába esik. Persze nem USA-ban. De ugye most magyar árakról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
alamuszi
senior tag
MacOSX-et igen nehéz is lenne varezollni, hogy az jól is működjön, ha a gép nem mac.
Valamint ezeknek a gépeknek a hátulja kompozit jellegű anyag, a hátulja valóban műanyag. Azaz a belső része fém a külseje pedig nagy szilárdságú műanyag. De tény nem egy fémdarabból van ki forgácsolva.
-
alamuszi
senior tag
Ha modernséget, a hardver használhatóságát nézem az Asus fényévekre van az Air-től, Azért ha megnézed az UX21 specifikációját, akkor komolyan odaver az Air-nek, talán a következő Air lesz ellenfél.
-
alamuszi
senior tag
Igen olvastam erről a gépről, arra azért kíváncsi leszek mennyi lesz az ára, mert az ASUS is nagyon el tud szállni, ha prémium termékekről van szó, szóval kíváncsi vagyok. Nem mintha fenyegetne egy ilyen típusú gép megvétele, mert megvárom az Ivy Bridge-et, mert ami most van még egy évet kihúz (remélem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iPhone-t használók OFF topikja
- BestBuy topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Raspberry Pi
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ - 2024 MacBook Pro Retina 14 M4 PRO CHIP - 12C CPU / 16C GPU / 24 GB RAM / 512 SSD / iStyle
- Bontatlan Lenovo ThinkPad X13 Yoga G4 x360 Üzleti Ultrabook Tab 13.3" -50% i5-1345U 16/512 FHD+ Toll
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, Számla,
- Apple MacBook Pro 15" A1286/ 2011(Teszteletlen)
- Eladó Apple MacBook Air 13" (2017) Megkímélt állapotban! (Akkumulátor ciklusszám: 192)
- Dell Latitude E7440, i5-4310u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 14" HD, akku 30 perc
- Fujitsu Lifebook E736, i5-6200u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 13,3' HD, jó akku
- HP probook 450 G2, Core i5-5200u, 8Gb RAM, 256Gb M.2 SSD, FullHD 15,6", új akku
- Dell E5550, i5-5300u, 8Gb RAM, 256Gb SSD, 15,6" FHD, Nvidia gt830m 2Gb, új akku
- Dell Latitude E5440, Core i5-4200u, 8Gb RAM, 240Gb SSD, 14" hd kijelző, új akku 3+ óra
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest