Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
Akkor most ertettem meg, hogy mire gondolsz, de szerintem nagyon felreerthetoen fogalmaztal. Az a kitkat amit az N4 vagy barmelyik regebbi modell megkapott, semmilyen szinten nem volt kiherelve az OS szintjen.
A google-nek pedig mindig is szokasa volt meghagyni azokat az alapertelmezett programokat a telefonokon, amikkel eredetileg kijottek, akkor is, ha ujabb modellekben azokat levaltottak google appok.
Lasd: Galaxy Nexus: AOSP browser-rel jott, ezert hiaba valt kesobb a Chrome a default-ta ujabb modelleken 4.1-tol, GNex-en 4.3-on is az AOSP browser volt a default. Ugyanez a helyzet ujabb modelleknel az AOSP sms app es Hangouts eseten, vagy az AOSP launcher es Now Launcher-nel. Ezert az AOSP launcher a default meg N4-en, es az L-es Android-on is N7 2013-on is, mert eredetileg is azzal jott ki.
De hangsulyozom, hogy csak default appokrol van szo, nem magarol az OS-rol, es barmelyik modellhez, barmelyik regi apphoz barki felrakhatja az ujabb Google fele megfelelojet tipikusan egy gombnyomassal, egyenesen a Play Store-rol. A Now Launcher egy ideig nem volt fent a Play Store-on, ettol fuggetlenul barki felrakhatta az elso naptol kezdve, aki csak akarta.
Szoval semmilyen kiherelesrol szo nincs, nem is volt, nem is lesz. Default appokrol van szo, amiket egy gombnyomassal le lehet cserelni. -
Forest48
aktív tag
válasz
imisomogyi #96 üzenetére
Ennél jobban nehezen lehetett volna ezt megfogalmazni, ez pont így van, ahogy mondod.
Alapba az volt a koncepció is, hogy átláthatóbb legyen és könnyebben használható. -
Psychopeti
senior tag
Úgy látom a csempék már itt is hódítanak
-
-
imisomogyi
aktív tag
Egyelőre maradjunk annyiban, hogy szubjektív. Tény, hogy ennek és annak más tetszik, de kell követni egy egységességet, mert attól lesz valami szép. Ezért nem esik szét a WP vagy az iOS dizájnban, mert egységes. Valahogy gördülékenyebb a szemnek, egyszerűen fluid. Végig nézve az Andorid L-en végre ők is felveszik a harcot és elkészítették az első igazán ,,unibody" felületet. Amit megmutatott képen számológép, nem mondható csúnyának (bár idétlen gombok vannak rajta, meg felesleges csillogás effektek), de azt beilleszteni akármilyen irányvonalba, hát... Szóval inkább ez a szimplicista irányvonal legyen, mint a régi egyáltalán nem konzekvens HOLO.
-
kchris78
veterán
csak én gondolom úgy hogy kicsit koppintottak IOS/WP designt??
-
nekem tetszik, bár ami most dizájnban nagyon megfogott, az a Firefox OS felülete.
-
törölt tag
Szerintem ez azért van, mert a gesztusgépelés irányába akarják terelni az embereket, ott pedig nincsenek kimondott gombhatárok, hanem vektorokkal dolgozik (gondolom) a rendszer, és ha nagyjából oda húzod, akkor is kitalálja (egy jobb billentyűzet), hogy mit akarsz gépelni.
Éppen ezért fáj nekem, hogy magyar nyelvnél nem működik ez a funkció. -
Crytek
nagyúr
Játékok szempotjából kevés ez ide .
Ugy néz ki ha mobil gaming akkor ios továbbra is -
helixP
nagyúr
-
Integra
titán
-
Ami engem szemely szerint halalra idegesit: nincsenek vizualisan elvalasztva a gombok/billentyuk.
Ezzel az a gond UX szempontbol, hogy a kulonbozo karakterek nem egyforma kiterjedesuek (pl. I <-> W), emiatt nehezebb osztonosen beloni, hogy hol van a gombok hatara, mintha lenne elvalasztas. Nem tul nagy drama, de szerintem egyertelmuen a hasznalhatosag rovasara megy a design.
-
Forest48
aktív tag
válasz
dreamdancer #54 üzenetére
Én annak örülök, hogy ha feldobok egy főzőtt romot, akkor végre nem úgy néz majd ki, mint a zte blademen 3 éve.
Próbáltam már pár romot/launchert, de mindig visszatértem a sense-hez, mert mindegyik totál holo volt, ami tűrhetően működött volna.
Kellett ez a váltás, mert már nagyon unalmas volt.
Kíváncsian várom a premiert. -
helixP
nagyúr
Ez a TE saját véleményed. Tedd már hozzá könyörgöm!!!
Én hányok az árnyékolt gomboktól, az igazit utánzó kapcsolóktól, a igazira hajazó felületektől. Mért kell eljátszani, hogy egy igazi számológépet nyomkodsz, amikor nem az? Lehet fullHD a felbontás, sosem fogom elhinni, hogy valódi számológép. Innentől kezdve minden mű és ronda.
Az én ízlésemnek. -
Integra
titán
válasz
#16820480 #71 üzenetére
erre lenne a silver is megoldás, ha jól olvastam, mert a megszabott harver mellett teljesíteniük kell azt a feltételt is, hogy ha nem stock android van rajta, akkor lehetővé kell tennie a gyártóknak a stockosítást, vagyis minden bloatware és egyéb, gyártó által pluszban rápakolt dolgot elkell tudni távolítani szabályosan, hogy stock maradjon rajta csak, ha a felhasználó úgy kívánja. legalábbis pár hónapos cikkekben még ez állt.
-
Maxentius
addikt
Naccerű, itt is lesz Knox... de a felület nem rossz.
-
törölt tag
válasz
dreamdancer #54 üzenetére
Egyre inkább abba az irányba megy a G, hogy a services framework magától frissül, a többi részét a rendszernek meg modulokként kiszervezi a Play-be, és letöltheted. Aztán tehet rá akármelyik gyártó saját felületet, simán felteszed a G dolgait a Play-ről, launcehr, tárcsázó, névjegyzék, billentyűzet, stb, aztán meg le lehet tiltani a tw, sense meg timescape dolgait, hogy még véletlenül se próbáljon meg betöltődni a háttérben.
-
helixP
nagyúr
válasz
Riverdancer #69 üzenetére
Szerintem valamit nem értettél meg.
-
Riverdancer
csendes tag
Azért csak igaza volt a Microsoftnak ezzel a csempe dizájnnal... Most már tényleg mindenki őket másolja...
-
Integra
titán
látom nem igazán sikerült megérteni azt, hogy mit írtunk... sebaj, megpróbálom mégegyszer
amikor az n5 kijött a legújabb androiddal, akkor azt az n4 is megkapta, de csak butított verzióban, ugyanis szándékosan kihagyták az n5-ben található launchert és háttérképeket. ezt utólag simán lehet telepíteni az n4-re is, mert az n5 imageből kivették és simán tudtad az n4-re telepíteni az apk-t. itt most csak és kizárólag stock romról beszélünk.
ennyire gondolt a kolléga és erre reflektáltam, mert ez valóban így történt és mai napig így van. ez tény. ezek után semmi biztosíték nincsen arra, hogy ne történjen esetleg megint egy ilyen butítás az n4-re, neadjisten netán még az n5-re is, hogy a legújabb nexust vegye majd meg novemberben mindenki, amivel valszeg megjelenik hivatalosan is az 5.0. -
wortz
tag
Külsőre (elsőre) nem tetszik, túl csicsa lett (Igaz a Holo UI meg uncsi volt) de nem akarok prejudikálni, megvárnám, míg a kezembe kerül. Technikai szempontból viszont nagyon sok, hasznos újítás került bele, és ez tetszik. Még ami jó lenne, ha az ART stabilabb is lenne, mint a Dalvik, nem csak gyorsabb. Akkor aztán tényleg mindent ütne.
-
assemble
addikt
Mar megis mit herelnenek, hogy, miert? Ez nem apple.
Semmi ok nincs semmilyen herelesre, jobban optimalizalt lesz a cucc, mint valaha, mar ott tartunk, hogy karorakon is fog futni. Szoval soha nem csinaltak ilyet, most sem fognak. Mellesleg a forraskodot ugyis ki fogjak adni (mar most kiadtak felig a preview-et mindenre (Nexus 4, 5, 7 (2012+2013), 10), onnantol kezdve pedig barki olyan rom-ot csinal, amilyet csak akar, nem hogy herelesek nelkul, de tetszoleges szamu plusz ficsorrel. -
törölt tag
Hello metro UI androidon. Remélem a miui is hasonló lesz.
-
Integra
titán
válasz
GeneraL_XTX #52 üzenetére
korrekt a google, hogy kihozza az n4-re is, mert a 18 hónap support már lejárt.. viszont ők sem akarják a további fragmentálódást, a hardver meg bőven képessé teszik az n4-et az 5.0-ra. viszont tartok én is tőle, hogy valamilyen formában itt is herélve lesz az os, de azt meg úgyis kiszedik a teljes image-ből, aztán simán feltelepíted, ahogy nekem is n5 launcher fut a 4.4.4-hez az n4-en
-
Crafter32
őstag
Rögtön a Commodore 64 jutott eszembe a képekről. Nem tudom milyen lehet élőben. Sajnálom ha így marad.
-
vicze
félisten
"Csillamponis melegfelvonulas" - Igen ez pontosan olyan hányás mint iOS7.
Do Not Disturb eddig is volt, most csak más helyre is kikerült...
Na meg ez is: "immár végre kereshetünk is az opciók között"
Ááááá, könyörgök 1.0 óta lehet keresni, csak éppen miután kikerült a szerencsétlen keresőgomb a default kiosztásból nem lehetett elérni! -
DxxD25
tag
nekem nagyon tetszik az új felület, sokkal jobban mint az eddigiek.
sajna az én készülékemben mtk6577 processzor van, amire max 4.2.2 van, nem is álmodok arról hogy talán frissíthetnék majd az új verzióra. most el gondolkodtam egy nexus vásárlásán.(#22) Qukac remélem tényleg úgy lesz ahogy az általad linkelt oldalon le van írva. egyszerűn rosszul vagyok a sok ocsmányabbnál ocsmányabb interfésztől. legyen egy egységes kinézet.
-
dreamdancer
őstag
Nem igazán értem, mitől jött mindenki izgalomba. A nagyobb gyártók mobiljainak UI-ára ez a dizájnváltás kábé zéró hatással lesz, szóval maradnak a Nexus-júzerek meg kábé egy év késéssel a noname gyártók olcsótelefonjai. Azokon meg majd a felhasználók gyakják szét az egészet ilyen-olyan launcherekkel, billentyűzetekkel, hátterekkel, widgetekkel stb stb stb.
-
vicze
félisten
-
helixP
nagyúr
Imádom, amikor az emberek ízlésről vitatkoznak, sőt megpróbálják egymást meggyőzni arról, hogy "Tetsszen má' neked is, ami nekem"
És az egészet nem úgy tálalják, hogy "Nekem ez nem tetszik, nekem más jön be" hanem kijelenti, hogy "Ez fos. Pont. Ez szar. Ilyen ocsmány még nem volt."
Elég primitív hozzáállás. -
vicze
félisten
Akit mélyebben érdekel az ART és hogy valójában mi is változott: link.
-
törölt tag
Ok, csak kb úgy írtad, mintha reprezentatív lenne az a felmérés, amit magadnál végeztél. Ami nem tetszik, átszabod olyanra, amilyenre csak akarod. Akinek ez bonyolult, és nem tud megbarátkozni az új felülettel, az tényleg fáradjon át másik platformra. Ilyen egyszerű, ahogy írtad is.
-
hemaka
nagyúr
Nem kizart, hogy az en izlesemmel van valami gond, de nekem ez a felulet sem tetszik. Vannak benne jol kinezo dolgok, de osszessegeben nem tetszik. Bar temazhato lesz, ez nemi remenyt ad az igenyesebb feluletre.
-
Nem rossz, kivétel a szoftveres gombokat nem tudom hová tenni, lehet megtudnám szokni egy idő után.
-
Petyyyyy
addikt
Nem vágtam magam hanyatt a gyönyörűségtől, de egyáltalán nincs ok pánikra, lévén ez még csak egy DP változat. A teljesítménybeli változások viszont bőven adnak okot az örömre.
-
assemble
addikt
válasz
-Faceless- #3 üzenetére
" így hogy egyik ikon ilyen másik olyan egy félkész felület érzését kelti."
Ezzel mire gondolsz?
En is hasznalom megjelenes ota a cuccot amugy a tabletemen, eleg jo lesz ez sztem, es tenyleg mas most is meglepoen stabil.
Stabilabb, mint sok "stabil" neven futo ios amivel az elmult idoben talalkoztam. Meg persze szebb, atlathatobb, altalaban gyorsabb, es jobb, kb minden elkepzelheto teruleten -
tothmaxy182
őstag
Nekem bejövős! Kellett már a vérfrissítés! Remélhetőleg jön majd Moto G-re is...
-
ak76
senior tag
Hol itt a probléma?
Ez Android,ha nem tetszik valami,ikonok,betűk,színek,háttér,értesítési sáv,kijelző zár,vagy akármi,fogom és lecserélem,a TW-től kiütéses hányást kapsz?...nosza,Apex Launcher,valami minimál ikon pakk,oszt jónapot,lagol a névjegyzék?...Ex Dialer,és máris megszűntek a nyavalyák,arra meg vagy 100 féle skin ráhúzható,még a legszarabb SGS3-as névjegyzéken is képes segíteni,minden droidos készüléket azonnal átformálok a saját elképzeléseim alapján,ezért veszek androidot,és nem Wp-t vagy iOs-t. -
törölt tag
Szerintem szép lett az új design. A navigációs gombok képeken nekem sem jönnek be, de élőben sokkal szebbek a réginél, meg az egész felület jó lett szerintem. Csak a multitask ablak nem tetszik, nem szeretem az ilyen coverflow jellegű kinézetet.
Az ikonokon még kicsit egységesíthettek volna, illetve az alap billentyűzet továbbra sem tud magyarul gesztusokat kezelniJó lesz ez, de még azért dolgozhatnak rajta kicsit.
-
eventus
veterán
Az összes OS gyártó megkattant :s ios, android, windows es a BlackBerry 10.3 - egyszerű nulla grafika brutális vasakon..
-
Integra
titán
válasz
GeneraL_XTX #21 üzenetére
ha minden igaz, az n4 is megkapja hivatalosan, egyedül az első szériás n7 nem fogja megkapni.
az alkalmazás váltóval hirtelen nem tudok mit kezdeni, nem tudom eldönteni, hogy jó e vagy sem, mert a holo-ban hibátlan, ahogy van.. itt meg picit túlbonyolítottnak tűnik, mert a látványra akartak rágyúrni.
majd meglátjuk milyen, ha kijön ősszel - valszeg az új nexus telóval.
nekem az ég világon semmi bajom a holo-val, kifejezetten szeretem, mert egyszerű és tiszta. és pont ezért a megkapó megjelenése ellenére ezt az L-et picit visszalépésnek is tartom, ha egyszerűségről és funkcionalitásról van szó. -
hgabesz86
csendes tag
Nagyon szuper... Tökéletes lesz hozzá egy 120x160 5.5"-os kijelző, mert a négyzeteket, meg az egyszínű téglalapokat, és ezeket az igénytelen ikonokat az is tökéletesen meg tudja majd jeleníteni. Nem kell majd ide QHD. Valamikor vissza kell lépni technológiailag, hogy aztán megint el lehessen adni az újat.
-
Fr0z3n
őstag
Hát ez nagyon csúnya lett.
-
Qukac
tag
válasz
vrgkrisztian #8 üzenetére
Úgy olvastam, hogy a Google mostantól nem engedi a gyártóknak a felületek macerálását:
http://pcworld.hu/mobil/google-minden-okoseszkoz-egyforma-lesz.html
Bár lehet a cikk írója csak feltételez de én üdvözölném ezt a lépést, mert akkor nem kéne várni arra, hogy a gyártók az xy ui-t rádobják az újabb Androidra. Sőt, akkor a frissítés is egységesebb lenne, és nem mondhatná az pl. a Samsung, hogy bocs a Tochwiz-hez több RAM kell ti kimaradtok a mókából...
Végre egy tökös lépés lenne a Google-től, amire régóta vártam. -
GeneraL_XTX
veterán
Kár, hogy Nexus 4-re nem elérhető
-
Touch-ko
őstag
" Csillamponis melegfelvonulas" valahol ezt irtak amikor a konkurens ceg hasonlo megoldasokkal, szinvilaggal valtoztatta meg a UI-t..
Szerintem jo lett, vegre lett normalis stilusa az Androidnak.... Tetszenek az ikonok, megneztem anno a videot is a Google oldalan a sok sample, do and dont magyarazatokkal. Szerintem eleg jo lett. Ha a fejlesztok is hozzaillesztik az alakalmazasaikat a jovoben ehhez a UI-hez, akkor jo lesz.
A "Do Not Disturb" mod nagyon jo, en evek ota hasznalom iPhone-on. Kiirja ki keresett, nem kell nemitani, kikapcsolni.
-
törölt tag
Hogy néz már ki az a calculator meg a navigációs gombok?! Ez a flat téma nem jön össze Googleéknek.
-
donat_sz
senior tag
valaki tudja melyik időjárás widgetet használják a képeken (kék háttér)?
-
AS
félisten
válasz
Darth Sith #10 üzenetére
Bulsit uj TW is hasit már nem azért elverte s5 sebességben onet-t meg z2 öt is.
-
FragMaster
addikt
válasz
-Faceless- #3 üzenetére
Mozgás közben ránéztél már? Minden mozzanathoz van valami kis egyszerű, de látványos animáció. Nem csicsás, nem tolakodó mégis életteli.
Más: Aki csípőből rávágja, hogy hulladék annak ajánlom, hogy próbálja ki.
-
muratomi1
senior tag
Vazze..
Nokia X felület 2.0
A betyárját remélem a tw-n ez mit sem rondít. -
Cathulhu
addikt
Csak ismételni tudom magam, az új droid valami gusztustalanul fog kinézni. Ha a gyártok nem rakják helyre a designt, akkor a mostani az utolsó droidos telefonom.
-
culas25
tag
Jól néz ki, bár a navigációs gombokat remélem átgondolják még egyszer
Billentyűzetet meg majd letöltök amilyet akarok, a többi okés
Viszont remélem nem kell majd egy 8 magos processzor ahhoz, hogy akadás nélkül fusson.
-
vrgkrisztian
aktív tag
ez a dizájn szerintem nagyon jó lett végre. a holo ui-től frászt kaptam eddig is,eszméletlen ronda volt.
itt végre az animációk is jónak tűnnek,sokkal kidolgozottabb lett így összességében a rendszer.
kár,hogy a gyártók ezt megerőszakolják a saját touhwiz,timescape,sense szarjaikkal...
mondjuk a puritán android sem jó,mert túl buta. de ez legalább modernül,igényesen dizájnos -
Thaaleum
aktív tag
Nekem bejön ez az új dizájn, de azok a szoftveres gombok irgalmatlan rondák. Olyanok, mint valami flat építőkockák.
Amúgy találtam két hibát a cikkben: "bekapcsolásával blokkolva a bekövő hívásokat" és "az eddig megszokott visszafogott módszer helyett egy kis felugó ablak látható a képernyő tetején"
-
gabancs
addikt
Csak így egyszerűen ronda. Úgy látom, a WP igénytelensége ide is átgyűrűzött.
-
Menslee
tag
Én is használom egy ideje, semmi hibával nem találkoztam bár azért vannak dolgok amin lehet még csiszolni...
-
moleculez
veterán
Még a végén visszatérek droidra??? Ideje volt már, nagyon unalmas volt.
-
-Faceless-
őstag
Igazából design terén valami drasztikusabbat vártam volna, így hogy egyik ikon ilyen másik olyan egy félkész felület érzését kelti.
Jó látni, hogy haladnak előre, de egy kicsit több bátorsággal nagyobbat is dobbanthattak volna. Nyilván nem akartak felhasználókat veszíteni.Ja egyébként az új navi-sáv szerintem ahogy van nem illik semennyire oda...
-
FragMaster
addikt
Ez elég jó lett :up:
-
AS
félisten
Úristen mi ez a kezelőfelület ? ...
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3604
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - 7 Ciklus - 100% Akkumulátor - MAGYAR - Ezüst - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest