Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRinyo
aktív tag
Ja és a lényeg, nálunk 3 okot látok a HD piacon:
1., kivagyiság (olyan nagy képernyős, mint a szomszédé)
2., reklám (mert modern, mert szép nagy, kényelmesen lehet nézni távolról is)
3., mert tényleg szüksége van rá (ilyen tartalmakat tölt le a netről, amik persze közelében sincsenek a lemezes minőségnek vagy épp van vmi hdready cucc a bitrtokában)
Ha vki a HD adás miatt venne készüléket, erősen szorítkozna a fullHD termékekre. Némelyik HSready termék nem tud akármilyen fullHD jelet feldolgozni. Csak ezt elfelejtik reklámozni.... -
-
BRinyo
aktív tag
Előbb vesznek tv-t, csak mert nekik nagyobb, mint a szomszédé. A magyart ez motiválja csak. A tv terén meg a román ProTV lehagyta az összes magyar TV-t. Igaz, ők S-VHS-ról váltottak HD-re. Ha beindul a földi sugárzás, akkor még jobban beelőznek. De nekünk még egy 56csepp vérhez is bérelni kellett egy belga közvetítő kocsit, mert nincs a magyar tv-knek rendes HD láncuk. Erről csak ennyit.
-
BRinyo
aktív tag
válasz Johnny Cage #90 üzenetére
Dr Torgyán József is jelen volt a parlamentben. Ettől még nem tartjuk jó szakembernek.
Az, hogy sok mindennel van lehetősége találkozni, nyilván őt helyezi előnyösebb helyzetbe, mondjuk velem szemben. De akkor sem tudok normálisan átállni HD-re, ha megfeszültök sem. Ha a BD "szar", akkor miért vegyek olyat, amit nem kapni? hm? Nekem megfelel egyelőre a h264 vagy az mpeg2 is. Csak sajna a DVD-re nem sokat tudok kiírni: 4,38GB, azaz 25perc az eredeti formátumban. Jobban érezném magam, ha akár 2óra is kiférne. -
BRinyo
aktív tag
Ha nincs HDDVD íród, hogy tudod eldönteni azt, hogy jobb a HDDVD? Ha ugyanannyi mozgásteret enged a magánfelhasználónak a HDDVD is, akkor miért volna jobb, mint a BD?
Az hogy melyik terjed el, az nagyon sok mindentől függ. Függ attól, min nézheted meg(ne csak egyféle funkciót teljesítő készülékekre gondolj), mit adnak tartalom gyanánt (felirat, hang és extrák) és mindezt mennyiért. Az isfontos, otthon mit kezdhetsz vele. Túl azon, hogy adatot archiválni sokkal nagyobb, mint egy DVD, hogy tudom én a lehetőségeket kiaknázni, amiket nyújt bármely technika.
Az, hogy 2 formátum háborúzik mindkettőnek árt, ha van egy 3. Ugyanis addig senki nem akar dvd-ről váltani. Most, hogy a warner döntött talán majd hajlanak a bluray-re többen. Megerősödik a HD és idővel ezen fordíthatnak, ha nem csak BD lemezen adnak ki vmit. Aztán meg közbe szólhat még bárki, bármikor.
Szóval azt hinné valaki, milyen egyszerű. Nem. Nagyon bonyolult. A történelem során mindig az nyert, aki többet adott. Jelenleg a bluray azzal ad többet nekem, hogy bármikor megvehető. Lehet a HDDVD-n több és jobb vmi, de nem tudok róla. A sony a 90es években kifejlesztette a bluray alapjait. Tesztelte a broadcam piacon az xdcam formátummal. Bevált. Ott szinte csak újraírható lemezek vannak. A HDDVD ekkora tömegben nem bizonyított a megjelenése előtt. Így aztán ezt most be kell hozza. Még úgy is nehéz, hogy az MS ingyen kínálja az authoring eszközt, amiért DVD és bluray esetében is fizetned kell. -
BRinyo
aktív tag
válasz fastervótam #67 üzenetére
Így van.
Tudom, már ki lettem oktatva, hogy barom vagyok, de a DVD+R is nyomult az elején a philips-szel, aztán mi lett belőle? Ma a lemezek 80-90%-a DVD-R. Fordulhat még ez a kocka is. Jön egy új formátum AVCHD alapokon és mindkettőt kiüti. -
BRinyo
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #58 üzenetére
Lehet kapni 5.1-es rendszert. Akkor azt csak azok vegyék, akik angol 5.1-re vágynak? Nem. Lehessen kapni mindent 5.1-gyel. Ha a 4000et van bőr képük elkérni, legyen 5.1 hang is. 2.0-s hanggal 1000ft-nál nem is ér többet a dvd - részemről.
-
BRinyo
aktív tag
http://www.lge.com/products/model/detail/ggw-h10n.jhtml
erről beszélek
A személyeskedést én is kérném mellőzni.
Nem írtam még BD lemezt, van viszont 30óra HDV felvételem, ami 25mbites, ha arra is azt mondod, hogy szar, akkor sajnállak, de őszintén a HDDVD erőlködéseddel együtt. Ebből a felvételtípusból én döntöm el, hogy BD lemezre a 2órát bluray videóként vagy adatként írom ki. Nekem mindegy, mert az én gépemen mindkettő menne abban az esetben, ha író volnna a gépben. Az interaktív HDDVD tartalmakra meg végképp kíváncsi vagyok, amikor is ígértek fűtfát, de még ma is csak az igéretek láthatóak és nem az extrák. -
BRinyo
aktív tag
Miért tatrozod a dvd-t? Miért ne lehetne újítani picit? Szükség volt a win95re? szükség volt az xpre? Nem, de meglépték és mi is jól jártunk vele. Rühellem a HDDVD féle paraszt hozzáállást. A sony teljes láncot felvonultatott a HD mellett. Ki csinálta utána még a Panasonic-on és a JVC-n kívül? Nekem nemcsak az a fontos hogy egy szar filmet megvehessek a boltban, hanem az is, hogy amíg a rokonaim élnek, őket megörökíthessem, minél jobb minőségben. A DVD pl ennek kicsit gátat szabott eddig...
-
BRinyo
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #43 üzenetére
Némelyikre sikerül az 5.1-es angol hang mellé 2.0-ás magyar hangot varázsolni. Bravó annak, aki ezt szereti....
-
BRinyo
aktív tag
Magyarországon miért nem népszerű a ps3? mert nem letöltöd torrenten a játékot és kiírod egy lemezre, mint xbox360 esetében. Ennek is sok jelentősége van. Persze, az xbox360-ra több játék jelent meg eddig - ez is igaz. Viszont sokáig nem volt pl digit kimenete. Most jön majda gta4, kíváncsi leszek, mennyire nyomja meg a ps3 eladásokat, ha előbb kijön ps3-ra, mint bármi másra...
-
BRinyo
aktív tag
Köszönöm, erre voltam kíváncsi. Miért jobb akkor nekem a HDDVD, mint a bluray? Semmiért, ha akarom, holnap bemegyek egy boltba, megveszek minden szükséges kelléket a bluray íráshoz és lejátszásához, aztán szerdán már mozizhatom akár a saját HD felvételeim bluray lemezről. Ami pl eleve bejáratott formátum, ha tisztában van valaki a Sony XDCAM-eknél alkalmazott lemezeivel ([L:http://bssc.sel.sony.com/BroadcastandBusiness/markets/10014/xdcam_media.shtml][/L])
A másik, miért lenne előnyös egy olyan technológia, amiről mindenki beszél és nem elérhető? Mióta tart ez a harc? Amióta lehet kapni a bluray-hez szükséges dolgokat, azóta nálam nyert a bluray. Persze, emlékszem a DVD+R szabványra. Most már univerzális meghajtóknak köszönhetően bármilyen lemezt vehetek. Volt az LG-nek egy meghajtója, ami mindent írt volna. Valaki kapálódzott, hogy nem adhatja ki. Ki volt az? Toshiba. Mit csinált az LG? HD-DVD-t csak olvas az író, minden mást ír.
Persze, a csatában benne van az MS is, a HDDVD oldalon, ingyen kínálja a HDDVD authoring eszközét, ennek ellenére nem terjed a HDDVD...
Bátran lehet venni, ki mit akar és tud. Én egyelőre a bluray mellé tettem a voksom... -
BRinyo
aktív tag
Viszont itthon minden kellékéhez hozzájutni. Van BD lejátszó, író és lemez is. Írót már 100ezerért is forgalmaznak, lemez pedig 4ezer körül van piacon. 50ezerért van combo meghajtó, meg 100ért ps3. Filmből is sokat látni 9000ért. A DVD sem volt sokkal olcsóbb a 90es évek végén és anno a Mátrix és a Gladiátor is magyar szinkron nélkül jelent meg először. Aztán pár év, és egyre több minden jelent meg, egyre olcsóbban, magyar szinkronnal is. Ja, fáj, hogy nem törték még fel a védelmet. Azt sajnálom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest